Page 121 of 487 FirstFirst ... 2171111117118119120121122123124125131171221 ... LastLast
Results 3,001 to 3,025 of 12160

Thread: Parlamentarni izbori 2020

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    82 Posts

Ugledna vračara na tv happy jutros djeli vašu zabrinutost za demokratske procese u CG.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by holiday View Post
    Ugledna vračara na tv happy jutros djeli vašu zabrinutost za demokratske procese u CG.
    Tebe ocigledno to nikad nece zabrinuti.

Odlican Srdan Kosovic jutros:

https://www.vijesti.me/kolumne/46182...ji-zivot-znaci

"Jedina prijetnja za ovu državu, jedino što hoće da je “ukine” i “uništi”, jedino što hoće da progoni i protjeruje njene stanovnike, jedino što duboko potkopava njene temelje su zapravo vladajuća partija, njen “šef”, i njihovi saučesnici, koji je najdoslovnije izjedoše živu"

3. The Following 2 Users Say Thank You to SKOJ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Evo prvih 25 (od 50 tačaka) koji će predstavljati program vlade za koju će URA tražiti podršku:
    1. Usvajanje Zakona o porijeklu imovine;
    2. Usvajanje Zakona o lustraciji;
    3. Novac stečen kriminalom biće oduzet i uložen u razvoj zdravstvenog i obrazovnog sistema;
    4. Raskidanje i revidiranje privatizacionih i svih drugih ugovora štetnih po državu Crnu Goru;
    5. Zalaganje za uvođenje otvorenih lista, sistema preferencijalnog glasanja i temeljnu reformu izbornog zakonodavstva;
    6. Izmjene Zakona o stečaju sa ciljem veće zaštite povjerilaca;
    7. Elektronska fiskalizacija Poreske uprave uz korišćenje domaćih resursa i znanja;
    8. Ukidanje subvencija za OIE i smanjenje cijene električne energije;
    9. Osnivanje Crnogorskog fonda za budućnost (CFB) koji bi se finansirao kroz obavezne naknade svih privrednih subjekata koji eskploatišu prirodne resurse;
    10. Podrška malom i srednjem biznisu postepenim smanjivanjem poreza i doprinosa na zarade, sa sadašnjih 67% na ispod 50%;
    11. Otvaranje državnog i lokalnog trezora za elektronski pristup kako bi se na transparenan način ostvarivao uvid u protok sredstava;
    12. Garantovani otkup svih poljoprivrednih proizvoda po tržišnoj cijeni u narednih godina formiranjem otkupnih centara;
    13. Formiranje Alimentacionog fonda kao podrške roditeljima koji neredovno primaju alimentaciju;
    14. Uvođenje dječijeg dodatka za svu djecu do navršene 15. godine;
    15. Ukidanje PDV-a za sve osnovne proizvode i opremu za bebe;
    16. Osnivanje Stambenog fonda za mlade bračne parove;
    17. Veća ulaganja u naučno-istraživačke projekte koja ne smiju biti ispod 1.5% BDP-a, a sa ciljem da dostignu 3% BDP;
    18. Obezbijediti besplatne udžbenike za učenike svih razreda osnovnih škola;
    19. Rekonstrukcija postojećeg Kliničkog centra i izgradnja II bloka KCCG;
    20. Izgradnja Urgentnog bloka sa smještajnim kapacitetima i operacionim salama;
    21. Afirmisati kvalitet i količinu rada ljekara kroz obračun zarada po kapitaciji, kao I broju I kvalitetu pruženih usluga;
    22. Smanjenje i veća kontrola troškova za ljekove uz striktno definisanje kriterijuma za formiranje maksimalnih cijena ljekova;
    23. Brendiranje i promocija Crne Gore kao ekološke države, jedine u svijetu;
    24. Zabrana daljih gradnji malih hidorelektrana i preispitivanje već datih koncesija;
    25. Donošenje Zakona o zaštiti šumskog blaga

Sent from my Motorola 8400

5. The Following 6 Users Say Thank You to wulfy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Pokušavaju da nam nametnu normalnu državu??? #nikaviše
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

