View Poll Results: Na parlamentarnim izborima 2020 moj izbor je sljedeći

Voters
166. You may not vote on this poll
  • Albanska koalicija (za neku od dvije ponuđene)

3 1.81%
  • Bošnjačka stranka

3 1.81%
  • DPS LP

48 28.92%
  • DF-SNP-Ujedinjena i ostali u koaliciji Za budućnost Crne Gore

13 7.83%
  • Mir je naša nacija. Demokrate-Demos-NLj

12 7.23%
  • URA

41 24.70%
  • SD

1 0.60%
  • SDP

17 10.24%
  • Hrvatska manjinska stranka (jedna od dvije ponuđene)

3 1.81%
  • Apstiniram

10 6.02%
  • Izaći ću da glasam ali još nijesam odlučio/la za koga iz opozicije

11 6.63%
  • Izaći ću da glasam ali još nijesam odlučio/la za koga iz vlasti

4 2.41%
Page 9 of 21 FirstFirst ... 567891011121319 ... LastLast
Results 201 to 225 of 524

Thread: Parlamenatarni 2020 - Za koga glasamo

Thanks Thanks Given 
    337
    Thanks Thanks Received 
    64
    Thanked in
    42 Posts

Quote Originally Posted by djordjije View Post
    Pa to znaci da je DPS 300 puta sposobniji od SDP-a, ovi 15 godina nisu mogli da sprovedu ni jedan cilj dok ih nije DPS preuzeo i sproveo te ideje. Glasaj onda za DPS, sto glasas za nesposobnu partiju
    Glasaj ti za dps, pošto veliš da su sposobni, pušti mene.
    Ne bih se smio zaklet', ali mi se isto cini da je to onako kako ja kazem

Thanks Thanks Given 
    6,722
    Thanks Thanks Received 
    6,418
    Thanked in
    2,695 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    Đe je ?!

Sent from my Mi Note 10 using Tapatalk
    Ovo je photoshop 100%. Nema sesira.
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    113
    Thanked in
    72 Posts

Ljudi, očajnih li slika. A kako će da im se sprdaju, je li moguće da su sebi dozvolili da ovako loše slike postave. Marta i Miško haos.

Thanks Thanks Given 
    3,407
    Thanks Thanks Received 
    1,727
    Thanked in
    948 Posts

Quote Originally Posted by 17.posa View Post
    A i da je izgurao EU, ti bi rekao, a kako to kad je i DPS za EU. Ove stvari koje pominjes su prije svega bili programski ciljevi SDP-a od devedesetih, a DPS je promijenio par ideologija i programskih ciljeva od svog nastanka.
    Meni to izgleda tako, oprosti ako se to ne uklapa u neku tvoju normalnost.
    Јес само сдп био за еу и незавиност, да није била и нека друга партија за то? Па да су они утуцали на дпс а не сдп?

У каквој паралелној стварности се десило да сдп ванпарламентарна странка 1997 године наговори мила и његов дио дпс-а да је њихова прича добра и дпс преузме њихов програм тек тако?

Сдп-ова заслуга су симболи данашње црне горе ( општеприхваћени како видимо) и системска корупција гдје ако хићемо да будемо фер према њима можемо рећ да им је то показао дпс а они усавршили.

Њихова заслуга се види и у сд-у саврешној партији за показати како дјелује политички систем црне горе.

На крају крајева ако сте дпс на све то ви навели, и ви им отворили очи, што не баталите да се бавите политиком? Ваш програм сте продали дпс-у зашто да се ви борите за то кад има неко много бољи у томе од вас?

Кад ми кажу антиратни профитери не помислим прво на вијести и сличне него на сдп, наплатили сте ваше држање у току распада југославије како либерали нису никад знали нити хтјели.

Зато је и даље либерални савез симбол независне црне горе док сте ви симбол подјела и корупције.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    6,287
    Thanks Thanks Received 
    6,814
    Thanked in
    3,262 Posts

Quote Originally Posted by green box View Post
    Ljudi, očajnih li slika. A kako će da im se sprdaju, je li moguće da su sebi dozvolili da ovako loše slike postave. Marta i Miško haos.
    DPS - transparentno.

#FilteraBez
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    337
    Thanks Thanks Received 
    64
    Thanked in
    42 Posts

@Mstislav
    Izvini ne radim ti ja u SDP. SDP i ja nismo mi. To sa Rankom Krivokapicem raspravljaj. Ja sam ovo iznio kao neko svoje zapažanje, ali odje vidim svi vole da raspravljaju sa nekim imaginarnim stavovima.

Nije SDP bio jedini za EU i nezavisnost. LSCG je bio glavni predstavnik te ideje, a SDP je uvijek bio interesno orjentisan, a medju njima se po tome početkom devedesetih isticao sadašnji finansijer URE.

1997. je bila priča o Milu i Slobu, a ne o nezavisnosti.

To za korupciju si u pravu.

Stvaranje SDa smatram svojevrsnim čišćenjem SDPa. Izuzetnom političkom spretnošću smatram pobjedu Ranka Krivokapica na kongresu SDPa, prva stranka koja je preživjela onakav napad UDBE. Volio bih da ovo pročitaš ovako kako piše, a ne Ranko Krivokapic je moralna gromada pa da sa tim raspravljaš.

Ovo ostalo sto si pisao dje mi se obraćaš sa vi i vaša politika, a misliš na SDP, na to stvarno nemam života da odgovaram.

Što se tiče LSCG, antiratna gradjanska partija, partija koja je baštinila ideju nezavisnosti i evropske vrijednosti, partija koja je bila principijelna i partija koja nije ni pokušala da nešto promijeni, a dobili su priliku da mogu.
    Last edited by 17.posa; 16-08-20 at 15:29.

7. The Following User Says Thank You to 17.posa For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    168
    Thanks Thanks Received 
    300
    Thanked in
    147 Posts

Quote Originally Posted by Dača View Post
    ...
    Naravno da građanska partija ne mora obuhvatati sve nacionalnosti, ali im je heterogenost pristojno mjerilo, pa i reklama.

Apsolutno se nećemo složiti da građanske partije u Crnoj Gori nemaju nikakvu šansu. Radi se namjenska radikalizacija političkog diskursa svaki put kada takve snage uhvate maha, ali građani sve manje i manje padaju na takve gluposti. BiH i Crna Gora ne mogu da se porede što se tiče podijeljenosti, i ti si dobio pogrešnu perspektivu zbog medija.

Ono što mogu da prihvatim, je da ako pričamo o partijama koje su više ili manje građanske, URA je definitivno na vrhu i to joj niko ne može sporiti, ali su Demokrate odmah na drugom mjestu. Nakon te dvije partije ide par praznih mjesta.

Thanks Thanks Given 
    3,407
    Thanks Thanks Received 
    1,727
    Thanked in
    948 Posts

Quote Originally Posted by 17.posa View Post
    @Mstislav
    Izvini ne radim ti ja u SDP. SDP i ja nismo mi. To sa Rankom Krivokapicem raspravljaj. Ja sam ovo iznio kao neko svoje zapažanje, ali odje vidim svi vole da raspravljaju sa nekim imaginarnim stavovima.

Nije SDP bio jedini za EU i nezavisnost. LSCG je bio glavni predstavnik te ideje, a SDP je uvijek bio interesno orjentisan, a medju njima se po tome početkom devedesetih isticao sadašnji finansijer URE.

1997. je bila priča o Milu i Slobu, a ne o nezavisnosti.

To za korupciju si u pravu.

Stvaranje SDa smatram svojevrsnim čišćenjem SDPa. Izuzetnom političkom spretnošću smatram pobjedu Ranka Krivokapica na kongresu SDPa, prva stranka koja je preživjela onakav napad UDBE. Volio bih da ovo pročitaš ovako kako piše, a ne Ranko Krivokapic je moralna gromada pa da sa tim raspravljaš.

Ovo ostalo sto si pisao dje mi se obraćaš sa vi i vaša politika, a misliš na SDP, na to stvarno nemam života da odgovaram.

Što se tiče LSCG, antiratna gradjanska partija, partija koja je baštinila ideju nezavisnosti i evropske vrijednosti, partija koja je bila principijelna i partija koja nije ni pokušala da nešto promijeni, a dobili su priliku da mogu.
    Извињавам се због ти=сдп, страсти умију да замагле поглед.

Странка јесте преживјела цијепање (нпр дс је преживио једно 15ак дијељења партије) али пази им резултате и бројност након тога. Сд иде узлазном путањом сдп пада. Након ових избора је реална шанса да сдп остане ван парламента, да ли је то показатељ успјеха њихове политике?

Били су смоквин лист дпс-у, кад им више нису били потребни одбачени су.

Ако уђу у парламент живо ме интересује хоће ли са бившим колегама у власт или ће....шта им друго остаје?

Лсцг је покушао да промијени нешто и није успио. Није улазио у владу са дпс-ом, за разлику од сдп-а, што значи да су остали чистог образа и празних џепова (док се нису ђоновићи и други ухљебили) за разлику од сдп-оваца који су се напунили и успут изглибали.

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    337
    Thanks Thanks Received 
    64
    Thanked in
    42 Posts

Quote Originally Posted by Mstislav View Post
    Извињавам се због ти=сдп, страсти умију да замагле поглед.

Странка јесте преживјела цијепање (нпр дс је преживио једно 15ак дијељења партије) али пази им резултате и бројност након тога. Сд иде узлазном путањом сдп пада. Након ових избора је реална шанса да сдп остане ван парламента, да ли је то показатељ успјеха њихове политике?

Били су смоквин лист дпс-у, кад им више нису били потребни одбачени су.

Ако уђу у парламент живо ме интересује хоће ли са бившим колегама у власт или ће....шта им друго остаје?

Лсцг је покушао да промијени нешто и није успио. Није улазио у владу са дпс-ом, за разлику од сдп-а, што значи да су остали чистог образа и празних џепова (док се нису ђоновићи и други ухљебили) за разлику од сдп-оваца који су се напунили и успут изглибали.

Većinu stvari za SDP se slažemo, ja ću ih glasati samo jer mi najmanje smrde od ove ponude, sto ne znaci da ne zaudaraju dobro.

LSCG je tražio od gradjana da ga glasaju da bi bili tas na vagi, obećavajući demokratizaciju društva, ekonomske reforme i pošteni referendum. I dobili su priliku i rekli mi nećemo u brlog DPSa, ali ćemo podržati manjinsku vladu. Pa prijatelji nisam ja glasao da vi podržite manjinsku vladu DPS. Ja bih glasao za DPS da sam to htio. Znaš li koliko mi znači sto su oni čisti. Ako si već tražio nešto i to dobio, pa red je da probaš, pa onda ako vidiš da ne može izadjes i kažeš, probali smo ali ne može, i sve ok. Ovako su oni čistog obraza, meni rekli ne može se a da nisu ni probali, ja sam to prihvatio i od tada politiku posmatram sa distance a u skladu sa mojim svjetonazorima.

Drago mi je sto smo naš dijalog, uveli u korektnu raspravu, a normalno je da se ne slažemo.
    Last edited by 17.posa; 16-08-20 at 17:13.

11. The Following User Says Thank You to 17.posa For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    6 Posts

Što je ovo, Crkva se uopšte ne pominje pred ove izbore, a litije su bile praktično do juče? Kome li to odgovara, poziciji ili opoziciji?

Thanks Thanks Given 
    9,161
    Thanks Thanks Received 
    3,995
    Thanked in
    2,398 Posts

https://www.vijesti.me/tv/emisije/46...246-zaposlenih

Ima li TA peci da imaju dje da lade ...?Pasmtr bezochnu!
    ...

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by SokoGrad View Post
    Što je ovo, Crkva se uopšte ne pominje pred ove izbore, a litije su bile praktično do juče? Kome li to odgovara, poziciji ili opoziciji?
    Zavrsile su dosta uzele su bar 5% podrske DPSu i prebacile opoziciji po svim ispitivanjim. Jos da par dana pred izbore daju neku malo jacu izjavu za (preostale) DPS birace i od njih dosta.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Zasto je u narodu ovolika "zabrinutost" za aktuelnu vlast? Ja sam pesimista po pitanju demokratske smjene vlasti u CG, vazda bio.. tvrdim da je to odje skoro pa nemoguce. Ali nesto su ljudi ufrceni, kao postoji realna mogucnost da DPS izgubi, kao da im se racunica ne svidja... Ne prdite, reko, sve i da izgube, zapad nece priznat to. Ili ce na kraju spavacima rijesiti stvar.
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Zasto je u narodu ovolika "zabrinutost" za aktuelnu vlast? Ja sam pesimista po pitanju demokratske smjene vlasti u CG, vazda bio.. tvrdim da je to odje skoro pa nemoguce. Ali nesto su ljudi ufrceni, kao postoji realna mogucnost da DPS izgubi, kao da im se racunica ne svidja... Ne prdite, reko, sve i da izgube, zapad nece priznat to. Ili ce na kraju spavacima rijesiti stvar.
    Znas kako je, i Lukasenko je mislio da je sve to zavrseno.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Lukasenko nije po volji zapada, koliko ja znam.
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    6
    Thanks Thanks Received 
    30
    Thanked in
    24 Posts

Zamislite da se nakon izbora gdje DPS nema većinu ujedine Demokrate+URA+SDP i traže podršku za manjinsku vladu sa rokom od dvije godine, dok se najosnovnije stvari ne srede. To bi podržala i EU...i to nije prevelika filozofija. Ja se i dalje nadam da će u nekom trenutku doći do otriježnjenja ove vrste.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Lukasenko nije po volji zapada, koliko ja znam.
    Ali je po volji nekoga ko puno vecu moc ima u Bjelorusiji od Zapada.

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    6 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Znas kako je, i Lukasenko je mislio da je sve to zavrseno.
    Lukašenko i Djukanović, dva svijeta. Uporedjivanje je samo sa dužinom vladavine i tu se završava.

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    6 Posts

Ako DF, Demokrate i URA budu dobili preko 50% glasova Predśednik CG će prvo dat mandat DPS-u da nadje mandatara Vlade koji će imat podršku u Skupštinu. Pošto DPS neće imat dovoljnu podršku i poslije odredjenog vremena (mjesec dana ili tako nešto) Predśednik CG će dat mandat sledećoj najvećoj parlamentarnoj stranci/koaliciji da formira Vladu, DF-u. Ako DF uspije da formira Vladu uz podršku URA-e i Demokrata onda će svi ostali bit opozicija i tako sve do sledećih predśedničkih izbora 2023-e i parlamentarnih 2024-e.

Mogu mislit kako će se ponašat ovi iz DF-a ako oni budu u Vladu. Na što će to da liči. Ako kojim slučajem to preživi 4 godine vladavine onda sigurno 2024-e DPS ponovo dolazi na vlast.

Thanks Thanks Given 
    3,407
    Thanks Thanks Received 
    1,727
    Thanked in
    948 Posts

Значи салдо нула?

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    1 Post

Lukašenko i Djukanović, dva svijeta. Uporedjivanje je samo sa dužinom vladavine i tu se završava.
    Moram se prvi put slozit sa ovim covjekom.

U pravu si, oni barem imaju besplatno skolstvo i zdravstvo i minimalnu platu ka nasu prosjecnu.

Nazalost, Djukanovic, sa 600 000 stanovnika, je uspio da bude gori cak i od Lukasenka.

Da osvježi malo ipak, nema sto

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    6 Posts

Quote Originally Posted by Excommunicado View Post
    Moram se prvi put slozit sa ovim covjekom.

U pravu si, oni barem imaju besplatno skolstvo i zdravstvo i minimalnu platu ka nasu prosjecnu.

Nazalost, Djukanovic, sa 600 000 stanovnika, je uspio da bude gori cak i od Lukasenka.

Da osvježi malo ipak, nema sto
    Što se tiče ovih "činjenica" koje si ti predstavio. Minimalna plata u Bjelorusiju je 130 EUR. Mapa minimalnih plata zemalja Evrope:

https://countryeconomy.com/national-minimum-wage

Minimalna plata ne zavisi mnogo od vladajućih struktura individualnih zemalja, već od regiona u kojem se te zemlje nalaze.

P.S. Nemoj da ti IN4S bude jedini izvor "informacija".
    Last edited by SokoGrad; 16-08-20 at 21:19.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    1 Post

Što se tiče ovih "činjenica" koje si ti predstavio. Minimalna plata u Bjelorusiju je 130 EUR. Mapa minimalnih plata zemalja Evrope:

https://countryeconomy.com/national-minimum-wage

Minimalna plata ne zavisi mnogo od vladajućih struktura individualnih zemalja, već od regiona u kojem se te zemlje nalaze.

P.S. Nemoj da ti IN4S bude jedini izvor "informacija".
    U pravu si, izvinjavam se. U pitanju su bile BYN, 330 u nacionalnoj valuti.

Mada milo mi je sto ulazis u raspravu KO JE VECI DIKTATOR

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    6 Posts

Quote Originally Posted by Excommunicado View Post
    U pravu si, izvinjavam se. U pitanju su bile BYN, 330 u nacionalnoj valuti.

Mada milo mi je sto ulazis u raspravu KO JE VECI DIKTATOR
    hahaha

Pljuni me ako DPS mirno ne preda vlast ako opozicija 30-og dobije izbore.

A isto tako me pljuni ako opozicija ne bude vikala da je pokradena ako izgubi izbore.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    32
    Thanked in
    24 Posts

Ja mislim da ako DPS ne dobije preko 35% glasova da cemo imati neko smjenu vlasti pod pritiskom EU.
    Nesto tipa Kravate-URA-SDP-Manjine + ekperti iz DFa
    Realno bi bilo da DF formira vladu u kojoj ce imati vecinu ali s'obzirom da smo mi obicna kolonija EU to se nece desit.
    'Gdje ce biti nacionalni praznik kada se izvuce bod protiv Estonije, Albanije...'
    V.Drljevic-DAN

Page 9 of 21 FirstFirst ... 567891011121319 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)