Detonator Band Official Messageboard
Tu ce biti obavestenja o svirkama, bar sto se naseg benda tice, pa citajte, a ja cu postovati ovde ako se budem setio![]()
Obavjestite cika Bone-a kad bude organizaovana neka potencijalno dobra svirka u krug od 100 km od PG.
Pozdrav
"Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"
Detonator Band Official Messageboard
Tu ce biti obavestenja o svirkama, bar sto se naseg benda tice, pa citajte, a ja cu postovati ovde ako se budem setio![]()
OK, evo, posto sam obecao Johnny-ju, a i za sve ostale koje interesuje, kompletan demo album grupe "Postmortem" za download.
Za snimanje ovog dema nismo imali neku narocitu opremu (osim ako izuzmemo obican PC i sampler program), osim elek. gitara, pojacala, procesora i ostalog. Zivi bibunjevi su snimljeni samo na posljednjoj numeri.
Javite mi ako linkovi ne rade posto mi je ovo prvi put u zivotu da baratam sa Rapidshare-om :-)
Autorski demo snimci benda POSTMORTEM iz Podgorice za download:
1. "Put u nepoznato (instrumental)"
Gitare: Stefan
Klavijature: Nermin
Bas: Veljko
Bubnjevi: ritam programirao Momo
Download link:
http://rapidshare.com/files/11622824...znato.mp3.html
2. "Marija"
Gitare: Stefan (clean delay, solo 2), Ivan (Rhytm, solo 1)
Vokal: Veljko
Download link:
http://rapidshare.com/files/11622577...arija.mp3.html
3. "Sjecanja"
Vokal: Veljko, Stefan (back vokali)
Download link:
http://rapidshare.com/files/11623013...canja.mp3.html
4. "Vrijeme ludila (instrumental)"
Dodatne gitare: Ivan
Klavijature, efekti: Nermin, Ivan
Bubnjevi: ritam programio Momo
Download link:
http://rapidshare.com/files/11623467...udila.mp3.html
5. "Sve shto hocu"
Bas programming: Ivan
Vokal: Stefan, Nermin (back vokali)
Bubnjevi: ritam programirali Momo i Ivan
Download link:
http://rapidshare.com/files/11623179..._hocu.mp3.html
6. "Krevet od trnja (Live demo)"
Bas: Stefan
VOkali i harmonije: Stefan
Bubnjevi: uzivo odsvirao Momo
Download link:
http://rapidshare.com/files/11621816...trnja.mp3.html
Sve pjesme (text, muzika, aranzman) napisali Postmortem, osim "Marija" (tekst: Nemanja), "Sve shto hocu" (tekst: Ivan) i
"Krevet od trnja" (tekst: Ena)
Miksovao & pomalo producirao Ivan
Kotakt benda na 067/464-671 (Stefan) ili Email na [email protected]
Pozdrav!
Last edited by Innuendo; 16-01-07 at 18:24.
...
Meni su ljudi pricali da Postmortem svira thrash. Verovatno su oni znali koliko i ja. Iznenadio sam se kad sam cuo jer ovako nesto nisam ocekivao. Voleo bih da mogu i ja da okacim nase stvari, ali dok ne udjemo u studijo nista![]()
Pa, ako si svirao sa njima kao sto kazes, ili ako si ih ikad cuo, onda znas da sviraju thrash... makar obrade
Sto se tice autorskih snimaka, koliko su nam gore navedeni razlozi (citaj - uslovi) omogucavali da snimimo metal, toliko je to i ispalo metal... Ali, bitno je da se cuje da momci umiju da sviraju.
Jedino "Sve sto hocu" nema ama-bas-nikakve-veze sa pojmom metal, a i to je iz razloga sto je bend sa tom pjesmom konkurisao za "Suncane skale" 2005.
BTW - meni se cini da ovi linkovi za download ne rade, tako da cu za koji dan, ponovo pokusati to da okacim.
Poz!
...
Ja bih samo da iskažem poštovanje za naziv ove teme! "Muzika u kojoj je satkana moć", sjajno!!!
![]()
rade linkovi, bar su radili prekjuce...
Reality is overrated.
Innuendo, prije sevga, mozes li da stavis makar 112 ili 128 kb/s linkove. Ako ne moze 128, enka daju makar 96 Kb/s. Nisam downloadovao sve, samo 'Put u nepoznato'.
E, sad, ne znam kako ces ovo shvatit, ali u u pitanju je (dobronamjerna) kritika.
Pa da pocnem - 'Put u nepoznato':
Sami pocetak.. Ovo definitivno vristi Fruity Loops. Stringovi su siti kao 'String patch' iz FL-a. To se moze i primjetiti koriscenjem onog filtera na 20-oj sekundi, gdje se osjeti blaga greska (22 sekunda).
Reci ekipi da proba 'Edirol Orchestral VST', gdje ce dodati taj klasicni dozivljaj. (neka potraze torrente).
Prelazak sna veci tempo mi se nije svidio (1:31-1:32).
Svidio mi se efekat pan-ovanja gitare na 3:05.
Toliko od meneMelodija je odlicna, pogotvo dio od cetvrtog minuta pa na dalje. Iako bi trebalo jos poraditi na choir-u
![]()
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
U stvari, vjerovao ili ne, kritika mi se svidja, bas zato sto si "prodro" u situaciju
1) U prvom dijelu korisceni su "strings patch" 1 i 2, a u drugom je melodija odsvirana na sintisajzeru. 2004-te skoro i da nije bilo broadband veza, tako da nije bilo bas lako skinuti neki bolji soundfont, plugin...
Medjutim, po meni, najveca mana snimka je to sto nije isproduciran kako treba (bez normalnih monitora), jer bi na kraju cak i efekat sa filterom zvucao kako treba.
Ipak, najbitnije je bilo da se napravi bilo kakva pratnja, preko koje ce moci da se nasnime gitare i klavijature, a da sve to zvuci kao melodija koja ima smisla, malo bolji demo snimak... Drago mi je da ti se svidja.
2) Preporucio bih ti da skines i preslusas "vrijeme ludila" jer sam tamo probao nesto vec sasvim drugo - imao sam "sytrys" i "fpc", zvuk gitara je nasnimljen preko pojacala, i vodjeno je malo vise racuna o zvuku bas gitare. Klavijature na refrenu (2:43) su se savrseno uklopile u efekte...
ps: nemam jos mnogo megabajta za ovaj mjesec, tako da sam morao da smanjim velicinu fajlova koliko sam mogao. Mozda cu sledeceg mjeseca postaviti falove malo boljeg kvaliteta.
Last edited by Innuendo; 16-01-07 at 18:19.
...
Bone preporucuje:
MOTHER LOVE BONE!
MNOGO SU BILI JAKI I DOBRI!
Prva informacija:
Gitaristi i basista iz kasnijih Parl Jam, bubnjar dobar, a pjevac Andrew je bio VRH!!!
Pjevac je umro zbog overdoza, pa su formirali Pear Jam, ali su ovdje gitartisti bili na kompozicionom vrhuncu!
CD (zapravo dupli, od 2 sata) moze se downlodovati na E-Mule.
Pozdrav,
Last edited by Old Bone; 16-01-07 at 20:36.
"Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"
zato ja ne volim 'metal', sad sam prosvjetljen. ili volis mother love bone ili mudhoney. (poslije raspada green river) ja naravno vise volim mudhoney. tolko od mene, morao sam se upisat' na ovaj topic, naslov je nemoguc - kako je neko odozgoR primjetio...
P.S. ako u metal ne ubrajate Melvins :mrgreen:
Ne mogu citati sve ove postove do sad, samo sam procitao neke sa zadnjih strana, no da kazem ponesto na "zadatu temu". Metal kolko ja znam nema neku veliku pozornost ni kod nas ni u svijetu, osim mozda kod Nordijaca.Tako da vam se svima divim kako dolazite do albuma vasih omiljenih bandova. Moram priznati da imam odredjene predrasude prema metalu, ali ne tipa: on nosi majicu iron maidena, on je narkos (naravno da ce mi biti milo kad vidim da neko postuje i takve stvari); vec je to vise kod mene na emotivnoj osnovi. Ne svidjaju mi se neki bas tvrdi metal zvukovi ( e sad mi nemojte nabrajati 200 000 000 pravaca metala sa po jednom grupom predstavnikom za koju je culo jedno predgradje), dok mogu podnijeti neke blaze stvari, i naravno po preporuci ako pogodi moj ukus. Jos ne mogu da skontam tu jasnu razliku izmedju metala i hard rocka i da li ona uopste postoji? Po meni, mnoge stvari koje nastaju danas i ubrajaju se u metal, mislim da bi se u 80-tim ubrajali u hard rock. (mada, Rolling Stonesi su Scorpionse nazivali herojima heavy metala iako se zna da su oni hard rockeri) sve je to nekako isprepletano. uh, izgubio sam se, 4 ure su, moram spat.
p.s.
da li sada vazi "metal on" ili je ostalo staro, dobro "rock on"? :hardrock:8)
Iako je u prethodnom postu receno sve, da i ja odgovorim:
Volim CVRSTU (i tehnicki besprekornu) SVIRKU!
Kategorizacije su mi sve manje vazne....
Ja nisam vise *metalac* po SPOLJNJIM manifestacijama (54 god), ali to ostaje u dusi i ponasanju....jednom metalac-vazda metalac....I SIN MI JE MATALAC (i milo mi je sto je tako!)!
Pozdrav,
Last edited by Old Bone; 17-01-07 at 08:36.
Mudhoney su samo iz istog grada (Seatle) i imali su zajednicke svirke sa Mother Love Bone.
Ali je sustina u prethodnoj diskusiji:
Ja volim CVRSTU I TEHNICKI JAKU SVIRKU, sa dobrom gitarom kao prvim instrumentom.
SVE TE KVALIFIKACIJE SU MI DOSADNE, PA I GLUPE!
Pozdrav i
ROCK ON!!!!!
Odlicno. Mnogi ljudi ne umiju da prihvate kritiku vec odmah krenu sa vrijedjanjem, iako nisu ni svjesni da im dobronamjerna kritika - samo pomaze.
Kako umijes da prihvatis kritiku, poslusao sam i ostale stvari...
[QUOTE-Innuendo]2) Preporucio bih ti da skines i preslusas "vrijeme ludila" jer sam tamo probao nesto vec sasvim drugo - imao sam "sytrys" i "fpc", zvuk gitara je nasnimljen preko pojacala, i vodjeno je malo vise racuna o zvuku bas gitare. Klavijature na refrenu (2:43) su se savrseno uklopile u efekte...[/QUOTE]
Skinuo i poslusao (i dalje slsuam)
Hm, opet stringovi... Dobro, to je siitnica... Previse pan-ovanja, previse koriscenja flanger-a, uvod bi mogao biti bolji. Prepoznao sam Sytrus, to je jedan od FX efekata, zar ne (sea & wind)? Hm, njega bih totalno izbacio, nekako mi se ne uklapa u kasniji ritam. Ali predpostavljam da si htio da intro ide u skladu sa naslovom instrumentala - vrijeme ludila.
Onaj zvuk (pocinje na 0:30) ne bi trebao toliko da "seta" sa lijeve na desnu stranu. I mzoda ad mu dodas malo distorzije, ili jos bolje, da ga prati gitara, bilo da je zvuk akusticni ili elektricni (mozda bolje akusticna, neka mracna melodija). Tako bi dobio mnogo kvalitetniji uvod.
Sto se tice ostatka, veoma je dobar, bas me odusevioBubnjevi se i peevise ponavljaju, bilo bi lijepo cuti inovaciju u njima jer nema vise od 4 patterna predvidjena za njih, i ta 4 se prozimaju tokom citave stvari.
5:14 - zvuk elektricne gitara na ovom kvalitetu jednostacvno je preglasan, para usi, sto potvrdjuje ekipa instrumenata na 5:30.
Pri kraju (6:28) pretjerujet sa panovanjem gitare.
Znam znam, ali u pitanju je dobronamjerna kritikaInace, stvar mi se - naravno - svidja.
![]()
Onda ako nije problem, stavi u sto boljem kvalitetu.Originally Posted by Innuendo
Ako zelis mogu da prokomentarisem i sotale stavri, ali ut om slcuaju bih opet komentarisao samo instrumentale, jer me vokali ne interesuju/ne obracam paznju na njih![]()
Cekaj, sta ste koristili od sfotvera za bubnjeve? Znam da sam koristio besplatni 'Real Acoustic Drum Kit' soundfont, ili nesto slicno, iimao je dobar zvuk.
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Nashe damice-metalice,
Samo budite *otkacene* i volite nas metalce (u dusi makar...).
IAKO SMO BLESAVI-NISMO LICEMERI I *KVARNJACI*!
I prenosimo se sa oca na sina...i tako u beeskraaajon!
Pozdrav i
ROCK ON FOREVER!!
Ahaahaha,mislila sam da je ovaj topic izbrisan.Neko pomenu Anathema - Judgement,dodala bih i Alternative 4
![]()
Evo Maideni dolaze,jedva cekam!![]()
Are you suggesting coconuts migrate?
Ne budi toliko siguran. Sredinom 90ih godina metal je bio jako slabo zastupljen, iako su se neke od najboljih ploca izdavale samo par godina ranije. Onda je talas nu metala i NWOAHM-a osvezio metal scenu. Naravno, ko god je volio metal pre 20 godina volio ga je i pre 10, ali predpostavljam da ljudi jednostavno nisu vise imali inspiraciju za pisanje dobrih novih pesama. Stvari su se promenile, metal je ponovo u poletu. Ko zna, mozda neki klinci naprave bend i stvore nesto novo, ali i dalje heavy i inspirisu i druge da nastave da rade. Tako to otprilike ide. Sto se tice nabavljanja ploca to i nije toliki problem. Neki ljudi vole da se hvale svojom abnormalnom kolicinom pesama i muziku nabavljaju preko interneta. Neki vole da slusaju muziku na svojoj nabudzenoj liniji pa kupuju diskove, narucuju on-line itd. A neki pak vole starije nosace zvuka, pa kupuju polovne ploce i ove raritete koji izlaze s vremena na vreme. Ja iskreno volim kada sam u stanju da kupim neki CD, ali posto volim sve da slusam onda mi je lakse da skinem nesto sa interneta, pa ako se bas odusevim, CD je lako narucit ili kupit kada se ode do Bg-a i slicno.
Chitala sam u jednom chlanku da vrsta muzike koju slushamo ima veze sa onim shto su nashi roditelji slushali dok smo bili u stomaku :mrgreen:. Moji su slushali klasichu i neshto od stranog roka, pa me i ne chudi shto je moje muzichko opredeljenje slichno, mada mislim da ipak nema nekog apriori pravila. Dalje pishe da je muzichko opredeljenje, pored uticaja sredine, takodje satkano i u nashim genima, tj. muzici koju se slushali nashi preci, pa i nije chudo shto vecina stanishta na nashim prostorima preferira narodnu i zabavnu muziku. Tu je naravno srzh svega sam mentalitet naroda, a kako metal muzika sadrzhi (najcheshce) veliku dozu mraka, mrzhnje i pesimizma loguchno je da se razvila u sjevernijim dijelovima Evrope, dje je i narod dosta "hladniji" u odnosu na 'tople" juzhnjake koji su prefeirali veselje i igru shto bash i nije u duhu metala.
Ja bash i ne idealizujem metal i stavove tipa "metal je istina" ,"metal je stvarnost" smatram ogranichenim, jer metal (i to kako koja pjestma) pjeva o jednoj strani zhivota (ne i jedinoj), da ne spominjem koliko tekstova sadrzhi brojne motive o mitskim bicima, vilama, vampirima, kojekavim demonima, mrtvacima i blabla...). U sushtini metal u globalu kao muzichko pravac nije nishta realistichniji od ostalih muzichkih pravaca koji opet opisuju (naravno ne svaka pjesma) josh neke druge teme vezane za stvarnost i svakodnevnicu.
P.S. izvinjavam se ako sam neshto pomenula shto je vec recheno, bilo me muka da chitam sve postove.
to definitivno nije tako u mom primjeru![]()
odma da kazem da moji ne slusaju ni folk ni narodnu,eto ponekad vole da chuju starogradsku (i tu muziku smatram kvalitetnom i nezatrovanom muzikom),dok im sin slusha gothic i symphonic metal,sto nema nikakve veze sa starogradskom muzikom,i daleko od toga da mi je majka slushala goth dok je samnom bila trudna...![]()
Ma opushteno, napomenula sam da i ja ne smatram to apriori pravilom, samo sam navodila shta sam prochitala u chlanku, a i naravno da nije bilo gothica u to vrijeme, ali pretpostavljam da su mislili uopshteno na tonove, tipa mozhda ti je majka slushala melanholichne zvuke, ili neke balade, pa je to (mozhda) uticalo na tvoj izbor, a mozhda i nije. Mada mislim da u dijelu teksta dje govore o povezanosti mentaliteta sa razvojem muzike ima dosta istine.
Last edited by Damnation; 19-01-07 at 00:17.
E, ovako - snimci bubnjeva odgovaraju onom nacinu na koji se sviraju u stvarnosti, ali sad sto se radi o loop-ovima, to je druga pricha - onda mora da zvuci pomalo monotono. Ritam je uradjen sa FL 4.5, gdje je uveden plugin pod nazivom FPC, i cije sam samo semplove koristio i ubacao ih u step sequencer na najjobicniji nacin.
Necu pogrijesiti ako tvrdim da, programirajuci ovaj plugin na pravi nacin (u piano roll-u, vodeci racuna na "velocity") i uz dodavanje malo reverba i kompresije, dobijas zvuk pravog seta bubnjeva.
Za gitare si u pravu - to su ti one "dodatne" sto sam ih potpisao na spisku numera i koje sam ja odsvirao da bih ostavio trag :-) Inace, pjesma je namijenjena za nasnimavanje vokala, pa se nadam da tada nece biti mnogo upadljive.
Imas li ti nesto da okacis?
Poz!
...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks