Page 2 of 487 FirstFirst 1234561252102 ... LastLast
Results 26 to 50 of 12160

Thread: Parlamentarni izbori 2020

Thanks Thanks Given 
    5,054
    Thanks Thanks Received 
    12,430
    Thanked in
    6,729 Posts

Default Parlamentarni izbori 2020

dakle

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Svaki put navuku ovaj nesretni narod sa pričom ovaj put sigurno pada i onda posle plaču kako su pokradeni.
    eno na fb ispod objave Vijesti o datumu izbora već znaju rezultate 95% sam siguran da će izaći svi. nažalost njih za narod briga

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Last edited by outline; 20-06-20 at 13:46.
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    3,592
    Thanks Thanks Received 
    6,847
    Thanked in
    3,583 Posts

Pratite izbore u Srbiji i manje-vise ce isto bit' kod nas... I sto se tice okolnosti izbora i sto se tice samih rezultata.

Dijametralno suprotne price - jedna o bojkotu, druga o "gotov je". Ne zna se tacno koja prazna prica je starija ali sustina je da na kraju Vucic (cus mene Milo) razbije sve ostale sralatane koji glume neku opoziciju a za bolje nisu niti bolje zele (odlicno im je tu dje jesu, i u SRB i u CG).
    --------------------------
    Do Not Disturb.
    --------------------------

Thanks Thanks Given 
    34
    Thanks Thanks Received 
    40
    Thanked in
    34 Posts

Ne može se bojkotovati ako je EU strogo i striktno protiv bojkota. Opoziciji jedino preostaje da pobijedi vlast u datim okolnostima. Nema drugog načina.
    Bojkotovano je u Albaniji, pa šta se desilo?

4. The Following User Says Thank You to recbok For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    168
    Thanks Thanks Received 
    300
    Thanked in
    147 Posts

Predsjedniku nije bilo teško da odredi datum održavanja izbora dok opozicija bojkotuje sastanak.
    Službenom listu nije bilo teško da objavi odluku o smjeni lokalne vlasti u Budvi tokom samih pregovora.
    2015. im nije bilo teško da "ubijede" opozicionu Pozitivnu da održi DPS na vlasti.
    Nikšić, Kotor, Tivat, Budva...

I da pričamo o bojkotu? Ako izađu samo DPS i SD, DPS će da kaže kako je u pitanju demokratsko nadmetanje i fer izbori, a policija će da brani državu od sopstvenog naroda. Nemojmo molim vas...

Izaći ću i zaokružiti bilo koga od "mekše" opozicije. Ne dolaze u obzir samo DPS+sateliti i s druge strane DF+sateliti ili "Biram CG" koji vrlo brzo pokazaše svoje lice u Baru.

Ostalo će nijanse odlučiti, i naravno da svaka posebna partija ima svoju manu, ali bar ni jedna nema osuđene kriminalce u svojim redovima. Nizak kriterijum, ali nažalost to su nam opcije.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by recbok View Post
    Ne može se bojkotovati ako je EU strogo i striktno protiv bojkota. Opoziciji jedino preostaje da pobijedi vlast u datim okolnostima. Nema drugog načina.
    Bojkotovano je u Albaniji, pa šta se desilo?
    I sam sam stava bio prije 3-4 mjeseca da bojkot nema značaja jer mislim da sam jedini pratio cijelu situaciju u Albaniji iz dana u dan.

Poslije litija, hapšenja zbog Fb statusa, haosa u BD, hapšenja sveštenika, policijske torture, Korona krize, ekonomske krize, pandemije i svega ostalog
    Uslova za održavanje izbora nema
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    2,149
    Thanks Thanks Received 
    1,263
    Thanked in
    484 Posts

Quote Originally Posted by recbok View Post
    Opoziciji jedino preostaje da pobijedi vlast u datim okolnostima.
    Ovo si ti smislio?
    Od kada se nosis mislju da postoji drugi nacin?
    Ovo "jedino" za sada tesko ide.

Thanks Thanks Given 
    3,383
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Quote Originally Posted by gandalf_white View Post
    i sam sam stava bio prije 3-4 mjeseca da bojkot nema značaja jer mislim da sam jedini pratio cijelu situaciju u albaniji iz dana u dan.

Poslije litija, hapšenja zbog fb statusa, haosa u bd, hapšenja sveštenika, policijske torture, korona krize, ekonomske krize, pandemije i svega ostalog
    uslova za održavanje izbora nema
    Још нема критичне масе за бојкот.

Послато са sm-g950f помоћу Тапатока
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,847
    Thanked in
    1,078 Posts

DPS bi lagano pao kada bi se dio opozicije unormalio i prestao da napada i podmece drugim opozicionim partijama. Cak i u ovim uslovima grupisani u tri kolone DF plus Marko i Dajko i slicni, Demokrate SNP i Danilovic i kao treca lista URA, SDP civilni sektor.

No dio opozicije se nece unormaliti nikad a u ovim uslovima odrzavanje izbora je bespredmetno. Ovaj put se DPS nije ni potrudio da iole nasminka i isfolira neki ambijent. Dakle samo bojkot preostaje.

Thanks Thanks Given 
    5,054
    Thanks Thanks Received 
    12,430
    Thanked in
    6,729 Posts

a i bojkot ne prolazi kod EU. mada ne znam da li se desilo od 2006. na ovamo da zaredom imamo par vrlo loših izvještaja o stanju u državi. toliko institucija nam je u VD stanju. primarno mjesto zauzima zakon o slobodi vjeroispovijesti (podsjetimo da je MCP dala rok do 12. jula da se pregovara o njemu, jer ne žele da budu dio izborne kampanje), ekonomija koja će tek udar doživjeti nakon ljeta itd. uz sve to po mom mišljenju najgore je što će kampanja proteći u čisto nacionalističkim tonovima i problemi svih nas će (opet) biti gurnuti pod tepih

EDIT - sa sve teorijama kako je DPS na istorijskom minimumu ako je vjerovati analizi fb metodologa

Last edited by outline; 20-06-20 at 14:44.

Thanks Thanks Given 
    578
    Thanks Thanks Received 
    775
    Thanked in
    389 Posts

Ja se izvinjavam što upadam, ali ako može jedno objašnjenje - kako su izbori tradicionalno pokradeni kad se rezultati skoro svakih poklope skoro u procenat sa predizbornim anketama i rejtinzima partija?
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    168
    Thanks Thanks Received 
    300
    Thanked in
    147 Posts

Quote Originally Posted by Rodion Romanovich View Post
    DPS bi lagano pao kada bi se dio opozicije unormalio i prestao da napada i podmece drugim opozicionim partijama. Cak i u ovim uslovima grupisani u tri kolone DF plus Marko i Dajko i slicni, Demokrate SNP i Danilovic i kao treca lista URA, SDP civilni sektor.
    Kako samo ubode Demokrate, SNP i Danilovića u isti koš da mi je znat'. Ne samo da ne idu svi zajedno, nego ni dva od tri ne možeš sastavit'. Neke razloge možeš zaključiti sam, iz logičnih i očiglednih programskih razloga, a za neke moraš progovoriti dvije riječi sa ljudima koji pripadaju tim partijama.

edit:
    Quote Originally Posted by johnny bravo View Post
    Ja se izvinjavam što upadam, ali ako može jedno objašnjenje - kako su izbori tradicionalno pokradeni kad se rezultati skoro svakih poklope skoro u procenat sa predizbornim anketama i rejtinzima partija?
    Može li, prije nego što dobiješ objašnjenje, jedan primjer izuzetne preciznosti predizbornih anketa? Evo da ti skratim, imaš ovdje i rezultate izbora do u procenat, a skrolaj dolje za predizborne ankete: https://en.wikipedia.org/wiki/2016_M...ntary_election
    Last edited by LostInHollywood; 20-06-20 at 14:48.

Thanks Thanks Given 
    2,874
    Thanks Thanks Received 
    1,090
    Thanked in
    516 Posts

Bojkot je jedini pritisak kojim se moze uticati na dps i na evropu,al ne bojkot tipa,samozapalicu se,necu pojes koljenicu ...bojkot skupstine institucija vracanje mandata dokle god bude trebalo i trajalo.sve ostalo je trla baba dlan

Ps.puste zelje

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
    Tebe mi je žao a za mene me duša boli

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,847
    Thanked in
    1,078 Posts

Quote Originally Posted by LostInHollywood View Post
    Kako samo ubode Demokrate, SNP i Danilovića u isti koš da mi je znat'. Ne samo da ne idu svi zajedno, nego ni dva od tri ne možeš sastavit'. Neke razloge možeš zaključiti sam, iz logičnih i očiglednih programskih razloga, a za neke moraš progovoriti dvije riječi sa ljudima koji pripadaju tim partijama.
    Pa ja kazem kad bi se dio opozicije unormalio. Demokrate i SNP su i programski i ideoloski blizanci a vole li se medju sobom to je druga stvar. Zbog rasipanja glasova ne mogu samostalno no moraju nalaziti minimum zajednickih sadrzalaca koji bi ih okupio a to sto se su kod nas opozicionari tolike "moralne gromade" pa se vise mrze medjusobno nego sto imaju odijum prema DPS to je druga prica.

Thanks Thanks Given 
    5,054
    Thanks Thanks Received 
    12,430
    Thanked in
    6,729 Posts

pa ne znam baš jesu li na istim talasnim dužianama novo rukovodstvo SNP (od kad predsjednik partije Joković) sa Demokratama. Demokrate bi svuda da su po malo (vidimo to i oko ovoga sa crkvom) i imaju marketing da nekad liče na SNS.

Thanks Thanks Given 
    168
    Thanks Thanks Received 
    300
    Thanked in
    147 Posts

Quote Originally Posted by Rodion Romanovich View Post
    Demokrate i SNP su i programski i ideoloski blizanci a vole li se medju sobom to je druga stvar.
    Vidiš, možda nisam bio dovoljno precizan. Primjera radi, problem sa Pozitivnom nije bio programske i te "očigledne" prirode, a ni to da se "mrze međusobno" u nekom čaršijskom smislu. Problem je bio, ali samo ako si prije izbora progovorio sa ljudima, da će se u slučaju bilo kakvog problema, desiti upravo ono što se desilo 2015. Kako sam ja saznao gdje im sjedi moral prije izbora, a "zdravom dijelu" to promače, i dalje mi nije jasno (misleći tu npr. na Dritana i Bojanića). Zbog toga određene partije ne možeš da sastaviš.
    Da budem još konkretniji, ako već mora sa nekim, Daniloviću je mjesto uz DF. A ako mene pitaš, i DF-u i njemu je mjesto u istoriji, ali to je već lično mišljenje.

Thanks Thanks Given 
    480
    Thanks Thanks Received 
    651
    Thanked in
    301 Posts

I sam sam stava bio prije 3-4 mjeseca da bojkot nema značaja jer mislim da sam jedini pratio cijelu situaciju u Albaniji iz dana u dan.

Poslije litija, hapšenja zbog Fb statusa, haosa u BD, hapšenja sveštenika, policijske torture, Korona krize, ekonomske krize, pandemije i svega ostalog
    OK i sta posle?
    Izgubi opozicija i BD i BA i mnoge druge gradove gdje bi mogla vrsiti vlast.... po tebi je to rjesenje?

Ja bih volio samo da cujem logicno objasnjenje neizlaska na izbore (pa i ovakvi kakvi su)... evo vidjecemo bojkot u Srbiji sjutra....i kako ce proc ovi sto bojkotuju.... garantujem da ih medjunarodna zajednica nece ni pomenut.

18. The Following User Says Thank You to osvajaci pg For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    34
    Thanks Thanks Received 
    40
    Thanked in
    34 Posts

I šta posle bojkota? Koji je plan?
    Deset stranaka će sigurno izaći na izbore. Manjinske stranke(5 stranaka), Cakan, Jonica, Liberalna partija, SD...

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,847
    Thanked in
    1,078 Posts

Svakako je DF mjesto u istoriju zajedno sa DPS ali oportunisticki gledano ne moze se pobjeci od toga da oni zauzimaju velik udio u birackom tijelu. Danilovic da opet bude u tom stroju je nemoguca misija. Sto se tice Pozitivne ona je ostavila nezasluzeno kao ime jedan ruzan pecat iako se sustinski radi o otimanju dvojca Jasavic Pajovic cjelokupne partijske infrastrukture. Njih dvoje naspram pet poslanika Pozitivne u parlamentu kao i 3/4 clanstva koje je bilo nasuprot njih.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by osvajaci pg View Post
    OK i sta posle?
    Izgubi opozicija i BD i BA i mnoge druge gradove gdje bi mogla vrsiti vlast.... po tebi je to rjesenje?

Ja bih volio samo da cujem logicno objasnjenje neizlaska na izbore (pa i ovakvi kakvi su)... evo vidjecemo bojkot u Srbiji sjutra....i kako ce proc ovi sto bojkotuju.... garantujem da ih medjunarodna zajednica nece ni pomenut.
    Posle protesti i sve sta ide.
    Na dan bojkota opstrukcija i već sta se radi.
    Ali to mora opozicija.
    Ja sam na svake izasao do sad, mislio sam da su ljudi koji ne izlaze idioti.
    Sad me moze natjerati samo ako DK izbaci snimak
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    578
    Thanks Thanks Received 
    775
    Thanked in
    389 Posts

Quote Originally Posted by LostInHollywood View Post
    Može li, prije nego što dobiješ objašnjenje, jedan primjer izuzetne preciznosti predizbornih anketa? Evo da ti skratim, imaš ovdje i rezultate izbora do u procenat, a skrolaj dolje za predizborne ankete: https://en.wikipedia.org/wiki/2016_M...ntary_election
    Pa, evo, tri prve ankete - Cedem, Ipsos i Damar - dali su DPS-u od 40,3 do do 42,7 ili u prosjeku 41,6%. DPS je na izborima uzeo 41,41%. Više od godinu dana prije izbora, bez kampanje.
    Last edited by johnny bravo; 20-06-20 at 15:16.
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    2,314
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Ako ništa izbori su relativno brzo pa nećemo morati dugo da gledamo svakodnevnu "pogibiju" za spas Crne Gore i "pogibiju" za spas Srba iz Crne Gore, pretpostavljam da će to biti highlights kampanje, ništa ekonomija i spašavanje ovog broda koji tone.
    Naravno poslije izbora ovi gorepomenuti što su pogibali će zajednički nastaviti svoje performanse o trošku građana i sljedeće 4 godine.

24. The Following User Says Thank You to remark For This Useful Post:

Tom

Thanks Thanks Given 
    480
    Thanks Thanks Received 
    651
    Thanked in
    301 Posts

Posle protesti i sve sta ide.
    Na dan bojkota opstrukcija i već sta se radi.
    Ali to mora opozicija.
    Ja sam na svake izasao do sad, mislio sam da su ljudi koji ne izlaze idioti.
    Sad me moze natjerati samo ako DK izbaci snimak
    Znas kako Gendalfe, dosta je meni setnje vise i protesta koji nikud ne vode.... svake proteste ce oni lako izvrdat....

Razmisli samo koliko ima ljudi u javnom sektoru koji bi MORALI izaci na izbore... i automatski im dali legalitet...
    Koliko je samo firmi kao sto su Bemax, Genex, Nall, Veletex ... koji su direktno njihovi piuni i gdje bi bukvalno dosla direktiva ili izadji ili idi doma....

Situacija kod nas je dosta slozenija nego sto se misli.... nadam se da su makar toga svjesni u opoziciji....

Thanks Thanks Given 
    5,054
    Thanks Thanks Received 
    12,430
    Thanked in
    6,729 Posts

koja opozicija? ona koja prije godinu potpisa’ dokument pred onolikim brojem ljudi pa partija jedna tu ga odma’ prekrši? grinjaju godinu dana kako 100% bojkotuju pa opet poslanik iste ove koja je prekršila onaj sporazum poziva da svi izadju zajedno

27. The Following User Says Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,383
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Бојкот није проблем, ако сва опозицоја стане иза њега, и ако буде активан.

Изгледа да ДФ к Демократе не желе бојкот (већина опозиције), а и онда када су бојкотовали парламент, ништа ма анимацији бирача нису радили.

Мислим да немају капацитет да одраде бојкот, а да не замру.

Послато са sm-g950f помоћу Тапатока
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    5,054
    Thanks Thanks Received 
    12,430
    Thanked in
    6,729 Posts

i to bi pobjeda bila, da DF ode u istoriju

Page 2 of 487 FirstFirst 1234561252102 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)