Page 96 of 210 FirstFirst ... 46869293949596979899100106146196 ... LastLast
Results 2,376 to 2,400 of 5229

Thread: Iz raznih medija [2020]

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    21
    Thanked in
    11 Posts

Quote Originally Posted by artemida View Post
    SDP ne podržava ni jednu crkvu.
    Postoje pojedinci koji prisustvuju vjerovatno, ali sigurno ne u ime stranke kao što to čine Demokrate na litijama i u izdašnom pomaganju SPC i širenju svetosavlja u svakoj opštini u kojoj se dohvate vlasti.

Nisu daleko ni Demos i URA zbog kojih sam glasao Ključ na prethodnim izborima.
    Podrzavaju podrzavaju. Isto je PC, samo drugo slovo ispred. Pro tip - u drzavi u kojoj 75% stanovnista cine hriscani, birati, probirati i odbacivati partije samo jer podrzavaju ovu ili onu crkvu nema mnogo smisla.

Thanks Thanks Given 
    8
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    17 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Ne vidim kojim se to "istim metodima" Demokrate bore za birace. Ispada da ne smijes podrzati litije jer si onda "isti kao DF".
    Gradjanski kapacitet Demokrata nije doveden u pitanje kad su podrzali litije vec kad su Krapovic i Carevic (predsjednici opstine i crkvene opstine) organizovali SPC skup u sportskom centru u Budvi pa se Krapovic nemusto pravdao kako je tu kao gradjanin (?!) a ne predsjednik opstine. Izmedju ostalog. A onda raskidi sa URA, Crnogorskom i EU te prekid djelovanja u skupstini zbog SPC i sator-revolucija u Budvi su dali odgovor na pitanje.

Ali nisu Demokrate slucajno podrzale otvoreno crkvu vec zato sto bi im DF preuzeo birace i dzaba su oratorske sposobnosti Becica i promo materijal Kolica.

Neko bi rekao da im je i ideologija ista zbog istorije u SNP a neko da su slucajno tankog obrazovanja i ogromnog pravnog znanja dok mediji kazu

Krsto Radović na divlje izgradio objekat u Petrovcu (i nije placao porez od 2009)
    https://www.portalanalitika.me/clana...kat-u-petrovcu

MANS: Carevićeva kompanija više od pet godina uzurpira imovinu na Krimovici
    https://www.vijesti.me/tv/emisije/42...u-na-krimovici

SNP je 98 imao 35% a to je u sustini limit koji oni krckaju. Becic, koji kao ekonomista nije osjetio potrebu da se bavi svojom strukom nego je postao zvijezda SNP-a jos kao student. Koji to mozak moze da vidi neke ideale u SNPu nakon 2006? Sem neki Knezevic i Bulatovic npr Sto se i pokazalo izlaskom istih malo prije Becica iz SNP-a. Opet su slucajno zajednicki osjetili kraj SNP-a.

Bogdanovicu je u pocetku polazila za rukom strategija da cutanjem resava sve probleme koje proisticu iz ideologije, privuce drugu stranu na pomirenje i bude primarni partner EU iz opozicije. I pored svestrane podrske Vijesti svih ovih godina ispade da ne mozes lagat svakoga svo vrijeme.

Demokrate i DF se 2020 bore za isto biracko tijelo i imaju iste sustinske ciljeve oko kojih se lome koplja. Sta to Demokrate nude u odnosu na DF sem mladost?

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Sugestija za moderatore: Mislim da dio diskusije koji se odnosi na politicke partije treba prebaciti na temu o parlamentarnim izborima.

Thanks Thanks Given 
    8
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    17 Posts

Quote Originally Posted by Ameba View Post
    Podrzavaju podrzavaju. Isto je PC, samo drugo slovo ispred. Pro tip - u drzavi u kojoj 75% stanovnista cine hriscani, birati, probirati i odbacivati partije samo jer podrzavaju ovu ili onu crkvu nema mnogo smisla.
    Mijenjas teze tj karikiras a poredjenje je bas sramno. Cus SDP i SNP-podmladak su isto Trenutno SDP je jedina anti-ratna i izvorno pro-independisticka partija.

Od mrznje Krivomozgica si se pogubio. CPC nije bio nikad zvanican stav partije jer je SDP gradjanska partija a i ima jako uporiste medju muslimanima na sjeveru.

Pristalice CPC su u Krivokapicevim tvrdim pro-CG stavovima pronasli svog lidera. To je nesto drugo.

Demokrate su 2019 obustavile rad u parlamentu zbog SPC. Kad je jos neko sem DF-a to uradio? Da ne idemo dalje.

Krivokapic je ipak dokazao sve ono sto je Perovic rekao o njemu kad nije ugasio partiju nakon razlaza s Djukanovicem a ne prepustio Draginji da bude zvanicno novi Pura.

Thanks Thanks Given 
    8
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    17 Posts

Quote Originally Posted by LostInHollywood View Post
    Ono što me jako nervira je što DPS od njihovog osnivanja pokušava da ih gurne u isti koš sa DF-om, i što je u potpunosti uspjelo što se javnog mišljenja tiče (opet, Forum kao primjer), a oni to vrlo jasno nisu.
    Pa slucajno su tri mlada lidera SNP-a Knezevic, Becic i Damjanovic i 2006 nakon referenduma vjerovali u SNP i prekinuli tu vjeru pred izbore 2016

Slucajno su se 4g u Budvi medjusobno cascavali istim rjecnikom, retorikom i rezultatima. Na kraju su slucajno i zajedno napustili djelovanje u parlamentu 2019.

Slucajno su na identican kulturan nacin mjesec dana zabavljali Crnu Goru oko statora. Slucajno se i bore za isto biracko tijelo. A likom su Becic i Mandic vrlo jasno razliciti.

I generalno ideje i fora su im bas razlicite. DF ima izlizane a Demokrate nove verzije istih.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

https://www.vijesti.me/v/448667

21 vijek... a kod nas i u regionu sve isto decenijama unazad.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    21
    Thanked in
    11 Posts

Quote Originally Posted by koronas View Post
    Mijenjas teze tj karikiras a poredjenje je bas sramno. Cus SDP i SNP-podmladak su isto Trenutno SDP je jedina anti-ratna i izvorno pro-independisticka partija.

Od mrznje Krivomozgica si se pogubio. CPC nije bio nikad zvanican stav partije jer je SDP gradjanska partija a i ima jako uporiste medju muslimanima na sjeveru.

Pristalice CPC su u Krivokapicevim tvrdim pro-CG stavovima pronasli svog lidera. To je nesto drugo.

Demokrate su 2019 obustavile rad u parlamentu zbog SPC. Kad je jos neko sem DF-a to uradio? Da ne idemo dalje.

Krivokapic je ipak dokazao sve ono sto je Perovic rekao o njemu kad nije ugasio partiju nakon razlaza s Djukanovicem a ne prepustio Draginji da bude zvanicno novi Pura.
    Niti mijenjam teme, niti karikiram. Zasto je sramno? Niti jedna od te dvije partije nije iznad kritike, sramno je samo praviti mucenike i borce za pravdu od bilo koje partije u CG. Jos niko da mi odgovori sto Demokrate, podmladak SNPa nisu gradjanska partija, a SDP, rezervna guma DPSa jesu? Trenutno nisu anti ratna, jer trenutno nismo u nikakvim ratovima, a od stare slave se ne zivi.

Ne mrzim ja Krivokapica, ali je zreo za penzije, odavno. To sto ima jako uporiste na sjeveru ne znaci nista, i SDP i muslimani generalno podrzavaju CPC. Imaju i Demokrate neke svoje muslimane i katolike, pa evo ispade da oni nisu gradjanska partija a SDP jeste.

Idi dalje, slobodno. Jesu li obustavili rad zbog SPCa, ili zbog zakona? I da li im je to jedini razlog obustavljanja rada u parlamentu?
    Last edited by Ameba; 06-07-20 at 11:59.

Thanks Thanks Given 
    418
    Thanks Thanks Received 
    1,324
    Thanked in
    898 Posts

Da ne zna neko cija je ovo kampanja u pitanju? "NOSICEMO MASKE ALI NECEMO CUTATI" ?

Sajt ne lici na nista pa mi nije nista jasno. Da nije neko slucajno naletio na nesto u medijima vezano za ovo?

Sajt: http://nosimomaske.me/

Thanks Thanks Given 
    5,071
    Thanks Thanks Received 
    12,470
    Thanked in
    6,746 Posts

https://www.vijesti.me/vijesti/drust...deo-sa-cijevne

za rubriku - bez komentara

Sent from my iPhone using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

https://www.cdm.me/drustvo/ljumovic-...0-i-90-godine/

Hm....ima u ovom istine. U vrijeme Saveza komunista se ovako nesto zvalo "diferencijacija".
    Pravljenje ovakvih spiskova ima elemente nacionalne i vjerske "diferencijacije" u okviru iste profesije. Pravljenje podjela ne dobro.

Ko ovo organizuje?

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Ostoja View Post
    https://www.cdm.me/drustvo/ljumovic-...0-i-90-godine/

Hm....ima u ovom istine. U vrijeme Saveza komunista se ovako nesto zvalo "diferencijacija".
    Pravljenje ovakvih spiskova ima elemente nacionalne i vjerske "diferencijacije" u okviru iste profesije. Pravljenje podjela ne dobro.

Ko ovo organizuje?
    Na koji zamislivi nacin je potpisivanje peticija "ne dobro"? Posebno potpisivanje peticija protiv jednog ocigledno pristrasnog zakona ciji cilj je samo jedna vjerska zajednica?

Licemjerno je, da ne kazem krajnje bezobrazno, uporedjivati DPSove spiskove podrske iz 90ih (podrske ljudima koji su i danas na vlasti) - sa danasnjim peticijama gdje svako ko potpise rizikuje posao i politicki progon.

Potpisati danas ovu peticiju, posebno ako si nastavnik, ili pripadnik vojske, ili doktor, je izraz krajnje gradjanske hrabrosti. Tim potpisom otvaras sezonu lova na sebe i svoju porodicu, sto slucaj Kasalica jasno dokazuje.

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,850
    Thanked in
    1,079 Posts

sto slucaj Kasalica jasno dokazuje.
    Tacno. Nemas pojma kako si dobro pentirao ali ne u smjeru u kojem si mislio. Uglavnom, nista nije kao sto se cini. Bitno je zadovoljiti formu o sustini niko i ne misli. Povrsan smo narod pa odatle i jeftini populizam i politikanstvo.

P. S. Ako dobijem jos jednu infrakciju. Ne damo svetinje!!!

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Na koji zamislivi nacin je potpisivanje peticija "ne dobro"? Posebno potpisivanje peticija protiv jednog ocigledno pristrasnog zakona ciji cilj je samo jedna vjerska zajednica?.
    Odgovor je dala ova divna doktorica:

Kad je dobila pitanje o spiskovima, dala je mudar odgovor. Nije vrijeme za podjele, a spiskovi do toga dovode.

Treba pogledati liste potpisnika. Uz rijetke izuzetke, pripadaju jednoj naciji i jednoj vjeri. Pogledao sam par lista. Nijesam nasao ni na jedno ime Bosnjaka/Muslimana/Albanca.... To dosta govori. Posebno kad se radi o ljudima iz iste profesije. Spiskovi ljude, koji pripadaju istoj profesiji, dijele po nacionalnoj i vjerskoj osnovi. To je "ne dobro".

Moje misljenje. A vi mislite i radite kako vam je volja.

14. The Following 2 Users Say Thank You to Ostoja For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,358
    Thanks Thanks Received 
    8,413
    Thanked in
    3,205 Posts

Kapa dolje ovoj zeni. Uz Vanju Calovic vjerovatno najhrabrija zena u Cg. Od 7.minuta prica sto su im govorili da pricaju i kakve poruke da salju narodu... daleko nam kuca od prodanih DPS doktora.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    21
    Thanked in
    11 Posts

Odgovor je dala ova divna doktorica:

Kad je dobila pitanje o spiskovima, dala je mudar odgovor. Nije vrijeme za podjele, a spiskovi do toga dovode.

Treba pogledati liste potpisnika. Uz rijetke izuzetke, pripadaju jednoj naciji i jednoj vjeri. Pogledao sam par lista. Nijesam nasao ni na jedno ime Bosnjaka/Muslimana/Albanca.... To dosta govori. Posebno kad se radi o ljudima iz iste profesije. Spiskovi ljude, koji pripadaju istoj profesiji, dijele po nacionalnoj i vjerskoj osnovi. To je "ne dobro".

Moje misljenje. A vi mislite i radite kako vam je volja.
    Nije vrijeme za podijele, ali za podijele je kriv zakon, ne spiskovi. Umjesto da se zalite na uzrok svega, napadaju se simptomi.

Sam rece da na spiskovima nalaze ljudi koji pripadaju jednoj naciji i jednoj vjeri. Znaci sve se znalo ko je i sta je prije spiskova, nisu spiskovi nista novo otkrili.

Ni na jednom spisku nema - mi smo te i te nacije i te i te vjere, nego mi smo protiv ovoga zakona.

Ne dobro je jedino kriviti ljude jer su stali imenom i prezimenom za nesto, a jos je ne dobrije govoriti im da su zatucani, kao sto to radi Ljumovic, da nisu ni procitali zakon, kao sto to radi Boljevic ili kriviti ih da oni izazivaju podjele, sto je samo besramno prebacivanje krivice.

17. The Following 2 Users Say Thank You to Ameba For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Nije vrijeme za podijele, ali za podijele je kriv zakon, ne spiskovi. Umjesto da se zalite na uzrok svega, napadaju se simptomi.
    Jel’ me ti ovo persiras, il' me trpas u neku grupu? Ako je prvo, mislim da se na ovom forumu ne persiramo. Ako je drugo, ne pripadama ja ni u jednu grupu.Tacno je da mi se dopadaju stavovi dr Popovic Samardzic, a posebno mi se dopao njen odgovor na ovo pitanje o spiskovima.
    Pravljenje spiskova dovodi do podjela ne samo po nacionalnom i vjerskom osnovu, sto je vec veoma lose, nego i u okviru iste profesije, sto je posebno lose, upravo kad se radi o ljekarskoj profesiji. Spiskovi su vec doveli do medjusobnog prozivanja medju doktorima. Posebno kad se radi o toj profesiji, veoma je bitno da se djeluje jedinstveno i zajednicki ulazu napori za dobro svih gradjana. Spiskovi unosi sjeme razdora medju ljekarima, i uopste medju ljudima iste profesije, koje nosi rizik medjusobnih sukoba, netrpeljivost i losu saradnju medju pripadnicima iste profesije, a posledice mogu trpjeti gradjani i drustvo.

Ovo nema veze s mojim odnosom i misljenjem o tom nesrecnom zakonu. Vise puta sam ga nazvao nakaradnim. Moja kritika spiskova se odnosi na nacin borbe protiv tog zakona. Spiskovi nijesu dobar nacin. Oni siju sjeme razdora i podjela. Ne dobro.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

...
    Pravljenje spiskova dovodi do podjela ne samo po nacionalnom i vjerskom osnovu, sto je vec veoma lose, nego i u okviru iste profesije, sto je posebno lose, upravo kad se radi o ljekarskoj profesiji. Spiskovi su vec doveli do medjusobnog prozivanja medju doktorima. Posebno kad se radi o toj profesiji, veoma je bitno da se djeluje jedinstveno i zajednicki ulazu napori za dobro svih gradjana. Spiskovi unosi sjeme razdora medju ljekarima, i uopste medju ljudima iste profesije, koje nosi rizik medjusobnih sukoba, netrpeljivost i losu saradnju medju pripadnicima iste profesije, a posledice mogu trpjeti gradjani i drustvo.

Ovo nema veze s mojim odnosom i misljenjem o tom nesrecnom zakonu. Vise puta sam ga nazvao nakaradnim. Moja kritika spiskova se odnosi na nacin borbe protiv tog zakona. Spiskovi nijesu dobar nacin. Oni siju sjeme razdora i podjela. Ne dobro.
    Mijesas uzrok i posljedicu. Ne uzrokuju peticije podjele, vec su podjele koje promovise vlada uzrokovale nastanak peticija. Cini se nepravda u ljudi potpisuju protiv nepravde (i to, da ponovim, rizikujuci otkaz i proganjanje porodice). Cinjenica da se neki ljudi ne usudjuju da potpisu je shvatljiva, ali im ne daje za pravo da dizu nos kako su oni "protiv podjela".

To je isto kao da pritiskas one koji su se bunili protiv Milosevica 2000e sto "stvaraju podjele". Ako se ne usudjujes da se bunis bar cuti.

20. The Following User Says Thank You to SKOJ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    21
    Thanked in
    11 Posts

Jel’ me ti ovo persiras, il' me trpas u neku grupu? Ako je prvo, mislim da se na ovom forumu ne persiramo. Ako je drugo, ne pripadama ja ni u jednu grupu.Tacno je da mi se dopadaju stavovi dr Popovic Samardzic, a posebno mi se dopao njen odgovor na ovo pitanje o spiskovima.

Trpam te u grupu jer ovo cmizdrenje kako potpisnici spiskova izazivaju podjele slusam vec danima. Uglavnom od istih ljudi koji su prije toga koristili slicne taktike da krivicu prebace na sve koji su protiv zakona, tipa: izdajnici, avetinje, dusmani, cetnici i slicno. No su se te fraze malo izlizale, pa se sada optuzuju za nesto drugo. Ista muzika, isti orkestar, samo su stihovi malo drugaciji. Naravno, ti koji su sa svih medija koristili te prelijepe fraze, oni nisu izazivali razdor, njima dp Popovic Samradzic nije govorila da nije vrijeme za to, njima Ljumovic nije govorio da ga njihova retorika podsjeca na retoriku 90ih niti im je Boljevic govorio da nisu ni procitali zakon. Tada se mudro cutalo. A sada kada su neki drugi ljudi progovorili, eto je odma prica o izdaji i razdoru. A zasto? Pa zato sto kada na spiskovima protiv zakona imas par hiljada doktora, profesora, advokata i ostalih, propada prica da su protivnici zakona krezubi, zatucani cetnici.

Rekao si sam da se vec sve znalo ko je i sta je prije spiska, tako da podjele nema. Ljekar profesionalac ce ostati profesionalac bio on na spisku ili ne. Ljekar koji ce nekom da zamjeri zato sto je na spiku, taj nije profesionalac, a sto se tice prozivanja i zamjerki, evo mozemo da vidimo hardkor DPSovce kako prozivaju potpisnike spiskova. Opet, ko tu izaziva podjele, potpisnici ili protivnici? Sve te apokalitpicne scene koje ti predstavljas postoje odavno, prije spiskova razdore i sukobe u bolnicama imamo vec decenijama unazad, i to izmedju direktora DPSovaca i doktora opozicionara. Nista novo pod kapom nebeskom, samo su ljudi koji se inace ne podnose nasli jos jedan razlog da se ne podnose.

Sjeme razdora je posijano odavno. Spiskovi ne siju, nego zanju, kao sto zanju oni koji su glavni i odgovorni za podjelu ali prosto ne mogu da odole da krivicu svale na nekog drugog.

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Mijesas uzrok i posljedicu. Ne uzrokuju peticije podjele, vec su podjele koje promovise vlada uzrokovale nastanak peticija.
    Nijesi razumio. Nemam nista protiv protesta protiv zakona. Zakon je pogresan. Moja kritika je usmjerena na potpisivanje peticija u okviru profesija, posebno ljekarske. Time se pravi razdor i netrpeljivost izmedju ljudi koji dijele ordinacije, operacione sale...Tu vrstu podjele i radora nije napravio zakon, nego spiskovi. Pa makar zakon bio pocetni razlog,to sporno nije. Ili, da budem precizniji, dok nije bilo spiskova s potpisima ljekara ta vrsta razdora i netrpeljivosti, prozivki medju ljekarima, nije postojala.

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Trpam te u grupu jer ovo cmizdrenje kako potpisnici spiskova izazivaju podjele slusam vec danima.
    Ako si me stavio u drustvo s doktorkom Popovic Samardzic, nemam nista protiv. Meni je njen stav najblizi. I zbog njenog stava sam djelimicno revidirao svoj prvobitni stav. Jer, najprije sam, u stvari, branio stav doktora koji su potpisali peticiju. Dok nijesam cuo Milenu.
    Treba malo ukljuciti mozak da bi se razumjelo sto ta zena govori. Postao sam fan ove zene. Blago njenom muzu. :fat:

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    21
    Thanked in
    11 Posts

Objasnio sam vec u koju sam te grupu ubacio, produzi citat i bice ti jasno. Sto se tice ukljucenja mozga, ne znam bas, ljudi kojima je ukljucen mozak ne padaju tako lako na slatkorjeciva spinovanja, bez obzira koliko je draga doktorica. Mozda da se ranije glasnula, tipa kada su zaposljavanja po partijskoj liniji izazivala podjele i razdore u njenoj struci, pa bi se aktivirao moj dio mozga zaduzen za crtanje oreola iznad glava boraca za pravdu. Ovako, vise srece drugi put. Sto se tice muza, blago blago, i njemu i svekrvi i zaovama, nakon ovog nastupa ne moraju da brinu da ce neko njoj prijetiti otkazom. Mozda je i u NKT ubace, bog da ih vidi...

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Objasnio sam vec u koju sam te grupu ubacio, produzi citat i bice ti jasno. Sto se tice ukljucenja mozga, ne znam bas, ljudi kojima je ukljucen mozak ne padaju tako lako na slatkorjeciva spinovanja, bez obzira koliko je draga doktorica. Mozda da se ranije glasnula, tipa kada su zaposljavanja po partijskoj liniji izazivala podjele i razdore u njenoj struci, pa bi se aktivirao moj dio mozga zaduzen za crtanje oreola iznad glava boraca za pravdu. Ovako, vise srece drugi put. Sto se tice muza, blago blago, i njemu i svekrvi i zaovama, nakon ovog nastupa ne moraju da brinu da ce neko njoj prijetiti otkazom. Mozda je i u NKT ubace, bog da ih vidi...

Ne bi mogla biti na čelu Sindikata da se ranije glasnula. Koliko sam ispratio njeno djelovanje i nastupe, njena glavna zamjerka su male plate u zdravstvu o kojiama godinama ispira mozak. Kontrolisana kritika. Jasno da vidi sebe u NKT i raznim zdravstvenim fondovima i agencijama u kojima su astronomske apanaže. Nema šanse da se može biti predsjednik sindikata bez amina vlasti. To je čitav pokret razočaranih bivših suverenista koji su očekivali bolji život. Ali tu su i dalje ako Milo posoli.

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Objasnio sam vec u koju sam te grupu ubacio, produzi citat i bice ti jasno...Sto se tice muza, blago blago, i njemu i svekrvi i zaovama, nakon ovog nastupa ne moraju da brinu da ce neko njoj prijetiti otkazom. Mozda je i u NKT ubace, bog da ih vidi...
    Auh. Kakve gluposti ova ameba pise...Po tebi je dr Popovic Samardzic u istoj grupi s Jankom Ljumovicem i Predragom Boljevicem? Mislim, stvarno... Svaka rasprava se ovakvim likovima svodi na ono "il u more piš'o il njemu govorio"

Recnik Vujaklije sadrzi slikovitu "definiciju" amebe:
    "..... takva kolicina ispraznosti ..."
    https://vukajlija.com/ameba

Rijetko dobro pogodjen nick. Bravo.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Nijesi razumio. Nemam nista protiv protesta protiv zakona. Zakon je pogresan. Moja kritika je usmjerena na potpisivanje peticija u okviru profesija, posebno ljekarske. Time se pravi razdor i netrpeljivost izmedju ljudi koji dijele ordinacije, operacione sale...Tu vrstu podjele i radora nije napravio zakon, nego spiskovi. Pa makar zakon bio pocetni razlog,to sporno nije. Ili, da budem precizniji, dok nije bilo spiskova s potpisima ljekara ta vrsta razdora i netrpeljivosti, prozivki medju ljekarima, nije postojala.
    a izvini, kakav razdor. sta tebe interesuje ako se ja na nesto potpisem. jer te frka ako se sta promijeni, da ne bude sto se nisi potpisao.
    tako mi tih spiskova. a nije ti problem sto se sa vladinih medija i portala danima bombarduje sa "nisam ja taj i taj..." i onda se ospe to sto moze. sta je frka ljudi. ko drma kavez. o tome ni slova ne napisa, kako se ljudi pravdaju jer ih podozrivo po kafanama gledaju. pa ne gledaju vas ovi sto su potpisali, nego vam je frka od ovih na vlasti.
    i onda su spiskovi problem. rekoh ja, komunizam koji je iz cizama, sinjela i opanaka obukao firmirana odijela i cipele. a pogled na svijet oko sebe i dalje isti. generacije samoupravljaca.
    fin pokusaj ostoja

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

https://www.vijesti.me/vijesti/drust...-samoizolaciju
    karantin za ulazak iz CG u srbiju, kao reciprocna mjera

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Page 96 of 210 FirstFirst ... 46869293949596979899100106146196 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)