Results 1 to 25 of 12160

Thread: Parlamentarni izbori 2020

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    168
    Thanks Thanks Received 
    300
    Thanked in
    147 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Ja sam misljenja da je najbitnije da napravimo promjenu. Ko god da dodje. Kad jednom napravimo promjenu, svaka sledeca ce lakse i brze ic'.
    Ovo je toliko logično da mi nije jasno kako može da se misli drugačije. Ne shvatam kako ljudi ne razumiju koliko je zapravo preduslov demokratije smjenjivost vlasti. Pa čelnici DPS-a da su bili najbolji ljudi, najčistijeg srca kad su došli na vlast, do sada bi se morali korumpirati i moralno i ekonomski. Nije u ljudskoj prirodi da pravedno vlada toliko dugo, moć te mora korumpirati i to bi trebalo da je svakome jasno. Pa zato postoje svi ovi zakoni i u našem Ustavu, i svugdje u svijetu, o vremenu trajanja raznoraznih mandata, o broju puta koliko ista osoba može zauzeti istu poziciju, itd.
    Šta mislite, kako se osjeća (na individualnom, psihološkom nivou) bilo koji čelnik DPS-a kojem kolege, narod i pravosudni sistem iz neđelje u neđelju dokazuju koliko je nedodirljiv, i tako decenijama? I takva osoba treba da razmišlja o običnom čovjeku, i da donosi odluke u njegovu korist? Ne znam, stvarno mi nije jasno.

"Power tends to corrupt, and absolute power corrupts absolutely." - Lord Acton (Klasični liberal)
    Last edited by LostInHollywood; 23-06-20 at 00:24. Reason: quote i link

2. The Following 3 Users Say Thank You to LostInHollywood For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)