Page 42 of 487 FirstFirst ... 323839404142434445465292142 ... LastLast
Results 1,026 to 1,050 of 12160

Thread: Parlamentarni izbori 2020

Thanks Thanks Given 
    11
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by kaemSe View Post
    Tako je, zato ga zanemarite i ne qoutujte i poce na godisnji. Sa platom bota u ovoj godini turizma isto se moze nac lijepo mjesto za male novce

Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk
    Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    ignore majka za ovakve. ovo se izgleda vratio sa rezervnog naloga kad su ga svi na ignore stavili

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
    Quote Originally Posted by outline View Post
    kao i svaka tema na pdfu vezanom za politička dešavanja kod nas i ova gubi smisao kad dodje lik neki sa svojim stavovima koji služe samo da upropaste temu

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Što se čini od opozicije. Slika tolerancije Crne Gore. Kukala nam majka kad biste vi došli na vlast. Mada vi biste se prvo poklali izmedju sebe da bi to bilo mučno gledat.

Opoziciona mladost Crne Gore - Dajković & Co:
    Last edited by Marcus Aurelius; 21-07-20 at 12:12.

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Ooo Marcus-e đe si, nije te bilo od prošlih izbora.
    Daj neku analizu, preporuku, koga da glasamo

Sent from my p20 lite using Tapatalk
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    11
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Alternativa vlasti i alternativni opozicioni Premijer - Medojević o Zakonu o istopolnom partnerstvu (parafraziram):
    "Sorošoidi i svjetski satanisti korumpirali DPS da donese ovaj zakon":

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    3 Posts

Dolaze izbori pa da prognoziramo. Najbolje da je opozicija bojkotovala ali šta je tu je. DPS ukrade 5-10% kao što je davno rekao nekadašnji ministar policije. Iako to nije malo ipak mislim da to nije razlog gubitka izbora. DPS je ubjedljivo najbrojnija partija u zemlji. Skoro su četvorostruko jači od druge najjače stranke. Uz manjine koje su s njima ne vidim kako opozicija može dobiti izbore u bilo kakvim uslovima. Možda može na "mišiće" za jedan-dva mandata razlike ali to bi bila baš nestabilna vlast.
    Dps gubi birače i smanjuje im se glasačko tijelo ali i opozicija gubi birače. Ljudi su nezadovoljni ovim ili onim. Lakomje potkupiti siromašnog čovjeka a naše društvo je vjekovima siromašno.
    Moja neka prognoza iako još nijesu predate liste a svega mjesec dana do izbora.

DPS uzima standardno u rasponu 36-40%. Izgubiće eventualno nekoliko procenata zbog crkve ali to će nadoknaditi fantom biračima i kupovinom ličnih karata. Ništa značajno.

SD isto standardno. Možda jedan procenat više osvoje u odnosu na prošle izbore u zavisnosti koliko su zapošljavali.

Demokrate. Srednja žalost. Nikoga nisu pridobili iako imaju korektne stavove. Nemaju ni odakle pridobiti jer je mala baza slobodnih birača. Korektni su im stavovi ali nešto im fali. Nijesu dovoljno liberalni da bi privukli nove birače, a one sa tvrdjim stavovima pridobiti ne mogu jer su u DF.

URA. Možda su ideološki najbolja stranka. Liberalniji su od svih. URA ide na gradjanski sloj ali gradjana nema dovoljno. Mana URE su mnogi kadrovi koji su bili DPS. Ne svi, ali je mnogo takvih. Djeluje frustrirajuće. Takvi kadrovi nijesu dobri za URA-u jer je mnogi zbot takvih neće glasati. Predvidjam joj 5-6% što je sigurni prelazak cenzusa.

DF. Oni će mislim poboljšati rezultat na uštrb Demokrata, SNP-a i Demosa. Ne puno, ali će im uzeti nekoliko procenata. SNP i Demos su u ideološkom rasulu. Još nijesu odlučili ni kako će izaći na izbore. Danilović je najasan lik sa preletima iz Demosa u Ujedinjenu. Sada osniva nekakav Narodni pokret. Nemoguće za pratiti koliko mijenja stranke.

SDP će biti oko cenzusa. On ima te lojalne elektore koji će ga uvijek glasati. Ali i oni polako otpadaju a nove birače ne dobijaju. Imaće manje nego na prošle izbore.

Ostalu boraniju neću da komentarišem koja sve zajedno neće imati 2%. Prava, Cakan, Alternativa, Novi Socijalisti Snežana Jonica, HGI...
    Albanske stranke ako se ujedine mogu osvojiti ozbiljan broj glasova. Mogu imati 15 000.
    Bošnjačka stranka mi je nepoznanica. Oni idu na isto biračko tijelo kao SD, SDP i malim dijelom DPS.

5. The Following User Says Thank You to adidas For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    522
    Thanks Thanks Received 
    2,103
    Thanked in
    1,202 Posts

Ja sam mlad pa malo brzo reagujem al bih bas ovoga lika tukao skoro do smrti

Thanks Thanks Given 
    11
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    hahaha, ajmo u ignore

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Čekam analizu Marcuse

Sent from my p20 lite using Tapatalk
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    9,468
    Thanks Thanks Received 
    6,898
    Thanked in
    2,715 Posts

Necemo se vala tuc, mnogo je
    Ako DF bude imao 15% to je putokaz za iseljenje. Dakle nikad vise necu se pojavit na temu politike ne odje nego u kafanu. To ce mi pokazat sta cinjet u buducnosti.

10. The Following User Says Thank You to kaemSe For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    11
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by adidas View Post
    Dolaze izbori pa da prognoziramo. Najbolje da je opozicija bojkotovala ali šta je tu je. DPS ukrade 5-10% kao što je davno rekao nekadašnji ministar policije. Iako to nije malo ipak mislim da to nije razlog gubitka izbora. DPS je ubjedljivo najbrojnija partija u zemlji. Skoro su četvorostruko jači od druge najjače stranke. Uz manjine koje su s njima ne vidim kako opozicija može dobiti izbore u bilo kakvim uslovima. Možda može na "mišiće" za jedan-dva mandata razlike ali to bi bila baš nestabilna vlast.
    Dps gubi birače i smanjuje im se glasačko tijelo ali i opozicija gubi birače. Ljudi su nezadovoljni ovim ili onim. Lakomje potkupiti siromašnog čovjeka a naše društvo je vjekovima siromašno.
    Moja neka prognoza iako još nijesu predate liste a svega mjesec dana do izbora.

DPS uzima standardno u rasponu 36-40%. Izgubiće eventualno nekoliko procenata zbog crkve ali to će nadoknaditi fantom biračima i kupovinom ličnih karata. Ništa značajno.

SD isto standardno. Možda jedan procenat više osvoje u odnosu na prošle izbore u zavisnosti koliko su zapošljavali.

Demokrate. Srednja žalost. Nikoga nisu pridobili iako imaju korektne stavove. Nemaju ni odakle pridobiti jer je mala baza slobodnih birača. Korektni su im stavovi ali nešto im fali. Nijesu dovoljno liberalni da bi privukli nove birače, a one sa tvrdjim stavovima pridobiti ne mogu jer su u DF.

URA. Možda su ideološki najbolja stranka. Liberalniji su od svih. URA ide na gradjanski sloj ali gradjana nema dovoljno. Mana URE su mnogi kadrovi koji su bili DPS. Ne svi, ali je mnogo takvih. Djeluje frustrirajuće. Takvi kadrovi nijesu dobri za URA-u jer je mnogi zbot takvih neće glasati. Predvidjam joj 5-6% što je sigurni prelazak cenzusa.

DF. Oni će mislim poboljšati rezultat na uštrb Demokrata, SNP-a i Demosa. Ne puno, ali će im uzeti nekoliko procenata. SNP i Demos su u ideološkom rasulu. Još nijesu odlučili ni kako će izaći na izbore. Danilović je najasan lik sa preletima iz Demosa u Ujedinjenu. Sada osniva nekakav Narodni pokret. Nemoguće za pratiti koliko mijenja stranke.

SDP će biti oko cenzusa. On ima te lojalne elektore koji će ga uvijek glasati. Ali i oni polako otpadaju a nove birače ne dobijaju. Imaće manje nego na prošle izbore.

Ostalu boraniju neću da komentarišem koja sve zajedno neće imati 2%. Prava, Cakan, Alternativa, Novi Socijalisti Snežana Jonica, HGI...
    Albanske stranke ako se ujedine mogu osvojiti ozbiljan broj glasova. Mogu imati 15 000.
    Bošnjačka stranka mi je nepoznanica. Oni idu na isto biračko tijelo kao SD, SDP i malim dijelom DPS.
    Cedemova istraživanja:

Decembar 2018 je bio tačno prije afere Koverta i Duška Kneževića, tako da se istraživanje iz jula 2019-e može razumjet kao kolko je ta afera uticala na javno mnjenje. DPS je izgubio više od 4%, ali je 4% pošlo opozicionim suverenističkim strankama. Dakle, da napomenem, sve glasove koje je DPS izgubio išli su ostalim suverenističkim strankama (pozicionim (BS, SD) i opozicionim).

Poslije jula 2019 Milo Djukanović izlazi sa čuvenim govorom o potrebi obnavljanja autokefalnosti Crnogorske Crkve i o lošem uticaju SPC u CG. Odma zatim počinje strašna medijska kampanja srpskih medija u i van Crne Gore. Istraživanje CEDEM-a iz Decembra 2019-e pokazuje promjenu javnog mnjenja što se tiče političkih partija: DPS povraća dio svojih glasača. Medjutim, lijtije počinju poslije ovog zadnjeg istraživanja, te ćemo tek za koju nedjelju vidjet kako su litije uticale na javno mjenje kad CEDEM izbači julsko 2020 istraživanje.

Vlast
    Opozicija
    Decembar 2018
    52%
    48%
    Jul 2019
    48%
    52%
    Decembar 2019
    50%
    50%
    Last edited by Marcus Aurelius; 21-07-20 at 12:42.

Thanks Thanks Given 
    11
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Evo zašto DPS vlada decenijama (video dolje), imaju daleko najbolje političare! Ovime danas su pokazali svojim biračima koji su isto tako i vjernici SPC da nema govora o "otimanju svetinja" te će mnogi od njih (ako su se premišljali da li ponovo da glasaju DPS) ipak glasati DPS. Ovo je jedan VELIKI predizborni plus za DPS!

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Zašto ja nisam znao da postoji opcija ignore na Tapatalk ?
    Pa braćo moja što niko ne javi?
    Ima i odlično je ..

Nikšić nekada industrijski gigant
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    480
    Thanks Thanks Received 
    656
    Thanked in
    306 Posts

Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    Ovo ti je onaj tip licnosti ^ko ti je reka da dodjes na Konik^

Isti mentalni sklop

ps ne mislim na tebe jigsaw, nego na ovaj primjerak zvani marcus
    Last edited by osvajaci pg; 21-07-20 at 20:29.

Thanks Thanks Given 
    522
    Thanks Thanks Received 
    2,103
    Thanked in
    1,202 Posts

Quote Originally Posted by osvajaci pg View Post
    Ovo ti je onaj tip licnosti ^ko ti je reka da dodjes na Konik^

Isti mentalni sklop

ps ne mislim na tebe jigsaw, nego na ovaj primjerak zvani marcus
    Presmijesno je raspravljati zaista, al bas ubija u psihu a volio bih da ga sretnem nedje

Thanks Thanks Given 
    95
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    83 Posts

Možeš biti ovca ako bezuslovno vjeruješ Vladi CG, ali ako išta vjeruješ MANSu onda si totalni r****d i i***t.
    If you turn a man into a fish, you will catch him for a day

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by kenneth View Post
    Možeš biti ovca ako bezuslovno vjeruješ Vladi CG, ali ako išta vjeruješ MANSu onda si totalni r****d i i***t.
    Koliko znam, njihove optuzbe za korupciju se redovno pokazuju kao tacne. Cak toliko da kad neko padne u nemilost u DPS ne vrse istragu vec samo otresu prasinu sa MANSovih prijava protiv njega i stave ih u promet.

18. The Following User Says Thank You to SKOJ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    95
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    83 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Koliko znam, njihove optuzbe za korupciju se redovno pokazuju kao tacne. Cak toliko da kad neko padne u nemilost u DPS ne vrse istragu vec samo otresu prasinu sa MANSovih prijava protiv njega i stave ih u promet.
    Ko određuje jesu li tačne? Oni sami? Narod?
    If you turn a man into a fish, you will catch him for a day

Thanks Thanks Given 
    2,547
    Thanks Thanks Received 
    528
    Thanked in
    251 Posts

Objektivno, MANS radi dobar posao. Vrlo su vrijedni, a što se donatora i projekata tiče i vrlo odgovorni. Sticajem okolnosti nekoliko godina sam na neki način "nadgledao" njihov rad i bilo je to mnogo lakše nego li pratiti i ocjenjivati rad 90% crnogorskih NVO.
    Naravno, ne mogu oni završavati posao policije, tužilaštva, sudova, ali vrlo često ukažu na neke vrlo sumnjive rabote!

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by kenneth View Post
    Ko određuje jesu li tačne? Oni sami? Narod?
    Ode li Mugosa na sud zbog MANS optuzbi u vezi sa Carinama? Marovic u zatvor? Kuljaca?

Cak i u ovoj zemlji gdje mozes 100 hiljada u dzep da strpas na kameri bez posljedica njihove optuzbe je tesko ignorisati.

22. The Following User Says Thank You to SKOJ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    32
    Thanked in
    24 Posts

Kolega Adidas u odsustvu Lucketa dao najrealniju analizu/prognozu.

Ne zivim u CG odavno pa sam mozda u krivu ali mi se cini da URA tesko moze dobit 5-6%.
    Jednostavno, tako neka "normalna i prozapadna" opcija nikad nije imala plodno tlo kod nas.
    Mi vise preferiramo ove predpolticke-nacionalno-intresno-vjerske grupe

Nadam se da sam u krivu.
    'Gdje ce biti nacionalni praznik kada se izvuce bod protiv Estonije, Albanije...'
    V.Drljevic-DAN

Thanks Thanks Given 
    579
    Thanks Thanks Received 
    784
    Thanked in
    393 Posts

Možda jer je "normalna i prozapadna" opcija u koaliciji i bliskoj saradnji sa svojim političkim antipodima?

Inače, izašlo novo istraživanje. Ne znam koliko je relevantno (nisam čuo za ovu agenciju, a ima i nekih bizarnih interpretacija), ali neka stoji za arhivu:
    http://www.rtcg.me/vijesti/politika/...--glasova.html

In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    9,468
    Thanks Thanks Received 
    6,898
    Thanked in
    2,715 Posts

URA 2.4 samo nesto mi je to nemoguce

Thanks Thanks Given 
    4,451
    Thanks Thanks Received 
    8,605
    Thanked in
    3,311 Posts

House of win. Ko su ovi biseri?

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    579
    Thanks Thanks Received 
    784
    Thanked in
    393 Posts

Trebalo bi zakonski obavezati agencije da objave i margine greške, uz kompletnu metodologiju.

U principu, margina greške za ovakvu zastupljenost u uzorku se kreće oko ±1,5%, uz nivo pouzdanosti od 95%.
    Last edited by johnny bravo; 23-07-20 at 11:29.
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    6
    Thanks Thanks Received 
    30
    Thanked in
    24 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    House of win. Ko su ovi biseri?

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
    Najbolji istrazivaci i konsultanti nekadašnjeg DS-a u Srbiji.

Thanks Thanks Given 
    6
    Thanks Thanks Received 
    30
    Thanked in
    24 Posts

Vrlo je moguće i logično.

Ura nemam jasan stav. Jedini su koji su prihvatali poziv Markovića iz opozicije, a onda organizuju sastanak po diktatu SPC.
    Oće da budu dobro sa svima,a da izvuku korist samo za sebe. Pored toga, nemaju insfrakturu i te partije od danas do sjutra, bez jasnog utemeljenja teško će opstati.

Iako bi bilo šteta da prospu 2% proevropskih glasova, kao što će najvjerovatnije biti na kraju.

Page 42 of 487 FirstFirst ... 323839404142434445465292142 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)