Све зависи како се сада дефинише појам црногорац.
До сад по дпс-у и сдп-у је црнограц био онај који баштини комите (али не и петровиће), партизане, и гласач да на референдуму 2006.
Остали су били издајице или срби.
Надам се да тако уске (и погрешне) дефиниције црногорца неће бити, и да црногорац може бити сваки онај коме је црна гора у срцу.
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
ne znam sto se toliko pravi panika oko jednog dana. poslije 75 godina jedan hibrid komunozma je otisao sa vlasti.
24 sata ljudi. mi se bukvalno ucimo tranziciji vlasti i treba da budemo PONOSNI na to. kako je dosao DPS na vlast, kako je otisao causesku, kako je otisao slobo, evo gledamo kako ce otici lukasenko.
malo se derinjao narod koji se osjecao ponizen i kojem se govorilo da su izdajnjci.
da li ima budala koje su pustila muda pod alkoholom, ima.
ali nije bilo nikakvog ozbiljnog incidenta, osim sto se pojedinima nesto "ne svidja"
za narod koji apsulutno nikada nije smijenio vlast mirnim putem u istoriji, treba da budemo PONOSNI
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Samo opušteno ljudi
Sinoć se slavilo, Podgorica je divno izgledala, fantastična energija i radost kod naroda. Naravno, uvijek ima određeni procenat naroda/mase koji odlazi u neki ekstremizam, takvih ima na obje strane, i važno je samo održati ih pod kontrolom, što ne znači da treba u neke logore da se šalju ljudi. Jednostavno, ogroman broj ljudi je godinama živio u nekom podsvjesnom strahu, i ovaj nalet optimizma i slobode je morao da se iskaže i proslavi.
Isto tako, gluposti, spinovanje i zlonamjernost ljudi koji su se nakon početnog šoka otrijeznili i shvatili da im Gospodar silazi sa trona isto treba razumjeti donekle, ali prije svega iskulirati, dopustiti da vrijeme odradi svoje i da se i oni integrišu u jedno moderno i otvoreno društvo.
Gluposti da se ne smije sa nekom zastavom doći, da se napadaju neistomišljenici, da se pokušava neka promjena ustavnog poretka zaista ne treba komentarisati. Dritan Abazović je sinoć mogao da dođe sa albanskom zastavom ispred Hrama i da bukvalno ovacijam bude dočekan uz opšte oduševljenje. Krene lik pjesmu o Kosovu, i onda nakon minut taj isti lik skandira Dritanu
Idemo dalje, slavilo se, sad fino svojim kućama, eventualno na dojč, vraćamo se svojim rutinama i ne ostavljamo prostor za greške na putu oslobođenja. Novi lideri bukvalno gaze sa izjavama i stavovima, bukvalno sva trojica bez greške dosad.
Živjeli mi![]()
Одговор за младог вертера.
Све зависи како се сада дефинише појам црногорац.
До сад по дпс-у и сдп-у је црнограц био онај који баштини комите (али не и петровиће), партизане, и гласач да на референдуму 2006.
Остали су били издајице или срби.
Надам се да тако уске (и погрешне) дефиниције црногорца неће бити, и да црногорац може бити сваки онај коме је црна гора у срцу.
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Ima li ovaj Nikolaidis kakvu penziju od drzave CG?
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Tu es mon héro!
DIK je prebrojao 100% glasova, evo rezultata:
- izašlo 413.954 glasača, od toga važećih 409.451 listića
1. Demokratska Partija Socijalista - 143.548 (35,06%)
2. Za Budućnost Crne Gore - 133.267 (32,55%)
3. Mir je naša nacija - 51.297 (12,53%)
4. Crno na bijelo - 22.649 (5,53%)
5. Socijal Demokrate - 16.769 (4,10%)
6. Bošnjačka stranka - 16.286 (3,98%)
7. Socijal Demokratska Partija - 12.839 (3,14%)
8. Albanska lista - 6.488 (1,58%)
9. Jednoglasno - 4.675 (1,14%)
10. Hrvatska Građanska Inicijativa - 1.115 (0,27%)
11. Hrvatska Reformska Stranka - 532 (0,13%)
8.
https://mitropolija.com/2020/09/01/s...su-najvazniji/
Немојмо да заборавимо да смо сви, без обзира на идеолошко-политичку, националну или вјерску припадност браћа и као такви грађани ове земље имамо права на своје разлике. Сада као никада морамо имати на уму ријечи Светог Петра II Ловћенског Тајновидца које је у ослобођеној Црној Гори поновио краљ и господар Никола: ”Брат је мио, ма које вјере био”. Немамо, међутим, ни као Хришћани, ни као цивилизовани људи, права да другог мрзимо због тога што има ставове другачије од наших. Напротив, апостол народа Павле вели: “Носите бремена један другог, и тако ћете испунити закон Христов.” (Гал. 6, 2)
Uzivajte ljudi![]()
Sparky дижи је брате никоме то неће сметати.
toliko o tome koliko je to nezavisna institucija i koliko su tu radi gradjana. izbori su zavrseni. nije to privatna firma pa da veljovic i lazovic odlucuju sta su obaveze policije.
ne pominjem nuhodzica jer je UP izdvojena od ministarstva i podredjena direktno vladi CG.
jedna od prvih stvari koju treba izmijeniti je vracanje UP pod okrilje ministarstva i ukidanje fakticki paravojne institucije
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
‘Зато сматрамо да је најбоље да предстојећи дани протекну без било каквих масовних окупљања,...’
dakle - Krivokapić, Abazović, Bečić i evo sad i MCP. pametnome dovoljno
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Ne znam da li mogu da se složim oko "definicije" pošto definitivno nije fer prema svima nama koji niti smo poltroni niti ekstremi bilo koje vrste a Crna Gora nam je u srcu. Ja godinama doživljavam napade uglavnom Srba (iz CG ali i odavde) koji negiraju postojanje i Crnogoraca i dobrog dijela istorije, a neki i same države, kao da činjenice zavise od njihovog tumačenja. Mnogi su za 1918. prvi put od mene čuli a većina i dalje ne vjeruje.
Drugo - ne vidim zašto bi iko odvajao Petroviće od komita pa i partizana: to je jedan istorijski tok gdje su različiti ljudi na ovim prostorima borili se za jednu jedinu konstantu a to je ova država i njeni ljudi.
I tu dolazimo do ključne stvari koju ljudi moraju da shvate i definišu sebi: nije Crna Gora ni vladika, ni knjaz, ni kralj, ni stranka, ni partija, ni pleme, ni vjera. To što su Crnogorci i Srbi isti Sloveni ne znači da ovaj prostor nije jedinstvena tvorevina sa svojim ljudima, istorijom, kulturom, koje svi dijelimo. Kad kažem "Crnogorac" ne kažem "ne-Srbin" što mnogi Srbi čuju, nego odbacujem sve glupe etikete kao što je "nacionalnost" i ostalo što su nas neki učili da je bitno. Postoji mnogo identiteta koji svako od nas ima, ali mislim da "Crnogorac" je iznad svega, i objedinjuje sve to u sebe.
Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk
...dip your hands in the water,
the same deep water as me...
Ijao što im rade. Svi im planovi padoše u vodu.
Nijesu se ljudi zbog komita, Sekule Drljevića i Krsta Popovića izjašnjavali kao Srbi. Nego zato što ti zastavom maše i urla lik koji je dobio privilegije preko partije. I još maše zastavom koju je DPS uveo.
Ajde druže na biro 20 godina ili sezonski radi za šankom ili u kuhinji pa da vidimo ljubav prema državi.
Last edited by Mladi_Werther; 01-09-20 at 11:29.
A ovi što pozivaju da se zaključa tema. Zašto? Pričamo, raspravljamo, ali ništa preko neke granice. Svakako će ovi izbori biti zaključeni tek kad nova vlada uđe u parlament, a čeka nas dosta dana do tada. Treba nam tema da sumiramo sve opozicione poteze, DPSove očajničke poteze i td.
Biće zanimljivo sve to pratiti, uz nadu da će se s anđelima završiti, jer DPS baš ne umije da gubi. Ego vođe, koji ga je doveo do poraza se širi i nakon poraza.
Ja znam da juče me je stvorilo
I znam da danas je danas
i da sutra stvaram sam...
Dritan Abazovic i njegova press konf. je zlato, suuuvo zlato. clap clap
...dip your hands in the water,
the same deep water as me...
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks