Zasto mi onda prijatelji koji rade u next tvrde da pojedini ovlasceni kod njih kupuju djelove?
Zasto mi onda prijatelji koji rade u next tvrde da pojedini ovlasceni kod njih kupuju djelove?
I meni su djelovi za renoa poruceni u aliance stigli iz slovenije...u renault kutiju i geniune naljepnice sa hologramima...
Ali boga pitaj sta rade sa ovim djelovima na koje ne mozes provalit...Otkud ti znas koje ti ulje sipaju?
Labratoriju nemas, i da je imas ne mozes saznat koji je brend
Last edited by Laz; 02-08-20 at 19:06.
Ne moze majstor da se nadje pametan. Majstor ugradjuje djelove a servis ih nabavlja.
To je jos OK, ali nazalost ima jos tuznija prica - dolazio mi je frajer sa Hondom zbog kocnica, veli radio sam servis u AC Vivu prije 3000 km, ulje i sve filtere, i ja pred njim vadim filter od vazduha, crn kao crna zemlja. Lik je poludio, veli jos sam ih castio 20 eura.
Ovakvih prica imam milion, mogu roman napisat.
Prema tome, šta da ti kažem?
U OEM pakovanja sipaju što stignu. Evo Fauve je prešao na Shell od skoro, a prije toga se sipao Castrol i Aral redovno.
Kako im ko ponudi što jeftinije, tako uzimaju i to je to.
Ko god da je, svaki proizvodjac trazi da se radi ulje po njihovim specifikacijama. E sad, to sto neki uzimaju od Arala a neki od Idemitsu-a to je neka druga prica.
Prema tome, šta da ti kažem?
Texaco ulja su bolja od ravenola za 30%...
Imam direkt od speditera papir o orginalnom Mobil1 ESP za MB, VW 504/507,BMW LL04 i dr. Za motore euro4/5/6
Imam i komsiju koji radi u vele-aftermarket djelove Aral mi je davao sa 50%rabata ali sada korona pa granice zatvorene nema slanja...
Last edited by injection; 02-08-20 at 20:21.
Mobil je gola voda u odnosu na kastrol,nikad vise ne bih mobil sipao u motor.
Sent from my SM-N960U using Tapatalk
James Tiberius Kirk
Mi ovdje raspravljamo o top brendovima koji svi zadovoljavaju dosta visoke standarde kvaliteta.Jedno ulje može biti u nekom segmentu 2-3 % bolje od drugog a isto tako u nekom drugom segmentu je vjerovatno obrnuto.
Ne znam kako bih okarakterisao konstataciju da je jedno ulje "voda" u odnosu na ovo drugo.Ili te neko ko prodaje castrol ubijedio u to ili ti je neko podvalio ulje od 2e u bocu od mobil-a.
P.s. avionske turbine koriste mobil ulje ,trebao bi neko oči da im otvori i kaže da je to voda ,biće zbog toga padaju avioni
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Last edited by nikolaroma; 02-08-20 at 20:50.
Zna li neko kako da riješim problem H7 led sijalice koja treperi. Pročitah na netu da ima neki poništivač greške koji se montira prije sijalice i sprečava da se to dešava. Gdje ima da se kupi, koliko košta i ima li neko drugo rješenje ?
(╯°□°)╯ ︵ ┻━┻
Htio bih da stavim led sijalice za tablice i u gepeku, ima li dje kod nas da se uzme ili moram preko neta?
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Koristio sam Mobil ulje kupovano na Jugopetrol pumpama,ako su oni prodavali falš ulje,onda sam kupovao falš ulje,i koliko se sjecam nije bas bilo 2 eura.
Rasprava o kvalitetu ulja ovdje se svodi na lična iskustva i sklonost ka određenom brendu,kao i priče mehaničara,pa se ne može zaključiti koje je dobro ulje a koje ne.
Porediš babe i žabe,jer sigurno ne stavljaju 5-30w u avionske motore.
Sent from my SM-N960U using Tapatalk
James Tiberius Kirk
Isto kao s interneta.
Zavrsava posao.
Gledao sam ja light-barove i muzike, jos je jeftiniji od ebay-a
Ima li neko u cg da umije da mi provjeri navogaciju na C3, izgleda kao da je mrtva skroz, nema zvuka nista. Samo se cuje svakih 10 sek zvuk kao da ce izbaciti cd, isto i kad je ugasen.
Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk
Koji softver za windows koristite za obd dijagnostiku?
Da moze na ove kineske?
Pricam o malom bt smecu koje moze samo da iscitava parametre i obrise greske![]()
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks