Page 336 of 487 FirstFirst ... 236286326332333334335336337338339340346386436 ... LastLast
Results 8,376 to 8,400 of 12160

Thread: Parlamentarni izbori 2020

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    982 Posts

Quote Originally Posted by ćepanica View Post
    Ko misli da u državnoj upravi radi isključivo dps kadar i kadar satelita nema pojma šta priča.
    Identifikacija!

Doduse, taj onda cijeli vijek mora da slusa od kolega i koleginica: "Kako se ovaj zaposli odje uopste.. kako je moguce da prica protiv drzave, a da radi odje.. kako, kaakoooo???"
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

2. The Following User Says Thank You to ovizionizi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    254 Posts

Dobro, nisam rekao da je pravilo ili da su većina, ali na osnovu pisanja pojedinih neko bi zaključio da samo i isključivo dps kadar radi u državnim organima i da su samo oni na neregularan način došli do posla.

Thanks Thanks Given 
    4,317
    Thanks Thanks Received 
    8,331
    Thanked in
    3,174 Posts

Quote Originally Posted by Mladi_Werther View Post
    Sraman post.
    Ja, Prijeki i Zedd i hiljade takvih da nastavimo sekati u Idei za 250 eura, a SD-ci da primaju po 700 za nerad. I to nam je donijela promjena vlasti za koju smo se borili.
    Opusti se malo. Glomazna administracija ce se svakako morati reformisati. To ce trajat makar 10 godina.

Od 50 000 ljudi u administraciji, makar 30 000 treba da ide u privatni sektor. To je proces koji ce se desiti kako se ekonomija i institucije budu razvijale.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    168
    Thanks Thanks Received 
    300
    Thanked in
    147 Posts

I to nam je donijela promjena vlasti za koju smo se borili.
    Ovaaaaj, ne znam kako da ti kažem ovo ali... Vlast se još nije promijenila, prošlo je 4 dana od izbora. Skalaj malo, još je rano za predizbornu kampanju.

6. The Following User Says Thank You to LostInHollywood For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,850
    Thanks Thanks Received 
    5,399
    Thanked in
    2,078 Posts

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    Nisi pratio izgleda. A možda pojam fašista vezuješ samo za nekog ko je sarađivao sa istima ili bi nekog da rehabilituje. Za mene je to dosta širi pojam. A kad smo već kod toga, ranju možemo i u tom kontekstu povezati sa istima. Ranko-Krsto-fašisti. Ako ovako razmišljaš. A ono zašto ja koristim tu riječ za Ranka i partiju koju predstavlja je iz razloga jer je to najveći srbomrzac koji hoda. Vozim pa ne mogu predugo

Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk
    Fašizam ima sijaset različitih definicija. Odavno je postao buzz-word za delegitimizaciju političkih neistomišljenika.
    Zato izbjegavam korištenje te riječi, a od onih koji se za nju hvataju tražim da iskristališu na šta misle i na šta se pozivaju.

Dakle, za 18 godina učešća u vlasti SDP nikad nije pokrenuo pitanje rehabilitacije Krsta Popovića.
    Dok su sa druge strane članovi Nove srpske demokratije pozivali na dizanje spomenika Đurišiću.

Zašto je Ranko Krivokapić najveći srbomrzac koji hoda?

P.S.
    Ako voziš, onda je najbolje nikako, no kasnije kad se bude imalo vremena.
    Last edited by ASC; 04-09-20 at 13:50.

Thanks Thanks Given 
    458
    Thanks Thanks Received 
    379
    Thanked in
    232 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Mi smo sve to zaboravili, ali tu si ti da nas podsjetis. Sve nam je to promaklo ispod radara, ali srecom si ti tu da nas utjeras nazad u brazdu..
    Ali samo za ovaj boldovani dio, kako grEsis.. kako silno grEsis...

Osjećam li ja to neku dozu nervoze? Ja komentarišem većinu, kako na forumu kako u sopstvenom okruženju.

Pristupam realno svakoj situaciji, barem se trudim. Je li ti smeta nešto tu?

Što se drugog dijela tiče postoji caka, da kažem da se izigra zakon , ali nije primjenljiva na sve.
    Quote Originally Posted by Prekidi_stvarnosti View Post
    I have loved the stars too fondly to be fearful of the night.
    Okreni na igru!

