Pogledah joj Twitter nalog, ova mi deluje kao neka politički aktivna tako da bih je zaobišao. Verujem samo proverenima.
U poslednjih nedelju dana su na preglede išli sestra, zet i dvojica kolega. Svi su 68-72.godište. Ova dvojica su ostala u bolnici.
Obojica imaju temperaturu 37.5-38c, jedan već 10dana, drugi dve nedelje (poslednjih dva dana kaže da je bolje, s time da je kod prvog odlaska imao saturaciju 98, a posle par dana u bolnici 91. To je sada jako bitno, da ne padne).
Jedan ima i neke promene uočene nakon snimanja pluća. Ne može da priča duže od 5-10min, otprilike toliko izdrži.
U kovid ambulanti gužva iz prostog razloga jer svi idu tamo, i sa jasnim simptomima a i potencijalni. Ako imaš temperaturu ne znači da imaš kovid, pogotovo mi koji smo stalno u kolima (zbog klime prvenstveno).
Dosta je nezgodno kod trijaže koga poslati kući jer simptomi jako varaju. Ovaj jedan mi kaže sinoć da je siguran da su ga poslali kući da ne bi pretekao jer nije ni jeo danima, a i voda mu se zgadila više. Tako da živi na infuzijama, a od leka koji mu tako daju oseća baš neprijatan bol u ruci.
I najbitnije, na brzom testu je bio negativan, tako da ti testovi umeju da budu netačni, a to mi je potvrdila i doktorka koja ih radi u bolnici, gde su skapirali da su od jednog proizvođača netačni i da ih samo sklanjaju u stranu.
Uglavnom, poručili su obojica da se ne junačimo jer su dugo bolesni a napredak klimavo ide. I njabitnije, n aprvi simptom iči kod lekara, ne lečiti se na nogama.
Inače, poslednjih dana primetno nošenje maski, tako da se nadam da će ljudi slušati svoj mozak a ne političare i internet struku, inače ćemo jesti poparu do daljnjeg.
Sent from my DUB-LX1 using Tapatalk

Bookmarks