Page 34 of 487 FirstFirst ... 243031323334353637384484134 ... LastLast
Results 826 to 850 of 12160

Thread: Parlamentarni izbori 2020

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    Najjači su mi ovi "građanski" osviješćeni kojima svi smetaju...Marko makar otvoreno priča za razliku od uvijanja URA a.k.a novi nandžarasti čiji mnogi članovi u mislima baštine snove novih Jasenovaca i Oluja...Đeljošaj im ne smeta, Husovuć im ne smeta ali smeta Mandić. Koja je molim vas razlika između Mandića i Đeljošaja? Ah da, ne smiju ovi iz URE da to definišu...
    Ne vidim razliku između Nika i Andrije, u tom nekom smislu nacionalne ostrašćenosti, isto ko što ne vidim razliku izmedju Mila i Vučića, a to za Jasenovac i Oluju neću da komentarišem.... odvratno je.

A Pipun je faca

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
    Last edited by kimmi; 18-07-20 at 10:16.

Thanks Thanks Given 
    4,449
    Thanks Thanks Received 
    8,599
    Thanked in
    3,306 Posts

Ogranjcit plate poslanika na prosjecnu. Ukinut odbore, telefone i gluposti. To bi trebala jedna od stavki na vrhu URA plana da bude. Ne moze poslanik da prima 1500-2500e.

Isto uraditi za gradonacelnike, pomocnike, i razne uhljebe. Ma cijela drzavna administracija da ne moze da prima preko prosjecne plate.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

3. The Following 2 Users Say Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by holiday View Post
    Oće li Dritan Milku "grantojetku" stavit na vr liste?
    To bi nakon Savovićke bio največi doprinos crnogorskom parlamentarizmu,kad bi se zajebavali.
    Kakvi su ovi ljudi sto ih brine da neko ne potrosi strane grantove i otjera u bankrot EU i Ameriku.

Ali ih jos nikad ne cuh da ih zabrine rasipanje nasih para, limenke i koverte.

Thanks Thanks Given 
    1,105
    Thanks Thanks Received 
    663
    Thanked in
    376 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Ogranjcit plate poslanika na prosjecnu. Ukinut odbore, telefone i gluposti. To bi trebala jedna od stavki na vrhu URA plana da bude. Ne moze poslanik da prima 1500-2500e.

Isto uraditi za gradonacelnike, pomocnike, i razne uhljebe. Ma cijela drzavna administracija da ne moze da prima preko prosjecne plate.

Nije realno da poslanik ima toliko ali nije realno ni da ima prosječnu platu... A opet nije realno ni da ne prisustvuješ a dobiješ cijelu platu, no "ovo je CG, ođe se ne radi"...

TT

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

opet prica o platama. nije to salter niti posao dje ti das CV pa onda te brajovic izabere za to radno mjesto na osnovu razgovora za posao. a jesu li ovo radnici po tvom meraku

i na kraju nije ni DPS ulazio u budvanski parlament 4 godine, pa vas nije toliko boljelo.
    sta ako meni i vecini koji smo glasali opoziciju odgovara da ne ulaze. sto je tvoj glas i misljenje vise vazno od mog.
    tako mi demokratije DPS-a i jednooartijskog misljenja

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
    Last edited by Hell Raiser; 18-07-20 at 10:56.

Thanks Thanks Given 
    1,105
    Thanks Thanks Received 
    663
    Thanked in
    376 Posts

Ja nisam ni član ni simpatizer DPS-a Potpuno isti princip treba da važi i na lokalu i Skupštini CG kao i na svakom drugom poslu, moraš dolaziti na posao.

TT

Thanks Thanks Given 
    4,449
    Thanks Thanks Received 
    8,599
    Thanked in
    3,306 Posts

Quote Originally Posted by institucija View Post
    Nije realno da poslanik ima toliko ali nije realno ni da ima prosječnu platu... A opet nije realno ni da ne prisustvuješ a dobiješ cijelu platu, no "ovo je CG, ođe se ne radi"...

TT
    Ja mislim da je realno... Pa neka rade na tome da povecaju prosjecnu platu. Vecina naroda moze samo da sanja da zaradjuje 520e.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Ja nisam ni član ni simpatizer DPS-a Potpuno isti princip treba da važi i na lokalu i Skupštini CG kao i na svakom drugom poslu, moraš dolaziti na posao.

TT
    Sta ako je tvoj posao da predstavljas birace koji su te izabrali, a ti biraci traze da bojkotujes parlament jer se pretvorio u jednopartijsku masinu za dizanje ruku?

Britanija je decenijama bez rijeci placala irske poslanike koji se nikad nisu pojavili u njihovom parlamentu. Ali smo mi izgleda veca demokratija od Britanije.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

TT
    tu se razlikujemo. ti vidis relikt komunizma ja ne. ti ces reci radno mjesto a ja cu reci posao.
    posao treba da se odradi, a njihov je da zastupaju birace koji su im dali povjerenje. ako na "radnom mjestu" to ne mozes da zavrsis jer te blokiraju ili ne uvrstavaju na dnevni red, nadjes drugi nacin.
    hoces li iskazati to za govornicom akupstine ili ces naci drugi nacin da se izboris za prava ljudi koji su ti dali povjerenje, meni je svejedno.
    sta meni znaci dolazak DPS poslanika koji su tu da dignu ruke, a i na tome se zbune. sta ih to preporucuje. sjede ondje i citaju novine ili bleje u telefon.
    dok god bude radno mjesto a ne posao, evropa ce biti tamo dje jeste, a mi u ovom hibridu prethodnog rezima. nije socijalizam i komunizam kao takav los, samo sto kada ga primjenjuju ovakvi kao mi e onda je to osudjeno da postane karikatura samog sebe i sve ono za sta se na startu zalaze

11. The Following 2 Users Say Thank You to Hell Raiser For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    85
    Thanked in
    51 Posts

Ja mislim da je realno... Pa neka rade na tome da povecaju prosjecnu platu. Vecina naroda moze samo da sanja da zaradjuje 520e.

Pretpostavljam da malo troluješ, valjda kapiraš zašto je bitno da poslanici imaju dobre plate? To nisu u Crnoj Gori izmislili...
    Last edited by esimidobar; 18-07-20 at 11:32.
    Bez potpisa.

Thanks Thanks Given 
    4,449
    Thanks Thanks Received 
    8,599
    Thanked in
    3,306 Posts

Quote Originally Posted by esimidobar View Post
    Pretpostavljam da malo troluješ, valjda kapiraš zašto je bitno da poslanici imaju dobre plate? To nisu u Crnoj Gori izmislili...
    Ne trolujem. Bitno je i da radnici imaju dobre ppare pa ih nemaju, a rintaju mnogo vise od poslanika. Ne moze se kuca od krova praviti.

Thanks Thanks Given 
    346
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    289 Posts

neka mojsije ada nije puno 200000 samo za danilovgradske funcionere pa mogu i poslanici toliko

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    6
    Thanks Thanks Received 
    30
    Thanked in
    24 Posts

E jes stvarno ako je iko ima obraza to da traži može URA đe su oba poslanika koja bojkotuju Skupštinu tražila da im plaćaju stan u PG

Click image for larger version. 

Name:	Screenshot_20200718_125414.jpg 
Views:	85 
Size:	14.1 KB 
ID:	168690

Thanks Thanks Given 
    5,071
    Thanks Thanks Received 
    12,475
    Thanked in
    6,751 Posts

Ne trolujem. Bitno je i da radnici imaju dobre ppare pa ih nemaju, a rintaju mnogo vise od poslanika. Ne moze se kuca od krova praviti.

neka imaju poslanici dobre plate, protiv toga nemam ništa. ali je problem kad oni za 4 godine (neki i mnogo duže) ne urade ništa a pare svakog mjeseca uredno stižu. u rad ne računam vrijedjanje, ratna huškanja, branjenje životima nečega, pogrešno glasanje itd

valja napomenuti da je opoziciji mantra prošle godine bila samo bojkot izbora i ništa drugo. čudo kako se stvari mijenjaju

Sent from my iPhone using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Quote Originally Posted by LostInHollywood View Post
    E mogu da se ne slažem, ali istovremeno i da razumijem, tvrdnje da DF drži DPS na vlasti, i da DF havariše birače tj. tjera ih u apstinenciju i u ruke DPS-u, ali ovo je već nevjerovatna izjava. Da DF nekako ispadne kriv (a ne što je DF, no bilo ko da bude kriv sem njih samih) što će SDP možda sa DPS-om poslije izbora? A kako sad to, majka mu stara?
    Pa misliš li da je ono gađanje flašom Krivokapića povećalo šanse za postizbornu koaliciju sdp-a sa frontom?

Sent from my p20 lite using Tapatalk
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Gospodo problem je što su oni profesionalni političari 90% i vlast i opozicija.
    Ljudi koji ni u čemu nisu ostvareni nego su uhljebljenje našli u politici to je OSNOVNI problem odje.

Hoće da donose zakone za privredu - u životu dana radnog staža nema u pvt sekotru

Hoće da prica o ekologiji - ne zna nabrojati nacionalne parkove

Hoće o školstvu da prica - nema djecu
    ....

Imaju 10-20-30 godina iskustva u politici 1500 eur platu, benefite , penziju posle.
    Ne zaboravite da im ide plata još godinu po prestanku funkcije pa je to punih 5 godina na državnu sisu leži lebu da te jedem.

Potpuno podržavam šta Mojsije kaže.
    520 eur plata pa ko hoće - hoće.
    Ko se izgradio i ko ima posao može biti i poslanik kao što može i odbornik - ionako se nijesu pretrgli. Pa bi onda imali neke doktore, privrednike, naučnike, nvo sektoe kao poslanike a ne Peđu Bulatovića i Martu Šćepanović i Andriju Nikolića
    One Ring to Rule them all...

19. The Following 4 Users Say Thank You to Gandalf_White For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Treba izac na izbore sa nekim preludim programom, sto radikalnijim i shokantnijim, mislim da bi se narod popalio.

Kao ono sto prije rekoh, tehnokratija. Struka, a ne politika.
    Lustracija!
    Jacanje drustvene svojine, kao i drustvenih poljoprivrednih dobara!
    Javni sektor - prepolovljen!
    Legalizacija marihuane!
    itd itd

Ne znam da li je ijedna partija do sada smjela da obeca da ce prepoloviti javni sektor. To je tabu, to ne smije da se kaze, jer znas da onda ne mozes da racunas ni na jedan glas odatle. Ali svakako iz tog sektora nema vajde. Mislim da bi se dosta apstinenata nalozilo na takvu pricu dje ce nova vlast da se posere u uhljebe i polovinu ih kuci isprati, a drugu polovinu natjera da radi zestoko u interesu drustva.
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    5,071
    Thanks Thanks Received 
    12,475
    Thanked in
    6,751 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Treba izac na izbore sa nekim preludim programom, sto radikalnijim i shokantnijim, mislim da bi se narod popalio.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Kunem ti se, sad bi mnogo bolje prosao neko takav.

Tad je tek poceo visepartizam, jos nismo bili iskusili njegove blagodeti.
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by chucknorris View Post
    Pa misliš li da je ono gađanje flašom Krivokapića povećalo šanse za postizbornu koaliciju sdp-a sa frontom?

Sent from my p20 lite using Tapatalk
    Taman koliki glasanje SDPa za zakon o crkvama

Thanks Thanks Given 
    4,449
    Thanks Thanks Received 
    8,599
    Thanked in
    3,306 Posts

Ako budvani ne kazne ovaj kancer na naredne izbore...

Od druge slike pocet citanje...

Thanks Thanks Given 
    6
    Thanks Thanks Received 
    30
    Thanked in
    24 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Taman koliki glasanje SDPa za zakon o crkvama
    Al zar zbog vjerskih ili ideoloških stvari treba opet dijeliti opoziciju? SDP nikad nije krio da im je to cilj vezano za crkvu. I samo SDP u opoziciji može preuzeti DPS glasove.

Što se zakona tiče, 70% crkava je već bilo u državnom vlasništvu...taj zakon skoro da ništa promijeniti neće, sem što će stranke odane Amfilohiju pokušati da izguraju SDP iz opozicije. A bez SDP opozicija ne može osvojiti vlast.

Ja znam da vjernicima SPC taj zakon rađa negativne emocije, ali samo jer je takva propaganda.
    Ipak, zamislite se, da ste toliko u pravu ne bi SPC u Strazburu izgubila sve tužbe koje je pokrenula protiv Crne Gore.
    Last edited by artemida; 18-07-20 at 12:59.

Thanks Thanks Given 
    168
    Thanks Thanks Received 
    300
    Thanked in
    147 Posts

Quote Originally Posted by chucknorris View Post
    E vala mu je glavu otvorila praznom plastičnom flašom. Nije Ranko od papira, niti mu je ego od papira. Zamisli matematički DPS izgubi izbore, bukvalno istorijski momenat u Crnoj Gori - prilika da se demokratski smijeni vlast. I Krivi kaže mene je Marina Jočić gađala bocom Rose, pa propuštamo ovu priliku i DF je kriv.

Daj nemojmo razmišljat' kao đeca. Što prije skapiramo da je DF posljedica, a ne uzrok, bolje za sve nas.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by artemida View Post
    Al zar zbog vjerskih ili ideoloških stvari treba opet dijeliti opoziciju? SDP nikad nije krio da im je to cilj vezano za crkvu. I samo SDP u opoziciji može preuzeti DPS glasove.

Što se zakona tiče, 70% crkava je već bilo u državnom vlasništvu...taj zakon skoro da ništa promijeniti neće, sem što će stranke odane Amfilohiju pokušati da izguraju SDP iz opozicije. A bez SDP opozicija ne može osvojiti vlast.

Ja znam da vjernicima SPC taj zakon rađa negativne emocije, ali samo jer je takva propaganda.
    Ipak, zamislite se, da ste toliko u pravu ne bi SPC u Strazburu izgubila sve tužbe koje je pokrenula protiv Crne Gore.
    opet netacno. crkva nije izgubila nikakav spor protiv drzave, vec je receno da nemaju pravo na tuzbu dok se ne iscrpe sve zakonske norme.
    zakon o restituciji pominje donosenje posebnog zakona o restituciji crkvene imovine koji TREBA da se donese. i na to se pozvao zastitnik prava CG na sudu.
    fino zvuci da ga ti ovdje napises, ali je i dalje ne lipsi magarce do zelene trave.

Thanks Thanks Given 
    6
    Thanks Thanks Received 
    30
    Thanked in
    24 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    opet netacno. crkva nije izgubila nikakav spor protiv drzave, vec je receno da nemaju pravo na tuzbu dok se ne iscrpe sve zakonske norme.
    zakon o restituciji pominje donosenje posebnog zakona o restituciji crkvene imovine koji TREBA da se donese. i na to se pozvao zastitnik prava CG na sudu.
    fino zvuci da ga ti ovdje napises, ali je i dalje ne lipsi magarce do zelene trave.

Evropski sud u Strazburu je tužbu SPC
    iz 2012. odbacio kao očigledno neosnovanu i neprihvatljivu, utvrdivši da podnosioci tužbe nisu imali “postojeću imovinu” niti “legitimno očekivanje” za povraćaj imovine čiju su restituciju zahtevali. Sud u Strazburu je zaključio da su bez pravnog osnova tvrdnje SPC i države Srbije da je SPC u Crnoj Gori žrtva povrede prava na mirno uživanje imovine i na pravično suđenje, kao i da je navodno diskriminisana od strane države Crne Gore.

Page 34 of 487 FirstFirst ... 243031323334353637384484134 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)