Thanks Thanks Given 
    54
    Thanks Thanks Received 
    53
    Thanked in
    32 Posts

Sinoć Dritan i Aleksa zapeli da treba razriješiti Veljovića i direktora ANB-a. Kažu hitno njih dvojicu jer je prioritet. Zašto njih dvojicu? Zato što su lično maltretirali Dritana i Aleksu, slali im policiju, privodili ih i prijetili im.

Znači kad su ugroženi Dritan i Aleksa onda se promptno mora rešavati . A za ljude sa zzzcg, sirotinju koja radi za 250 eura ih nije ni najmanje briga pa kažu neće biti revanšizma prema partijski zaposlenima. Neka mirno spavaju članovi SD-a, primaće i dalje 700e. A ima i stručnjaka tamo od kojih ćemo zavisiti.
    Last edited by Mladi_Werther; 04-09-20 at 13:38.

Thanks Thanks Given 
    5,023
    Thanks Thanks Received 
    9,053
    Thanked in
    4,368 Posts

Sinoć Dritan i Aleksa zapeli da treba razriješiti Veljovića i direktora ANB-a. Kažu hitno njih dvojicu jer je prioritet. Zašto njih dvojicu? Zato što su lično maltretirali Dritana i Aleksu, slali im policiju, privodili ih i prijetili im.

Znači kad su ugroženi Dritan i Aleksa onda se promptno mora rešavati . A za ljude sa zzzcg, sirotinju koja radi za 250 eura ih nije ni najmanje briga pa kažu neće biti revanšizma prema partijski zaposlenima. Neka mirno spavaju.
    druze, nije ovo srednja skola.
    nothing comes from violence and nothing ever could

11. The Following 5 Users Say Thank You to goozica For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,201
    Thanks Thanks Received 
    327
    Thanked in
    208 Posts

Znači kad su ugroženi Dritan i Aleksa onda se promptno mora rešavati . A za ljude sa zzzcg, sirotinju koja radi za 250 eura ih nije ni najmanje briga pa kažu neće biti revanšizma prema partijski zaposlenima. Neka mirno spavaju članovi SD-a, primaće i dalje 700e. A ima i stručnjaka tamo od kojih ćemo zavisiti.
    Dobro je druže, shvatili smo da si prikriveni dps bot, dosta je više jedno te isto od jutros kucaš odje, makse više.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

13. The Following 3 Users Say Thank You to Fitnespro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,850
    Thanks Thanks Received 
    5,399
    Thanked in
    2,078 Posts

Sraman post.
    Ja, Prijeki i Zedd i hiljade takvih da nastavimo sekati u Idei za 250 eura, a SD-ci da primaju po 700 za nerad. I to nam je donijela promjena vlasti za koju smo se borili.
    Hahahahaha
    Znači ti čekaš da ti Dritan, Aleksa i Zdravko nađu uhljebljenje u državnoj upravi?
    Good luck with that.

15. The Following 3 Users Say Thank You to ASC For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Sraman post.
    Pa polako. Ja svakako mislim da će se dešavati promjene i isticanih kadrova. Nemoj zaboraviti da je DPS imao uticaj na ogroman broj i privatnih firmi koje su poslovale ikad sa državom. Znači ubacivanje preko veza, nerad, označavanje zaposlenih koji su bili opozicija, sve to se dešavalo i u privatnim firmama. Imate ljude koji nisu dobijali otkaze ali nisu ni napredovali, što je opet skoro pa isto. Skoro sam slušao na desetine primjera pritisaka pred izbore. Svi su OBAVEZNO morali poslati poruke šefovima nakon glasanja.

17. The Following 2 Users Say Thank You to Director For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    54
    Thanks Thanks Received 
    53
    Thanked in
    32 Posts

Quote Originally Posted by goozica View Post
    druze, nije ovo srednja skola.

Dobro, pa što postavljaš onda one klipove od sinoć? Koja je poenta klipova ako neće biti otpuštanja, kako kažu Dritan i Aleksa, a ti se evo slažeš s njima.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    982 Posts

Quote Originally Posted by the_lady_marianna View Post
    Osjećam li ja to neku dozu nervoze? Ja komentarišem većinu, kako na forumu kako u sopstvenom okruženju.

