Poll obavezno
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Tu es mon héro!
Revoltiran je dio naroda ali ne vecina to je jasno. Dakle od otprilike 70% biraca u CG pravoslavaca 2/3 su revoltirani politikom DPS a ali 1/3 nije cak upravo suprotno apsolutno to podrzava.Oni u savezu sa svim ostalim biracima u CG koji nisu pravoslavci glasaju i glasace za vlast i to traje vec decenijama i mislim da se nece prekinuti ni sad na ovim izborima.
2/3 od 70% je 46-47 i to je maksimum maksimuma koji mogu da dosegnu opozicione partije na ovim izborima.
Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.
Trebao je jedan topik odavno -
Koliko je koji forumas omanuo sa izbornim prognozama?
Pa iz ciklusa u ciklus refresh![]()
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Bivši funkcioner DPS Mirko Đačić podržao SDP: Država je sve više dužna, korupcija je skoro nezaustavljiva...
https://www.vijesti.me/tv/emisije/45...nezaustavljiva
"Podržaću SDP zato što je spreman na suštinske reforme koje mogu biti i bolne u narednom periodu da bi se dinamičnije i brže išlo ka Evropskoj uniji, da nema više prazne priče na tu temu. Moja odluka je da dam podršku SDP-u zbog toga što je svojevremeno, još dok je bila u vlasti, štitila državne interese i državne resurse", istakao je Đačić.
Love, peace and respect.
Rekao je i ovo, ovaj ex funkcioner Dps-a
"Država je sve više dužna, visoka je stopa nezaposlenosti, radnih mjesta je sve manje, nizak je životni standard, korupcija je skoro pa nezaustavljiva, a put Crne Gore ka EU skoro pa potpuno zaustavljen. Još jedan mandat ovakve Vlade i nama je garantovano mjesto negdje na periferiji Evrope", rekao je Đačić.
Bez namjere da poredim CG sa razvijenim zemljama, ali sve države se zadužuju, najviše Amerika koju svi toliko volimo za uzor svega. Kriminal u Americi? Na najvišem nivou ikada. U EU je kriminal isto na visokom nivou samo što se o tome toliko ne trubi. Holandija vrvi od kriminala i bjelosvjetskih bandi. Korupcija? Svugdje je ima samo što se u razvijenim zemljama to radi "quid pro quo" elegantno ispod stola, ne flagrantno kao ovdje. Čini mi se da je i naš problem sa demokratijom prenaduvan, jer mi se sve čini da bi ti isti birači birali isto i bez ikakvih proutusluga. Sve u svemu, vlast je zaslužena i što bi Lajbnic "rekao" "najbolja od svih mogućih"
Last edited by Saruman; 03-08-20 at 18:42.
U Njemačkoj ministar poljoprivrede podnio ostavku jer nije na vrijeme lokalizovan požar koji je ,,progutao" kukuruzna polja. Kod nas... u godinu dana ekocid u ,,Suzi Evrope", da ne pominjemo Cehotinu, Sinjajevinu i ostale ekološke katastrofe... Ostavke?
Ministarka u Njemačkoj podnijela ostavku jer se (pazi sad) sa letovanja vratila službenim automobilom. Prijavila je nevladina organizacija koja se prati na šta se troši novac poreskih obveznika. Kod nas... vikendi, plaža, planina, slave, ... Neko odgovarao zbog bahatog ponašanja.
Predsjednik Njemačke se morao povući sa pozicije jer je otkriveno da je preko prijateljstva sa bankarima ugovorio stambeni kredit po povoljnijim uslovima nego što to mogu priuštiti građani. Povoljni uslovi kredita (sa manjom kamatom), hm, a ovdje se stanovi (kuće) rade od državnog novca, poklanjaju ili daju sa ratama od npr. 12,40 € mjesečno (znam jednog ,,zasluženog" što je tako uzeo stan od 70 kvadrata). Neko odgovarao?
Vlada Austrije je pala jer je na osnovu snimka telefonskog razgovora postojala sumnja da ima korupcije? Ovdje ima i više od sumnje za WTE, Sveti Stefan, Autoput, ... Neka odgovornost?
Ajde da ne nabrajam dalje. Šta je poenta? Tačno, svugdje ima organizovanog kriminala, korupcije, ugrožavanja životne sredine,... ali je to kod nas dio sistema, a ,,tamo" su te stvari van sistema i njihovo otkrivanje ima konsekvence. Da, ima razlike.
Sent from my Motorola 8400
Volter je napisao "Kandida", ne mora Lajbnic biti u pravu. Ali neka mi neko kaže tačno ko ili šta će da transformiše ovo društvo u odgovornu i savjesnu cjelinu? Besudna zemlja.
Sve zavisi odakle se (želi) gledati. Lajbnic jeste poznat po tome što tvrdi da je ovo najbolje od mogućih svetova, ali to gledanje nije toliko važno, evo sada komuniciramo zahvaljujući njemu (binarni kod). Dakle, konkretni potezi (prva tri su lustracija, zakon o porjeklu imovine i transparetnost javne uprave) kojima možemo da popravimo uslove života ovdje u ,,besudnoj zemlji".
Neće, naravno, iz vrlo prostog razloga, puk još ne zna šta znači osjećaj slobode. Ne, niko ne može ljudima dati slobodu, oni je moraju osvojiti, a da bi je osvojili treba im dati nadu da je dostižna, da je moguća, da je taj mir koji imaju u ropstvu zapravo loš izbor. No, ako čovjek ne vjeruje u slobodu onda je uzalud. Treba, probati, ja, lično, mislim da ima jedan put koji sam odabrao, no ne tvrdim da je apriori tačan. Ipak, znam da mi savjest ne bi bila mirna ako ne pokušam (makar uzaludno ili pogrešno). ,,Sloboda ne vredi ništa ako se nema slobode i da se pogreši" (jedan Indijac sa naočarima što je promovisao nenasilni otpor)
meni stvarno je nevjerovatno kad ljudi odje zamisljaju da je na zapadu sve uredjeno, ne krade se , demokratija aman a nismo mi izmislili prevaru!
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
- Svuđe je isto
- Nije, evo ti dokazi
- Nema to kod nas ko da sredi
- Nismo probali nikoga sem trenutnih
- A koga da probamo
- [bilo koga]
- Ali [bilo ko] ima tu i tu manu
- Trenutna vlast ima mnogo više mana, [bilo ko] nije ni testiran
- Ma mi smo osudjeni na propast
- Možda, a možda nikad nismo probali ništa sem trenutnog
- A koga da probamo, plus je svuđe isto
- ...
Jedna od beskonačnih petlji na Forumu, mada ih ima još par.
Ako dobro razumijem, to je kao sarkazam i hoćeš da kažeš da je DPS bolji od kompletne opozicije, jer je bar poznat? Onda da počinjemo polako da izlivamo krunu, ne znam šta se zamaramo i zavaravamo tamo nekakvim parlamentarnim demokratijama?
Ili možda ipak da probamo Dritana, Damjanovića, Lekića, Bečića, Krapovića, Hazbiju Kalača itd. umjesto Brajovića, Mila, Simovića, Duška, Husovića itd.? Čisto da se pošalje neka poruka da crnogorski parlament nije tron, i da nezadovoljstvo građana možda znači nešto, kao što znači u svim tim civilizovanim državama za koje ti pričaš da su iste kao mi.
Nije sarkazam. Ozbiljno bih lansirao neku poluanarhističku probu u državi, čisto da vidim eksperimentalno u kom političkom pravcu bi se uputilo crnogorsko društvo. Šta je to što bi nas najviše privuklo? Seljačke zadruge? Nove fabrike? Socijalizam? Narko industrija? Građanska wellfare state? Četnička monarhija? DPS je svjesno ili nesvjesno zamaglio taj politički vid kod građana, u tome je najveći problem.
Kotor:
-dps
-Lp
-sdp
-sd
-demokrate
-ura
-hgi
-df, snp, dss, pcg..
To bi trebalo da je to, dajte za Budvu, nisam ispratio, i Andrijevicu
Sent from my p20 lite using Tapatalk
Last edited by chucknorris; 03-08-20 at 22:10.
Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.
nijesam ispratio sto se sve pisalo danas, ali moj utisak je definitivno ostavila lista URE... Da li i sad tvrdite da ce preci cenzus?
``ljudi su da razmijene i uvaze misljenja, a zivotinje da se kolju i ujedaju jer nemaju mozga``
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks