ovaj filter je onaj što mu je samo DF dobar i svi rade protiv Srba, 100%. odgovara stilu pisanja. vazda napada URU i brani DF
dva su uspjeha ove kampanje za sada - Dritan Abazović i to što se Mandić nije pojavi u javnosti
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
ono sto ni ti ni vecina kao ti ne razumijete je da vecina opozicionih biraca nije nicim zaduzena, i do sada su glasali razlicite partije ili nisu glasali. vama je taj koncept nerazumljiv potpuno.
znamo da ste istrpili svasta da bi nesto dobili ali ste dobili malo, pa vas sad frka da morate da se ulizujete nekome novome koga ste do juce pljuvali.
za razliku od vas mi ne moramo da glasamo opoziciju za 2 ili 4 godine. ne gledajte svijet kroz svoje oci.
nije cak ni to strasno. evo pun forum ex srba a sad ultra crnogoraca.
snacete se bilje nego pojedini ovdje koji su opozicionari godinama. lako ce sw opet isti ljudi zvati izdajnicima. nece se nista promijeniti za "stare liberale". malo panike oko promjene, ali brzo cete prihvatiti situaciju.
bez nervoze.
gando ce i dalje biti vojvoda i ako se promijeni vlast
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
A ne mogu osnovne stvari ljudima da uđu u glavu, ili što neko više puta reče (mislim da je ovizi), ulazi ali se pretvaraju da ne ulazi i samo nalaze alibi. Ovo su isti argumenti kao "Ne mogu da glasam za URA-u, zato što će sa DF-om da prave većinu", što takođe otkriva elementarno nepoznavanje funkcionisanja sistema, ili namjerno žmurenje na činjenice. To što će URA sa DF-om da pravi većinu, ne znači da će DF sa svojih 20ak poslanika moći da glasa šta god hoće, niti da su koalicioni partneri dužni da ih podrže za bilo koju odluku.
Da ne pričam o dodatnoj logičkoj vratolomiji čekanja da neko magično uzme 10, 20 ili 51%, pa tek onda glasati za njih.
https://www.vijesti.me/kolumne/46383...i-jos-ovaj-put
Od nikad mirnije kampanje u tri decenije, i odsustva trijumfalizma, podilazi jeza i strah da glavni događaj nije glasanje, nego sati i dani poslije njega
Samo neka se drze rijechi,koju je dao Pipun kad ga je pitala Minićka hoće li biti partijskog zaposhljavanja,iskljuchiv je bio i rekao da neće!
Jer svjedoci smo shto nam uradishe tj. yebashe nanu naninu,da ti se ne mili ni konkurisat za bilo kakav posao jer znash da tim resorom upravlja neko govance z neke posrane stranke koja je i stvorena da bi se tako dolazilo do radnih mjesta,privilegija koje daju sami sebi,itd,itd.
P.S.Ovima sho su decenijama grijali i ladili jajca na TA peći,uraditi brzu provjeru radne sposobnosti,ako nisu do sad a vecina nije nauchila da obavlja posao za koji su plaćeni,doma polako,pa troshi ushtedjevinu.
...
Добар текст.
Dalji razvoj događaja pokazao je Đukanoviću na djelu, šta je mislio najpoznatiji jugoslovenski i crnogorski disident Milovan Đilas, kada je, objašnjavajući kompleksnost srpsko- crnogorskog identiteta u Crnoj Gori kazao, da kad god neko gurne to klatno na jednu stranu, ono se snažnije i u širem luku vrati na drugu.
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Samo ovo je bit svega.
Ne znam da li ste vaspitani kao CG patriota i suverenista.. Suverenisti su plemeniti ljudi i zato i jesu dusom patriote. Sve ostalo je mrznja (koju ne volimo), jed (koju ne podnosimo), zavidnost (kojoj ne sluzimo), itd itd... Samo oni koji to ne razumiju ili nmaju pokusavaju da se igraju osjecanjima koji nijesu za igru i marifetluke..
Zar iko normalan moze da potcijeni toliko patriote da im servira nesto za "posle izbora", a da patriote ne znaju da su sve igre, zakonski i svakako, bile i do sada u cijim rukama?
Scenario je, malo je reci samo potcjenjivacki i za tesku naivu.. Zdrav razum iznad emotivnih kalkulacija. Izazivanje straha, ponizavanje razuma, stvaranje netrpeljivosti gdje je nema i ne moze biti... Previse zaista.
Narod se sada pita, i glasaci su sada oni od kojih zavise svi. Njihove fotelje, plate, beneficije u svakom pogledu, a koje za sebe ladno i visestranacki uvijek izglasaju.
Zavise od svih pojedinaca, i vjerujem da to stanje ne podnose, ali, tako je kako je.
Uvijek kazem, sirite dobro, ljubav ili samo ljudsko postovanje. Svi glasaci su u istom koshu. Nema razlike. Ko zeli da shvati, shvatice... Ko ne zeli, ili ne moze... njihov problem.
Vi dajete silu i moc da oni izabrani bez ikakvog pitanja ili daj Boze da bar formalnim referendumom odredjuju vasim zivotima, djeci, porodicama, sistemu zivljenja, sta cete i kako cete... U istom ste sosu.. Neko se zavara blagim ustupcima, koje bi imao u bilo kojim pol. okolnostima... ali na kraju porodica, zdrav. sistem, institucionalne sile.. sve su na istom polozaju kao i za sve ostale u nasoj divnoj Crnoj Gori. Nema razlike. Ne moze biti obican gradjanin, pripadnik bilo koje nacije, religije, biti odgovoran za opste stanje za koje oni koji su vukli poteze - ne vide svoju odgovornost za tako privilegovane pozicije na koje ih je postavio (manje vise) obican gradjanin.
Oni koji su se "nadali" da ce sa tkz. AI moduliranim fact check cenzurama samoprozvanih "umova" - programerima(koji bolje znaju tor kako treba da se vodi a ne da razmislja) i izigravanjem Velikog Brata, sa tajnim info, tracevima.. proshao je taj voz.. Prevazidjeno u svijetu. Porazen je taj perfidni manevar stare AI medijske skole. Reset je propao projekat. IQ je pobijedio u svijetu.
Imamo divnu prirodu u kojoj mnogi ne mogu uzivati - a nasa je, imamo divne starije ljude sa puno supresovanog znanja i iskustva, imamo pametne mlade generacije koji su zeljni da se izraze i daju svoj doprinos svojoj Drzavi CG..
Svijet je pred CG, pred ovim narodom sa srcem, sa dusom...
Ja vidim veliki progres za CG. Postoje nacini, postoji zelja, i postoji plemeniti narod CG, koji zeli mir, uspjeh i informacije bez cenzure.
Lopta je u vasim rukama/nogama... Vas potez.
Zato, volite se, pazite na sebe i na sve u CG, jer ce vas svaki potez biti izraz "sjutrasnje" zajednice.
Svako dobro. :*
Hvala Lepo
Last edited by Maja; 27-08-20 at 13:05.
Pravo da ti kažem, nisam naročito optimističan da će bilo koja sledeća većina bataliti partijsko zapošljavanje, i smanjiti javnu upravu. Po tom pitanju, opozicija je napravila grešku u Budvi jer su rekli da neće biti revanšizma, pa su zbog toga zadržali stare plus zaposlili nove, praveći još veći višak. S jedne strane ih razumijem, teško je pobjeći od populizma. Jer narod ne razumije da država nije poslodavac i da javna uprava treba da bude što manja, pa na tu priču svaki glas koji dobiješ, izgubiš deset.
No, da se smijene ovi koji sto posto neće praviti rezove, jer im je to jedan od glavnih mehanizama opstanka, pa ćemo viđeti hoće li sledeća većina imati petlju da radi što mora, ili možda tek neka nakon njih. Prvo demokratija i normalizacija diskursa, pa se možemo dijeliti na konzervativce, liberale, kapitaliste i socijaliste, i dogovoriti se kako se vodi država.
Ja sam samo napisao da je URA u onim pregovorima direktno optužila DF i cijelu opoziciju da su protiv nestranačke i ekspertske vlade, a kasnije je DF za nositelja liste postavio nestranačku ličnost dok URA na svojoj to nije uradila.
Ovo je izazvalo salve uvreda kod članova URA-e.
To što si se regao na forum 2010.godine ne znači da sada nisi član URA-e kao Kimmi što je. Dako ga zaposle na državne jasle kad URA dodje na vlast, zaslužio je vala koliko ih frenetično podržava a ostatak opozicije javno pljuje.
A i Valerija Saveljic je zaslužila da je vrate u Plantaže na platu 3000 eura, pa da opet potpisuje izbvještaje o zalihama.
https://m.facebook.com/story.php?sto...&id=1476851520
Tako je serdare
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
a i vi se čudite previše. ka’ da je ovaj narod odje neka moralna gromada, pa ono, vidji ovoga. a ne šaltali se kako vjetar duva. koliko je kuća u CG imalo sliku Sloba na zidu do 2006. godine? sad 70% takvih maše zastavama naše države. pričamo o narodu kojem je najveći problem dva mjeseca bio što nemaju dje dojč popit. ne postoji narod koji se više busa u prsa a da za to nema nikakvog razloga. a ne znam osjećaju li stid zbog činjenice da su im preci prvi otpočeli ustanak protiv najvećeg zla na svijetu a da oni i ne znaju šta predstavlja taj 13. jul za Crnu Goru
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Evo, da ponovimo kojih 25 tačaka treba da budu posao nove vlade:
URA tražiti podršku:
1. Usvajanje Zakona o porijeklu imovine;
2. Usvajanje Zakona o lustraciji;
3. Novac stečen kriminalom biće oduzet i uložen u razvoj zdravstvenog i obrazovnog sistema;
4. Raskidanje i revidiranje privatizacionih i svih drugih ugovora štetnih po državu Crnu Goru;
5. Zalaganje za uvođenje otvorenih lista, sistema preferencijalnog glasanja i temeljnu reformu izbornog zakonodavstva;
6. Izmjene Zakona o stečaju sa ciljem veće zaštite povjerilaca;
7. Elektronska fiskalizacija Poreske uprave uz korišćenje domaćih resursa i znanja;
8. Ukidanje subvencija za OIE i smanjenje cijene električne energije;
9. Osnivanje Crnogorskog fonda za budućnost (CFB) koji bi se finansirao kroz obavezne naknade svih privrednih subjekata koji eskploatišu prirodne resurse;
10. Podrška malom i srednjem biznisu postepenim smanjivanjem poreza i doprinosa na zarade, sa sadašnjih 67% na ispod 50%;
11. Otvaranje državnog i lokalnog trezora za elektronski pristup kako bi se na transparenan način ostvarivao uvid u protok sredstava;
12. Garantovani otkup svih poljoprivrednih proizvoda po tržišnoj cijeni u narednih godina formiranjem otkupnih centara;
13. Formiranje Alimentacionog fonda kao podrške roditeljima koji neredovno primaju alimentaciju;
14. Uvođenje dječijeg dodatka za svu djecu do navršene 15. godine;
15. Ukidanje PDV-a za sve osnovne proizvode i opremu za bebe;
16. Osnivanje Stambenog fonda za mlade bračne parove;
17. Veća ulaganja u naučno-istraživačke projekte koja ne smiju biti ispod 1.5% BDP-a, a sa ciljem da dostignu 3% BDP;
18. Obezbijediti besplatne udžbenike za učenike svih razreda osnovnih škola;
19. Rekonstrukcija postojećeg Kliničkog centra i izgradnja II bloka KCCG;
20. Izgradnja Urgentnog bloka sa smještajnim kapacitetima i operacionim salama;
21. Afirmisati kvalitet i količinu rada ljekara kroz obračun zarada po kapitaciji, kao I broju I kvalitetu pruženih usluga;
22. Smanjenje i veća kontrola troškova za ljekove uz striktno definisanje kriterijuma za formiranje maksimalnih cijena ljekova;
23. Brendiranje i promocija Crne Gore kao ekološke države, jedine u svijetu;
24. Zabrana daljih gradnji malih hidorelektrana i preispitivanje već datih koncesija;
25. Donošenje Zakona o zaštiti šumskog blaga
Sent from my Motorola 8400
Trebalo bi tu dodati stavku o progresivnim porezima i gurnuti je sto visocije na listi. Ko vise ima, vise i da placa.
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
ja nisam za to. nije nama problem sto nije progresivno, nego sto ga ti ne placaju. zabraniti poslove sa drzavom ukoliko su firme registrovane na of shore destinacijama ili nemaju jasnu vlasnicku strukturu.
ukoliko mora da posluje se sa takvim firmama, nosioci posla moraju da budu CG firme sa ucescem od minimum 55-65% vrijednosti posla, da bi se eventualno izbjeglo preveliko isisavanje novca preko ofshore destinacija
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Last edited by Hell Raiser; 27-08-20 at 13:37.
Slatko. Necu da kritikujem - obecala sam..
Mogu samo da "sapnem"...
Narod (Maja)trazi istinu, podatke..
Ukidanje cenzura.
Narod (Maja)trazi ukidanje svih s namjerom izmisljenih "propisa" koje su samim aktiviranjem udar na ljudske slobode,
eliminaciju mogucnosti postojanja kontrole podataka kako je ko pojedinacno glasao, ma ko bio na vlasti.
Narod (Maja) trazi smanjenje regulativa za CG gradjane, i sto da ne "sitnica" slobodan ulaz u svoje NACIONALNE parkove.... itd itd..
A dok se dodje do budzeta, pa se presaberu i oduzmu... iha.. treba tu vremena, pa ne treba previse obecavati na 'vec vidjeno decenijama'..
Postoje zakoni.. Dotjerivanje postojecih, ok.. to je vec realnije..
Drz'te se.
Hvala Lepo
Last edited by Maja; 27-08-20 at 13:47.
Odje se preselio cijeli glavni odbor URA-e. Kopaju rukama i nogama da uzmu mandat više.
Jel to neki problem?
Super sto svi imaju pravo da razmijene svoje stavove.. Svaka cenzura bilo cijeg politickog misljenja je odraz jednog loseg sistema koji aktuelno koriste za bilo kakav vid supresije slobode govora. Ruzno, zar ne?
Zato i citamo diskusije na forumima.
Uzivajte
Hvala Lepo
Last edited by Maja; 27-08-20 at 13:59.
Kamo srece da imamo prava na stavove i misljenja. Zbog banalnih stvari objavljenih na fejsbuku hapse ljude.
A kakvi nam se lopovi sepure drzavom.
Pa onaj govor juce Duskov je klasicni govor mrznje i pozivanja na progone i nemire.
[QUOTE=filter;5412761
URA je u pregovorima ditektno optužila DF i ostatak opozicije da su protiv ekspertske i nestranačke vlade. Sjećaš li se toga?
Ako ste vi iz URA-e apolitični zašto imate političku partiju? Zašto idete na izbore?
[/QUOTE]
Me Vlade nego poslaničke liste
One Ring to Rule them all...
Ovo je ono što ljudi ne razumiju
Ne vide svi politiku kao šansu da monetizuju podršku
Ima ljudi koji žele dobro ovoj zemlji.
Ja znam da ću ja a i ti i svaki iskreni patriota biti opozicija novoj vlasti sjutra.
Kritičar dje ima mjesta kritici
To je prirodno i tako treba da izgleda sistem.
Pritiskas ih da svima bude bolje, ja ne vjerujem da ljudi to nijesu skontali
Ustav CG izricito garantuje slobode, ali i precizira sta je zabranjeno. Zato uvijek pisem da Ustav CG treba znati "napamet"..
Uostalom, postoje mogucnosti za amandmane, pa... i to je nesto sto moze biti tema civilizovane politicke scene.
Samo da dodam ...Dok je god dozvoljeno ili data ikome mogucnost pravljenja evidencije podataka o glasanju pojedinaca u CG - ne mozemo pricati o bitnijim promjenama..
To je sustina na koju nazalost opozicija i pozicija ne trose rijeci za obecanje (bar ne cuh u ovoj kampanji).. Zasto? Nek razmisle..
Hvala Lepo
Apsolutno potpisujem. Vlast korumpira i najboljeg čovjeka, nekog sporije a nekog brže - ali svakoga. Potrebna joj je stroga kontrola, pritisci i odgovornost za zloupotrebe. Kažnjavanje na izborima, ponekad i "za svaki slučaj" ako nema čega ozbiljnijeg, a rijetkost je da nema. I ovo nije karakteristično ni za Crnu Goru, ni za Balkan, s tim što mi tome tek moramo da se naučimo. Treba da biramo privremene vođe, a ne vladare i dinastije. I da to bude jasno i njima i nama.
Last edited by LostInHollywood; 27-08-20 at 14:22.
Volim ovu ženu![]()
Totalno sam protiv bilo kakvih ober kontrola obicnog naroda, obicnog radnika, tj. ljudi koji se ne bave vodjenjem date povlastice - rukovodecih pozicija.
Totalno sam protiv bilo kakvih pritisaka na iste.
Ukidanje pojma "kaznjavanja"(radikalni sistemi vladanja nad zajednicom), a koristenje izraza smjene, i uskracivanje mogucnosti bilo kome da zloupotrebljava zajednicku "nacionalnu" imovinu gradjana.
Izborni red FPTP.. Samo najbolji pojedinacno po izboru gradjana CG, a ne po partijskim listama podobnosti...
Polaziti od ocekivanja Gradjana CG a ne iz ocekivanja bilo koga ili bilo cijih interesa iz inostranstva.
Gradjani CG na prvom mjestu, kulturoloski, ekonomski, duhovno, obrazovno itd itd...
Crnogorizam!
Niko nista ne MORA da nauci, vec da ima slobodu da sam izabere. I kulturu i stav.
Patriota sam.. To je to.
Hvala Lepo
Last edited by Maja; 27-08-20 at 14:30.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks