Izvini, zašto se time nisu bavili prethodnih 14 godina? Treba li sada da im dajemo ponovo priliku za popravni po 4ti put? Toga nema ni u školi.
Zašto se nije radilo na popravljanju ekonomskog, obrazovnog, zdravstvenog, pravosudnog, privrednog sistema ove države? Takav građanin onda ne bi morao da ide da luta po crkvi i tamo traži utočište, nego bi se okrenuo tome da i sam doprinosi zajednici i da budemo još bolji.
Znaš kad bi nas takve iko mogao destabilizovati? Ni BG, ni Vašington, ni Moskva, ni Kina - što bi rekao moj đed - boljela bi nas patka za druge. Pola miliona stanovnika ejjj!?
Znaš koliko je zapravo zdravom čovjeku potrebna crkva? Nikoliko.
Nažalost, ovdje crkva ljudima obezbjeđuje ono što država ne umije. Sva poenta podjela.
Čovjek ne shvata da je samodovoljan iako je bez posla, iako je neškolovan, iako je bolestan, iako je sam, iako ima porodicu ili je izgubio, iako je sjeban, iako ima neku manu svima očiglednu, iako je depresivan, iako je lud, ili iako je zaposlen, zdrav i ima sve uslove da doprinosi, iako ima iskustva - svako je dovoljan sad ovog trenutka.
Nije u redu, dosadio je javašluk, bez stida i srama, a kolika je brzina toga kancera vidimo po nekate-u. Inficira čeljade za 4mjeseca.

Bookmarks