Results 1 to 25 of 12160

Thread: Parlamentarni izbori 2020

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    3,387
    Thanks Thanks Received 
    1,720
    Thanked in
    943 Posts

Quote Originally Posted by Roy Fokker View Post
    Ne znam da li mogu da se složim oko "definicije" pošto definitivno nije fer prema svima nama koji niti smo poltroni niti ekstremi bilo koje vrste a Crna Gora nam je u srcu. Ja godinama doživljavam napade uglavnom Srba (iz CG ali i odavde) koji negiraju postojanje i Crnogoraca i dobrog dijela istorije, a neki i same države, kao da činjenice zavise od njihovog tumačenja. Mnogi su za 1918. prvi put od mene čuli a većina i dalje ne vjeruje.

Drugo - ne vidim zašto bi iko odvajao Petroviće od komita pa i partizana: to je jedan istorijski tok gdje su različiti ljudi na ovim prostorima borili se za jednu jedinu konstantu a to je ova država i njeni ljudi.

I tu dolazimo do ključne stvari koju ljudi moraju da shvate i definišu sebi: nije Crna Gora ni vladika, ni knjaz, ni kralj, ni stranka, ni partija, ni pleme, ni vjera. To što su Crnogorci i Srbi isti Sloveni ne znači da ovaj prostor nije jedinstvena tvorevina sa svojim ljudima, istorijom, kulturom, koje svi dijelimo. Kad kažem "Crnogorac" ne kažem "ne-Srbin" što mnogi Srbi čuju, nego odbacujem sve glupe etikete kao što je "nacionalnost" i ostalo što su nas neki učili da je bitno. Postoji mnogo identiteta koji svako od nas ima, ali mislim da "Crnogorac" je iznad svega, i objedinjuje sve to u sebe.

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

Нисмо се разумјели. Хтио сам рећ да је по дпс-у и сдпу црногорац могао бити само онај који је испиуњавао та три услова, и да други за њих нису били црногорци. Што је по мени катастрофа.
    Ти први јесу црнгорци, и многи нису екстреми ни гласачи дпс-а.

Али се на томе не смије повући граница, и црногорац мора бити и свако други ко не испуњава ова три услова а осјећа се црногорцем.

Наравно да и даље имаш срба који негирају нацију не само црногорцима већ и бошњацима и хрватима. Али они те не могу одредити, као што те је могла одредити бивша власт, тојест да те терен препозна као црногорца.

Дакле укратко, власт више никад не смије прописивати мјере ко може бити црногорац или било што друго, то је на човјеку да сам са собом види.

Quote Originally Posted by Ser Bronn View Post
    Ostani doma! Ne budite dio ludačkog pokreta

Sent from my SM-A720F using Tapatalk
    Апелујем на све да буду мирни и дозволе да се овај протест или шта већ одржи и то без присуства ичијег осим присталица бивше власти.
    Они желе сукобе.
    Ми желимо мир.
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

2. The Following 6 Users Say Thank You to Mstislav For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)