Pristupam realno svakoj situaciji, barem se trudim. Je li ti smeta nešto tu?

Što se drugog dijela tiče postoji caka, da kažem da se izigra zakon , ali nije primjenljiva na sve.
    Nije nikakva nervoza, nego samo adekvatna reakcija. Kad ljudi pocnu sa: "Malo ste zaboravili.." ili ono: "Jesam li ja jedini koji.." Jesi, sestro, ti jedina vidis te stvari. A na temi "Buducnost parlamentarnog zivota u CG 2020-2024" smo vec na 6 strana u detalje pretresli sve to o cemu ti pricas i velis da smo zaboravili. Odlicno smo svjesni opstrukcija koje je odlazeci diktator sposoban da izvede.

U vezi dijela sa direktorima, nema nikakve cake. Toliko su necasno i neprofesionalno obavljali svoje funkcije, da se vec sad za dobar dio njih ima materijala da budu krivicno gonjeni. A tek sto ce sad da ispliva materijala od istih njihovih zaposlenih, koji su morali cutati sve ove godine, tako da ce proces biti maksimalno ubrzan. Cak ce ga oni sami ubrzati ostavkama.
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    458
    Thanks Thanks Received 
    379
    Thanked in
    232 Posts

Quote Originally Posted by Caesar View Post
    Neces se naljutiti ako ti kazem mlad si. Iako sve to vidiš kao kosmičku pravdu to se nece desiti iz vise razloga.

Gubiti vrijeme na istrage ko je kako primljen umjesto na ostvarivanje rezultata u ekonomski rasturenoj drzavi je neproduktivno.

Drugo, to stvara prekid u procesu rada kad mjenjas kadrove na taj nacin da ne govorim koliko vremena je neophodno da se novi obuče nakon toga.

Treće, zašto činjeti tim ljudima zlo da bi ispravio drugo zlo? To nikad nije vodilo dobru. Ljudi su zivjeli pod DPSom koji je te kriterijume nametnuo a nismo svi tako kao ti uspravni, ispravni i pošteni. Al u boljem siatemu to mozemo da budemo i ne treba nikom taj potencijal uskracivati pa ni onima koji su primljeni preko dpsa. Jer svi sveci imaju proslost bas kao sto i svi gresnici imaju buducnost rekao bi Vajld.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Tako se zdravorazumski razmišlja, bravo! Slažem se sa svakom rečenicom.
    Okreni na igru!

Thanks Thanks Given 
    1,905
    Thanks Thanks Received 
    1,869
    Thanked in
    770 Posts

Sraman post.
    Po tovjim postovima dolazim do zakljucka da si se ti borio za tih 700 eura, a da ne radis nista, pa danas 5 dana nakon izbora posto ti se nije ispunila zelja pljujes po Dritanu i Aleksi.

Za Zedda ne znam ali Prijeki kao i ja i mnogi drugi iz ove drzave smo posli na strane firme i tamo zaradjujemo za zivot i smatram da ce tako biti jos neko vrijeme dok sve ne dodje na svoje, ne moze se preko noci nista promijeniti, 30 godina im je trebalo da drzavu dovedu do propasti, a ruku na srce nije da se nisu trudili, sacekaj malo, upasces i ti dje treba, ali ces morati i da radis za tu platu.
    Quote Originally Posted by Biznismen Podgorica View Post
    Oli da se kladimo ti das 50e a ja cu 200e.
    Ako ne prodje ti imas 200e.. :wink:

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by ASC View Post
    Hahahahaha
    Znači ti čekaš da ti Dritan, Aleksa i Zdravko nađu uhljebljenje u državnoj upravi?
    Good luck with that.
    Nije na to mislio već da nije fer da neko ko je primljen preko partijske knjižice nastavi da radi , dok drugima nema posla bez da rmbače po Idei. Makar sam ja tako razumio. Naravno da nije ok razmišljati da će ti Aleksa nać posao ali nije ni ok da neko ostane na poslu na kojem prima 700 eura , a na poslu gleda ponude garderobe i aranžmana 90% vremena. Koliko samo ima zaposlenih a ništa ne rade?

23. The Following 2 Users Say Thank You to Director For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    54
    Thanks Thanks Received 
    53
    Thanked in
    32 Posts

Hahahahaha
    Good luck with that.

Čekam da otpuste sve koji su primljeni preko partijskih konkursa, a time drugima oduzeli radno mjesto.
    Ne moraju opoziciju zapošljavati dovoljno je da podijele gomilu otkaza.

Thanks Thanks Given 
    5,047
    Thanks Thanks Received 
    12,426
    Thanked in
    6,726 Posts

kako bi dobro bilo da nas ostave na miru mediji iz Srbije, Hrvatske i Bosne. čitam neke komentare ispod izjava Dritana i Krivokapića o nastavku evropskog puta države i isto ka’ da ljudi odje žive pa im je to mnogo bitno. sad je bitna svaka rečenica koju neki od ova tri čovjeka izgovore i sve im se izvlači iz konteksta

Sent from my iPhone using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    1,850
    Thanks Thanks Received 
    5,399
    Thanked in
    2,078 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    Nije na to mislio već da nije fer da neko ko je primljen preko partijske knjižice nastavi da radi , dok drugima nema posla bez da rmbače po Idei. Makar sam ja tako razumio. Naravno da nije ok razmišljati da će ti Aleksa nać posao ali nije ni ok da neko ostane na poslu na kojem prima 700 eura , a na poslu gleda ponude garderobe i aranžmana 90% vremena. Koliko samo ima zaposlenih a ništa ne rade?
    Život nije fer drugovi dragi.

Ja podržavam čišćenje državne uprave u maksimalnoj mogućoj mjeri.
    Međutim, ljudima koji imaju ugovor na neodređeno i korektno rade svoj posao se ne može dati otkaz.

Najviše što može da se uradi je uskraćivanje novih ugovora onima koji rade na određeno i tjeranje partijskih parazita koji su dobijali "no show job".
    Protiv ovih zadnjih ako je kako moguće pokretati i krivične postupke.
    Last edited by ASC; 04-09-20 at 19:03.

27. The Following 3 Users Say Thank You to ASC For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    458
    Thanks Thanks Received 
    379
    Thanked in
    232 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Nije nikakva nervoza, nego samo adekvatna reakcija. Kad ljudi pocnu sa: "Malo ste zaboravili.." ili ono: "Jesam li ja jedini koji.." Jesi, sestro, ti jedina vidis te stvari. A na temi "Buducnost parlamentarnog zivota u CG 2020-2024" smo vec na 6 strana u detalje pretresli sve to o cemu ti pricas i velis da smo zaboravili. Odlicno smo svjesni opstrukcija koje je odlazeci diktator sposoban da izvede.

U vezi dijela sa direktorima, nema nikakve cake. Toliko su necasno i neprofesionalno obavljali svoje funkcije, da se vec sad za dobar dio njih ima materijala da budu krivicno gonjeni. A tek sto ce sad da ispliva materijala od istih njihovih zaposlenih, koji su morali cutati sve ove godine, tako da ce proces biti maksimalno ubrzan. Cak ce ga oni sami ubrzati ostavkama.

Adekvatan odgovor bi bio onda, da pročitam tu temu i da se tamo prebacim, jer ja sam komentarisala na ovoj i to najviše posljedne stranice gdje se poteže to pitanje, nemamo svi vremena za sve.

No mnogo je to očekivati od tebe.
    Okreni na igru!

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Život nije fer drugovi dragi.

Ja podržavam čišćenje državne uprave u maksimalnoj mogućoj mjeri.
    Međutim, ljudima koji imaju ugovor na neogređeno i korektno rade svoj posao se ne može dati otkaz.

Najviše što može da se uradi je uskraćivanje novih ugovora onima koji rade na određeno i tjeranje partijskih parazita koji su dobijali "no show job".
    Naravno. Nisam mislio drugačije. Ja znam neke vjeruj mi, znam da ne rade ni 2 sata dnevno. Ne zaebavam se. Đe ih vidim to su kafane ili kladionice. Sve preko knjižice partijske i veza...

Thanks Thanks Given 
    6,615
    Thanks Thanks Received 
    6,303
    Thanked in
    2,629 Posts

Čekam da otpuste sve koji su primljeni preko partijskih konkursa, a time drugima oduzeli radno mjesto.
    Ne moraju opoziciju zapošljavati dovoljno je da podijele gomilu otkaza.
    A koji bi im bio plan da saznaju ko je primljen preko veze i koja ga je partija zaposlila? Da idu redom i ispituju radnike, upadnu u politicke partije i oduzmu spiskove clanova (ili ih fino zamole)?
    Kako si to zamislio da urade?
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    54
    Thanks Thanks Received 
    53
    Thanked in
    32 Posts

Još ja ispadoh DPS a oni iskrena opozicija.

Thanks Thanks Given 
    484
    Thanks Thanks Received 
    682
    Thanked in
    311 Posts

Nema smisla hvatati partijske liste. Jednostavno treba procijeniti da li je nečije angažovanje svrsishodno i potrebno i kvalitet njegovog rada. A ne da imamo 6 pomoćnika i 7 zamjenika tamo đe i mjesto direktora nije baš potrebno.

Thanks Thanks Given 
    578
    Thanks Thanks Received 
    775
    Thanked in
    389 Posts

Nikada mi nije bilo jasno zašto bi neko, posebno ako je u pitanju mlada osoba, koja ima znanje, minumum vještina i ambiciju, želio zaposlenje u državnoj upravi. Pa da je Švedska u pitanju, a ne Crna Gora.

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    k

Ma sigurno "ja nisam nacionalista, samo me ne shvatate" i onda nastavak price na temu to su samo reakcije na prethodne provokacije. Nema nacionaliste od koga takvu pricu nisam cuo, od Srebrenica je samo reakcija na klanja oko Bratunca na dalje...

Sve u svemu, vise cijenim otvorenog nacionalistu nego tvoj pritvorni "ruzno je to, ali..." tip.
    Ne, druže Skojevac. Ne, "ružno je, ali...", već "ružno je, zašto se i kako to dogodilo?". To je važno objektivno utvrditi i osvijestiti da se ne bi ponavljalo. Za razumijevanje fenomena je bitno takva pitanja postavljati i konstatovati činjenice i procese, svidjeli se nama odgovori ili ne.

Znam ja da ti sve ovo odlično shvataš, zato ti i ne zamjeram na kvalifikacijama.

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Kako cu se angazovati, i hocu li, vidjecu. Drago mi je za pocetak sto sam podrzao za pocetak iskru promjena.

Navrzao sam se zato sto pokusavas predstaviti da ne postoje crnogorci a da ne glasaju DPS i satelite, i da ne moze postojat CG sa 'prosrpskom' vlasti. Tu opasnu floskulu i Milo prosipa.

Malo mi je cudno da zastupas lidera koji nema plan za naredne 4 godine kako da izbavi drzavu iz kanala i kandzi visokog duga koji nam pojede privredu, porodicu, penzije, plate, obrazovanje, pravdu...

No mozda sam i ja poludio sto mi nije ambicija da vozim majbaha a oko mene ljudi da dime sa golfovima iz devedesetih...

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
    Samo da si zdravo.
    Sve od navedenog si iskonstruisao ili si me sa nekim pomiješao. To moji stavovi nisu.

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Samo nisi pomenuo točenje goriva aktivistima DPSa za doček.

Pa kako da idem na takav doček?
    Odbio sam da vodim sina koji trenira vaterpolo na tu "manifestaciju". I ispravno sam postupio, baš zbog branjenja od dušmana.

Privatizivali ste i izjednačili sve sa DPSom, pa i reprezentaciju.

Zato ste na izborima i potučeni do nogu.

Jer nije Crna Gora posrani DPS.

A ovo trovanje putem RTCGa, CDMa i Antene, ala Vučko u Srbiji, je možda najgadnija stvar koju ste uradili zarad partijskih interesa.

Pih

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
    Čuveno "vi ste". Mi, mi... Masoni, iluminati, depesovci, reptili... Toliko se na slobodu pozivate, dozivate je, ali je nešto slabo praktikujete (ili ne umijete da je praktikujete). Razumiljivo. Prijatnije je u brazdi nego van nje.
    In vino veritas

Page 336 of 487 FirstFirst ... 236286326332333334335336337338339340346386436 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)