Page 32 of 101 FirstFirst ... 222829303132333435364282 ... LastLast
Results 776 to 800 of 2506

Thread: Cirkus u Budvi

Thanks Thanks Given 
    8
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    17 Posts

To su faktori koji se vide iz Podgorice a iz Budve se vidi jedan drugi faktor koji presudjuje jer Kotor i Budva nemaju nikakvih slicnosti sem sto imaju more i stari grad.

Nije slucajno uporiste Demokrata i DF-a u najbrojnijim plemenima Budve Grbljanima i Pastrovicima a ni ostali mnogo ne zaostaju bas odakle su Carevic i Radovic. Budva je mnogo slicnija Herceg Novom nego Kotoru po tom pitanju jer Kotor zbog istorijske bliskosti sa starom Crnom Gorom i Cetinjem i hrvatskim-mletackim-austrijskim uticajem naseljava skroz drugacije stanovnistvo i uz domicilno pro-zapadno ostavlja jako malo prostora za jaku DF i Demokrate infrastrukturu.

Budva sem toga ima ogroman priliv ljudi iz regiona i iz Rusije sto zaposljenih sto udatih/ozenjenih recimo 3 ili 4 odbornika pricaju ekavicu to se ne desava ako u gradu ima 100 ljudi sa strane nego mora bit vrlo znacajan broj.

Budva je glavno uporiste crkve gdje ima najznacajniju imovinu i najvece poslove. A i aktuelne su litije dje je Carevic glavni u crkveni odbor i vodi milionske poslove godinama a Jokic ipak prije ovoga ne znam je li ista ikad radio.

Sve to cini Budvu mnogo kompleksnijom nego Kotor jer je Kotor uvijek bio pro-crnogorski a DPS je tesko u pocetku Budvu osvojio nakon razlaza Milo/Momir nego se ljudi ne sjecaju a tek onda na krilima Marovica, ruskih para i nezavisnosti pokorio.

Kulturolosku razliku ta dva grada najbolje oslikavaju bivsi gradonacelnici iz redova Liberala. Zivkovic je neki faktor u Crnogorsku a ovaj iz Budve (ne sjecam se imena) podrzava Demokrate.

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Dobro, znam i ja ponesto o Budvi i Kotoru. Narod je dosta razlicit. U Kotoru ima dosta i katolika, koji vuku na crnogorsku stranu. Evo juce iz "spiska" saznah da su bivsi vaterpolisti Vicevic i Radic u DPS (obojica su katolici). Hm...Za Budvu, posebno Grbalj i Pastrovice se zna da vuku na drugu stranu. To se sve uklapa u moju pocetnu hipotezu da je Budva "tvrdji orah". Jokic je pravnik, mislim da ima nesto iskustva u advokaturi. Vjerujem da je posten i da nije kvaran. Ali, politika nije za casne i postene ljude. Jednostavno, nije bio dorastao da se izbori s DPS prljavim igrama. A posebno jer nije imao dobru podrsku. Carevicu fali malo slifa. Ali ima stofa za uspjesnog politicara. Na stranu to sto ja mislim o stranci kojoj pripada.

Thanks Thanks Given 
    8
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    17 Posts

Quote Originally Posted by Ostoja View Post
    Dobro, znam i ja ponesto o Budvi i Kotoru. Narod je dosta razlicit. U Kotoru ima dosta i katolika, koji vuku na crnogorsku stranu. Evo juce iz "spiska" saznah da su bivsi vaterpolisti Vicevic i Radic u DPS (obojica su katolici). Hm...Za Budvu, posebno Grbalj i Pastrovice se zna da vuku na drugu stranu. To se sve uklapa u moju pocetnu hipotezu da je Budva "tvrdji orah". Jokic je pravnik, mislim da ima nesto iskustva u advokaturi. Vjerujem da je posten i da nije kvaran. Ali, politika nije za casne i postene ljude. Jednostavno, nije bio dorastao da se izbori s DPS prljavim igrama. A posebno jer nije imao dobru podrsku. Carevicu fali malo slifa. Ali ima stofa za uspjesnog politicara. Na stranu to sto ja mislim o stranci kojoj pripada.
    Tebe sam kvotovao a vise apostrofirao zbog nikolaf7 jer za razliku od cijele Boke, Bara i Ulcinja jedino u Budvi na primorju su ostale konfesije svedene na jednu katolicku crkvicu u Starom gradu i uticaj SPC-a uz znacajno naseljavanje sa strane je ogroman pa i za samog Marovica se govorilo da vodi pro-srpsku struju u DPS.

