- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
https://www.cdm.me/politika/sta-pred...rvenim-zonama/
Ne znam je li bilo ali ove mjere su sou. Ali kad imas opoziciju kakvu imas, oni ce i na ovakve uslove da izadju.
Ovo jes sramotno plus kad vidis da na ovoliki broj i dalje nije proglasena epidemija, a tek vanredno stanje da je uvedeno. Sou.
Podgorica Podgoricanima!
Sto je ovo ljudi...najbliži sam bio tome da glasam demokrate,ali ovo je loše bas,da ne kažem dno.
aj da vidimo šta su nam spremili za bosnjake,albance i ostale,dje gledate to
Sent from my iPhone using Tapatalk
Aooo evo i četvrte kolone
https://www.vijesti.me/vijesti/polit...rodnog-pokreta
Peta kolona, čuš mene petokolonašk, SDP
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Pa ono, ako ce vec da izlaze, bolje da se ukrupnjavaju.
A brt, trebali su Bečić, DF i ovi sitni u jednu, URA u drugu i to je to. Ovako mrka kapa. URA da sabije SDP ispod cenzusa i da nadjača SD i možda još koji mandat preko da sjebe HGI i neku još manjinsku, a ostali da uzmu više od DPSa i to je to... Dont bi uradio svoje.
Alternativa je bila jedna lista koja bi izbacila u prvi plan nestračančku vladu, ali ni to nije moglo da prodje.
Ovako, gledamo reprize.
Last edited by kimmi; 16-07-20 at 16:03.
Čekaj, da li su to ovi?
Ili je to još jedna lista?
1. DF +
2. Demokrate + Demos + Penzioneri +
3. URA + CIVS + nezavisni
4. Narodni Front
6. SDP
7. DPS
8. SD
9. BS
10. HGI
11. Albanska
12. Pejak (ili je to isto sa 4. ?)
Sent from my Motorola 8400
Bolje da idu zajedno.... taman nek uzmu malo DFu, da budu umjerena srpska opcija, za razliku od DFa. Pričali su mi ljudi da je bilo šta normalno dogovorit sa ljudima iz DFa skoro pa nemoguće.. kako na lokalu tako i na državnom nivou. Da je to pakao baš. Kapacitet za dogovor obična NULA.
Jao, kad počne pljuvačina i otimanje za isto biračko tijelo.
Last edited by kimmi; 16-07-20 at 16:14.
https://www.facebook.com/markomilaci...type=3&theater
Evo se Marko solidarise sa Emancipovanom Crnom Gorom![]()
Zamislite septembar 2020 DPS-SD-BS imaju po prvi put manje mandata od potrebnih za stvaranje Vlade.
Nekako se DF, Demokrate, URA, SNP dogovore i naprave novu Vladu CG.
E tada bi poceo film u CG.
Razbijanje DPSa, SDa... dio iz vrha bi vec bio van CG, pobjegli bi. Ovi ostali bi poceli da budu "svjedoci saradnici" spijali bi familiju a ne partijske drugove (da se ne lazemo nisu neki ljudi sa karakterom i principima).... pokrenulo bi se par tuzbi, bilo bi par afera... neko bi zavrsio u aps...
Ali onda vec posle godinu ipo... kriza u Vladi.
Raspad. Novi izbori.
Na izbore vec vidis svako protiv svih. DPS reformisan ali sjenka onoga sto je bio. SD duboko u nacionalnoj prici. BS kao i prije, tu su, cekaju... DF se raspao. Kolac je tesko bilo podjeliti.
Demokrate ojacale, kao i URA.
Cekaj, a obican covjek?
E on i dalje ima istu platu i penziju. Jer Milo je kriv sto nas je unazadio, pa moramo u novu tranziciju.
Meni je ovo interesantnije, nego da opet dobije ista klika...
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Ne vjerujem ja u mirnu smjenu vlasti odje, a evo zivi bili, pa vidjeli, kad se jednog dana desi.. garantujem da ce u krv to biti. Nema sanse s andjelima da se preda vlast odje. Sve i da matematicki izgube, desice se neki "drzavni udar", neki haos, usled cega ce Venecijanska ili koja god vec komisija osporiti rezultate. Pa i sve te prepreke da se nekako prebrode, ostaje ona najveca - poslanici u kupama. Oni imaju spavace na svim stranama. Iako bi, navodno, izgubili vlast, odjednom bi se nasli 2-3 Pajovica i uklizali pod rašu DPS-u. Toliko sam pesimistican, tj. realan.
Iz komunizma su se isti ljudi reformisali u DPS. Znaci vise od 30 godina oni kreiraju elitu u CG, kreiraju javno mjenje, proslost i buducnost... i preko noci, brojanjem listica da se to promjeni? Samo budala moze u to da vjeruje.
Ali zaista ne zelim da ikada icija majka zaplace zbog onoga sto je u 21 vijeku u Evropi normalna stvar, smjena vlasti.
A ovi nece pustiti vlast tek tako...
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Aman, po 15-i put: Razumijem ja poentu, teško je i promašiti ovdje, samo je reklama očajna i smiješna. To je sve. Nema potrebe "braniti" opoziciju od mene.
Mada joj definitivno posvetismo previše pažnje, bilo je i biće još blamaža i promašaja sa svih strana, bar sam u to siguran.
Edit: I, još jednom, ko bira za koga će (ili koga neće) glasati zbog bilborda i reklama u novinama, bolje da ne glasa.
Last edited by LostInHollywood; 17-07-20 at 02:30.
Siguran sam da ni đeca najšovinističkijih roditelja ne pitaju smiju li da se igraju sa Srbinom/Crnogorcem/Albancem/Bošnjakom... Zbog toga je reklama idiotska.
Do kad moraju da se predaju izborne liste?
Ja ponavljam da znam ljude koji brane svojoj djeci da se druze sa djecom druge nacije-vjere. Siguran sam i ja da ta djeca ne pitaju smiju li da se igraju, jer znaju da ne smiju. "Tata, smijem li da se udam za Srbina(pravoslavca)?" Jel vam i to nepoznato? Ili: "Tata, smijem li da se udam za Bosnjaka (muslimana)?" Ista poznato? A vjerujte mi, dostina ne smiju ni da pitaju, jer znaju da je tu odmah kraj. Sve su to necija djeca, o cemu mi pricate, ljudi.. Nemojte mi moju Crnu Goru predstavljat kao iole moderno drustvo, kad nismo mrdnuli iz pecine. Vas je forma uzasnula, djeca se pominju, pa preko forme osporavate sustinu. Ne, sustina naseg jada je uprava kao iz tih poruka Demokrata, ako su vec oni..
Koliko puta treba da se ponovo da većini nije problem poruka (koja donekle ima uporišta u realnosti), koliko tragikomična realizacija... Nevjerovatno je da je neko plaćen za ovo... Bukvalno im se sprda 99% CG, no ko će ga znati, moguće da je to i cilj kampanje...
#fakenews
Mislim da ovo ne postoji. Iskreno. Evo kriticar sam svega i cg ali na ovo nisam naisao. Imam malu djecu i dosta prijatelja i ide se sa njima po parkovima, igraonicama, svudje i nikad cuo ili vidio nisam da neko brani djeci. Ja moje cak pospjesujem da se igraju sa rae djecom da shvate da su i oni isti kao mi tako da mi ovo nekako ne ide u glavu
Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk
Slažem se. I u slučajevima u kojima roditelji ne žele da se njihova đeca igraju sa đecom pripadnika neke druge grupe kazaće im ne možeš da se igraš sa Ime Prezime i neće im dati objašnjenje. A dijete sigurno pita može li da se igra sa Ime, a ne sa Srbinom, Crnogorcem...
Udaja i ženidba je druga priča, mislim da značajan procenat ljudi ne želi da svoje potomke vidi u braku sa ljudima druge vjere najčešće. Ne vjerujem da ima toga pripadnika crnogorske ili srpske nacionalne zajednice koji se buni zbog "mješovitog" braka. Premijer je relativno svjež primjer.
Iako je cilj Demokrata vjerovatno bio da naglase podjele u društvu koje jesu očigledne, predstavljajući scenario u kojem su ljudi prikazani kao šovinisti najgore vrste potpuno su promašili metu.
Last edited by ćepanica; 17-07-20 at 14:13.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks