Page 19 of 28 FirstFirst ... 9151617181920212223 ... LastLast
Results 451 to 475 of 679

Thread: Policijska Drzava i Hibridni Rat

Thanks Thanks Given 
    427
    Thanks Thanks Received 
    1,394
    Thanked in
    939 Posts

Quote Originally Posted by NokiaPg View Post
    Ako ja iz Cg platim reklamu na FB i izaberem da se ona prikazuje samo Crnogorcima. Zar nije logično da fb koji je ostvario profit od Cg para na Cg ljude plati državi Crnoj Gori porez.
    FB je trebao da se registruje u CG kao platforma koja nudi reklamiranje gradjanima CG i da plaća porez.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk
    Veoma diskutabilno jer se otvara "can of worms". Ono o cemu ti pricas je tkz. "digital sales tax", nesto sa cime se i skoro pa cijela EU muchi vec godinama i pitanje je dal' i ako dodje, kad ce se doci do globalnog rjesenja (iako su pojedine drzave "napredovale" na tom polju te im Facebok npr. i placa porez ). No, nije topic o tome pa je bolje ostaviti tu pricu po strani. Al' ajd da priblizimo raspravu samom topicu...

Recimo da CG hoce da odradi nesto slicno tvojoj ideji i tarifira sve ponudjace ad serving tehnologija i socijalne mreze (sto nema sanse da bi uspjeli - ne prije ulaska u EU) sta se desava u situaciji kad se to ne uspije? Dal' blokiramo Facebook, Instagram, Google? Mislis da takva situacija ne bi dovela do jos "vece" policijske drzave? Dal' si svjestan koliko online servisa obican gradjanin ne bi mogao da pristupi ukoliko je Facebook/Google il' ne daj boze Amazon servis blokiran?
    Last edited by beatnological; 09-07-20 at 23:34.

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by Mstislav View Post
    Привели Омера Шаркића због фејсбук поста.

Дно.
    Vrh. Mislim gluposti. Policije.

Omeru Sarkicu svaka cast za angazovanje.
    A i ovo prozivanje DF je bilo - vrh. Svaka cast, Omere.

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

U CG se kao brutalnost kvalifikovalo prskanje demonstarnata biber sprejom. U Bgd imas covjeka prakticno onesvijescenog koji lezi na ulici nakon premlacivanja pendrecima i nakon toga, dok tako onesvijescen lezi, dakle ne vice nista, kako koji policajac prolazi pored njega udara ga cizmom. U glavu, rebra, dje stigne. I na kraju ga onako nesvijescenog bace ko kakvu vrecu na trotoar. Onakve scene sam vidio samo u Grckoj - uzivo. A kazu da i u Latinskoj Americi postoji takva tortura. Mozda u Kini i S. Koreji?

Ovo nije cak ni brutalnost, nego izivljavanje nad bespomocnim. Tortura.

Slicnih primjera iz Bgd je bilo dosta. Mislim, mlacenje ljudi iz cista mira.

Naravno, ne zelim ovim da branim ponasanje CG policije. Ali, dajte malo objektivnosti.

Naucite ponesto od Omera Sarkica.
    Last edited by Ostoja; 09-07-20 at 23:48.

Thanks Thanks Given 
    168
    Thanks Thanks Received 
    300
    Thanked in
    147 Posts

Ne. U CG su se kao brutalnost okvalifikovala dva slučaja đe policajci čizmama šutiraju ljude u glavu, oba puta puta ljude koji leže na zemlji, i oba puta se nisu opirali hapšenju. To je najskorije. Prije toga se kao brutalnost i huliganstvo okvalifikovalo mlaćenje Mija Martinovića i pendrečenje njegovih kola (?!), i ostali izlivi nježnosti uhvaćeni na kamerama između tada i sada. Biber sprej je komentarisan samo u jednom momentu, kada je takođe upotrijebljen bespotrebno, ali niko nije stavljao u paralelu biber sprej i ovo što se desilo u Beogradu.

Quote Originally Posted by Ostoja View Post
    Naravno, ne zelim ovim da branim ponasanje CG policije. Ali, dajte malo objektivnosti.
    Ja ne razumijem šta ti cijeli dan pokušavaš da kažeš? Kakve objektivnosti? Očekuješ da se komentariše kako je gore kad te šutne 20 policajaca u glavu, nego kada to urade petorica?

Možda, ali samo možda, ni jedno ni drugo nije ni blizu prihvatljivog svakoj normalnoj osobi. Ja ne viđeh da se na ovom Forumu brani Vučićeva policija, a naša napada, ako na to ciljaš. To sam vidio samo od Marine Jočić, i nije mi jasno ovo konstantno upiranje kao da ti neko protivreči da su i jedni i drugi postupali u potpunosti van ovlašćenja a i zdravog razuma i humanosti.
    Last edited by LostInHollywood; 10-07-20 at 00:00.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

U CG se kao brutalnost kvalifikovalo prskanje demonstarnata biber sprejom. U Bgd imas covjeka prakticno onesvijescenog koji lezi na ulici nakon premlacivanja pendrecima i nakon toga, dok tako onesvijescen lezi, dakle ne vice nista, kako koji policajac prolazi pored njega udara ga cizmom....
    Pricas besmislice. Imas snimke iz Budve kako nasi policajci sutiraju ljude koji se ne opiru, pretrcavaju ulicu da se upisu u lezeceg covjeka. Da ne pominjem ispaljivanje suzavca u generalnom pravcu ostatka vaseljene, pa onda laganje da je neko ubacio patronu djeci na trening.

Thanks Thanks Given 
    348
    Thanks Thanks Received 
    90
    Thanked in
    65 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    Veoma diskutabilno jer se otvara "can of worms". Ono o cemu ti pricas je tkz. "digital sales tax", nesto sa cime se i skoro pa cijela EU muchi vec godinama i pitanje je dal' i ako dodje, kad ce se doci do globalnog rjesenja (iako su pojedine drzave "napredovale" na tom polju te im Facebok npr. i placa porez ). No, nije topic o tome pa je bolje ostaviti tu pricu po strani. Al' ajd da priblizimo raspravu samom topicu...

Recimo da CG hoce da odradi nesto slicno tvojoj ideji i tarifira sve ponudjace ad serving tehnologija i socijalne mreze (sto nema sanse da bi uspjeli - ne prije ulaska u EU) sta se desava u situaciji kad se to ne uspije? Dal' blokiramo Facebook, Instagram, Google? Mislis da takva situacija ne bi dovela do jos "vece" policijske drzave? Dal' si svjestan koliko online servisa obican gradjanin ne bi mogao da pristupi ukoliko je Facebook/Google il' ne daj boze Amazon servis blokiran?
    Slažem se, ali eto "pravni" razlog da se blokiraju servisi.
    Ako FB pere ruke od ponašanja na njihovoj platformi. Ako CG policija FB smatra za javno mjesto (javno mjesto je vjerovatno neko mjesto koje je javno i pripada Crnoj Gori) i primjenjuje zakone Crne Gore, zar tako shvatanje ne bi moglo da se uzme i ekonomski.
    No kako kažeš nije ovo tema. Ali shvakako ako se koriste platforme za organizovanje napada onda treba razmišljati i o zabrani. Bar da se našim službama daju alati kojim bi mogli da prate, identifikuju i blokiraju pojedince, grupe ili strane na FB. Ako postoji procedura za prisluškivanje telefona, zašto se ne bi prisluškivali i pojedinci ili grupe na Fb. Imam osjećaj da su našoj policiji tu vezane ruke, što se uveliko koristi za svakojake udare na CG.
    Sve su to normalna sredstva. Moramo to da imamo.
    Naravno ne treba to zloupotrebljavati ali treba imati.
    Problem sa nama je što mi mislimo da je rat sablja i udri jedan drugoga. Rat koji je u toku je običnom narodu nevidljiv. A definitivno je prisutan. Hibridni rat, sa koronom i biološki rat svjetskih razmjera. Nema tu zajebancije, Crna Gora mora da se zaštiti.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by LostInHollywood View Post
    Biber sprej je komentarisan samo u jednom momentu, kada je takođe upotrijebljen bespotrebno, ali niko nije stavljao u paralelu biber sprej i ovo što se desilo u Beogradu.
    Niko nije stavljao u paralelu biber sprej i ovo što se desilo u Beogradu? Kako kad se biber sprej desio prije par nedjelja? Ovo u Bgd je bilo juce. U vezi biber spreja se bila digla prilicna prasina i odje na forumu. Mislim da je Momo Koprivica bio poprskan.
    Bilo je par slucajeva brutalnosti policije. Ali, ko sto rekoh, ta brutalnost policije u CG se jednostavno ne da porediti s onim sto smo vidjeli u Bgd. Onaj slucaj dje policija udara cizmama onesvijescenog covjeka je nesto sto nije zabiljezeno u CG. Ako je bilo toga, daj da vidimo. Ako nije, batali pricu.

Ja ne viđeh da se na ovom Forumu brani Vučićeva policija, a naša napada,..
    Kad smo vec kod toga, nesto nijesam primijetio ni priblizno onakve osude ponasanja policije u Bgd kakve su se mogle procitati o policiji u Bd. A svako objektivan vidi da je nivo brutalnosti u Bgd bio mnogo veci nego u CG. Dispropororcija.

Istina, uvijek se moze kazati da se ponasanje policije u Bgd nas ne tice. Potpuno legitimno.

Svako prekoracenje dozvoljene sile policije je nepriihvatljivo. Znak neprofesionalnosti policije ili nedostatka kontrole nad policijom. Postoje razlike u nivou prekoracenja. Slike koje sam vidio u Bgd su nesto sto se na tom nivou nije moglo vidjeti zadnjih nedjelja u CG.

Procitah da je onaj momak koga je policija onako zivotinjski pretukla na Terazijama tesko povrijedjen, ali da je ziv. Ajde neka dobra vijest.

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Pricas besmislice. Imas snimke iz Budve kako nasi policajci sutiraju ljude koji se ne opiru, pretrcavaju ulicu da se upisu u lezeceg covjeka.
    Da se ponovim: Onaj slucaj dje policija udara cizmama onesvijescenog covjeka je nesto sto nije zabiljezeno u CG. Ako je bilo toga, daj da vidimo. Ako nije, batali pricu.

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Ne iskljucujem mogucnost da SKOJ i jos poneko nijesu gledali sto se radilo u Bgd. Jer da jesu, ne bi ovako pisali. Par snimaka:

Nesto su, mozda, vikali?

Thanks Thanks Given 
    168
    Thanks Thanks Received 
    300
    Thanked in
    147 Posts

Niko nije stavljao u paralelu biber sprej i ovo što se desilo u Beogradu? Kako kad se biber sprej desio prije par nedjelja? Ovo u Bgd je bilo juce. U vezi biber spreja se bila digla prilicna prasina i odje na forumu. Mislim da je Momo Koprivica bio poprskan.
    Važi, nećemo se sada goniti oko semantike. Ti si se čudio kako je u Crnoj Gori brutalnost biber sprej, a u Srbiji je brutalnost ovo što si okačio. Ja sam ti rekao da nije u Crnoj Gori brutalnost biber sprej već:
    https://www.vijesti.me/vijesti/crna-...lezi-na-zemlji
    https://www.vijesti.me/vijesti/crna-...likom-hapsenja

Bilo je par slucajeva brutalnosti policije. Ali, ko sto rekoh, ta brutalnost policije u CG se jednostavno ne da porediti s onim sto smo vidjeli u Bgd. Onaj slucaj dje policija udara cizmama onesvijescenog covjeka je nesto sto nije zabiljezeno u CG. Ako je bilo toga, daj da vidimo. Ako nije, batali pricu.
    Aha, žrtva se mora onesvijestiti da bi ti brojao? Višestruki prelomi i otvaranje glave, kao u slučaju Mija Martinovića, se ne broje?