I sa tim potecijalom a nakon 200 uhapsenih, 5g rada SDT-a, 4g medijske propagande o OKG-u opozicija izgubi grad i to predstavlja kao neku pobjedu. Po meni uz atipicne rezultate 2016 samo govori koliko je opozicija zapravo tanka iako im se cini da su mnogo jaki.

Sto se tice DPS-a struktura im je uvijek bila takva da je Marovic bio na vrhu i plejada podanika pa je uz osipanje po osnovu hapsenja 2016 i promjenu klime svima bilo jasno da je Budva prepustena samim tim nisu bas imali mnogo izbora jer ko bi se to gurao da bude na listu kad vidi sto se radi? A koordinator je Tarzan Milosevic ili Nuhodzic ne sjecam se. Pa ko ce to zbog njih iz Budve da stane na listu?

Mada generalno i DF i Demokrate su jako tanki bez mentora iz Podgorice pa Carevic ni sefa kabineta nije mogao nac u Budvu. Koji su to realno inovativni ili stvarno vrijedan pomena dogadjaj oni svi zajedno osmislili ili uradili za 4g? Doveli Cecu za Novu godinu i napravili kruzni tok. Ne zezaj. Njihova moc se ogleda u ovim pravno-administrativnim zavrzlamama jer su puni dokonih pravnika i par stozera znanja starog DPS-a Gosovica, Bulatovica itd. Lokalno se koprca malo Pejovic na konto znanja iz SNP-a i neprikosnoveni Pribilovic punih 40ak g. Ostali mogu na plazu u radno vrijeme.

Iako navodno Demokrate imaju jaku ekipu strategija Bogdanovica je dovela do toga da za 4g budu i ne budu sa apsolutno svima iz opozicije (URA, Crnogorska, SDP, DF) pa ih je sa te stranputice Amfilohije konacno stavio pod komandu i ogranicio kao bodljikavom zicom. Zato se iz mrtvih opet stvorio Gosovic u Budvi vjerovatno prvi put u zivotu. Svaka im stvarno cast na sposobnosti i trudu da izvrdaju svaki zarez.

Da su tako svojski radili ove 4g umjesto sto su se svadjali imali bi cijelu Budvu a ne samo svoje familije ispred opstine i 60% na izbore.

Ali dodje vrijeme da konacno rade i sa DF-om a brzo ce se i takmicit ko je veci Srbin i vjernik. Dug je to put od pomirenja naroda sa Crnogorskom, URA-om a i SDP-om u Kotoru do bolnih raskida sa svakom i prirodne koalicije sa DF-om za jednu ekipu bez dana staza i nekog ozbiljnog posla.

Thanks Thanks Given 
    889
    Thanks Thanks Received 
    1,314
    Thanked in
    692 Posts

Situacija oko Budve svakome ko je uopšte i imao dilemu pokazala je da samo strani faktor moze natjerati našega vladara da se ponaša u okvirima zakona. Mogu da demonstriraju ljudi do sudnjega dana,moze sve u postupcima vlasti da bude mimo zakona-samo i jedino njegovi šefovi na zapadu imaju moć da ga natjeraju da se zaustavi.
    Zakljucak je jasan-za promjenu vlasti potrebna je vecina na izborima kao i u svakoj normalnoj zemlji ali i blagoslov sa zapada.
    Samo prvi uslov nije dovoljan jer smo jasno vidjeli šta sleduje.
    Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.

5. The Following 2 Users Say Thank You to kurogane For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Povodom pisanja nekih forumasa na ovoj temi zelio bih reci da ponekad mi pada na pamet prebrojiti uz pomoc forumske trazilice, koliko puta i s kojoj periodicnoscu ponavljaju se pateticne komentare , tipa, "Milo pada", "Gotov je", "DPS na aparatima", "U depeesu se sluzi secer i voda" i t.d.

Jest prava zaj**ebancija za svakog furesta koji samo promatra, ne mijesajuci se u unutarnja pitanja vase zemlje, jer se unaprijed zna na kraju krajeva rezultat bude uvijek isti

7. The Following User Says Thank You to A+A For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

P.S. Naziv teme jest odlican, jer u cirkusu se unaprijed zna kako ce se zavrsiti predstava, naime da glupi klaun ce obvezno uvijek dobiti nogom u guzicu ... ali publika svakako kupuje ulaznice :lolblue:

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Rukovodioci “dvije vlasti” u Budvi, gradonačelnik Marko Carević, šef parlamenta Krsto Radović, Vladimir Bulatović i Snežana Kuč koje je nova odbornička većina imenovala za vršioce dužnosti čelnika Opštine i Skupštine opštine, jutros nisu ušli u zgradu lokalne uprave.

Time je ispoštovan dogovor koji je juče postignut, da dok traje politički dijalog niko od njih ne dolazi u opštinske kancelarije.

Nema ni policijskih službenika, a ni građana i simpatizera koji su se prethodnih dana okupljali ispred zgrade.

Dijalog počinje u 10 časova, a kako je dogovoreno, predstavnici političkih partija koje imaju odbornike u parlamentu ne smiju da daju izjave do postizanja zajedničkog dogovora.

U zgradi Opštine na svome radnom mjestu je potpredsjednik Opštine Marko Marković.

izvor: www.vijesti.me

Sent from my Motorola 8400

10. The Following User Says Thank You to wulfy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,210
    Thanks Thanks Received 
    3,258
    Thanked in
    1,405 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Rukovodioci “dvije vlasti” u Budvi, gradonačelnik Marko Carević, šef parlamenta Krsto Radović, Vladimir Bulatović i Snežana Kuč koje je nova odbornička većina imenovala za vršioce dužnosti čelnika Opštine i Skupštine opštine, jutros nisu ušli u zgradu lokalne uprave.

Time je ispoštovan dogovor koji je juče postignut, da dok traje politički dijalog niko od njih ne dolazi u opštinske kancelarije.

Nema ni policijskih službenika, a ni građana i simpatizera koji su se prethodnih dana okupljali ispred zgrade.

Dijalog počinje u 10 časova, a kako je dogovoreno, predstavnici političkih partija koje imaju odbornike u parlamentu ne smiju da daju izjave do postizanja zajedničkog dogovora.

U zgradi Opštine na svome radnom mjestu je potpredsjednik Opštine Marko Marković.

izvor: www.vijesti.me

Ja samo da prokomentarisem da smo konacno h prilici da vidimo neki razuman postupak, nadam se da ce i ishod biti na ovom fonu...
    --------------->
    <---------------
    Odavde dovde...

12. The Following 2 Users Say Thank You to Ben Dover For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by Ben Dover View Post
    Ja samo da prokomentarisem da smo konacno h prilici da vidimo neki razuman postupak, nadam se da ce i ishod biti na ovom fonu...
    Jedino je ebeno što je do cirkusa došlo.

Opozicija na državnom nivou je, pored svih nekakvih stvari koje se meni ne svidjaju, uspjela da na potpuno zakonit način izvrda pa do glasanje o smjeni nije došlo, podvlačim sve u skladu sa procedurama. Dakle, uspjeli su u da izigraju vlast na njihovom terenu, da se sakriju iza zakonskih rješenja i odigraju prljavo ali zakonito.

Nova odbornička većina nije htjela da sačeka nastavak sjednice zakazan valjda za 29.06. već je silu na sramotu na način koji nije propisan (dakle ponašala se van zakonskih okvira) održala nekakav skup, nazvala ga sjednicom skupštine opštine i sa specijalnim jedinicama MUPa htjela da sprovede tu odluku.

E sad kako to neko može da brani, nije mi jasno.

Da ne pričamo sad opet o legitimitetu toga da veoma bučni opozicionar sa liste ni manje ni više nego DFa odjednom odluči da oni koji su glasali za njega i DF, su u stvari htjeli DPS na vlasti. Kolko god ja na volim DF, ođe su u pravu. Da ima zeru morala Džaković je morao da vrati mandat njima.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

14. The Following User Says Thank You to kimmi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Evo ko učestvuje u pregovorima/dogovorima/razgovorima:
    Predrag Jelušić (DPS)
    Nikola Divanović (DPS)
    Snežana Kuč (DPS)
    Petar Ivković (SD)
    Milena Raičković (SD)
    Vladimir Bulatović (Crnogorska)
    Dragan Krapović (Demokrate)
    Mijomir Pejović (Demokrate)
    Milo Božović (DF)
    Nikola Jovanović (DF)
    Božena Jelušić (URA)
    Krsto Rađenović (SNP)

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Evo ko učestvuje u pregovorima/dogovorima/razgovorima:
    Predrag Jelušić (DPS)
    Nikola Divanović (DPS)
    Snežana Kuč (DPS)
    Petar Ivković (SD)
    Milena Raičković (SD)
    Vladimir Bulatović (Crnogorska)
    Dragan Krapović (Demokrate)
    Mijomir Pejović (Demokrate)
    Milo Božović (DF)
    Nikola Jovanović (DF)
    Božena Jelušić (URA)
    Krsto Rađenović (SNP)

Ima li predstavnika EU ili nekih ambasada??

Thanks Thanks Given 
    4,210
    Thanks Thanks Received 
    3,258
    Thanked in
    1,405 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Ima li predstavnika EU ili nekih ambasada??

U ovoj fazi, tesko da ce vise od objava na Twitteru oni uraditi...
    --------------->
    <---------------
    Odavde dovde...

18. The Following User Says Thank You to Ben Dover For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    8
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    17 Posts

Šef kabineta predsjednika Opštine Nikola Jovanović i potpredsjednik Demokrata Dragan Krapović saopštili su da se međunarodna zajednica uključila u pregovore u Budvi.

Pojede se EU i Amerika zbog Budve da evo kako kaze kolega u ovoj fazi je to twitter-medijacija. Zaboravio Krapovic to da pomene

Bulatović zatražio izradu pečata
    https://www.vijesti.me/vijesti/polit...-izradu-pecata

Sva sreca pa zgradu ne mogu u dzep stavit.

Thanks Thanks Given 
    8
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    17 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Jedino je ebeno što je do cirkusa došlo.

Opozicija na državnom nivou je, pored svih nekakvih stvari koje se meni ne svidjaju, uspjela da na potpuno zakonit način izvrda pa do glasanje o smjeni nije došlo, podvlačim sve u skladu sa procedurama. Dakle, uspjeli su u da izigraju vlast na njihovom terenu, da se sakriju iza zakonskih rješenja i odigraju prljavo ali zakonito.

Nova odbornička većina nije htjela da sačeka nastavak sjednice zakazan valjda za 29.06. već je silu na sramotu na način koji nije propisan (dakle ponašala se van zakonskih okvira) održala nekakav skup, nazvala ga sjednicom skupštine opštine i sa specijalnim jedinicama MUPa htjela da sprovede tu odluku.

E sad kako to neko može da brani, nije mi jasno.