7. The Following 3 Users Say Thank You to Zedd For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    74
    Thanked in
    45 Posts

Ne moze se ocekivati smjena vlasti dok jos ima ovoliko zatucanih ljudi...evo kod mene u porodici bi prije glasali Dps (svjesni su pljacki i duga i to sto nemaju posao) nego DF, zato jer DF predstavlja prijetnju za drzavu i cuda. A ja kao neko ko je procrnogorski orjentisan ne bih glasao DPS nema nih para

Thanks Thanks Given 
    8,790
    Thanks Thanks Received 
    3,900
    Thanked in
    2,332 Posts

Quote Originally Posted by spodo View Post
    Ne moze se ocekivati smjena vlasti dok jos ima ovoliko zatucanih ljudi...evo kod mene u porodici bi prije glasali Dps (svjesni su pljacki i duga i to sto nemaju posao) nego DF, zato jer DF predstavlja prijetnju za drzavu i cuda. A ja kao neko ko je procrnogorski orjentisan ne bih glasao DPS nema nih para
    Ovako ti je u 95% familija u CG,ne zna muz koga ce zena,brat za brata isto,sin za majku,a tek ako udjemo u shiru rodbinu tu se ne zna ko koga yebe!
    Mozgovi zbunjeni,uslovljeni,tj. kratko recheno...syebani!
    P.S.Zbog starije populacije imam jedan prijedlog za spotove Ure i Demokrata,da iako kroz svaki provuku malu dozu humora,to vishe ne rade,jer starijima to izgleda neozbiljno,samim time i odbija ih,no situacija nikad ozbiljnija pa neka se postave shodno tome,iako se lichno meni,dopadaju spotovi.
    ...

Thanks Thanks Given 
    310
    Thanks Thanks Received 
    499
    Thanked in
    183 Posts

Quote Originally Posted by spodo View Post
    A zasto samo biraju izmedju te dvije (po meni najgore za CG) partije dps i df?

Demokrate, Ura, Sdp...?

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Tu dolazimo do paradoksa koji se tiče političkog marketinga. Naše partije prate moderne trendove i sve to, samo što naš narod još uvijek nije za taj vidi promocije.. URA ima reklame koje su ciljane na mlađu populaciju, Aleksa nedefinisan (između Đekna još nije umrla i pokušja ozbiljnosti), DF kroz cijelu kampanju provlači novčanik/prazan tanjir/ bogatu trpezu - samo i ne način na koji će da isprave to.. DPS/SD standardno, šablonski i uz kićenje tuđim dostignućima uz ovaj put dokazivanjem kako njihovi "glasači" znaju više riječi od ovih iz opozicije.. SD ubi po yt-u, ali ubi.. I svaki nastup im izgleda kao da iskaču i pričaju iz frižidera.

Mada, naš narod je najveći paradoks i suvišno je razglabati u tom pravcu..
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    237
    Thanks Thanks Received 
    268
    Thanked in
    145 Posts

Da su ovi što su na vlasti 30g. sve pozlatili, usrećili, svima palate podigli i brdima para kuće napunili, vrijeme je da odu...nije mi jasno kako ih nije sramota da su i dalje na vlasti a državu i ovu prelijepu zemlju doveli do ovako jadnog stanja.

Послато са SM-N975F помоћу Тапатока

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,196
    Thanked in
    795 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Evo prvih 25 (od 50 tačaka) koji će predstavljati program vlade za koju će URA tražiti podršku:
    3. Novac stečen kriminalom biće oduzet i uložen u razvoj zdravstvenog i obrazovnog sistema;
    4. Raskidanje i revidiranje privatizacionih i svih drugih ugovora štetnih po državu Crnu Goru;
    5. Zalaganje za uvođenje otvorenih lista, sistema preferencijalnog glasanja i temeljnu reformu izbornog zakonodavstva;
    7. Elektronska fiskalizacija Poreske uprave uz korišćenje domaćih resursa i znanja;
    9. Osnivanje Crnogorskog fonda za budućnost (CFB) koji bi se finansirao kroz obavezne naknade svih privrednih subjekata koji eskploatišu prirodne resurse;
    10. Podrška malom i srednjem biznisu postepenim smanjivanjem poreza i doprinosa na zarade, sa sadašnjih 67% na ispod 50%;
    11. Otvaranje državnog i lokalnog trezora za elektronski pristup kako bi se na transparenan način ostvarivao uvid u protok sredstava;
    12. Garantovani otkup svih poljoprivrednih proizvoda po tržišnoj cijeni u narednih godina formiranjem otkupnih centara;
    13. Formiranje Alimentacionog fonda kao podrške roditeljima koji neredovno primaju alimentaciju;
    17. Veća ulaganja u naučno-istraživačke projekte koja ne smiju biti ispod 1.5% BDP-a, a sa ciljem da dostignu 3% BDP;
    21. Afirmisati kvalitet i količinu rada ljekara kroz obračun zarada po kapitaciji, kao I broju I kvalitetu pruženih usluga;
    22. Smanjenje i veća kontrola troškova za ljekove uz striktno definisanje kriterijuma za formiranje maksimalnih cijena ljekova;
    24. Zabrana daljih gradnji malih hidorelektrana i preispitivanje već datih koncesija;

Klasican primjer ljudi koji ne vole svoju državu. Mislim ustvari siguran sam da ne bi prošli provjeru kod Dusice. Treba ih poslat.

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by PrijekiLijek View Post
    Klasican primjer ljudi koji ne vole svoju državu. Mislim ustvari siguran sam da ne bi prošli provjeru kod Dusice. Treba ih poslat.
    Kod Zeka u mjesni odbor bi oni išli prvo da se ja pitam

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Zai mi je momci ne prepoznaje vas teren
    One Ring to Rule them all...

16. The Following 3 Users Say Thank You to Gandalf_White For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,196
    Thanked in
    795 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Zai mi je momci ne prepoznaje vas teren
    Teren.

Thanks Thanks Given 
    53
    Thanks Thanks Received 
    476
    Thanked in
    184 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post

To je to.
    Apstinenti, koji inače većinom, tvrde za sebe da su jako inteligentni, više nemaju izgovor.

Ovo je partija i program koja te tjera na glasanje. Ukoliko izlaznost bude mala, apstinenti više neće moći da se kriju iza "nema se za koga glasat" nego ćemo znati da su to glasači DPS-a.

Dakle, onoliko koliko bude falilo do 100% izlaznosti dodajte na rezultat DPS-a i imaćete sliku toga koliku podršku imaju, bilo da su u pitanju glupi (oni koji glasaju) ili plašljivi (koji bi glasali, ali im unutrašnje JA ne dozvoljava, pa to obavljaju pasivnim ostankom kod kuće).

Naravno u ove glupe glasače ne računam uhljebe koji su se obogatili na račun naroda. Oni odlično znaju zašto glasaju.

19. The Following 4 Users Say Thank You to Babbo Natale For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,196
    Thanked in
    795 Posts

Ukoliko apstinenti ne izadju. Znamo da su prodali licne DPS-u da za svaki slucaj glas ne bi otisao opoziciji.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    10
    Thanked in
    3 Posts

Realno gledano DPS ni po koju cijenu neće predat vlast, jer to nije samo pitanje vlasti nego pitanje slobode i zatvora, a sa druge strane imamo opoziciju koja je toliko godina opozicija.
    Dzabe mi glasamo kad se toliko ličnih karata štancuje. Šansa za promjenu na izborima ne postoji.
    Tako da dzabe se trudite da promijenite nešto, jer kako je došla, tako mora i da ode ova vlast.
    Tako da Apstiniranje ili izać i dat glas opoziciji koja je u dilu sa diktatorom na isto dođe.

Thanks Thanks Given 
    8
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    17 Posts

Quote Originally Posted by kurogane View Post
    Ja eto da kazem za čovjeka da ima petoro djece i koliko znam troje su farmaceuti s tim sto od njih jedno je doktoriralo i dvoje je u toku doktorskih studija a ovo dvoje mladjih studiraju mislim jedno u Moskvi a najmladje dijete Teoloski fakultet.
    Ocu da kazem da ne skupljaju kafice po Podgorici kao sinovi Markovica i Nuhodzica sto je za mene plus kad eto razmisljam o gospodinu Krivokapicu.
    Naravno da je plus i svaka im cast ali ako si ga gledao na A1. Tesko bi po njemu mogao zakljuciti koja je godina 95, 05, 15 ili 20.

Covjek mrtav ladan brani 1918. Apsolutno a nije rekao o nekom buducem razvoju i svojim idejama. Cemu to 2020? Bas blijeda kopija Lekica.

Thanks Thanks Given 
    4,319
    Thanks Thanks Received 
    8,333
    Thanked in
    3,176 Posts

Quote Originally Posted by SOKO CG View Post
    Realno gledano DPS ni po koju cijenu neće predat vlast, jer to nije samo pitanje vlasti nego pitanje slobode i zatvora, a sa druge strane imamo opoziciju koja je toliko godina opozicija.
    Dzabe mi glasamo kad se toliko ličnih karata štancuje. Šansa za promjenu na izborima ne postoji.
    Tako da dzabe se trudite da promijenite nešto, jer kako je došla, tako mora i da ode ova vlast.
    Tako da Apstiniranje ili izać i dat glas opoziciji koja je u dilu sa diktatorom na isto dođe.
    Rece DPS glasac da umiri apstinente.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    594
    Thanks Thanks Received 
    1,060
    Thanked in
    552 Posts

Može li mi ko objasnit što znači pojam "prodao ličnu", koji je efekat onome koji je otkupio ličnu, tj da li neko drugi glasa umjesto prodavca, ili samo uzima protivnicima glas?

Zar se ne može glasat sa pasošem, vozačkom ako je lična pošla na tender?

Kada neko glasa na više mjesta, da li to znači da ima više dokumenata na različita imena, a sa istom slikom?

Oprostite meni neznavenom...

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    10
    Thanked in
    3 Posts

Treba li DF da bude vlast u CG da bi stvari krenule na bolje? Posto URA sama ne može bit vlast, no se mora udruzit sa Demokratama DFom i ostalom opozicijom, a opozicija se nikad do sad nije mogla ujedinit tako i sad sanse da se ujedini opozicija (čitaj da se dogovore ko će uzet koji dio kolača) su veomamale ili nikakve.

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by PrijekiLijek View Post
    Teren.
    Odron

Thanks Thanks Given 
    8
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    17 Posts

Quote Originally Posted by SOKO CG View Post
    Treba li DF da bude vlast u CG da bi stvari krenule na bolje? Posto URA sama ne može bit vlast, no se mora udruzit sa Demokratama DFom i ostalom opozicijom, a opozicija se nikad do sad nije mogla ujedinit tako i sad sanse da se ujedini opozicija (čitaj da se dogovore ko će uzet koji dio kolača) su veomamale ili nikakve.
    Ne vidim varijantu u kojoj bi Crna Gora dobila medjunarodnu podrsku sa DF-om kao najznacajnijim faktorom u Vladi.

Mnogo je realniji pritisak na URA i DPS sa Zapada za kompromis ukoliko podrska SDP-a ne bude dovoljna.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Ma sad će svi ovi radnici da se zaposle, faliće radnika veli...

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,196
    Thanked in
    795 Posts

Hahahhaahha kako su smijesni. Dosao postar sa penzijom. Otac prima minimalac od 120 eura. Uzima one papirice 120 penzija, 70 eura uskladjenje i 50 eura jednokratna pomoc. Presmija se i veli "ovo su mi poslali za glas".
    U deset dana pred izbore mu izbi penzija na 250 eura a na jesen je nece primit hahahahhah

Page 121 of 487 FirstFirst ... 2171111117118119120121122123124125131171221 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)