Quote Originally Posted by esimidobar View Post
Da napišem par rečenica iz ugla nekog ko se osjeća kao Srbin, a glasao je URU i želi gradjansku Crnu Goru.

Mislim da će glavni cilj ove buduće Vlade biti da jasno stavi do znanja da Srbi u Crnoj Gori, nisu neprijatelji, i da su u ovom trenutku bili ključni za prijeko potrebne promijene.

Za sve one Crnogorce koji nisu partijski vojnici, a iskreno se brinu o nekim stvarima, da ne ulazimo u to što niko nije lud da takve stvari ni pokušava, buduća Vlada neće ni biti u mogućnosti ni da organizuje novi referendum, niti da izadje iz NATO-a, niti da mijenja himnu,zastavu itd. Ako vas je takvih stvari strah, nema potrebe, jer nije ni tehnički moguće, sve su stvari koje bi bilo potrebno 2/3 parlamenta, ili ih uopšte nije moguće pokrenuti... Iskreno nadam se da je broj ljudi koje ovo stvarno brine mali, jer bi trebali da su svjesni da nije moguće i na kraju krajeva dovoljno zdravog razuma da to niko ni ne želi...

Nadam se da ulazimo u neku priču pomirenja i prihvatanje jedni drugih... I nadam se da će se to odraziti tako što će na idućim izborima, DF biti slabiji, URA jača ili eventualno neka druga gradjanska opcija, a DPS na marginama...

Kad vas nerviraju ljudi koji izlaze na ulice sa srpskim zastavama, pokušajte da vidite to i na neki drugi način kao neki izraz bunta/pobune,a ne želju da Crne Gore nema... A vjerujem da će i toga biti sve manje. Ili se stavite u situaciju da referendum nije prošao, kao što se moglo desit, i da neko prigovara što i dalje izlazite sa crnogorskim zastavama... Ljudi imaju neke emocije koje ne mogu tek tako isključiti ali Crna Gora je naša država i tu nema promijene...

Što se tiče Vlade:

Premijer ili Krivokapić ili Dritan...

Obavezno puni mandat, ne 2 godine...

Sve manjinske partije i SDP treba pozvati u Vladu... Ja bi volio da vidim Ranka za presjednika skupštine opet, i Konjevića za ministra policije... Nimanbegu-a kao ministra u Vladi, ili eventualno potpresjednika...
Apsolutno se sve slazem ali me zivo intresuje zasto se ne izjasnjavas kao Crnogorac.
Ako vec tvrdite da je to ista stvar, zasto ne izabrati to neko lokalno pripadnistvo nego ici na siri pojam.
I da li je Milo Dj uzrok zbog kojeg biras biti Srbin a ne Crnogorac.