Nemojmo sa ovakvim pricama po gradovima... U svaki grad i svako selo ima ljudi i neljudi.
Poenta je da vecini stanovnistva pokazemo da se moze zivjeti i bez straha od rezima, i da cemo kreirati jednu CG dje nece ljudi misliti da imaju babarogu iznad glave cijelog zivota.
Nije svako prirodno kurazan. Ne reagujemo svi isto na strah. Radicemo na tome da smanjimo znacajno kolicinu straha, a onda ce dobrota ljudi lakse isplivati na povrsinu.
Samo ljudima treba pokazati da se moze bez DPSa i da se necemo prikljucit Srbiji. A kad to vide u narednim godinama, mnogo ce se drugacije gledati stvari.
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
noćas u emisiji Načisto gosti - Abazović, Bečić i Krivokapić. vjerujem da će biti zanimljivo![]()
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Ajde stari ljudi, ali ovi što se 'čuju' preko vibera/fejZbuka i ostalog da nemaju pristup informacijama i da su ograničeni na samo jedan medij (tv/novine) i da gutaju sve te splačine? I da drže glavu u pijesku sve ove godine?
Narod je odgovoran jer narod bira (čitaj zaslužuje) tu vlast.
O mlađima da ne govorim.
U moje biračko mjesto 4 glasa za URU, pozitivno se iznenadih iskreno
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Ja sam glasao jednom Medojevica, jednom Pajovica. Jednom su me zeznuli i vise ne. Ali kad nekoga glasas 30 godina, tu nema govora o tome da si izmanipulisan i prevaren, to je saucesnistvo u zlocinu.
Danas sam čuo da su mladi iz Rožaja prije neki dan kolima "opkolili" neku crkvu, svirali i vrijeđali popa i tražili da izađe iz crkve, upućivali prijetnje itd. Zbog situacije koja je tog dana bila napeta, crkva nije dala da se o tome proširi vijest kako se ne bi stvarala neprijateljska atmosfera. Toliko.
Alma Ljuljanaj, direktorica agencije za materijalne resurse, poziva na skup za odbranu drzave. Ode lijepa Alma na biro rada, ali valjda je uštedjela nešto za prvo vrijeme da ne mora odmah raditi s nama u Ideu i HDL.
Momci, bez namjere da se raspravljam sa vama, ovo sto zborite je ka da slusam Mila, netrepeljivost i osudjivanje jedne grupe ljudi. Narod se ne razumije u visu politiku. Ocemo li sad da progonimo ove, sto su po vama, do sad podrzavali DPS? Znate li njihove razloge, svih 150.000 ljudi? Malo skalajte, zna se ko je neprijatelj drzave.
two things are infinite:
the universe and human stupidity;
and I'm not sure about the universe
Ne ne, neka zvučim kao Milo, ali gutanje selektivnih informacija i zatvaranje očiju kao da ne živimo tu, šta je to po tebi? Zaveden narod?
Nemam ja moć da ikog osuđujem, ali nešto ne bih ni da zavijam u oblande ljude koji govore: a viđi kako je visok, a kako je lijep, a kako mu ga je reka'! - dok im frižider zjapi prazan u pozadini..
Zaveden ili ne, neće im biti pomoći dok sami ne progledaju - a šansa im je pružena
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Primjećujem na Forumu povećanu kuknjavu oko toga kako nam je promjena bila prijeko potrebna, ali ne na krilima Crkve i DF-a. Isto tako primjećujem da URA ima 5.5%, i pitam zabrinute forumaše koji pozdravljaju promjenu ali problematizuju način, zašto joj nisu dali veću podršku? Mislite da mene oduševljava to što DPS i DF imaju 67.61% glasova?
Takođe bih volio da unaprijed preskočite opravdanje sebi kako niste glasali za DPS, nego za SDP i slično. Znalo se od početka kampanje šta je glas za promjenu, a šta je glas za kontinuitet, i jedina nepoznanica je bio odnos snaga u jednom i drugom bloku.
Ne krivim vas previše, iako me boli ovih 5.53%, a vala i Aleksinih 12.54%, ali ne može se vršiti polarizacija đe ste bili direktni saučesnici, a poslije pozdravljati promjene i istovremeno plakati za rezultatom te polarizacije. Svaka promjena u društvu (pa i svijetu) počinje od osobe koju vidite u ogledalu, a čovjek može samo da se nada da će sredina prepoznati to kao dobro, i slijediti primjer.
