Ooo Marcus-e đe si, nije te bilo od prošlih izbora.
Daj neku analizu, preporuku, koga da glasamo
Sent from my p20 lite using Tapatalk
Što se čini od opozicije. Slika tolerancije Crne Gore. Kukala nam majka kad biste vi došli na vlast. Mada vi biste se prvo poklali izmedju sebe da bi to bilo mučno gledat.
Opoziciona mladost Crne Gore - Dajković & Co:
Last edited by Marcus Aurelius; 21-07-20 at 12:12.
Ooo Marcus-e đe si, nije te bilo od prošlih izbora.
Daj neku analizu, preporuku, koga da glasamo
Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.
Alternativa vlasti i alternativni opozicioni Premijer - Medojević o Zakonu o istopolnom partnerstvu (parafraziram):
"Sorošoidi i svjetski satanisti korumpirali DPS da donese ovaj zakon":
Dolaze izbori pa da prognoziramo. Najbolje da je opozicija bojkotovala ali šta je tu je. DPS ukrade 5-10% kao što je davno rekao nekadašnji ministar policije. Iako to nije malo ipak mislim da to nije razlog gubitka izbora. DPS je ubjedljivo najbrojnija partija u zemlji. Skoro su četvorostruko jači od druge najjače stranke. Uz manjine koje su s njima ne vidim kako opozicija može dobiti izbore u bilo kakvim uslovima. Možda može na "mišiće" za jedan-dva mandata razlike ali to bi bila baš nestabilna vlast.
Dps gubi birače i smanjuje im se glasačko tijelo ali i opozicija gubi birače. Ljudi su nezadovoljni ovim ili onim. Lakomje potkupiti siromašnog čovjeka a naše društvo je vjekovima siromašno.
Moja neka prognoza iako još nijesu predate liste a svega mjesec dana do izbora.
DPS uzima standardno u rasponu 36-40%. Izgubiće eventualno nekoliko procenata zbog crkve ali to će nadoknaditi fantom biračima i kupovinom ličnih karata. Ništa značajno.
SD isto standardno. Možda jedan procenat više osvoje u odnosu na prošle izbore u zavisnosti koliko su zapošljavali.
Demokrate. Srednja žalost. Nikoga nisu pridobili iako imaju korektne stavove. Nemaju ni odakle pridobiti jer je mala baza slobodnih birača. Korektni su im stavovi ali nešto im fali. Nijesu dovoljno liberalni da bi privukli nove birače, a one sa tvrdjim stavovima pridobiti ne mogu jer su u DF.
URA. Možda su ideološki najbolja stranka. Liberalniji su od svih. URA ide na gradjanski sloj ali gradjana nema dovoljno. Mana URE su mnogi kadrovi koji su bili DPS. Ne svi, ali je mnogo takvih. Djeluje frustrirajuće. Takvi kadrovi nijesu dobri za URA-u jer je mnogi zbot takvih neće glasati. Predvidjam joj 5-6% što je sigurni prelazak cenzusa.
DF. Oni će mislim poboljšati rezultat na uštrb Demokrata, SNP-a i Demosa. Ne puno, ali će im uzeti nekoliko procenata. SNP i Demos su u ideološkom rasulu. Još nijesu odlučili ni kako će izaći na izbore. Danilović je najasan lik sa preletima iz Demosa u Ujedinjenu. Sada osniva nekakav Narodni pokret. Nemoguće za pratiti koliko mijenja stranke.
SDP će biti oko cenzusa. On ima te lojalne elektore koji će ga uvijek glasati. Ali i oni polako otpadaju a nove birače ne dobijaju. Imaće manje nego na prošle izbore.
Ostalu boraniju neću da komentarišem koja sve zajedno neće imati 2%. Prava, Cakan, Alternativa, Novi Socijalisti Snežana Jonica, HGI...
Albanske stranke ako se ujedine mogu osvojiti ozbiljan broj glasova. Mogu imati 15 000.
Bošnjačka stranka mi je nepoznanica. Oni idu na isto biračko tijelo kao SD, SDP i malim dijelom DPS.
Ja sam mlad pa malo brzo reagujem al bih bas ovoga lika tukao skoro do smrti
Čekam analizu Marcuse
Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.
Necemo se vala tuc, mnogo je
Ako DF bude imao 15% to je putokaz za iseljenje. Dakle nikad vise necu se pojavit na temu politike ne odje nego u kafanu. To ce mi pokazat sta cinjet u buducnosti.
Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk
Cedemova istraživanja:
Decembar 2018 je bio tačno prije afere Koverta i Duška Kneževića, tako da se istraživanje iz jula 2019-e može razumjet kao kolko je ta afera uticala na javno mnjenje. DPS je izgubio više od 4%, ali je 4% pošlo opozicionim suverenističkim strankama. Dakle, da napomenem, sve glasove koje je DPS izgubio išli su ostalim suverenističkim strankama (pozicionim (BS, SD) i opozicionim).
Poslije jula 2019 Milo Djukanović izlazi sa čuvenim govorom o potrebi obnavljanja autokefalnosti Crnogorske Crkve i o lošem uticaju SPC u CG. Odma zatim počinje strašna medijska kampanja srpskih medija u i van Crne Gore. Istraživanje CEDEM-a iz Decembra 2019-e pokazuje promjenu javnog mnjenja što se tiče političkih partija: DPS povraća dio svojih glasača. Medjutim, lijtije počinju poslije ovog zadnjeg istraživanja, te ćemo tek za koju nedjelju vidjet kako su litije uticale na javno mjenje kad CEDEM izbači julsko 2020 istraživanje.
Vlast Opozicija Decembar 2018 52% 48% Jul 2019 48% 52% Decembar 2019 50% 50%
Last edited by Marcus Aurelius; 21-07-20 at 12:42.
Evo zašto DPS vlada decenijama (video dolje), imaju daleko najbolje političare! Ovime danas su pokazali svojim biračima koji su isto tako i vjernici SPC da nema govora o "otimanju svetinja" te će mnogi od njih (ako su se premišljali da li ponovo da glasaju DPS) ipak glasati DPS. Ovo je jedan VELIKI predizborni plus za DPS!
Zašto ja nisam znao da postoji opcija ignore na Tapatalk ?
Pa braćo moja što niko ne javi?
Ima i odlično je ..
Nikšić nekada industrijski gigant![]()
One Ring to Rule them all...
Možeš biti ovca ako bezuslovno vjeruješ Vladi CG, ali ako išta vjeruješ MANSu onda si totalni r****d i i***t.
If you turn a man into a fish, you will catch him for a day
Objektivno, MANS radi dobar posao. Vrlo su vrijedni, a što se donatora i projekata tiče i vrlo odgovorni. Sticajem okolnosti nekoliko godina sam na neki način "nadgledao" njihov rad i bilo je to mnogo lakše nego li pratiti i ocjenjivati rad 90% crnogorskih NVO.
Naravno, ne mogu oni završavati posao policije, tužilaštva, sudova, ali vrlo često ukažu na neke vrlo sumnjive rabote!
Kolega Adidas u odsustvu Lucketa dao najrealniju analizu/prognozu.
Ne zivim u CG odavno pa sam mozda u krivu ali mi se cini da URA tesko moze dobit 5-6%.
Jednostavno, tako neka "normalna i prozapadna" opcija nikad nije imala plodno tlo kod nas.
Mi vise preferiramo ove predpolticke-nacionalno-intresno-vjerske grupe
Nadam se da sam u krivu.
'Gdje ce biti nacionalni praznik kada se izvuce bod protiv Estonije, Albanije...'
V.Drljevic-DAN
Možda jer je "normalna i prozapadna" opcija u koaliciji i bliskoj saradnji sa svojim političkim antipodima?![]()
Inače, izašlo novo istraživanje. Ne znam koliko je relevantno (nisam čuo za ovu agenciju, a ima i nekih bizarnih interpretacija), ali neka stoji za arhivu:
http://www.rtcg.me/vijesti/politika/...--glasova.html
![]()
In vino veritas
URA 2.4 samo nesto mi je to nemoguce
Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk
House of win. Ko su ovi biseri?
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Vrlo je moguće i logično.
Ura nemam jasan stav. Jedini su koji su prihvatali poziv Markovića iz opozicije, a onda organizuju sastanak po diktatu SPC.
Oće da budu dobro sa svima,a da izvuku korist samo za sebe. Pored toga, nemaju insfrakturu i te partije od danas do sjutra, bez jasnog utemeljenja teško će opstati.
Iako bi bilo šteta da prospu 2% proevropskih glasova, kao što će najvjerovatnije biti na kraju.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks