A realno je TT prevara ako gledamo sa stanovista originalnosti. Evo sad njihovu ursu gledam, kopija straight to heaven by kilian. Porpora- FM Portrait of a lady.(tefrola probaj ovo, top je) Ma nemaju 5 parfema koji nisu kopije. Eeee sad sto prave parfeme koji su mozda i bolji od originala to je druga prica.![]()
Za creed se ne slazem nikako. Jeste malo gadno sto im se ti batchevi aventusa toliko razlikiju ali ne proizvode oni samo aventus prokleti.
Za kilian i roja na listi mislim da je kriva cijena, pa ono-kiselo grozdje hejt.
Mancera i montale ne da nisu prevara nego suprotno od toga, ja se osjecam da varam nekoga kad kupim za 70 eura 120 ml nekog njihovog parfema. Dal ja nisam dovoljno iskusan da mi smeta ta silna sintetika koju elitisti osjecaju u njima, ne znam.
I dalje najvece prevare su po meni noviji dizajneri, cast izuzecima. Prodaju ti vodu zasecerenu.
Od niche-a se osjecam prevarenim sa PDM Laytonom. Zasto ovo kosta 200 eura nije mi jasno. Ovo je klasicni dizajner malo bolje spakovan. Generalno se ja i PDM ne mirisemo mada sam probao samo par njihovih parfema pa ostavljam prostor da mi promjene misljenje.

Bookmarks