No dobro, prvi koraci su uvijek nesigurni.
Last edited by LostInHollywood; 03-09-20 at 13:45.
Mislim da bi trebali/morali, mi kao gradjani - nosioci suverenosti CG (Ustav CG) za razliku od svih politicara da budemo maksimalno odgovorni za svaku napisanu rijec ovdje, i izrecenu u realu. Prvo savjest, procjena odgovorne mjere za CG zajednicu, pa izjava.
Analizirajuci izjave, akcije i reakcije politicara ... bolje da se svi uozbiljimo.
Svaka rijec - nosi mjeru. Nema veze sa autocenzurom misljenja, nego sa zdravim razumom.
Hvala Lepo
Last edited by Maja; 03-09-20 at 13:47.
Milo mi je kad naidje ovako neko ko svojim stavovima i ubjedjenjima pokusava da izmjeri svoju inteligenciju. Pola poena dodaj i za zaveden narod, ali na pravi IQ, jer si u pravu. Imas moc osudjivanja i koristis je kao los gospodar. Sad cemo da stigmatizujemo svakoga ko je glasa za DPS? Ili da osudimo one koji su na najgori moguci nacin iskoristili to povjerenje i kojima je drzava bila ***** 30 godina? Svi smo mi djeca ove drzave, a ka svaka dobra djeca ne treba da se svadjamo no da pomognemo roditelju kad je bolestan. Sansa im je pruzena i sto sad ako ne progledaju, egzil? Batalite retoriku Milovu, svako od nas ima brata srbina i brata koji je glasa DPS, umjesto da se nalazi nacin da se uklopimo zajedno treba da brojimo pruzene sanse.
two things are infinite:
the universe and human stupidity;
and I'm not sure about the universe
Ljudi, ostavite Cetinjanima i njima slicnima da sami skontaju sta je bolje po ovu drzavu. Mi smo sad na potezu da pokazemo i njima i svim narodima ove drzave da diskriminisanih ne smije biti, da su svi jednaki i da svi imamo mjesto pod suncem. Kad osjete Cetinjani da drzava nece nidje, a da im je ujedno mnogo veca sansa da se zaposle i profesionalno ostvare, necemo imati vecih saradnika od njih. Ali tezak put je do tog ekonomskog progresa, a moramo brzo da delamo, jer.. rate pristizu...
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
Ja ne sudim, niti imam moć da sudim Jakove, samo prokomentarisah tvoju naivnost 'zaveden narod', to je tako bio banalan zaključak da sam morao da ti odgovorim..
Treba li neko drugi sjutra da dođe i da nas opet zavede? Nisam ja protiv tih ljudi ako na to misliš, ne pada mi na pamet nikakve represije ili što gođ, represija će doći po zasluzi za ove koji su taj narod 'zaveli'.
I ja ne znam stvarno kako si ti uopšte uspio da me uporediš sa (ni manje ni više) Lomijem? Tebra, nećemo da se vrijeđamo...
Svi su ljudi u CG u istom koshu, ma koliko djelovalo u nijansama drugacije.
Izbori su valjda zavrseni (tema). Rezultati su pokazani, i sad je vrijeme za projekcije nove Skupstine.
Pitanja su:
Kad?
Ko?
Sta?
Nek su razum i savjest na prvom mjestu. Srcem se vec glasalo.
Hvala Lepo
Valjda su noćas na TV-u sva 3 lidera, vjerovatno ćeš dobiti neke odgovore ili grube smjernice..
Medo na naslovnoj CDMa
https://m.cdm.me/politika/medojevic-...znanja-kosova/
Po***** mu se usta, eto...
Ima li ko da ga povuče za uši i kaže mu da začepi gubicu šizofrenu?
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
***** jedno iskvarcano, gmaz jedan odvratni.
Ja rekoh da mi kao gradjani moramo biti odgovorniji i zreliji od politicara uvijek. Gradjani su kontrola mjere. To i jesmo.
Hvala Lepo
Moraće se prije ili kasnije ograditi od njega..
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks