Anketa je izgubila smisao zbog botova.
20 novih naloga bez prethodnih postova koji glasaju Velikog Brata, to je skolska definicija bota.
Mora se zaraditi sendvic. A bogami i vise od sendvica.
Albanska koalicija (za neku od dvije ponuđene)
Bošnjačka stranka
DPS LP
DF-SNP-Ujedinjena i ostali u koaliciji Za budućnost Crne Gore
Mir je naša nacija. Demokrate-Demos-NLj
URA
SD
SDP
Hrvatska manjinska stranka (jedna od dvije ponuđene)
Apstiniram
Izaći ću da glasam ali još nijesam odlučio/la za koga iz opozicije
Izaći ću da glasam ali još nijesam odlučio/la za koga iz vlasti
Zašto da ne, malo vjernije oslikava činjenično stanje. Nije bilo baš realno da DPS stoji na par procenata.
Anketa je izgubila smisao zbog botova.
20 novih naloga bez prethodnih postova koji glasaju Velikog Brata, to je skolska definicija bota.
Mora se zaraditi sendvic. A bogami i vise od sendvica.
Skroz se slažem. Ja sam mislio da glasam SDP al sad sigurno neću. Jedino sa čim se ne slažem kod njih je to što ponovo oće sa DPSom a seru po njima posljednje 4 godine i što su glasali za zakon a nije imalo potrebe.
Ono što možda mogu da urade je da stvarno povuku glasače DPSa (iako mi to nije realno jer SD to več dobro radi) i onda sklope koaliciju sa ostalima iz opoziciji. To bi bio istorijski potez.
Ali kad vidim ovo komentari isključeni na profilima partija. Pa ljudi moji, tako bi ti uzeli i pravo da pričaš.
Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk
Ne znam. Ranka sam smatrao za jednog od boljih političara na našoj sceni, i iako se sa dosta njegovih odluka i stavova nisam slagao, uvijek mi je djelovao kao patriota i demokrata. Mislim, dovoljno je uporediti njegov učinak kao predsjednika parlamenta, i Brajovićev. Sramota ih je i staviti u istu rečenicu. Mada možda sam ja i naivan, i puklo je kad je moralo da pukne, a ovi govori su samo naknadna reakcija.
Možda postoji šansa da naprave post-izborni zaokret koji pominješ, ili pristanu na neku vladu u kojoj npr. neće učestvovati ljudi sa kojima imaju nepomirljive razlike (a od njih dobiju podršku, jer smo i na prošlim izborima viđeli da DF ne bježi od toga), ali sumnjam i iskreno sam izgubio povjerenje u njih. Mada moram priznati da mi ga Draginja svejedno nikad nije ni ulivala.
Last edited by LostInHollywood; 13-08-20 at 00:05.
Mislim da je sdp napumpan i da ne prelazi cenzus ali nedje se ovo istraživanje CEDEM-a poklapa sa ovim mojim predviđanjem
Demokratska partija socijalista ima rejting od 35,3, koalicija Za budućnost Crne Gore 24,7, a Mir je naša nacija 14,5, pokazalo je istraživanje CEDEM.
Crno na bijelo ima 6,6, Mi odlučujemo dosljedno 5,3, Ispravno - Rafet Husović 4,8, a Jaka Crna Gora 4,2.
Milena Bešić iz CEDEM-a je kazala da se radi o rejtingu izbornih lista na osnovu stava građana i da rezultati nisu prognoza izbornog rezultata.
Istraživanje je rađeno na uzorku od 1037 ispitanik
One Ring to Rule them all...
Ako SDP bude ispod cenzusa DPS na vr' glave.
Inače, CEDEM vazda nagura par procenata za vlast. Ne velim da to rade namjerno, već vjerovatno par procenata naroda kaže da glasa za vlast iz straha. Makar je tako bilo na prethodnim anketama.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Kako da ne...
Vazda napumpavaju, a ono vazda DPS izroka sve živo
Sent from my HTC U11 using Tapatalk
Love, peace and respect.
Moja prognoza za ove izbore:
DPSu će tijesno bit ali ulazi u vlast uz koalicione partnere, narod će izać na ulicu al ništa se desit neće.
Opozicija će da iznosi priče kako su pokradeni i kako nisu bili fer izbori.
Teško da će baš sve biti isto kao i do sada.
Sa Dritanom tesko ko bi iz DPSa smio u debatu... A cek, DPS gostuje samo kod supkovica u monologe... Odavno oni nemaju debatu s nikim.
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Taman. Lijepog li perioda dok su se budući predsjednici i buduće vladajuće partije ipak pojavljivale na poneku debatu.
Inače, ovaj put uključiše i tabelu sa marginom greške:
Izgleda da Albanska lista ima siguran jedan mandat i ne preko, BS ima sigurna 2 i ne ispod i SDP ima siguran cenzus. Biće zanimljivo. Ovo je inače sa tačnošću od 95%, što je standard i vrlo precizno.
Cijelo istraživanje: https://www.cedem.me/publikacije/ist...je-avgust-2020
Last edited by LostInHollywood; 13-08-20 at 14:45. Reason: izvor
Cek, kako sdp ima siguran cenzus kad je raspon od 3,1 do 5,4?
Zar nije cenzus preko 5%?
cenzus je 3% kod nas. oko 11 000 glasova treba da bi se prešao cenzus ja mislim
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
@Marcus Aurelius
Kako ćete onda Brajovića namirit' mrčili se? Hoće li biti dovoljno resora za svakoga, i ostade li DPS-u što na kraju?
Sa jednog srpskog foruma:
Ankete, iako su dobre, ne mogu biti skroz precizne i mogu da promaše (pogledajte šta je Trump uradio 2016-e, a sve ankete bile protiv njega). Tako da će ovi izbori biti uzbudljivi i neizvesni. Medjutim, treba naglasiti činjenicu da postoji razlika izmedju Hilary Clinton (koja je arogantna bez harizme i ne baš najmudriji političar) i Mila Djukanovića, koji decenijama dokazuje svoje lukavstvo bez arogancije i negativnih emocija, što je fatalna kombinacija za njegove protivnike. O karakteru višedecenijskog diktatora Crne Gore pogledajte od 4-og do 5-og minuta (samo minut):
Last edited by SokoGrad; 14-08-20 at 00:59.
Potpuno vjerujem u vjerodostojnost ove ankete. Jedino mislim da je Besic malo pristrasan kad je URA u pitanju. Tako je bilo i sa pozitivnom 2012.
Ipak na izborima ce svakako doci do prelivanja par procenate a ukoliko bude totalno usijana atmosfera kao sto ocekujem u zadnjih 5-6 dana to prelivanje ce biti i znatno vece:
DPS ce doc do 39-40
DF 27
Kravate 13
BS 4
ostali na ivici cenzusa
Albanci 2 mandata, Hrvati 1 mandat standardno
EDIT: Ovo ako se SPC aktivnp ne ukljuci u kampanju. U suprotnom dolazi do dodatnog prelivanja prema DFu i DPSu i gubitka cenzusa sa neke.
Last edited by Moracikus; 14-08-20 at 01:09.
'Gdje ce biti nacionalni praznik kada se izvuce bod protiv Estonije, Albanije...'
V.Drljevic-DAN
Po svim prognozama izgleda da ce izmedju 60% do 2/3 glasaca glasat za vladajucu partiju ili nepomenike iz DF-a. Sta reci za taj narod i o cemu da se dalje prica ovdje?
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks