I ja mislim tako. To nista ne umanjuje pobjedu.. Kao i u sportu, kad, koliko, na koji nacin.. lopta je zavrsila u koshu i rezultat je registrovan. To je osnova, i razumljivo je da slavljenici pokazu svoje zadovoljstvo, ali pobjednici koji su iznijeli pobjedu, moraju biti svjesni realnosti i u kakvu masinu tek ulaze.
"navijaci" strane koja je otisla u opoziciju ce uraditi sve "ulagati zalbe EU, glumiti "zrtve", uvrijedjene, zastrasene i sve moguce ce uraditi, pa i "glumiti slavlje" na 'poseban' nacin, samo da bi se ocrnila pobjednicka ekipa - ni so jeli ni..
Ko to ne razumije naivno upada u politicku prljavstinu i emotivno reaguje. Treba biti svjestan svega, i svojim razumom rasclaniti istinu od servirane fikcije inace ode u zabludu.
Pobjednicki tim je vjerovatno jako svjestan svega ovoga, i samo sinocni zajednicki poziv da se proslavi u kucama je bio jedan oblik countermove..
Meni je inace chudno da se slavi toliko, kao sto mi je bilo cudno i ranije.. a cim mi je chudno, onda mi je i sumnjivo.
Hvala Lepo

Bookmarks