bas tesko safra. imali su priliku, jer smo jos juce pricali o tome. da je ovo saopstenje doslo juce ili prekjuce slozio bih se sa tvojim stavom.
danas vec ne mogu jer su se vec svi izjasnili o trenutnom politickom trenutku.
ovako je ispalo da su kao i vecina DPS ocekivali da djukanovic izvice zeca iz sesira. sad kad svi znamo da nece, izlaze sa ovim saopstenjem
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Ovo sad obracanje sdp gdje kazu da njihova dva mandata nisu dps-ova, dolazi malo kasno trebali su to izjaviti prije izbora.
Ovako samo pokazuju kakve su podguzne muve.
Iskreno, ne mislim da smo kao narod zaslužili onakvu trojku kakva je sinoć bila na Načisto.
O Dritanu i onome što je on pretrpio prethodna 4 dana, što nije izdržao ni LSCG svojevremeno kad je bio tas na vagi, ne bih trošio riječi. Mislim da sam dovoljno pozitivnih riječi uputio prine izbora na ovoj temi i definitivno je game changer.
Aleksa se već pozicionirao za umjereno ali i blago tradicionalno biračko tijelo, tako da bilo kakvo trpanje u nekakve nacionalističke tabore za njega baš ne stoji sem kod ispranih mozgova.
E sad Krivokapić.... Prosto ne vjerujem kakav čovjek je stao ispred jedne neartikulisane skupine i istrošenih političara. Toliko smiren, jasan, miroljubiv i razuman. Drago mi je što je svjestan političke težine koju ima i nadam se da će je koristiti, kao što je krenuo, za umirivanje pojedinaca (čitaj Medo i slični) koji bi sad ne znam što činjeli.
Definitivno je došlo vrijeme da se kadrovi devedesetih i isluženi političari pošalju u političku prošlost. Mislim da su svjesni da svako novo izazivanje podjela će izazvati revolt kod većine naroda i tu očekujem da Krivokapič odigra bitnu ulogu, da ne dozvoli dizanje glasa od takvih struktura... Krenuo je fantastično u tom pravcu.
Poređenje sa DOSom stoji i ne stoji. DOS je došao na vlast 2000 i imao previše stvari da posloži. DOS je došao na vlast u ratom razorenoj zemlji uz pomoć struktura koje su do tada podržavale Miloševića i zbog toga nije demontirao sistem. Ostali su, prije svega zahvaljujući Koštunici, i vođstvo JSO i DBa i svih kompromitovanih institucija. Zamislite da kod nas ostanu šef ANBa i Lazović, Golubović i Veljović i šef SAJa.
Druga bitna razlika je što smo mi veoma blizu EU i prethodna vlast je te pregovore usporila do besmisla usljed nespremnosti da sami sebe odnosno svoje uhapse. Ova trojka ima šansu da nas u naredne 4 godine dovede pred sami čin ulaska u EU.
Nek nam je sa srećom.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Last edited by kimmi; 04-09-20 at 11:21.
Ником ова нова власт не треба да затвори врата.
Није ни мањинском странкама, керберима дпс-а, па не треба ни сдп-у.
Али сдп нека види са собом ко су и што су.
Сад је вријеме промјена, ако не схвате да треба да се дјела, а не чека, могу завршити као спо у србији после петог октобра.
Имају шансу да се потпуно одвоје од дпс-а и да почну да перу образ, за шта им треба много времена а и муда које нпр дритан има.
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Tako je @kimmi
Prva pomisao mi je ako uspijemo pod broj 1 da napravimo korak u vladavini prava da imamo šanse da postanemo članica EU. DPS bi taj proces odugovlačio dovoljno dugo, nadali bi se i raspadu EU samo da ostanu na vlasti.
Gledao sam sinoc intervju i ne mogu se otet utisku da njih trojica djeluju harmonicno, kao da su vec sve odredili i odlucili, nekako je tekla prica bez ikakvih trzavica, kao da ih ne interesuje ostalo partijsko tijelo i da iznose stavove koji su vec davno usaglaseni. Za to trebaju jaka ledja i mislim da ih neko dobro drzi i gura naprijed i odatle ta samouvjerenost. E sad jesu li to ambasade, domaci sponzori ili masoni, to vec ostavljam @Maja da nam kaze. U svakom slucaju mi se svidja ono sto sam vidio i vjerujem im.
two things are infinite:
the universe and human stupidity;
and I'm not sure about the universe
Ако им помогне европа и нпр америка могу лако маћи те из АНБ-а, САЈ-а, ПЈП-а, и остале.
Али не могу маћ тужилачки и судски савјет, меденицу, станковића и катнића.
Тако да биће још кохабитације не само са милом, који је што ће најсмјешније бит, имати исту власт као некад филип вујановић, што ће рећи никакву.
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Šta je to pretrpio Dritan pa se toliko priča o tome? Kao da je zarobljen u okovima pa ga muče i tuku svaki dan.
Što ne govorite o tome koliko je narod pretrpio? Liječe se ljudi preko smsa, gladuju, jedu jedan obrok dnevno, zaduzuju se djeci za knjige dok ih prskaju vodom iz lokvi sa dzipovima, penzioneri žive od 200 eura, rade se najgori poslovi za 300 eura i doživljavaji uvrede od šefova kao sa klipa koji je postavila forumas goozica. Poslušajte clip.
Ispadoše Dritan i Bečić najveće žrtve koji 8 godina mjesečno primaju 1500 eura i već sada imaju osiguranu penziju. Jadničci, baš su ugnjetani. Tolika sila se usmjerila na njihova nejaka pleća.
Nek se Dritan i Aleksa uzmu, da im bude lakše.
Onaj ko je pronasao i postavio ovog covjeka Zdravka Krivokapica i skrajnuo Radunovica, Mandica, Medojevica i ostale hodajuce simbole izgubljenih izbora i retrogradne price, je napravio genijalan potez. Nevjerovatno pametan potez koji sam bio ubjedjen da niko u DF nije u stanju da osmisli.
Svaka čast druže. Isto kažem. Što smo mi pretrpjeli 30 godina dok je većina glasala i za ratove i za inflacije i za svakakva svaštočinstva, dok su proganjali i saplitali i sve radili časnim ljudima iza leđa. Časni Crnogorci i Srbi i Albanci i svi drugi su konačno dočekali promjene i slobodu. Crna Gora to je druga riječ za slobodu i ciao , a ovi što burdikuju i vole je novčanikom prijatno, doviđenja, auf wiederehen
Ovo je blesav ko čita.
Traje li još euforija? Kako ste se nasadili, svjesni nijeste!
Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...
Onom gore neću da odgovaram...ali tebi oću.
Zamisli nekog predstavnika Srba koga zovu da mole, prijete, nude, savjetuju najjači srspki intelektualci, državnici, kriminalci, da ga javno Srbi prozivaju da je izdao srpske interese i da sa svih strana upiru na njega da promijeni odluku da uđe u savez sa nekim drugim nacijama da bi skinuo nekog.
Ako misliš da to može svako da istrpi, varaš se.
Nemojte mi Dritana dirat da vas zamolim.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Last edited by kimmi; 04-09-20 at 11:44.
Dijelom ti je već dogovoreno. Staviš na vagu, ko više mrzi svoj narod, Ranko ili Mandić i odgovor će ti se sam kazati.Ma Draginja je nebitna totalno. Ona je tu da igra igrice. I proba namaći koji glas. Kako bi opet ušli pod gospodareve skuti.
Ono što je SDP godinama radio je veći problem. Aminivao vladavinu DPS a. Podijelio Crnu Goru više nego DPS. Upravo je Ranja taj koji je htio tu zastavu, tu himnu, taj jezik, tu crkvu. O kome se raspravlja i danas. Htio je naciju na silu. Zaboravio je pola naroda Crne Gore, i predstavio ih kao da su gubavi. Istog onog naroda koji je sad zbacio diktatora. Onda toliko partijskog zapošljavanja, tendera itd. Nemam vremena da pišem previše. Dovoljno je.
Ono u čemu je Ranko bio odličan je demagogija i bio je fenomenalan predsjednik skupštine.
Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk
Last edited by extravaganca; 04-09-20 at 11:51.
Saglasan.
Međutim, treba imati na umu da je tokom proteklih devet mjeseci organizovano bujao nacionalizam na ulicama naših gradova, uz, pored "naših" jastrebova, svestranu i zaglušujuću medijsku i političku podršku iz Beograda, Banja Luke i Moskve. Taj nacionalizam je, nažalost, prošle nedjelje pobijedio, u slavlju se potpuno ogolio i doživio kulminaciju. Sve to je moralo proizvesti reakciju. Jedna od tih reakcija je ova na Cetinju. Nikako je ne pravdam, naprotiv, sramni su incidenti na Cetinju, a gospodin koji je pričao za N1 treba da snosi krivičnu odgovrnost. Samo navodim postojanje kauzalnosti, akcija i reakcija.
I nažalost, biće ovoga još. Tvoje opažanje je dobro - najviše u homogenim sredinama. Da parafraziram opozicionog superstara - "cijena slobode". Samo je pitanje ko je plaća (dotični ne, sigurno).
Last edited by johnny bravo; 04-09-20 at 12:01.
In vino veritas
Prije reci tri cetvrtine. Ne znam koliko puta mi se desilo da udjem u kancelariju zgubidana koji kazu "ne mozemo to da zavrsimo, to zna kolega Marko ali je on odsutan danas".
Tim je vaznije zadrzati preostalu cetvrtinu, "kolegu Marka", koji em radi za cetvoricu em zna cio posao u prste.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks