Page 7 of 8 FirstFirst ... 345678 LastLast
Results 151 to 175 of 193

Thread: Relacija Bošnjak - musliman

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by buzzmissman View Post
    najvjerodostojniji (donekle)naziv je bio SHS.... Srbi,Hrvati i Slovenci..(iako ne znam porijeklo imena Slovenac) jer se oslanja na dva naroda koji su naselili ovo područje.Sve ostalo su novotarije zadnjih 100g.
    Naravno , ili kako bi tvoj uzor to jasno rekao Crnogorci su kopilad Milovana Đilasa.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    20
    Thanks Thanks Received 
    225
    Thanked in
    150 Posts

Quote Originally Posted by Antares View Post
    Zbog cega bi bilo apsurdno? Ti po rodjenju imas validan dokaz da si rodjen u toj i toj drzavi. Svaki drugi vid pripdanosti nekoj grupi je iskljucivo licni osjecaj.
    Upravo zbog toga u CG danas su politizovani Bosnjaci.
    I država i nacija su političke kategorije.
    I zbog toga je nacionalno izjašnjavanje uvek neka politizacija, po bilo kom osnovu da se izjašnjavaš.

Recimo, u Turskoj možeš biti samo Turčin, jer političari koji su doneli takav zakon nisu ostavili ljudima drugi izbor.

Znači, pitanje je samo da li je ispravnije ljudima nacionalnost nametati ili ostaviti to kao slobodan izbor i lični doživljaj.

Thanks Thanks Given 
    346
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    289 Posts

Quote Originally Posted by Tripleta View Post
    I Srbi ako tako gledas. Vasojevici se u 99% slucajeva izjasnjavaju kao Srbi

Sent from my iPhone using Tapatalk
    od vasojevica su bosnjaci

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    237
    Thanks Thanks Received 
    268
    Thanked in
    145 Posts

Quote Originally Posted by Cogerchina View Post
    Mi crnogorci smo se izjasnjavali mnogi kao srbi i to je nedvojbeno, sad neko to povezuje i sa vjerskim konotacijama ali meni sustinski to nije bitno. Stokavci su podijeljeni religijski prije nego etnicki jer su Srbi i Hrvati samo religijski podijeljeni, sto implicira da su oni koji su konvertirali izmedju dvije religije konvertirali i etnicki, za razliku od albanaca, a nasi preci su prilicno kasno postali vecinski pravoslavni. Mi crnogorci imamo hiljadugodisnju istoriju gledajuci posebnost i zasebnost koju su imali nasi predaci i generalno ovaj region, cak je i najjaca anticka drzava na zapadnom Balkanu prije dolaska rimljana bila na teritoriji danasnje CG.

Crnogorci su se izjasnjavali, i kao crnogorci i kao srbi i to je bilo u skladu i sa panslovenskom idejom koja je zazivjela prije svega kroz Ilirski pokret(zanimljiv naziv za panslovensku organizaciju, mada gledajuci haplogrupe, vjerovatno precizniji) u 19 vijeku Ljudevita Gaja. Ali, takodje za domace sada vec samo i iskljucivo etnicke srbe treba biti jasan da su ipak vecinom crnogorci danas samo i iskljucivo crnogorci i zbog dogadjaja iz 20 vijeka, gdje jesmo napravili taj iskorak. Naime, odnosom zvanicnog Beograda prema nama i nasoj istorijskoj potrebi, te svodjenju nas na samo jedan geografski region neke vece Srbije, i akcijama u cilju postizanja takve agende, oni jesu od sebe odbili dosta naroda ex yu.

Bratstvo i jedinstvo se gradilo na Panslovenstvu i na onome dje se svi pronalazimo, sto su cinili i njemci i talijani, njemci nisu ni ujedinili sve njemce ako cemo pravo, a to nisu religijski reakcionarske i retrogradne politike dva centra moci kod stokavaca a to su vatikanski kroz hvatsku naciju i pravoslavni kroz srpsku, vec je to jugoslovenstvo, ono nas jedino zaista ujedinjuje u konacnim granicama, u svim ostalim smo samo upijeni u veliku Hrvatsku ili Srbiju. Ljudi nisu zeljeli(u ogromnoj vecini) da jugoslovenstvo mijenjaju drugom, manje jakom panslovenskom idejom koja je olicena uglavnom kroz zajednicku religiju (ne i obicaje, jer npr. obicajima je CG prilicno daleko od veceg dijela Srbije, cak bih rekao da ako se religija iskljuci kao nesto sto te vezuje sa nekim, blizi su nam, i to mnogo, hercegovacki hrvati, ili sandzacki bosnjci/muslimani, mada se u poslednjih 150 godina mnogo izmjesalo crnogorsko stanovnistvo sa srpskim).

Dakle kad smo mi, bosnjaci i makedonci bili primorani da biramo izmedju toga jesmo ili samo srbi/bugari/hrvati ili samo crnogorci,bosnjaci ili makedonci, vecinom smo zeljeli da budemo svoji na svome, a to nam se nikad nece oprostiti. Na kraju, kad mogu njemci da se pomire da svajcarci i austrijanci(cije ime prakticno kaze da su istocni germani ili njemci) zbog istih razloga kao i mi, a to su posebnost kulture i istorijske tradicije, izabrali drugaciji put, moze i Beograd, isto se odnosi i na moje komsije i mozda najlojanije gradjane CG, bosnjake.

Послато са SM-N975F помоћу Тапатока

Thanks Thanks Given 
    24
    Thanks Thanks Received 
    21
    Thanked in
    10 Posts

Quote Originally Posted by buzzmissman View Post

Послато са SM-N975F помоћу Тапатока

Posto nisam dugo aktivan, da li se ovaj forum pretvorio u srednjoskolski bife ?

Thanks Thanks Given 
    1,677
    Thanks Thanks Received 
    1,251
    Thanked in
    832 Posts

Quote Originally Posted by kauboj24 View Post
    od vasojevica su bosnjaci

Nije tacno, nego u 80% slucajeva od Kuča

Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.

7. The Following User Says Thank You to Tripleta For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    9,213
    Thanks Thanks Received 
    6,683
    Thanked in
    2,624 Posts

Kukala vi mladost o cemu vi pisete.

Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    346
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    289 Posts

onda su bosnjaci od albanaca

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    212
    Thanked in
    104 Posts

Ljudi nisu zeljeli(u ogromnoj vecini) da jugoslovenstvo mijenjaju drugom, manje jakom panslovenskom idejom koja je olicena uglavnom kroz zajednicku religiju (ne i obicaje, jer npr. obicajima je CG prilicno daleko od veceg dijela Srbije, cak bih rekao da ako se religija iskljuci kao nesto sto te vezuje sa nekim, blizi su nam, i to mnogo, hercegovacki hrvati, ili sandzacki bosnjci/muslimani, mada se u poslednjih 150 godina mnogo izmjesalo crnogorsko stanovnistvo sa srpskim).
    Kojeg dilera imas, daj broj.

Thanks Thanks Given 
    24
    Thanks Thanks Received 
    21
    Thanked in
    10 Posts

Quote Originally Posted by TheGovernor View Post
    Kojeg dilera imas, daj broj.
    Kako vas boli Crna Gora, e taj vas kompleks me najvise radi.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    212
    Thanked in
    104 Posts

Kako vas boli Crna Gora, e taj vas kompleks me najvise radi.
    hahahahahah ako si ti normalan

Thanks Thanks Given 
    24
    Thanks Thanks Received 
    21
    Thanked in
    10 Posts

hahahahahah ako si ti normalan
    Pa napisi nesto, forumasu pusti, valjda si zato na forum, idi na tik tok ako si zadrugas ka ti vecina sunarodnika. Ne vidim sto si se uvrijedio osim sto te boli sto kontra nekih srpskih interesa pisem koje ti branis, mada realno nisam toliko napadan bio, i ne vidim da moderatora ima odje, jer me dva puta vrijedjas zbog razlicitog misljenja. Dakle da ti pojasnim, MOJE je misljenje da ako isljucimo religiju (ja sam ateista, 21 vijek, smatram vjerovanje u bajke reakcionarskim i retrogradnim, ako razumijes te rijeci) smatram da je shodno nereligijskim obicajima, dinarskoj haplogrupi, moj narod blizi sandzaklijama i hercegovcima(za mene su pravoslavni hercegovci crnogorci, po MOM misjenju).

Caffe del Serbia, kunem ti se.

14. The Following 2 Users Say Thank You to Cogerchina For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    212
    Thanked in
    104 Posts

Pa napisi nesto, forumasu pusti, valjda si zato na forum, idi na tik tok ako si zadrugas ka ti vecina sunarodnika. Ne vidim sto si se uvrijedio osim sto te boli sto kontra nekih srpskih interesa pisem koje ti branis, mada realno nisam toliko napadan bio, i ne vidim da moderatora ima odje, jer me dva puta vrijedjas zbog razlicitog misljenja. Dakle da ti pojasnim, MOJE je misljenje da ako isljucimo religiju (ja sam ateista, 21 vijek, smatram vjerovanje u bajke reakcionarskim i retrogradnim, ako razumijes te rijeci) smatram da je shodno nereligijskim obicajima, dinarskoj haplogrupi, moj narod blizi sandzaklijama i hercegovcima(za mene su pravoslavni hercegovci crnogorci, po MOM misjenju).

Caffe del Serbia, kunem ti se.
    Pravo na svoje misljenje imas, to je svacije pravo, anit-srpsko takodje tvoje pravo. Kazes mene boli Crna Gora, naravno da me danasnja Crna Gora boli itekako, poltronska, izopacena, mafijaska, korupcionaska, botovska, obraz djon, itd itd.
    Inace mene ne moze da boli moja Crna Gora, sa oceve strane Cetinjani, sa majcine Velicani (i dan danas zaboravljeni kao da nisu dio CG, a jos nisu popisali ni sve zrtve pokolja, ali nebitno je to vidim ovdje). Vec sam rekao da imam rodbine i na Kosovo, koji se izjasnjavaju kao crnogorci i u Srbiju takodje, ja se porodice nikad odreci necu, a ni obraza, kao mnogi milogorci.
    Ne branim srpske interese daleko bilo, samo sam protiv toga da narod koji se tako izjasnjava u CG je sikaniran, ako je tebi to normalno onda si obican poltron i nista drugo.
    Sto se tice religije tu smo isti, ateista i bas me briga sta ce da bude sa kojom crkvom, smatram da su najvece podjele u narodu bas zbog religije i najvise zla se cini zbog religije i politike (nema razlike, idu ruku pod ruku i ispiraju mozak zaludjenom naordu).

16. The Following User Says Thank You to TheGovernor For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24
    Thanks Thanks Received 
    21
    Thanked in
    10 Posts

Pravo na svoje misljenje imas, to je svacije pravo, anit-srpsko takodje tvoje pravo. Kazes mene boli Crna Gora, naravno da me danasnja Crna Gora boli itekako, poltronska, izopacena, mafijaska, korupcionaska, botovska, obraz djon, itd itd.
    Inace mene ne moze da boli moja Crna Gora, sa oceve strane Cetinjani, sa majcine Velicani (i dan danas zaboravljeni kao da nisu dio CG, a jos nisu popisali ni sve zrtve pokolja, ali nebitno je to vidim ovdje). Vec sam rekao da imam rodbine i na Kosovo, koji se izjasnjavaju kao crnogorci i u Srbiju takodje, ja se porodice nikad odreci necu, a ni obraza, kao mnogi milogorci.
    Ne branim srpske interese daleko bilo, samo sam protiv toga da narod koji se tako izjasnjava u CG je sikaniran, ako je tebi to normalno onda si obican poltron i nista drugo.
    Sto se tice religije tu smo isti, ateista i bas me briga sta ce da bude sa kojom crkvom, smatram da su najvece podjele u narodu bas zbog religije i najvise zla se cini zbog religije i politike (nema razlike, idu ruku pod ruku i ispiraju mozak zaludjenom naordu).
    I koji je problem da ovo napises odmah, ovo je forum, ovako se odgovara. Eto neistomisljenici smo, ja sam definitivno antisrpski orijentisan(ali u smislu neke politike, ne naroda, ja cak iskreno volim srpski narod jer sam osim sto sam crnogorac i jugosloven) samo dje se dira Crna Gora(ne vlast u CG) i gdje se ide u nove sukobe, za sve progresivne srbe sam samo i iskljucivo prijatelj. Ja bukvalno imam brata srbijanca iz Beograda, bukvalno najblize rodjake srbe, ovih sam dana zbog neodgovornosti politicara, prije svega u redu DF-a itekako osjetljiv, kao uostalom i svi u CG. Svako malo izlaze sa nekakvom bratoubilackom i pricom o gradjanskom ratu i treba da mi prolaze scene kako preko nisana gledam najblize i najmilije zbog tih prodanih dusa koji zive kao 5% ove drzave .

Ti si na samo jedan segment onoga sto sam pisao odgovorio i to kratkim uvredama, a nisam nikog teoretski mogao da uvrijedim jer sam naglasio da iskljucujem religiju(prilikom davanja mog misljenja koje je samo moje mislio sam na ijekavlje, dinarsku haplogrupu, generalnu lijenost i ratobornost, cak stavise, mislim da je prosijecni srbijanac iz Vojvodine mnogo generalno vrijedniji od prosijecnog crnogorca i mnogo bolje slusa i prilagodjava se sistemu, gdje vise asocira na njemca nego na nekog balkanca, da ne mislis slucajno da sam mislio na neko arijevlje i neku posebnost u smislu da mislim da smo mi crnogorci i slicni nama bolji od nekog, jer generalno imamo mana za izvoz), ako se ona ukljuci, gledajuci da su ljudi ovdje nazalost i dalje veoma religiozni, po mom misljenju, opet naglasavam, naravno da su nam blizi srbi iz Kikinde, Nisa i drugih krajeva Srbije. Naravno nisam mislio kad se iskljuci religija da mi ljudi iz Ljubotinja, Velike, Banjana ili odakle god kroz CG nisu najblizi bez obzira kako se etnicki predstavljaju, sto si ti mozda razumio.

I zadnje Crnu Goru volim srcem sto znaci da me trenutno ekonomsko stanje, kvalitet zivota, u tom smislu i ne interesuje, jer ako bih mijenja etnicitet shodno tome koliko mi je drzava uticajna ili uspjesna, to ne bi imalo nikakvog smisla, ovo se ne odnosi na tebe.

18. The Following User Says Thank You to Cogerchina For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,383
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Има ли модератора на овом подфоруму?

Послато са sm-g950f помоћу Тапатока
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    212
    Thanked in
    104 Posts

I koji je problem da ovo napises odmah, ovo je forum, ovako se odgovara. Eto neistomisljenici smo, ja sam definitivno antisrpski orijentisan(ali u smislu neke politike, ne naroda, ja cak iskreno volim srpski narod jer sam osim sto sam crnogorac i jugosloven) samo dje se dira Crna Gora(ne vlast u CG) i gdje se ide u nove sukobe, za sve progresivne srbe sam samo i iskljucivo prijatelj. Ja bukvalno imam brata srbijanca iz Beograda, bukvalno najblize rodjake srbe, ovih sam dana zbog neodgovornosti politicara, prije svega u redu DF-a itekako osjetljiv, kao uostalom i svi u CG. Svako malo izlaze sa nekakvom bratoubilackom i pricom o gradjanskom ratu i treba da mi prolaze scene kako preko nisana gledam najblize i najmilije zbog tih prodanih dusa koji zive kao 5% ove drzave .

Ti si na samo jedan segment onoga sto sam pisao odgovorio i to kratkim uvredama, a nisam nikog teoretski mogao da uvrijedim jer sam naglasio da iskljucujem religiju(prilikom davanja mog misljenja koje je samo moje mislio sam na ijekavlje, dinarsku haplogrupu, generalnu lijenost i ratobornost, cak stavise, mislim da je prosijecni srbijanac iz Vojvodine mnogo generalno vrijedniji od prosijecnog crnogorca i mnogo bolje slusa i prilagodjava se sistemu, gdje vise asocira na njemca nego na nekog balkanca, da ne mislis slucajno da sam mislio na neko arijevlje i neku posebnost u smislu da mislim da smo mi crnogorci i slicni nama bolji od nekog, jer generalno imamo mana za izvoz), ako se ona ukljuci, gledajuci da su ljudi ovdje nazalost i dalje veoma religiozni, po mom misljenju, opet naglasavam, naravno da su nam blizi srbi iz Kikinde, Nisa i drugih krajeva Srbije. Naravno nisam mislio kad se iskljuci religija da mi ljudi iz Ljubotinja, Velike, Banjana ili odakle god kroz CG nisu najblizi bez obzira kako se etnicki predstavljaju, sto si ti mozda razumio.

I zadnje Crnu Goru volim srcem sto znaci da me trenutno ekonomsko stanje, kvalitet zivota, u tom smislu i ne interesuje, jer ako bih mijenja etnicitet shodno tome koliko mi je drzava uticajna ili uspjesna, to ne bi imalo nikakvog smisla, ovo se ne odnosi na tebe.
    Idemo van teme, razumijem sve, politika na nasim prostorima je sve unistila, dovela narod do prosjackog stapa i time koristi situaciju da pravi podjele (sve je isto u srbiju, onaj je cak i ludji od ovoga naseg).
    Ja isto volim CG, nemam drugu drzavu, ali ponekad ne treba samo srcem misliti, vec i mozgom, itekako mi je bitna i ekonomska situacija i kvalitet zivota jer tu zivim, i ovo sto su uradili sa CG je zalosno, i po cijeli dan da slusas kako se ljudi prepucavaju o vjeri i naciji, a pojedini nemaju ni 300 evra platu, stvarno ne znam dje su ti ljudi sa mozgom.

Jos jednom prastajte sto je van teme.

21. The Following User Says Thank You to TheGovernor For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24
    Thanks Thanks Received 
    21
    Thanked in
    10 Posts

Idemo van teme, razumijem sve, politika na nasim prostorima je sve unistila, dovela narod do prosjackog stapa i time koristi situaciju da pravi podjele (sve je isto u srbiju, onaj je cak i ludji od ovoga naseg).
    Ja isto volim CG, nemam drugu drzavu, ali ponekad ne treba samo srcem misliti, vec i mozgom, itekako mi je bitna i ekonomska situacija i kvalitet zivota jer tu zivim, i ovo sto su uradili sa CG je zalosno, i po cijeli dan da slusas kako se ljudi prepucavaju o vjeri i naciji, a pojedini nemaju ni 300 evra platu, stvarno ne znam dje su ti ljudi sa mozgom.

Jos jednom prastajte sto je van teme.
    Evo vidis da ne moras odma da me nazivas drogasem, da mi ljekove prepisujes, nazivas poltronom, trolom isl, ne kazem da jesi sve ovo navedeno rekao,nego kazem zbog zakljucka, forum je da isprovocira razgovor i dijalog a ne odma da usije glavu i da se sipa ono najgore na sto covjek pomisli. Na kraju krajeva ne mozemo odma ni biti jasni, zato se u nekom smislu uvijek moze traziti pojasnjenje.

Van prvog posta i ja sam malo bio van teme, al opet ne daleko, jer sam pojasnjivao detalj iz posta zbog kojeg sam napadnut. Pa u mnogo toga bi se mi slozili, cak mislim da su neke teme cesto i nametnute pred svake izbore jer kad se pogleda i vlast i uza opoziciona klika generalno dobro prolaze u CG.

Toliko od mene, mislim da smo postigli neki koncenzus.

23. The Following User Says Thank You to Cogerchina For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Lijepa je Velika i ponosna. Ne daj Bože da se u CG nad muslimanima izvršio genocid, kao nad pravoslavcima u Velici, to bi Ranko Krivi svake godine dolazio da tuguje...Ovako, tokom rata, poklani žena, djeca, nejač... a jedva ponekad se provuče neki članak i emisija o tom zločinu.

25. The Following 2 Users Say Thank You to Director For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,383
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Триплета ти би ми нам могао мало више рећи о самој подјели међу Бошњацима.
    Наиме некадашња партија БДЗ а сада СПП је доста далеко политички од БС, иако има доста мање гласача опет су гласни макар на сјеверу.
    Има ли шансе да они јачају у односу на БС, и како их виде муслимани/бошњаци сјевера?

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    1,677
    Thanks Thanks Received 
    1,251
    Thanked in
    832 Posts

Default Relacija Bošnjak - musliman

Vjeruj mi da ti se ne razumijem, a meni je samo porijeklo sa sjevera, nemam kontakt ni sa kim tamo jer je moja rodbina uglavnom u inostranstvu. U Gusinje niko ostao nije Samo sam cuo da je BDZ radikalnija i povezani su sa Zukorlicem iz Srbije. Rozajci ih uglavnom glasaju, mi Gusinjani smo demokrate
    Last edited by Tripleta; 03-07-20 at 15:54.
    Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.

28. The Following 2 Users Say Thank You to Tripleta For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,561
    Thanks Thanks Received 
    2,172
    Thanked in
    1,038 Posts

Ne budi naivan mstislave,BS je tu kao i Sd,stranka u koju ulaze ljudi koji imaju interes,da nemaju ne bi imali ni polovinu glasača koju sad imaju.profesionalni bosnjaci...

Thanks Thanks Given 
    3,383
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Quote Originally Posted by tripleta View Post
    vjeruj mi da ti se ne razumijem, a meni je samo porijeklo sa sjevera, nemam kontakt ni sa kim tamo jer je moja rodbina uglavnom u inostranstvu. U gusinje niko ostao nije samo sam cuo da je bdz radikalnija i povezani su sa zukorlicem iz srbije. Rozajci ih uglavnom glasaju, mi gusinjani smo demokrate
    Јес то је црногорска верзија зукорлићеве странке.

Јесу у нечему радикалнији (нпр мислим да нападају фејзића и изцг уопште, слављење побједе над црногорцима у Новшићима и слично) али су опет били на протесте 2015, против су закона о вјероисовјести, итд.

Необична прича доста, нама са југа не толико позната.

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    3,383
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Quote Originally Posted by ado_pg View Post
    ne budi naivan mstislave,bs je tu kao i sd,stranka u koju ulaze ljudi koji imaju interes,da nemaju ne bi imali ni polovinu glasača koju sad imaju.profesionalni bosnjaci...

Sent from my iphone using tapatalk
    А имали би мање да нису у власти, али не би нестали, мислим да су се утврдили добро, и кад падне дпс бошњачка странка ће бит фактор политички.

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    1,561
    Thanks Thanks Received 
    2,172
    Thanked in
    1,038 Posts

Default Relacija Bošnjak - musliman

Imace taj jedan mandat ili dva još dugo vremena,to sigurno,sad oce li biti na vlast kad mila više ne bude vjerovatno da hoće,interesdzije su to

Thanks Thanks Given 
    1,677
    Thanks Thanks Received 
    1,251
    Thanked in
    832 Posts

Ko nije za sebe, nije ni za drugoga Manjinske stranke uvijek imaju prodju zbog Eu, gradjanske drzave itd

34. The Following User Says Thank You to Tripleta For This Useful Post:

Page 7 of 8 FirstFirst ... 345678 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)