Ništa onda.

Kad smo vec kod toga, nesto nijesam primijetio ni priblizno onakve osude ponasanja policije u Bgd kakve su se mogle procitati o policiji u Bd. A svako objektivan vidi da je nivo brutalnosti u Bgd bio mnogo veci nego u CG. Dispropororcija.
    Zamisli, na caffe del Montenegro se više priča o dešavanjima u Crnoj Gori nego u Srbiji. Stvarno za čuđenje, slažem se.
    Last edited by LostInHollywood; 10-07-20 at 01:17.

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Pa dobro, kad se pogledaju dva snimka koja sam ja postavio i dva snimka koje si ti postavio, na kojim se, po tebi, radi o vecoj brutalnosti? Na snimku iz Budve se vidi da momak kojeg je prethodno sutirala policija nije povrijedjen (barem se to ne vidi iz snimka) i policija ga sprovodi do marice. Na snimku iz Terazija je ocigledno da je momak povrijedjen, ne daje znakove zivota i policija ga ko kakav dzak baca na trotoar. Isto?

Slucaj Mija Martinovica sam ja nekoliko puta pominjao u kontekstu brutalnosti policije u CG. Ipak, to je bilo prije nekoliko godina. Hocemo li sad da se vracamo dalje u istoriju, pa recimo malo o tome sto je policija radila demonstratnima u Pristini 90-tih?

Samo da ponovim, postoji nesto sto je legitimna primjena sile. Sve preko toga je prekoracenje za koje bi trebala da postoji odgovornost. U sva cetiri snimka postavljena odje - dva iz Bgd i dva iz Bd postoje slucajevi brutalnosti policije. Objektivnom posmatracu bi trebalo biti ocigledno dje je veca brutalnost.

Da li treba cutati o brutalnosti policije u Bgd? To je jednako kad bi nekom u Srbiji kazao da ga se ne treba ticati brutalnost policije u Bd. A je li se o tome, zaista, cutalo u srpskim medijima?

Omer Sarkic je pokazao. Objektivnost. Ili mu treba zamjeriti sto je DF-u prebacio zbog cutanja na brutalnost policije u Bgd?

Od njega bi poneko odje mogao da nauci ponesto.

Thanks Thanks Given 
    168
    Thanks Thanks Received 
    300
    Thanked in
    147 Posts

Ja bih morao da ponovim: Kakva objektivnost? Očekuješ da se komentariše kako je gore kad te šutne 20 policajaca u glavu, nego kada to urade petorica? Možda, ali samo možda, ni jedno ni drugo nije ni blizu prihvatljivog svakoj normalnoj osobi.
    Ne bih umanjivao povrede momka jer to naravno nije poenta, ali momak daje znakove života u svakom trenutku, pa i u trenutku kada ga policija prebacuje na trotoar se jasno vidi da korača.

Aha, slučaj Mija Martinovića je previše star za tvoj ukus, 4 godine unazad? Nakon što si do sada makar 3 puta napisao kako nešto tako nije zabilježeno u Crnoj Gori? Čisto da ustanovimo tvoje uslove: Mora biti u skorije vrijeme, žrtva mora biti onesviješćena (iako na snimku momak nije onesviješćen, ali svejedno vrlo vjerovatno teško povrijeđen), mora biti odnijet' do trotoara...? Mora biti u crnoj majici i farmericama..?
    Inače, prebijanja Martinovića i dalje nema epilog (koliko sam ja mogao ispratiti, volio bih da me neko ispravi), tako da ne znam kako možeš da se usudiš da napišeš kako je to bilo davno i kako nije relevantno. Đe su dokazi da se napredovalo od tada, pa da se to može staviti pod tepih? Jesu li scene iz Budve primjeri napretka?

Obično "objektivnog posmatrača" ne interesuje ko je dobio više batina i kome je naneseno više tjelesnih povreda, objektivni posmatrač će se zgroziti i nad jednim i nad drugim snimcima ako ima išta ljudsko u sebi. Zašto je tebi ovoliko stalo do ovog morbidnog takmičenja đe policija efikasnije sprovodi brutalnost, i u tom procesu gazi po sopstvenoj uniformi, je samo tebi jasno.
    Last edited by LostInHollywood; 10-07-20 at 02:31.

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by LostInHollywood View Post
    Ja bih morao da ponovim: Kakva objektivnost? Očekuješ da se komentariše kako je gore kad te šutne 20 policajaca u glavu, nego kada to urade petorica?
    Kad momka koji pruza otpor sutira petorica, i kada momka koji onesvijescen lezi na ulici, kako koji policajac, od njih dvadesetak, prolazi pored tog momka koji bespomocno lezi i ne pruza nikakv otpor, i svaki policajac ga nemilosrdno sutira, "da se upise". Isto?

ali momak daje znakove života u svakom trenutku, pa i u trenutku kada ga policija prebacuje na trotoar se jasno vidi da momak korača..
    Daje znakove zivota? Koraca, ili ga vuku? I sto biva kad ga bacaju na trotoar? Koraca? Mislim, stvarno. Ovo citaju i drugi.

Slucaj Mija Martinovica sam vise puta pominjao na ovom forumu kao primjer policijske brutalnosti u CG. Prije cetiri godine? Pa valjda je policija trebala da nesto nauci za te cetiri godine. Nijesam u to siguran. Nazalost.
    Odje se uporedjuju reakcije na ovom forumu u vezi brutalnosti policije u Budvi i Bgd. To je tema koja mene odje interesuje. Mijo je nesporan i tu se (jedino?) slazemo.

Zašto je tebi ovoliko stalo do ovog morbidnog takmičenja đe policija efikasnije sprovodi brutalnost,
    Nijesi razumio. Ne radi se o tome "đe policija efikasnije sprovodi brutalnost" Nego o nejednakom arsinu kojom se kritikuje brutalnsost na ovom forumu. Imam utisak da su glavni protivnici price o brutalnosti policije u Bgd oni koji su naglasnije govorili o brutalnosti policije u Bd. Prosto bode oci. Pa se na pominjanje brutalnosti u Bgd odgovara o tome da je u Budvi bacan suzavac, kao da to neko spori. Ili vadjenjem iz naftalina slucaja Mija Martinovica. Kao da to neko spori. Pa se onda se jos postavi pitanje: Kakva objektivnost?

Evo kako izgleda tvoja objektivnost. LostInHollywood na temi o Bd:
    ali da se čuvari reda ponašaju na ovaj način čim se maske stave... Pa čovječe u uličnoj tuči kad se jedan "preda", ovaj drugi prestane da bije. Stvarno ne razumijem.
    Biće da je vrijeđao policajca pa mu odradiše i hapšenje i suđenje i kaznu na licu mjesta, čizmom u usta, sve u 10 sekundi. Biće ođe ljudi koji smatraju i da je ovo u redu i zasluženo, pazi sad.
    okačio snimak đe policija primjenjuje silu (gle čuda, bez šutiranja u glavu), bez ikakvog daljeg konteksta, u smislu razloga hapšenja ili razloga primjene sile. Nešto mi je teško povjerovati da je ovaj momak uhapšen zato što je nešto uzvikivao po ulici, niti na snimku djeluje da se baš ne opire hapšenju. ...Moj osjećaj je takođe bio da je poenta bila da se policija svugdje ponaša kao kod nas danas.
    Nije me mrzjelo pa sam potrazio i sto si pisao na temu brutalnosti u Bgd.
    Za nasilne demonstacije postoji suzavac, formacije, razne druge taktike, postoje štitovi i šljemovi koji ih štite itd. Minimalna količina sile se primjenjuje dok za to postoji potreba, po prestanku potrebe prestaje i sila, i ni milimetar dalje.
    Na temi o Budvi - cizma u usta, sutiranje u glavu, kad se neko "preda", drugi prestane da ga bije...pa se prebacuje kolegi da insuinira da se policija svugdje ponaša kao kod nas danas (a ne prije cetiiri godine). A na temi o Bgd se sve svelo na to da "po prestanku potrebe prestaje i sila, i ni milimetar dalje"

Kakva objektivnost...

Cesto pominjes objektivnost. Nije te sramota?

Thanks Thanks Given 
    168
    Thanks Thanks Received 
    300
    Thanked in
    147 Posts

A ti si momče legenda.

Kad momka koji pruza otpor sutira petorica, i kada momka koji onesvijescen lezi na ulici, kako koji policajac, od njih dvadesetak, prolazi pored tog momka koji bespomocno lezi i ne pruza nikakv otpor, i svaki policajac ga nemilosrdno sutira, "da se upise". Isto?
    Momak koji leži na pod i viče jasno i glasno "Nemojte, ne opirem se!" i dobija batine čitavo vrijeme po tebi pruža otpor. I mene da bude sramota?

Daje znakove zivota? Koraca, ili ga vuku? I sto biva kad ga bacaju na trotoar? Koraca? Mislim, stvarno. Ovo citaju i drugi.
    Da, gledaju drugi, i evo ga snimak koji mogu takođe pogledati. I vuku ga, i korača. Može to istovremeno. Znam da je na Forumu popularno tvrditi da se desilo nešto što nije, čak i kada postoji jasni snimak, ali 'ajde.
    Momak je krvnički prebijen i to je jedino bitno u ovoj priči. Mijo je prije 4 godine prebijen još više, i i dalje čeka pravdu. Ljudi u Budvi su prebijeni malo manje, ali su i dalje prebijeni. Zašto se ti baviš rangiranjem tih slučajeva, umjesto da prihvatiš da su u pitanju veliki problemi i jedne i druge države je pitanje za nekoga stručnijeg od mene.

Slucaj Mija Martinovica sam vise puta pominjao na ovom forumu kao primjer policijske brutalnosti u CG. Prije cetiri godine? Pa valjda je policija trebala da nesto nauci za te cetiri godine. Nijesam u to siguran. Nazalost.
    Odje se uporedjuju reakcije na ovom forumu u vezi brutalnosti policije u Budvi i Bgd. To je tema koja mene odje interesuje. Mijo je nesporan i tu se (jedino?) slazemo.
    Ne. Na ovoj temi se isključivo ti baviš upoređivanjem reakcija forumaša, i rangiranjem brutalnosti policije. Za tebe nije ključna tematika ko prebija i zašto prebija, nego koliko i u kojoj državi, usput mjereći reakcije forumaša. I mene da je sramota?

Nijesi razumio. Ne radi se o tome "đe policija efikasnije sprovodi brutalnost" Nego o nejednakom arsinu kojom se kritikuje brutalnsost na ovom forumu. Imam utisak da su glavni protivnici price o brutalnosti policije u Bgd oni koji su naglasnije govorili o brutalnosti policije u Bd. Prosto bode oci. Pa se na pominjanje brutalnosti u Bgd odgovara o tome da je u Budvi bacan suzavac, kao da to neko spori. Ili vadjenjem iz naftalina slucaja Mija Martinovica. Kao da to neko spori. Pa se onda se jos postavi pitanje: Kakva objektivnost?
    Sve sam ja odlično razumio, a i ostali koji čitaju. Ne postoje nikakvi nejednaki aršini, nego se radi o tome da smo na crnogorskom forumu, i bitnije, na podforumu "Budućnost Crne Gore", i temi koja se tiče postupanja policije u Crnoj Gori. Koliko ja vidim, svi su na ovoj temi osudili ponašanje policije u Beogradu, ali nas na ovoj temi i podforumu više interesuju dešavanja u Crnoj Gori što je i prirodno. I pored toga se pričalo o Beogradu i šta se tamo dešava, kao i licemjerstvu ljudi koji jednu policiju pravdaju a drugu napadaju. Ako se vratiš koju stranicu unazad, primijetićeš da si jedini ti zapjenio da se rangira "ko je gori među lošima", dodavajući kako ne opravdavaš našu policiju "ALI...".

'alo, "vađenje Mijovog slučaja iz naftalina", nakon što tri puta napišeš kako je nešto onakvo nezabilježeno u Crnoj Gori. Znaš li ti šta znači da je nešto "nezabilježeno"?

I mene da je sramota?

Evo kako izgleda tvoja objektivnost. LostInHollywood na temi o Bd:

Nije me mrzjelo pa sam potrazio i sto si pisao na temu brutalnosti u Bgd.

Na temi o Budvi - cizma u usta, sutiranje u glavu, kad se neko "preda", drugi prestane da ga bije...pa se prebacuje kolegi da insuinira da se policija svugdje ponaša kao kod nas danas (a ne prije cetiiri godine). A na temi o Bgd se sve svelo na to da "po prestanku potrebe prestaje i sila, i ni milimetar dalje"

Kakva objektivnost...

Cesto pominjes objektivnost. Nije te sramota?
    Je li moguće da mi siječeš post kako bi ispalo da nisam osudio ponašanje srpske policije? Taj post počinje sa snimkom prebijanja ovih momaka sa klupe i komentarom: "Ne znam šta bih vam dodao na ovo. I ne, ne interesuje me "Ali demonstranti gađali policiju". Policija je obučena (ili makar mora biti) za postupanje tokom demonstracija, mirnih ili nemirnih. "

Ja bukvalno ne vjerujem čime se ti baviš, i još pitaš je li mene sramota. Svaka čast, ne znam što ti je ovo trebalo danas, i kako tvoje postove više uzeti za ozbiljno.
    Last edited by LostInHollywood; 10-07-20 at 04:28.

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Momak koji leži na pod i viče jasno i glasno "Nemojte, ne opirem se!" i dobija batine čitavo vrijeme po tebi pruža otpor. I mene da bude sramota?
    Pa dobro, majka mu stara, ako za slucaj sutitranja momka koji kaze "Nemojte, ne opirem se!" imas ostre rijeci osude, kako to da za daleko drasticniji slucaj dje momak nije u stanju da kaze nista, zbog batinanja policije, sva tvoja kritika se svodi na "po prestanku potrebe prestaje i sila, i ni milimetar dalje". Nista "cizma u usta", nista "kad se jedan "preda", ovaj drugi prestane da bije", nista sutiranje u glavu'? Samo o "prestanku potrebe". Zasto? Zasto imas drugaciji rjecnik, drugacije arsine za prebijenog momka u Bd i prebijenog momka u Bgd? Ti i objektivnost? Ajde?

Da, gledaju drugi, i evo ga snimak koji mogu takođe pogledati. I vuku ga, i korača. Može to istovremeno.
    I sto biva kad ga policija baci na trotoar? Koraca? Ajde? "Da, gledaju drugi, i evo ga snimak koji mogu takođe pogledati." I vidjeti ko od nas dvojice govori istinu.

Zašto se ti baviš rangiranjem tih slučajeva, umjesto da prihvatiš da su u pitanju veliki problemi i jedne i druge države je pitanje za nekoga stručnijeg od mene. Na ovoj temi se isključivo ti baviš upoređivanjem reakcija forumaša, i rangiranjem brutalnosti policije....
    Ja se bavim temom koja je privukla moju paznju: Drugacija reakcija na cdm forumu u odnosu na brutalniost policije u Bd i brutalnost policije u Bgd. Je li dovoljno jasno, ili treba da dalje pojasnjavam? To za drugaciju reakciju se odnosi na neke, ne sve forumase. Nema nikakve sumnje da se odnosi na tebe. Sadrzaj tvojih postova na ove dvije teme govori mnogo jasnije od onog sto mi sad poksavamo da kazemo odje. Ako laže koza ne laže rog.
    Ako zelis da diskutujemo o Miju Martinovicu, generalno brutalnosti crnogorske policije, to mozemo na nekoj drugoj temi. Odje nije tema brutalnost policije nego drugaciji arsini osude brutalnosti u Bd i Bg. Tesko da moze jasnije. Samo se bojim da bi se sva diskusija o Miju Martinovicu svela na to da se slazemo oko toga.

Ne postoje nikakvi nejednaki aršini, nego se radi o tome da smo na crnogorskom forumu, i bitnije, na podforumu "Budućnost Crne Gore", i temi koja se tiče postupanja policije u Crnoj Gori. Koliko ja vidim, svi su na ovoj temi osudili ponašanje policije u Beogradu, ali nas na ovoj temi i podforumu više interesuju dešavanja u Crnoj Gori što je i prirodno.
    Ne postoje nejednaki arsini? Pa ti si perjanica. Samo uporedi ono sto si pisao na temi o Budvi s onim sto si pisao na temi o Bgd. Jesi osudio policiju u Bgd, ali nekako "u rukavicama" - nista o cizmama u ustima, nista o sutiranju u glavu....itd. itd. sav taj ostri rjecnik kritike se u slucaju kritike u Bgd sveo na "ni milimetar dalje".

Je li moguće da mi siječeš post kako bi ispalo da nisam osudio ponašanje srpske policije?
    Citirao sam ono sto je bitno za temu. Da li bi kompletan citat nesto promijenio? Ne bi. Nijesam kazao da nijesi osudio srpsku policiju. Nego nacin na koji si osudio. Da je ta osuda potpuno drugacija u odnosu na osudu koju si iznio na racun policije u Bd. To je ono dje pocinje i zavrsava moj interes na ovoj temi: Dvostruki arsini. A ti si klasicnan primjer toga.

Ili, ajde, demantuj me. Osudio si ponasanje srpske policije. OK, nije sporno. Da li si u osudi srpske policije pomenuo sutiranje covjeka koji bespomocno lezi na cesti? Cizme u glavu? Sutiranje nekog ko se "predao"? Nijesi. Ili me demantuj, pa da se izvinim. Da li si za slicne, pa i blaze situacije u Bd koristio takav rjecnik? Jesi. Ako nijesi, da se izvinim. I sto cemo sad? Svak ko razumije maternji jezik i ima malo mozga moze da vidi dvostruki arsin.

Kad bi se bar malo manje pozivao na objektivnost, no ajde.
    Last edited by Ostoja; 10-07-20 at 05:56.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Da se ponovim: Onaj slucaj dje policija udara cizmama onesvijescenog covjeka je nesto sto nije zabiljezeno u CG. Ako je bilo toga, daj da vidimo. Ako nije, batali pricu.
    zlatarska ulica 2015te. isti matrak.
    nemoj da ih branimo. moje g**** manje smrdi jer te nismo odnijeli u hitnu nego si nekako sam otisao.
    prebijanje mija martinovica je isti matrak

i to kao bilo je 2015 ti je tako los argument. srbija nema ovakav vid protesta i ovakvo ponasanje policije od milosevica prije 20 godina.
    kad vec nagonis mak na konac da dokazes kao neku objektivnost, protesti u budvi nisu ni 10ti dio nasilni koliko su bili u beogradu
    Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
    Last edited by Hell Raiser; 10-07-20 at 06:48.

Thanks Thanks Given 
    168
    Thanks Thanks Received 
    300
    Thanked in
    147 Posts

Slušaj, mjeraču objektivnosti tuđih stavova. Ja ne znam na kojoj temi ti misliš da si, ali ovo je "Policijska Država i Hibridni Rat" gdje se govori o slobodi medija, ličnim slobodama građana, zakonima i primjeni istih, i ponašanju policije u Crnoj Gori. Tvoj prvi post ođe, nakon punih 17 strana ispisanih o primjerima u Crnoj Gori, je rangiranje brutalnosti policije u Budvi i Beogradu.

Prije nego što daš sebi za pravo da mjeriš koliko sam se ja čime zgrozio, i da li me više interesuje povreda ljudskih prava u Crnoj Gori, ili u susjednim državama i svijetu, možda bi trebao da se zapitaš zašto je tvoj prvi, i svaki sledeći post na ovoj temi - o Beogradu, dok tokom haosa u Budvi o postupanju policije nisi napisao ni jedno jedino slovo.

Ovo tvoje objašnjavanje šta je zapravo tema na ovom topicu je neka svojevrsna halucinacija na koju ne znam kako da odgovorim, jer tema nije ono što ti hoćeš, tema je definisana podforumom, naslovom i prvim postom. Tako da mi djeluje da si možda zaista zalutao, jer jedino tako mogu objasniti ovo tvoje insistiranje kako forumaši ovdje manje pišu o Beogradu nego o Crnoj Gori, a da to nije čista zlonamjernost.

Rječnik koji sam ja koristio za dešavanja u Budvi je bio prikladan za nepočinstva koja se dešavaju u mom dvorištu i protiv kojih mogu da se borim, ali ni policiji u susjedstvu nisam "ostao dužan", kao ni ostali forumaši. Prvi sam okačio snimak ovdje, i prokomentarisao da za ovo ne postoji opravdanje, jer sam upravo očekivao razna opravdanja koja su se mogla ovdje pročitati i tokom budvanske "intervencije".

Prati temu, nemoj da ulećeš kao padobranac, i možda se drugi put malo bolje snađeš. A možda bi se mogao baviti našim dvorištem koliko i tuđim, prije nego što počneš da mjeriš koliko su u svom izražavanju bili oštri ljudi koji su jasno osudili i jedno i drugo divljačko postupanje.

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    zlatarska ulica 2015te. isti matrak.
    nemoj da ih branimo. moje g**** manje smrdi jer te nismo odnijeli u hitnu nego si nekako sam otisao.
    prebijanje mija martinovica je isti matrak

i to kao bilo je 2015 ti je tako los argument. srbija nema ovakav vid protesta i ovakvo ponasanje policije od milosevica prije 20 godina.
    kad vec nagonis mak na konac da dokazes kao neku objektivnost, protesti u budvi nisu ni 10ti dio nasilni koliko su bili u beogradu
    Nemam nikakav razlog da branim crnogorsku politiciju. Niti namjeru da osporavam njenu brutalnost. Primjera ima dosta. Ja obicno pomenem Mija Martinovica, zato sto ga znam. A i to je bio neki drasticni primjer. Postoji Zlatarska, postoji bokser Pejanovic, Caka Ivanovic...onaj inspektor Babovic....Lista je podugacka. No, to je neka druga tema. Samo da ponovim ono sto je privuklo moju paznju i zbog cega sam otvorio ovu pricu: Drugacija reakcija na cdm forumu u odnosu na brutalniost policije u Bd i brutalnost policije u Bg

Moja teorija je da drugaciji odnos reflektuje odredjene politicke stavove. I mislim da je sasvim legitimno da imam stav o tome. Nesto sporno?

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

apsulutno ne. ali isto tako vecina ljudi koji pise konkretno na ovoj temi, ima isti stav o policijskom ponasanju. sad od ljudi na temi Cirkus u Budvi ima ih i na jednoj i na drugoj strani. zato sam i samo nesto napisao na tvoj post.
    vise me brine lik kojeg preskocismo oko zatvaranja FB i google servisa, ali i to ce biti odgovoreno.
    ja bar moj stav o policijskim akcijama u CG i exYU drzavama ne moram da branim. sve izaslo ispod istog sinjela sa manje ili vise civilne kontrole.
    da ne budem bas toliko iskljuciv, bar kod nas u medijima nema toliko pominjanja slovenacke policije, ali u ozbiljnim situacijama, vjerujem da bi komunisticki kadrovi dosli do izrazaja

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

LostInHollywood
    Tvoj prvi post ođe, nakon punih 17 strana ispisanih o primjerima u Crnoj Gori, je rangiranje brutalnosti policije u Budvi i Beogradu.
    Ti opet o rangiranju brutalnosti. Koliko puta treba da ponovim. Ono sto je privuklo moju paznju i zbog kojeg sam otvorio ovu pricu je: Drugacija reakcija na cdm forumu u odnosu na brutalniost policije u Bd i brutalnost policije u Bgd
    Ne bavim se brutalnoscu policije, nego reakcajama na cdm forumu na brutalnost policije. Jel imas ti problem s maternjim? Hoces na nekom drugom jeziku da ovo napisem? Mislim, stvarno, razumnom covjeku je dovoljno jednom kazati, onom manje razumnom treba ponoviti, ali kad svaki put treba da ponovim jedno isto, o cemu se radi?

Prije nego što daš sebi za pravo da mjeriš koliko sam se ja čime zgrozio...
    Pa ono sto si pisao o onom prebijenom momku...kako je koracao, iako je bespomicno ostavljen da lezi na trotoaru, to jeste bilo prilicno...

dok tokom haosa u Budvi o postupanju policije nisi napisao ni jedno jedino slovo.
    Jesi siguran? Recimo, u vezi onog "cuvenog" suzavca:

Poslije snimka napravljenog spolja na kojem se vidi ispaljivanje suzavca na zgradu MSC mislim da je enigma rijesena. Nije se se radilo o namjeri, vec je gresku napravio neki od policajaca. A to sto je policija "identifikovala pocinioca", to nek ide na obraz policiji. Nije im prvi put da se time sluze.
    I sto cemo sad? Kako se kaze za onog ko ne govori istinu?
    Mozda sam ovim postom branio policiju? Ili?

Prvi sam okačio snimak ovdje, i prokomentarisao da za ovo ne postoji opravdanje,
    Znam da si postavio snimak. Ali, nakon onog uzasa koji se vidi na snimku, ocekivao bih nesto slicno onom sto si pisao o Budvi - sutiranju covjeka koji bespomocno lezi na cesti. Onakva scena brutalnosti se rijetko vidja. Umjesto toga, sve se svelo na "ni milimetar dalje". No, ajde, i to je bolje od onog Marine J.

Rječnik koji sam ja koristio za dešavanja u Budvi je bio prikladan za nepočinstva koja se dešavaju u mom dvorištu i protiv kojih mogu da se borim, ali ni policiji u susjedstvu nisam "ostao dužan"
    Ako mislis da si na isti nacin komentarisao BD, i Bg, onda nista. Ne znam samo kakve veze ima to da li mozes da se boris protiv nepocinstava? Sutiranje u glavu je sutiranje u glavu, bilo dje da se desi na zemaljskoj kugli. Zasto bi prema tome trebalo imati drugaciji odnos? Ovo zadnje pitanje je, u stvari, ono zbog cega sam otvorio ovo pitanje. Da li postoji neki problem da postavim to pitanje? Mislimmda se radi o potpuno legitimnom pitanju.

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    apsulutno ne. ali isto tako vecina ljudi koji pise konkretno na ovoj temi, ima isti stav o policijskom ponasanju. sad od ljudi na temi Cirkus u Budvi ima ih i na jednoj i na drugoj strani. zato sam i samo nesto napisao na tvoj post.
    vise me brine lik kojeg preskocismo oko zatvaranja FB i google servisa, ali i to ce biti odgovoreno.
    ja bar moj stav o policijskim akcijama u CG i exYU drzavama ne moram da branim. sve izaslo ispod istog sinjela sa manje ili vise civilne kontrole.
    da ne budem bas toliko iskljuciv, bar kod nas u medijima nema toliko pominjanja slovenacke policije, ali u ozbiljnim situacijama, vjerujem da bi komunisticki kadrovi dosli do izrazaja

OK, razumio sam. Meni je privuklo paznju i privodjenje Omara Sarkica. Je li moguce da je nasa policija onoliko glupa? Auh...

Thanks Thanks Given 
    3,407
    Thanks Thanks Received 
    1,727
    Thanked in
    948 Posts

Човјек ј*бе не вади.

"Napisao sam ironični post. Došla su dva policajca sa nalogom da budem saslušan u MUP jer sam pozvano na protest ispred ambasade Republike Srbije. Inspektoru koji me saslušao je bilo jako neprijatno, shvata da je to ironično, ali mora da uradi sve procesne radnje, da uzme izjavu, kao da sam ozbiljan kriminalac, da obavijesti tužioca. Zadržao sam se tamo sat i po vremena", poručio je Šarkić preko Fejsbuka.

On je dodao da je dao izjavu.
    "Rekao sam da je to toliko ironična izjava, da bi moj sin od devet godina shvatio da je to ironija. Rekao sam da je službenik koji me je prijavio za objavu, zadužen da me prati, da je ispod prosječne inteligencije, da bi trebalo da pođe na test inteligencije i da se skloni iz službe jer ruši ugled policije koja je jako profesionalna i od značaja za Crnu Goru.

Rekao sam da mi je žao zbog direktora policije Veselina Veljovića kojeg jako cijenim i sve to može da naškodi njegovom ugledu. Cijenim ga jer sam član regionalne komisije za ispitivanje ratnih zločina a znam da je Veljović svojevremeno spriječio etničko čišćenje u Bukovici. Žao mi je i zbog našeg evroatlantskog puta jer smo otvorili sva 33 poglavlja. Kad je sve završeno pozvali su tužioca i rekli da mogu da idem. Neka svi cijene da li je ovo ironija ili stvarno", rekao je Šarkić.

On je kazao da očekuje podršku Demokratskog fronta (DF).

https://www.vijesti.me/vijesti/drust...nje-u-policiju

Послато са SM-G950F помоћу Тапатока
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

23. The Following 2 Users Say Thank You to Mstislav For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by NokiaPg View Post
    Slažem se, ali eto "pravni" razlog da se blokiraju servisi.
    Ako FB pere ruke od ponašanja na njihovoj platformi. Ako CG policija FB smatra za javno mjesto (javno mjesto je vjerovatno neko mjesto koje je javno i pripada Crnoj Gori) i primjenjuje zakone Crne Gore, zar tako shvatanje ne bi moglo da se uzme i ekonomski.
    ne moze da se uzme ekonomski. FB i google su social marketinski servisi i oni ne prodaju nista. ako ja nudim robu preko tog servisa, ja sam duzan da platim drzavi a ne FB. to sto neko na divlje prodaje preko FB, nije problem njihov, vec drzave. svaka drzava ima pravo da od FB trazi da se ugasi stranica ili daju podaci o vlasniku. drzava je duzna da predstavi dokaze i da na reviziju admin timu, u nasem slucaju u Zagrebu.
    i sad dolazimo do onoga sto vas boli. mim stranica i nemogucnosti da ih ugasite ili stvarna zelja, nadjete administratore stranica. i sada se poteze sjevernokorejski model, jer ne mozete da privodite narod i pokrecete postupke jer su anonimni. CG policija je "pozvala na informativni razgovor i izvrsila pretrese" desetina ljudi u pokusaju da sazna ko stoji iza njih. srecom FB i internet kao takav nije DPS vidjenje demokratije. ima CG policija legalan nacin, samo sto znaju da je to neodrzivo
    No kako kažeš nije ovo tema. Ali shvakako ako se koriste platforme za organizovanje napada onda treba razmišljati i o zabrani. Bar da se našim službama daju alati kojim bi mogli da prate, identifikuju i blokiraju pojedince, grupe ili strane na FB. Ako postoji procedura za prisluškivanje telefona, zašto se ne bi prisluškivali i pojedinci ili grupe na Fb. Imam osjećaj da su našoj policiji tu vezane ruke, što se uveliko koristi za svakojake udare na CG.
    Sve su to normalna sredstva. Moramo to da imamo.
    Naravno ne treba to zloupotrebljavati ali treba imati.
    nijedna sluzba, sem mozda americkih, a i oni ograniceno, nema pristup tim servisima. ali vidim da nasim demokratama smeta sto nemaju pristup svemu. da mogu da kontrolisu svaki dio nasih zivota, pa i taj virtuelni bunt, koji je izgleda u velikom fokusu nasih sluzbi, a ne mogu da ga rijese katnicem tajnovidcem. i odmah se trazi zatvaranje servisa jer se nema potpuna kontrola. kim place za vama, bukvalno

da ne bude da te zaboravismo.

Last edited by Hell Raiser; 10-07-20 at 08:47.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

https://www.vijesti.me/vijesti/crna-...od-200-udaraca
    sacekace se da sve ovo zastari i nikom nista.
    Dragović je zadobio teške tjelesne povrede u vidu rascjepa lijeve bubne opne, zbog čega je zadobio oštećenje sluha, kao i prelom četiri rebra.

Thanks Thanks Given 
    20
    Thanks Thanks Received 
    225
    Thanked in
    150 Posts

Ti opet o rangiranju brutalnosti. Koliko puta treba da ponovim. Ono sto je privuklo moju paznju i zbog kojeg sam otvorio ovu pricu je: Drugacija reakcija na cdm forumu u odnosu na brutalniost policije u Bd i brutalnost policije u Bgd

To je baš interesantno zapažanje.

Otprilike kao da si uočio čudnu sklonost forumaša na CDM-u da se više bave izborima u CG, nego u Srbiji.
    I šta više ,skroz drugačije reaguju na izbornu kampanju u CG, nego u Srbiji.
    A izborne kampanje su izborne kampanje, jel?

Mogao si ovde okačiti i kompilaciju sa Youtubea o policijskoj brutalnosti u SAD tokom poslednjih protesta. Neke traju i sat i po vremena.
    I onda reći: A šta je ovo? Ćutimo?!

Mene policijska brutalnost nikad nije čudila. To postoji od kada je sveta i veka.
    Policija je ogledalo društva i naroda.

Recimo, u Americi je policijska brutalnost prilično uobičajena i česta. Zato što su tamo društvo i narod skloni nasilju. Ne svuda u Americi naravno.
    U Norveškoj ili Islandu pretpostavljam da nema mnogo primera policijske brutalnosti. Zato što su to zemlje dembelije.

Dakle, policijska brutalnost uopšte ne mora biti odlika isključivo policijske države.

Odlika policijske države je zloupotreba policije od strane vlasti i korišćenje policijskih struktura recimo za obračun sa političkim oponentima ili postizanje političkih ciljeva vlastodržaca

Tako da u skladu s temom, besmisleno je porediti 5 udaraca pendrekom i čizmom u Budvi i 15 udaraca istim sredstvima u Beogradu.
    Na kraju krajeva, mi vidimo samo ono što je snimljeno, a ko zna šta se još dešavalo. Ne možemo doneti neki generalni zaključak gde je brutalnija policija.

Pravo pitanje je zašto je izašla policija na ulice u Beogradu, a zašto u Budvi.

U Beogradu su policija i još neke "čudne grupacije" iskorišćene za razbijanje protesta.
    U Budvi su policija i isto neke "čudne grupacije" iskorišćene za preuzimanje vlasti na lokalu od strane DPS-a.

To je mislim ključna razlika.

A kad već dodje do nasilja, koliko je legitimno sukobiti se sa policijom bez obzira na motive, toliko je legitimno dobiti i batine od policije.
    Ja bar tako razmišljam.
    Last edited by Dača; 10-07-20 at 09:59.

Page 19 of 28 FirstFirst ... 9151617181920212223 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)