Page 518 of 715 FirstFirst ... 18418468508514515516517518519520521522528568618 ... LastLast
Results 12,926 to 12,950 of 17854

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    10
    Thanked in
    3 Posts

Danas sam bio do Budve poslom. Svako 2 ili 3 auto su BiH tablice. Obecavaju braca Bosanci da iščupau sezonu

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    288
    Thanked in
    170 Posts

Jes ja svaki dan idem dolje od bara do tivta ne mogu proć od njih imam osjećaj da sam u bosnu

Thanks Thanks Given 
    1,129
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    338 Posts

Iberostar je 80% bosanaca

Thanks Thanks Given 
    6,142
    Thanks Thanks Received 
    13,538
    Thanked in
    5,124 Posts

I Hotel Rivijera u Petrovcu je krcata Bosanaca, bujrum braćo.

Thanks Thanks Given 
    1,218
    Thanks Thanks Received 
    1,660
    Thanked in
    898 Posts

Ima Bosanaca bas dosta sto jes jes.

Thanks Thanks Given 
    110
    Thanks Thanks Received 
    412
    Thanked in
    147 Posts

Potrosit ce hektolitar asepsola.

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    367
    Thanked in
    214 Posts

Quote Originally Posted by SOKO CG View Post
    Danas sam bio do Budve poslom. Svako 2 ili 3 auto su BiH tablice. Obecavaju braca Bosanci da iščupau sezonu
    Приморци ће се убит од пара.

8. The Following User Says Thank You to GRUNA'STAR For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

U Srbiji ljudi masovno vadi PCR testove da bi mogli ići kod nas. Tako da će nam doći oni što inače idu kod nas+oni što idu u Bugarsku+oni koji idu u Grčku jer ih drugi ne puštaju Viđećemo koliko će nam gimnastika otvaranja granica odnijeti života
    Last edited by Rakun; 19-08-20 at 02:32.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    U Srbiji ljudi masovno vadi PCR testove da bi mogli ići kod nas. Tako da će nam doći oni što inače idu kod nas+oni što idu u Bugarsku+oni koji idu u Grčku jer ih drugi ne puštaju Viđećemo koliko će nam gimnastika otvaranja granica odnijeti života
    Nije tako a evo da ti kažem i zbog čega.

Kako sam pratio situaciju sa koronom uživo i bio svojevrstan mediji u interpretaciji mjera od kad je ovo počelo javilo mi se na stotine građana sa pitanjima kad će granice ali ne zato jer bi došli kao turisti nego da bi došli da posjete rodbinu/roditelje/imanja i vikendice.

Srbija i CG su spojene neraskidivim rodbinskim i imovinskim vezama i to niko ne može prekinuti.
    Imaš podatak da su poslije Crnogoraca u CG najveći kupci nekretnina godinama upravo iz Srbije (neko bi rekao Rusi ili Turci, ali prvo mjesto dugo drže upravo Srbi).
    Recimo samo na Žabljaku preko 2000 objekata se vodi na državljane Srbije, a koliko ima neprevedenih ili onih koji se vode na nekog člana rodbine.

U mom komšiluku ima kuća lijepa otac je bio pukovnik i dobio zemlju napravio kuću na 2 sprata.
    Ta je kuća obično puna od 10 juna do 25 avgusta uže i šire rodbine iz Srbije. Znači bukvalno imaju raspored ko kada dolazi po 7-15 dana.
    Ista je situacija na primorju sa kućama i imanjima.

Imaš situaciju da su porodice razdvojene od marta bukvalno roditelji ne mogu da vide djecu i unuke i obrnuto. Dosta je studenata ostalo zarobljeno gore kada su vidjeli kakvi su neljudski uslovi u karantinima, imaš veliki broj radnika.

Recimo moj rođak pravi veliki objekat u PG i većinu mu radi ekipa radnika iz Srbije, njemu je sve stalo zadnje pola godine a privodi kraju objekat, vrata i prozore mu ugrađuje i prozivodi firma iz Srbije, keramičari su mu iz Srbije itd

To su ti ljudi koji čekaju da uđu, turista pravih koji će doći u hotele i apartmane je zanemarljiv broj u ovom djelu godine a ne pomaže ni izjava Kona da je moguce da će tražiti testove u povratku.
    Od sezone nema nista, ali bukvalno nista.
    A pisao sam o tome još u aprilu koliko mi se čini pa su pričali da sam maliciozan.

Ja sam u aprilu još rekao da je sve preko 15% bonus.
    Ispade da nisam u pravu i da će sve preko 6% biti nogama u prkno ono što bi se reklo
    Last edited by Gandalf_White; 19-08-20 at 03:26.
    One Ring to Rule them all...

11. The Following 2 Users Say Thank You to Gandalf_White For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Nije tako a evo da ti kažem i zbog čega.

Kako sam pratio situaciju sa koronom uživo i bio svojevrstan mediji u interpretaciji mjera od kad je ovo počelo javilo mi se na stotine građana sa pitanjima kad će granice ali ne zato jer bi došli kao turisti nego da bi došli da posjete rodbinu/roditelje/imanja i vikendice.

Srbija i CG su spojene neraskidivim rodbinskim i imovinskim vezama i to niko ne može prekinuti.
    Imaš podatak da su poslije Crnogoraca u CG najveći kupci nekretnina godinama upravo iz Srbije (neko bi rekao Rusi ili Turci, ali prvo mjesto dugo drže upravo Srbi).
    Recimo samo na Žabljaku preko 2000 objekata se vodi na državljane Srbije, a koliko ima neprevedenih ili onih koji se vode na nekog člana rodbine.

U mom komšiluku ima kuća lijepa otac je bio pukovnik i dobio zemlju napravio kuću na 2 sprata.
    Ta je kuća obično puna od 10 juna do 25 avgusta uže i šire rodbine iz Srbije. Znači bukvalno imaju raspored ko kada dolazi po 7-15 dana.
    Ista je situacija na primorju sa kućama i imanjima.

Imaš situaciju da su porodice razdvojene od marta bukvalno roditelji ne mogu da vide djecu i unuke i obrnuto. Dosta je studenata ostalo zarobljeno gore kada su vidjeli kakvi su neljudski uslovi u karantinima, imaš veliki broj radnika.

Recimo moj rođak pravi veliki objekat u PG i većinu mu radi ekipa radnika iz Srbije, njemu je sve stalo zadnje pola godine a privodi kraju objekat, vrata i prozore mu ugrađuje i prozivodi firma iz Srbije, keramičari su mu iz Srbije itd

To su ti ljudi koji čekaju da uđu, turista pravih koji će doći u hotele i apartmane je zanemarljiv broj u ovom djelu godine a ne pomaže ni izjava Kona da je moguce da će tražiti testove u povratku.
    Od sezone nema nista, ali bukvalno nista.
    A pisao sam o tome još u aprilu koliko mi se čini pa su pričali da sam maliciozan.

Ja sam u aprilu još rekao da je sve preko 15% bonus.
    Ispade da nisam u pravu i da će sve preko 6% biti nogama u prkno ono što bi se reklo
    Dobro, dijelom si u pravu (ali ne većim dijelom)

Šta je sa onim Srbima koji inače ljetuju u Grčkoj, Bugarskoj,Turskoj i nešto malo u Hrvatskoj, a skupa ih ima daleko više nego onih koji inače dolaze kod nas. Znajući koliki su redovi za PCR (otvorile su se 5 novih laboratorija zbog potražnje za PCR testovima)čekujem da ćemo imati barem 20% (što je opet ništa). Samo se plašim koliko će nas to koštati zdravlja
    Last edited by Rakun; 19-08-20 at 04:15.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Dobro, dijelom si u pravu (ali ne većim dijelom)

Šta je sa onim Srbima koji inače ljetuju u Grčkoj, Bugarskoj i Turskoj, a skupa ih ima više nego oni koji inače dolaze kod nas
    Većina tih što su mislili je ljetovala već, samo u Srbiji ili Hrvatskoj ili Neumu ili Albaniji. Za Neum im nije trebalo nista, za Hrvatsku i Albaniju rezervacija i test (PCR ili Elisa) tako da su oni travel junkie već oposlili to što su mislili.
    Cetvoroclanoj porodici sa 2 djece starosti preko 5 godina treba 240 eur za testove da uđu u CG. To je za standard srpskog turiste ogromna cifra, kada se na to doda i jedno 60 eur goriva znači 300 eur samo da dođe u CG...
    Iako je korona sve okrenula naglavačke i dalje je ostalo da je sezona godišnjih odmora 10 jul - 20 avgust i to baš teško da se promijeni.
    Isto je sa početkom školske godine i spremanjem za školu.
    Ne kažem da nece biti baš niko ali taj broj koji će u ovom trenutku da dodje na pravo ljetovanje a ne u svoje vikendice, stanove, kuće je baš zanemarljivo mali.

Ovo Bosanaca što ima je bukirano sve ljetos dok su granice bile otvorene uz Elisa test i uz povoljne pakete koje su nudile njihove agencije za hotele.

Znači mogli su da planiraju.

Što se tiče Srba tu je drugačija priča ja vidim da većina ljudi ne razumije kako turizam funkcioniše (tj. Kako je funkcionisao).

Zamisli ti sad sa suprugom i djecom hoćeš na more ili bez djece momak i cura i otvaraju se granice sa CG 16og avgusta, nejasno je sta ce biti i kako, sta ti traze, ali nekako progutaš i to i na vrat na nos hoćeš na ljetovanje.
    Treba ti jedno 5-6 dana da se organizuješ - spakuješ - odradis testove. Otvoriš godišnji odmor ako to već nijesi učinio. Pa onda i cura ili žena mora da otvori godišnji. Pa onda trosak od nekih 120-180-240 eur da dodjes odje zavisi koliko vas ima.
    Pa onda negativna kampanja oko izbora za Srbe i svuda se priča da će ođe da za***** posle 30og...
    Pa sve ostalo

Znači toliko je stvari koje moraju da se poklope a da bi se neki efekat osjetio mora da uđe najmanje 50 000 turista i ostvare 300-350 000 noćenja.
    Pričam o turistima ne o ovima što imaju svoje vikendice i kuće.

To 300 000 noćenja je oko 3% od prošlogodišnjih noćenja a kada se uzme da je prosjecna dnevna potrošnja turiste iz Srbije oko 30 eur to je svega 9 miliona eur prihoda od turizma.

Pričamo o 50 000 ljudi koji su voljni da čekaju PCR i prodju svu muku i potroše se u vrijeme krize i otvore bolovanje.
    Da bi se nekakav efekat osjetio nekih 200 000 turista iz Srbije bi moralo da ostvari oko 1.2 miliona noćenja ali to se nece desiti

Ja pokušavam ovo da udrobim da je svima razumljivo da se ne služimo formulama, dubokim analizama i presjecima.
    Turizam je nauka (Iako neki ne vjeruju da je to tako) i na zalost u CG mi nemamo stručnjake koji se time bave.
    Da imamo mogli smo mnogo da naučimo od kolega iz Grčke - Hrvatske - Albanije i BiH.

Da je nekim slučajem kada su Srbima zatvorene granice CG otvorila granice uz serološke testove samo, sada bismo pričali o nekih 35-40% prihoda u odnosu na prošlu godinu jer bismo dobili i one goste iz Srbije koji inače ne dolaze u CG a sa malo dubljim su džepom.
    To bi bila kontraverzna odluka ali bi se privreda spasila koliko toliko.
    Ne znam ni sam bih li bio saglasan sa takvom odlukom ali neke su se odluke morale donijeti čim smo ušli u jul sa virusom koji divlja i bez ikakvih najava i rezervacija.
    U trenutku kada je prvi put krajem juna Boban Mugoša rekao da treba da naučimo da živimo sa virusima, taj je dan trebalo otvoriti granice
    Last edited by Gandalf_White; 19-08-20 at 04:23.
    One Ring to Rule them all...

14. The Following 2 Users Say Thank You to Gandalf_White For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    82 Posts

U protekla 24 sata u CG je ušlo 15346 lica.

Thanks Thanks Given 
    346
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    289 Posts

evo i skola pocinje 1 oktobra tako da je vjestacki produzena sezona za primorje, pa ce tako i produziti sezona vrele zime u brdima

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

17. The Following User Says Thank You to kauboj24 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,218
    Thanks Thanks Received 
    1,660
    Thanked in
    898 Posts

Meni ponajbolji drug npr ima nekretninu u CG pa ipak nece doci na ljetovanje jer mu se ne cima oko testova. Nije problem u placanju vec u velikom cimanju i bukvalno za 7 dana moze da se donese odluka da mora i u povratku da se testira.

Da su otvorene granice u Junu uz obavezno testiranje vjerovatno bi druga prica bila. Ovo je vec blizu kraja sezone i vjerovatno ce dolaziti uglavnom oni koji imaju familiju ovdje koju duze nisu vidjeli a takvi u manjini unose ozbiljniji novac u drzavu.

Thanks Thanks Given 
    33
    Thanks Thanks Received 
    192
    Thanked in
    98 Posts

Quote Originally Posted by holiday View Post
    U protekla 24 sata u CG je ušlo 15346 lica.
    Ovo su uglavnom oni sto su i izasli. Juce na granici u Brodarevu uopšte nema guzve. Redovi u Torlaku su bili danima veliki i prije vijesti da CG otvara granice. Istina manji, ali to niko ne pominje, pa eto da se zna. Ovo sad ulazi samo ko mora i moze. Sitno nažalost u odnosu na to sto bi nam trebalo...

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    982
    Thanked in
    708 Posts

Ja mislio kad otvore vrata od aviona da će narod da ispada koliko ih je u avionu.

Kad ono samo 20 putnika.

Thanks Thanks Given 
    310
    Thanks Thanks Received 
    499
    Thanked in
    183 Posts

Plaza Maljevik kod Sutomora:

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by emiretf View Post
    Juce na granici u Brodarevu uopšte nema guzve.
    evo ti kamera sa prelaza na Rance
    http://kamere.mup.gov.me/kamere.php?kamere=Rance
    Last edited by Rakun; 19-08-20 at 13:57.

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by kauboj24 View Post
    evo i skola pocinje 1 oktobra tako da je vjestacki produzena sezona za primorje, pa ce tako i produziti sezona vrele zime u brdima

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
    Nešto imam utisak da se nećemo oparit'.. Opet porast slučajeva u regionu, Slovenci opet stavili Hrvate na crvenu listu, vjerovatno opet zatvaranje granice - što će opet povući druge stvari..
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    982
    Thanked in
    708 Posts

Thanks Thanks Given 
    4,234
    Thanks Thanks Received 
    8,145
    Thanked in
    3,112 Posts

I mene cudi, ali budva je krcata. U ove price bi vjerovatno povjerova da nisam ovdje, ali zaista ima masu ljudi evo vec 3-4 nedelje. Sinoc ne mozes stolicu slobodnu nac u grad.

Sto opet ne mijenja cinjenicu da necemo imat preko 10% od prosle sezone.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

26. The Following User Says Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    982
    Thanked in
    708 Posts

Plaže su krcate?

Plaže su prazne - kafići moraju biti puni još to da bude prazno.

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    18 Posts

Koji put izabrati?

Thanks Thanks Given 
    2,097
    Thanks Thanks Received 
    3,717
    Thanked in
    1,563 Posts

Ovaj koji ti je sad oznacen. Ljeto je i lagan si.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    f6

30. The Following User Says Thank You to acs For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,234
    Thanks Thanks Received 
    8,145
    Thanked in
    3,112 Posts

Peset centi kafenisanje u HB, hotel Berane
    Daju i dobre popuste na sobe, bas je top lokacija na rijeku za odmor i setnju po ovih krajeva.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

32. The Following 2 Users Say Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Page 518 of 715 FirstFirst ... 18418468508514515516517518519520521522528568618 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)