Page 71 of 487 FirstFirst ... 216167686970717273747581121171 ... LastLast
Results 1,751 to 1,775 of 12160

Thread: Parlamentarni izbori 2020

Thanks Thanks Given 
    2,925
    Thanks Thanks Received 
    3,555
    Thanked in
    1,597 Posts

Poll obavezno

Sent from my SM-G975F using Tapatalk
    Tu es mon héro!

Thanks Thanks Given 
    293
    Thanks Thanks Received 
    283
    Thanked in
    123 Posts

Quote Originally Posted by holiday View Post
    Zahtjevam da se moj glas množi koeficijentom 1,75.
    Ne može moj glas i glas nekoga ko glasa opoziciju vrijediti isto.
    Hahahahaha rekao bi ti no bi me banovali for life.
    A volio bi da mi ovo neko kaze, onako licem u lice, da mogu da mu se "nasmijem" lijepo.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    891
    Thanks Thanks Received 
    1,314
    Thanked in
    692 Posts

Quote Originally Posted by jakov_ct View Post
    Ne znam dje su sad oni sa teme o litijama sto zborise da nema sanse dps da dobije izbore jer je narod revoltiran. Kako se blize izbori sve se vise mijenja misljenje, no takvi smo.

Sent from my MI 8 using Tapatalk
    Revoltiran je dio naroda ali ne vecina to je jasno. Dakle od otprilike 70% biraca u CG pravoslavaca 2/3 su revoltirani politikom DPS a ali 1/3 nije cak upravo suprotno apsolutno to podrzava.Oni u savezu sa svim ostalim biracima u CG koji nisu pravoslavci glasaju i glasace za vlast i to traje vec decenijama i mislim da se nece prekinuti ni sad na ovim izborima.
    2/3 od 70% je 46-47 i to je maksimum maksimuma koji mogu da dosegnu opozicione partije na ovim izborima.
    Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.

Thanks Thanks Given 
    767
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    79 Posts

Quote Originally Posted by jakov_ct View Post
    Treba odje jedan anonimni poll ubacit da vidimo kako ce forumasi glasat.

Poll da bi duhovi glasali, ne budi smijesan.

Bilo je toga pa su ankete napumpali anonimusi i botovi.

Ankete su gluposti, sve sto budemo vidjeli ovih mjesec dana je marketing i laz. Tek cemo na dan izbora i poslije znati promjene, ako ne bude kakvog drzavnog udara

Thanks Thanks Given 
    6,156
    Thanks Thanks Received 
    6,701
    Thanked in
    3,199 Posts

Trebao je jedan topik odavno -

Koliko je koji forumas omanuo sa izbornim prognozama?

Pa iz ciklusa u ciklus refresh
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Bivši funkcioner DPS Mirko Đačić podržao SDP: Država je sve više dužna, korupcija je skoro nezaustavljiva...

https://www.vijesti.me/tv/emisije/45...nezaustavljiva

"Podržaću SDP zato što je spreman na suštinske reforme koje mogu biti i bolne u narednom periodu da bi se dinamičnije i brže išlo ka Evropskoj uniji, da nema više prazne priče na tu temu. Moja odluka je da dam podršku SDP-u zbog toga što je svojevremeno, još dok je bila u vlasti, štitila državne interese i državne resurse", istakao je Đačić.
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    310
    Thanks Thanks Received 
    499
    Thanked in
    183 Posts

Rekao je i ovo, ovaj ex funkcioner Dps-a

"Država je sve više dužna, visoka je stopa nezaposlenosti, radnih mjesta je sve manje, nizak je životni standard, korupcija je skoro pa nezaustavljiva, a put Crne Gore ka EU skoro pa potpuno zaustavljen. Još jedan mandat ovakve Vlade i nama je garantovano mjesto negdje na periferiji Evrope", rekao je Đačić.

Thanks Thanks Given 
    1,983
    Thanks Thanks Received 
    803
    Thanked in
    363 Posts

Quote Originally Posted by _posmatrac View Post
    Poll da bi duhovi glasali, ne budi smijesan.

Bilo je toga pa su ankete napumpali anonimusi i botovi.

Ankete su gluposti, sve sto budemo vidjeli ovih mjesec dana je marketing i laz. Tek cemo na dan izbora i poslije znati promjene, ako ne bude kakvog drzavnog udara
    Ne vidim nista smijesno, za botove svi znamo.

two things are infinite:
    the universe and human stupidity;
    and I'm not sure about the universe

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Bez namjere da poredim CG sa razvijenim zemljama, ali sve države se zadužuju, najviše Amerika koju svi toliko volimo za uzor svega. Kriminal u Americi? Na najvišem nivou ikada. U EU je kriminal isto na visokom nivou samo što se o tome toliko ne trubi. Holandija vrvi od kriminala i bjelosvjetskih bandi. Korupcija? Svugdje je ima samo što se u razvijenim zemljama to radi "quid pro quo" elegantno ispod stola, ne flagrantno kao ovdje. Čini mi se da je i naš problem sa demokratijom prenaduvan, jer mi se sve čini da bi ti isti birači birali isto i bez ikakvih proutusluga. Sve u svemu, vlast je zaslužena i što bi Lajbnic "rekao" "najbolja od svih mogućih"
    Last edited by Saruman; 03-08-20 at 18:42.

Thanks Thanks Given 
    4,343
    Thanks Thanks Received 
    8,394
    Thanked in
    3,198 Posts

Quote Originally Posted by mneonly View Post
    Bivši funkcioner DPS Mirko Đačić podržao SDP: Država je sve više dužna, korupcija je skoro nezaustavljiva...

https://www.vijesti.me/tv/emisije/45...nezaustavljiva

"Podržaću SDP zato što je spreman na suštinske reforme koje mogu biti i bolne u narednom periodu da bi se dinamičnije i brže išlo ka Evropskoj uniji, da nema više prazne priče na tu temu. Moja odluka je da dam podršku SDP-u zbog toga što je svojevremeno, još dok je bila u vlasti, štitila državne interese i državne resurse", istakao je Đačić.
    Ovo je onaj sto je bio osudjen za Snimak. Obraza bez... Gabelji, profesionalni politicari, nista drugo u zivotu ne bi znali da rade osim parazitiranja.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

11. The Following User Says Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    418
    Thanks Thanks Received 
    1,323
    Thanked in
    897 Posts

Quote Originally Posted by Saruman View Post
    Korupcija? Svugdje je ima samo što se u razvijenim zemljama to radi "quid pro quo" elegantno ispod stola, ne flagrantno kao ovdje.
    Tacno, svugdje je ima, samo postoji jedna bitna razlika... Nigdje je nema na "nizim nivoima" kao kod nas na Balkanu, vec se pojavljuje kada dodjes na neke vece nivoe, to je ono sto vecina ne shvata.

Ne znam samo koga si to nasao kao vecinu da gleda u USA kao uzor.

Thanks Thanks Given 
    2,020
    Thanks Thanks Received 
    6,239
    Thanked in
    2,907 Posts

Bez namjere da poredim CG sa razvijenim zemljama, ali sve države se zadužuju, najviše Amerika koju svi toliko volimo za uzor svega. Kriminal u Americi? Na najvišem nivou ikada. U EU je kriminal isto na visokom nivou samo što se o tome toliko ne trubi. Holandija vrvi od kriminala i bjelosvjetskih bandi. Korupcija? Svugdje je ima samo što se u razvijenim zemljama to radi "quid pro quo" elegantno ispod stola, ne flagrantno kao ovdje. Čini mi se da je i naš problem sa demokratijom prenaduvan, jer mi se sve čini da bi ti isti birači birali isto i bez ikakvih proutusluga. Sve u svemu, vlast je zaslužena i što bi Lajbnic "rekao" "najbolja od svih mogućih"
    U Njemačkoj ministar poljoprivrede podnio ostavku jer nije na vrijeme lokalizovan požar koji je ,,progutao" kukuruzna polja. Kod nas... u godinu dana ekocid u ,,Suzi Evrope", da ne pominjemo Cehotinu, Sinjajevinu i ostale ekološke katastrofe... Ostavke?

Ministarka u Njemačkoj podnijela ostavku jer se (pazi sad) sa letovanja vratila službenim automobilom. Prijavila je nevladina organizacija koja se prati na šta se troši novac poreskih obveznika. Kod nas... vikendi, plaža, planina, slave, ... Neko odgovarao zbog bahatog ponašanja.

Predsjednik Njemačke se morao povući sa pozicije jer je otkriveno da je preko prijateljstva sa bankarima ugovorio stambeni kredit po povoljnijim uslovima nego što to mogu priuštiti građani. Povoljni uslovi kredita (sa manjom kamatom), hm, a ovdje se stanovi (kuće) rade od državnog novca, poklanjaju ili daju sa ratama od npr. 12,40 € mjesečno (znam jednog ,,zasluženog" što je tako uzeo stan od 70 kvadrata). Neko odgovarao?

Vlada Austrije je pala jer je na osnovu snimka telefonskog razgovora postojala sumnja da ima korupcije? Ovdje ima i više od sumnje za WTE, Sveti Stefan, Autoput, ... Neka odgovornost?

Ajde da ne nabrajam dalje. Šta je poenta? Tačno, svugdje ima organizovanog kriminala, korupcije, ugrožavanja životne sredine,... ali je to kod nas dio sistema, a ,,tamo" su te stvari van sistema i njihovo otkrivanje ima konsekvence. Da, ima razlike.

Sent from my Motorola 8400

14. The Following 9 Users Say Thank You to wulfy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Volter je napisao "Kandida", ne mora Lajbnic biti u pravu. Ali neka mi neko kaže tačno ko ili šta će da transformiše ovo društvo u odgovornu i savjesnu cjelinu? Besudna zemlja.

Thanks Thanks Given 
    2,020
    Thanks Thanks Received 
    6,239
    Thanked in
    2,907 Posts

Volter je napisao "Kandida", ne mora Lajbnic biti u pravu. Ali neka mi neko kaže tačno ko ili šta će da transformiše ovo društvo u odgovornu i savjesnu cjelinu? Besudna zemlja.
    Sve zavisi odakle se (želi) gledati. Lajbnic jeste poznat po tome što tvrdi da je ovo najbolje od mogućih svetova, ali to gledanje nije toliko važno, evo sada komuniciramo zahvaljujući njemu (binarni kod). Dakle, konkretni potezi (prva tri su lustracija, zakon o porjeklu imovine i transparetnost javne uprave) kojima možemo da popravimo uslove života ovdje u ,,besudnoj zemlji".

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Sve zavisi odakle se (želi) gledati. Lajbnic jeste poznat po tome što tvrdi da je ovo najbolje od mogućih svetova, ali to gledanje nije toliko važno, evo sada komuniciramo zahvaljujući njemu (binarni kod). Dakle, konkretni potezi (prva tri su lustracija, zakon o porjeklu imovine i transparetnost javne uprave) kojima možemo da popravimo uslove života ovdje u ,,besudnoj zemlji".

A zašto bi "oni" dali sebi toliko autogolova? Prema tome, ako ne postoji protivnička ekipa dovoljno jaka i koherentna da ih porazi, sve ostaje kako je. Dotad' možemo čitat o ostavkama njemačkih ministara...

Thanks Thanks Given 
    2,020
    Thanks Thanks Received 
    6,239
    Thanked in
    2,907 Posts

A zašto bi "oni" dali sebi toliko autogolova? Prema tome, ako ne postoji protivnička ekipa dovoljno jaka i koherentna da ih porazi, sve ostaje kako je. Dotad' možemo čitat o ostavkama njemačkih ministara...
    Neće, naravno, iz vrlo prostog razloga, puk još ne zna šta znači osjećaj slobode. Ne, niko ne može ljudima dati slobodu, oni je moraju osvojiti, a da bi je osvojili treba im dati nadu da je dostižna, da je moguća, da je taj mir koji imaju u ropstvu zapravo loš izbor. No, ako čovjek ne vjeruje u slobodu onda je uzalud. Treba, probati, ja, lično, mislim da ima jedan put koji sam odabrao, no ne tvrdim da je apriori tačan. Ipak, znam da mi savjest ne bi bila mirna ako ne pokušam (makar uzaludno ili pogrešno). ,,Sloboda ne vredi ništa ako se nema slobode i da se pogreši" (jedan Indijac sa naočarima što je promovisao nenasilni otpor)

Thanks Thanks Given 
    346
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    289 Posts

meni stvarno je nevjerovatno kad ljudi odje zamisljaju da je na zapadu sve uredjeno, ne krade se , demokratija aman a nismo mi izmislili prevaru!

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    6,156
    Thanks Thanks Received 
    6,701
    Thanked in
    3,199 Posts

Quote Originally Posted by kauboj24 View Post
    meni stvarno je nevjerovatno kad ljudi odje zamisljaju da je na zapadu sve uredjeno, ne krade se , demokratija aman a nismo mi izmislili prevaru!

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
    Ne'e. Mi smo je samo usavrsili.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    168
    Thanks Thanks Received 
    300
    Thanked in
    147 Posts

- Svuđe je isto
    - Nije, evo ti dokazi
    - Nema to kod nas ko da sredi
    - Nismo probali nikoga sem trenutnih
    - A koga da probamo
    - [bilo koga]
    - Ali [bilo ko] ima tu i tu manu
    - Trenutna vlast ima mnogo više mana, [bilo ko] nije ni testiran
    - Ma mi smo osudjeni na propast
    - Možda, a možda nikad nismo probali ništa sem trenutnog
    - A koga da probamo, plus je svuđe isto
    - ...

Jedna od beskonačnih petlji na Forumu, mada ih ima još par.

22. The Following 2 Users Say Thank You to LostInHollywood For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Quote Originally Posted by LostInHollywood View Post
    - Svuđe je isto
    - Nije, evo ti dokazi
    - Nema to kod nas ko da sredi
    - Nismo probali nikoga sem trenutnih
    - A koga da probamo
    - [bilo koga]
    - Ali [bilo ko] ima tu i tu manu
    - Trenutna vlast ima mnogo više mana, [bilo ko] nije ni testiran
    - Ma mi smo osudjeni na propast
    - Možda, a možda nikad nismo probali ništa sem trenutnog
    - A koga da probamo, plus je svuđe isto
    - ...

Jedna od beskonačnih petlji na Forumu, mada ih ima još par.
    Da se ja pitam bacio bih državu u nepoznato, možda u teorijski anarhizam. Da vidimo šta bi isplivalo.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Quote Originally Posted by 17.posa View Post
    Dakle on puca na ove firme tipa Vodovod dje ih ima po 30 u kancelariji, da ne radi ništa a da prvog liježe plata. E ako mu je to životni cilj, onda nek uzme tu člansku i nek ne pita babu i djeda ništa.
    Životni cilj mnogih u ovoj državi je da nađu državni posa, da ne rade ništa a da dobijaju platu i da tu ostanu do penzije.

Thanks Thanks Given 
    168
    Thanks Thanks Received 
    300
    Thanked in
    147 Posts

Da se ja pitam bacio bih državu u nepoznato, možda u teorijski anarhizam. Da vidimo šta bi isplivalo.
    Ako dobro razumijem, to je kao sarkazam i hoćeš da kažeš da je DPS bolji od kompletne opozicije, jer je bar poznat? Onda da počinjemo polako da izlivamo krunu, ne znam šta se zamaramo i zavaravamo tamo nekakvim parlamentarnim demokratijama?

Ili možda ipak da probamo Dritana, Damjanovića, Lekića, Bečića, Krapovića, Hazbiju Kalača itd. umjesto Brajovića, Mila, Simovića, Duška, Husovića itd.? Čisto da se pošalje neka poruka da crnogorski parlament nije tron, i da nezadovoljstvo građana možda znači nešto, kao što znači u svim tim civilizovanim državama za koje ti pričaš da su iste kao mi.

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Nije sarkazam. Ozbiljno bih lansirao neku poluanarhističku probu u državi, čisto da vidim eksperimentalno u kom političkom pravcu bi se uputilo crnogorsko društvo. Šta je to što bi nas najviše privuklo? Seljačke zadruge? Nove fabrike? Socijalizam? Narko industrija? Građanska wellfare state? Četnička monarhija? DPS je svjesno ili nesvjesno zamaglio taj politički vid kod građana, u tome je najveći problem.

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Kotor:
    -dps
    -Lp
    -sdp
    -sd
    -demokrate
    -ura
    -hgi
    -df, snp, dss, pcg..

To bi trebalo da je to, dajte za Budvu, nisam ispratio, i Andrijevicu

Sent from my p20 lite using Tapatalk
    Last edited by chucknorris; 03-08-20 at 22:10.
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    5 Posts

nijesam ispratio sto se sve pisalo danas, ali moj utisak je definitivno ostavila lista URE... Da li i sad tvrdite da ce preci cenzus?
    ``ljudi su da razmijene i uvaze misljenja, a zivotinje da se kolju i ujedaju jer nemaju mozga``

Page 71 of 487 FirstFirst ... 216167686970717273747581121171 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)