Cirkus nam je država evo 30 godina, tako da je meni ovo skroz na mjestu. Mislim da ovo na vrlo slikovit način opisuje kako nam funkcionišu institucije - samo što su ovdje akteri zamijenili uloge. Pa neka se i ovi igraju malo.
Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.
Da je srece, iz ovog jutrosnjeg "cirkusa" treba da naucimo koji je to jedini nacin da se stvari promijene u ovoj zemlji. Isti kao i svaki dosadasnji u istoriji ove zemlje...
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
Oba su na svom radnom mjestu...
Sent from my Motorola 8400
Medijacija predstavnika Evropske unije u Crnoj Gori neophodna je za razrješenje budvanske krize, zaključci su sa kolegijuma održanim u kancelariji predsjednika Opštine Budva, Marka Carevića
Bez njihovog aktivnog učešća suprostavljene strane u Budvi se mogu se dogovoriti i postoji mogućnost da niko neće znati u kojem pravcu stvari mogu da idu.
Dijalog političkih partija propao je nakon što su Vladimir Bulatović i Snežana Kuč jutros ušli u zgradu Opštine. Razgovori u zgradi Akademije znanja trajali su 45 minuta, nakon čega je potpredsjednik Demokrata Dragan Krapović, Nikola Jovanović iz DF-a, Bozena Jelušić iz URA i Krsto Rađenovic iz SNP-a kazali da su DPS, SD, Crnogorska prevarili ih i izigrali dogovor.
“ Mi smo u Budvi sjeli za sto na ljudskom nivou, ne na političkom. Najbrutalnije smo prevareni, slagani poput poslednjih šarlatana i prevaranata su se ponašale kolege Divanović, Predrag Jelušić i Vladimir Bulatović. U čitanju su lažovi prevaranti”, kazao je Krapović nakon sastanka i obavijestio javnost da su svih osam poslanika Demokrata u prostorijama kabineta Krsta Radovića u SO Budva.
On je kazao da neće izaći dok se situacija ne razriješi.
“Ne postoji šansa da ćemo ovo pustiti, da ćemo biti pregaženi, niti poniženi. Nemamo namjeru da bilo kome ružno uradimo, ali Opština je naša i biće naša. Ukoliko policijska hunta smatra da treba da upadne, jer ovdje imamo poslanike, mislim da je to prava poruka Briselu, Vašingtonu, Londonu i svim adresama u svijetu. Ovdje vlada policijska hunta koja neće uspjeti da pregazi Demokratsku Crnu Goru čiji su poslanici u zgradi. Idemo do kraja, nema predaje”, kazao je on.
Predsjednik SO Krsto Radović optužio je ministarku Javne uprave Suzanu Pribilović, direktora Službenog lista Moma Vujoševića, Snežanu Kuč, Anđelu Ivanović i Vladimira Bulatovića da su preršiki svaki zakon.
Nikola Jovanović je kazao da glavni akteri odbili pregovore i time preuzeli odgovornost za sve sto ce se desavati u Budvi.
“Bulatović i Kuč umjesto na pregovore, prekršili dogovor i došli u zgradu Opštine. Uz nekakvu privatnu huntu, neko obezbjeđenje su ušli u zgradu i zauzeli Opštinu. Nećemo dozvoliti to, nastavićemo svim demokratskim, političkim i zakonskim sredstvima da vršimo vlast u Opštini Budva. Nećemo dozvoliti pljačku Opštine i pozivamo građane, kazao je Jovanović.
Lider budvanskog SNP Krsto Rađenović kazao je da su u pitanju klasični šibicari, prevaranti, ljudi koji ne drže riječ, kojima nije stalo do Budve, koji izuzetno cijene svoj džep.
“ Sigurno nećemo popustiti”, kazao je Rađenovic
Božena Jelušić kazala je da pristojni čovjek ne bi smio da učestvuje u dijalogu, jer sve što je rečeno, prekršeno je.
“Ovo je klasicni puč, parapolicijskim, privatnim formacijama. Budva ulazi u jedan veoma buran i turbulentan period. Lično mi nikada nije bio problem da priznam domete DPS-a na spoljnopolitičkom planu, ali na unutrašnjem to je bio razlog što sam bila dio ove koalicije i što sam zaista, kao građanka iskusila, najveću otimačinu i urušavanja vrijednosti. Današnji događaji mi potvrđuju da sam bila potpuno u pravu, meni je strašno žao što su ljudi u koje sam, ipak, vjerovala sve ovo uradili”, kazala je ona.
Poslanik DPS-a Nikola Divanović je nakon sastanka kazao da su u dobroj namjeri i željama pokušali da vode dijalog za smirivanje tenzija.
“ Dobio sam informaciju da je doslo do nasilnog ulaska u Opštinu tako da zaista nema šta da kažem. Cijela Budva ima mogućnost da vidi kako bi izgledala demokratija u Budvi”, kazao je on.
Nemanja Malovrazić iz Crnogorske naglasio da Bulatović nije mogao da prisustvuje dijalogu jer se spremao na sastanak oko deblokade računa.
Uvjeren je da će dijalog biti nastavljen i pronaći se kompromis.
izvor: www.vijesti.me
Koja god strana dobije narod ceka poraz.
Uokvirite ovo nedje.
Carević ne tako davno: "Ne daj Bože da uđemo u EU" (jer valjda ne bi mu sinova firma mogla asfaltirati grad iz budđeta opštine čiji je predsjednik)
Carević danas: "Da EU pokrene pregovore" (jer je u pitanju njegova fotelja)
Zamisli da si neki cinovnik iz EU i posalju te u CG da vidis sta se radiDodju ti ovi iz opozicije i kazu ti da je 16 vece od 17 i da nije njima zbog korupcije nego do postovanja zakona koji jasno kaze da vecina ne moze smijeniti manjinu
, pa ti dodju ovi iz DPS koji ti kazu da njih to ne interesuje nego zbog vladavine prava a prije svega zbog gradjana koje je njihova prethodna garnitura ojadila
Jos na kraju saznas da su u toj opstini izbori za dva mjeseca i da opstinska administracija nema prakticno nikakvih posebnih ingerencija i povlastica. Ludilo. Onda bacis pogled kroz prozor i vidis neke likove koji oko opstine trce i proizvode neke neartikulisane zvuke.
Last edited by Rodion Romanovich; 22-06-20 at 13:37.
A ne mogu naročito ni da podržim ni da osudim ovo probijanje u Budvi, pogotovo što se završi samo gurkanjem. Ali ne bi bilo pošteno ni od mene da ne priznam kako se ismijah na ovo kako izguraše ovo obezbjeđenje napolje. "Ja sam ja" reče prije neki dan, danas aj' polako napolje. E pa show.
Mislim da je potpuno neprihvatljivo ovo vaninstitucionalno guranje.
Trebalo je to dijalogom, kao ovaj dogovor prosle sedmice sto je tako ispostovan. I kroz institucije, sto je tako dobro funkcionisalo u Kotoru.
Cudi me da ovaj DPS sto ovako zapomaze nije trazio da se Milosevic vrati na mjesto predsjednika Jugoslavije. I njega su na guranje i provaljivanje smijenili. Istina, nisi mogao nikako drugacije, ali zar je to opravdanje?
Kad autokratija zatvori svaki ventil demokratskog oduska, kad se ombudsmanu javno rugaju, a sudove ignorisu - jasno je bilo da ce prica neizbjezno ovako da zavrsi. Jaci kaci. Ko sto ugrabi njegovo je. Ko skupi vise hiljada taj ima demokratski mandat.
Trenutno (23:23 časova, 22.6.2020) je pun plato ispred opštine
Nece NATO nikad intervenisati u nasim "dršte me" veljanjima. To je zaludna nada naše vlade da nekome u Briselu moze da proda šuplju priču da je ovo sve rusko-srpska invazija kradljivaca tijela koji otimaju lojalne crnogorske građane i zamjenjuju ih četnozombijima.
Ne, samo je jasno da ovdje imaš ljudska i politička prava dok imaš sile da to sprovedeš. Privođenja se brzo završe kad se okupi par hiljada ljudi ispred CB. Lako se rasčiste prevare i pravne zavrzlame kad se okupi dovoljno ljudi da razjure i DPS i rent-a-policiju iz skupštine opštine.
I niko tome nije kriv sem DPS sam koji je toliko ispolitizovao i isprofanisao institucije da se na njih ne možeš osloniti da pošteno odluče ni je li danas utorak ili srijeda.
Neće ništa pokretati dok ne ode Milanović, ja mnim.
Odose li ovo doma da spavaju pa ce vele sjutra da se vrate!? Novi dan, nova nafaka. Nema Crne Gore na svijet cijeliOvo se pretvori u sapunicu. Budva na pjeni od skupstine.
A no sto je trebalo? Ljudi su popili i sve teze ih je bilo odvajati od policije
Sent from my phone
Hahaha kakva sprdnja u bd. Zajebavaju stoku
Ovo ce da bude kao dan Mrmota izgleda. Svaki dan sve ispocetka.
I? Sto bi jutros?
Ovi se vratili kad tamo policija na ulazu? Ko je to mogao da ocekuje?
Danas novi cirkus, nova nafaka.
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
Pokrao si Crnu Goru, opet hoćeš moju Budvu. Milo odlazi.
Volja građana nije na prodaju. A odbornički mandat?
U Crnoj Gori jedino u porastu su emigracija , nezaposlenost i birački spisak.
92 odsto manje turista, 100 odsto više predsjednika.
To su poruke sa performansa koji su članovi Građanskog pokreta URA organizovali ispred policisjke blokade na ulazu u Opštinu Budva.
Član predsjedništva Blažo Rađenović je hitno pozvao sve aktere procesa da sjednu za sto i nađu rješenje.
Kako je kazao Rađenović, URA smatra da sve treba da se vrati na početne pozicije.
On je izrazio protest zbog toga što je Opština Budva zatvorena.
Naveo je da to što nezavisni odbornik Stevan Džaković nije zadovoljan izvršnom vlašću, mu ne daje za pravo da mijenja izbornu volju građana.
Rađenović je ponovio da je i URA ukazivala na propuste vlasti, ali je ostala dosljedna potpisanom sporazumu.
"Okupili smo se da iskažemo nezadovoljstvo i negodovanje zbog čega Opština ne radi. Lokalna uprava je do skoro funkcionisala u punom kapacitetu, svi sekretari na čelu sa predsjednicima Opštine i Skupštine opštine. Vidite danas da smo potpuno blokirani, da građani ne mogu da ostvare svoja prava. Ovo je nešto nezabilježeno u Crnoj Gori", poručio je Rađenović.
On je ponovio da se URA zalagala za promjene u Budvi i skidanja sa vlasti totalitarnog režima Demokratske partije socijalista (DPS).
Pripadnici policije od jutros se nalaze u zgradi Opštine Budva, kao i ispred zgrade Opštine.
Kako je "Vijestima" rečeno, policija danas neće nikome dozvoliti da uđe u zgradu Opštine.
Predsjednik Opštine Budva Marko Carević (Demokratski front) i predsjednik Skupštine Opštine (SO) Budva Krsto Radović (Demokratska Crna Gora) kazali su ranije danas da su dobili riječ od policije da niko neće moći da uđe u zgradu Opštine Budva, te zamolili okupljene građane da se raziđu.
izvor: www.vijesti.me
Sve je to drzavna sluzba...kriminalci par ekselans..ko god da dodje
Grad kriminala i korupcije.. politicari u sprezi sa bivsim mafijasima i klanovima iz obe partije.
razocaran u buducnost moje BD... trebaju doci neke nove snage koje nemaju nikakve veze sa trenutnim politickim establismentom.
There are currently 6 users browsing this thread. (2 members and 4 guests)
Bookmarks