Da ne pričamo sad opet o legitimitetu toga da veoma bučni opozicionar sa liste ni manje ni više nego DFa odjednom odluči da oni koji su glasali za njega i DF, su u stvari htjeli DPS na vlasti. Kolko god ja na volim DF, ođe su u pravu. Da ima zeru morala Džaković je morao da vrati mandat njima.

Tacno, lokalni parlament Budva je poligon za pravni obracun propalih opozicionara iz Podgorica i 30-godisnju bitku protiv DPS-a u drzavu u kojoj nema vladavine prava.

Stvarno je sveti cilj "voziti" predstavnike gradjana, opstruirat vecinu, krsit sve skupstinske procedure, krasti pecate i papire i trosit vrijeme gradjana a ne radit nista 4g.

A sve to da se ne dozvoli glasanje u skupstini Pa pravi demokratski cilj slicno kao 2005 u Americi.

Thanks Thanks Given 
    3,591
    Thanks Thanks Received 
    6,844
    Thanked in
    3,581 Posts

Quote Originally Posted by koronas View Post
    Pecat (glavni i jedini, jelte) kod Radovica (ili Carevica) a sad se narucuje jos jedan pa ce bit' po 2 pecata i po 2 predsjednika opstine.

Pravi cirkus.
    --------------------------
    Do Not Disturb.
    --------------------------

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Kako je gips Careviću danas? Jel se ko potpisao flomasterom od prijatelja?

Thanks Thanks Given 
    8
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    17 Posts

Rece juce Carevic da je kod njega i da ce ga vratit kad to nalozi Sud. E zamislite da se tako ponasao svaki predsjednik - nebitno dal je u pravu.

Posto mu je to princip kad krade pecat - da li ce kad Sud utvrdi da je ukrao 500,000kvm drzavne zemlje s pogledom na more to da vrati drzavi?

Jel to demokratija za koju se zalaze opozicija?
    Svi su zaboravili razlog razdora Crnogorske i DF-a i aminovanje Demokrata tog cina. Trebamo li svi da pocnemo da gradimo na drzavno i to svi s pogledom na more?

Na tom primjeru nema pravnika i legalista da nam pojasne kako su to zapadne vrijednosti u skladu sa zakonom.
    Last edited by koronas; 19-06-20 at 12:07.

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,847
    Thanked in
    1,078 Posts

Dosao bi Dzakovic da je tema otvorene liste. Ovako njega to ne zanima

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Rodion Romanovich View Post
    Dosao bi Dzakovic da je tema otvorene liste. Ovako njega to ne zanima
    https://www.in4s.net/drama-u-budvi-d...o-samoubistvu/
    AJ sad znadni jel istina
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    969
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    982 Posts

Sto je ovo, krv ti jeb...
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    31
    Thanked in
    15 Posts

Iskreno se nadam da je ovo fake news...

Ali ako nije, ovdje stvarno nema smisla vise zivjeti. Jbt pa ova tema se ladno nalazi u Buducnost CG wtf!?

Thanks Thanks Given 
    1,176
    Thanks Thanks Received 
    1,935
    Thanked in
    1,054 Posts

Naleceh na ovo, mada su ovi poznati po napadu na ove nesretnike ali jeste interesatno za vidjet. Nikad nama u ovu zemlju srece nece bit, previse smo divlji na sve strane.

https://www.facebook.com/cgtranspare...10675055732510

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

...

...
    Manje od 90 minuta posto je obecao da nece traziti izradu pecata, niti pokusavati da vrsi duznost predsjednika opstine.

Cak i za casnu Crnu Goru ovo mora da je rekord u brzopoteznoj lazavini.

30. The Following User Says Thank You to SKOJ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Sto je ovo, krv ti jeb...
    Mislim da je lažna vijest
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Rece juce Carevic da je kod njega i da ce ga vratit kad to nalozi Sud. E zamislite da se tako ponasao svaki predsjednik - nebitno dal je u pravu.

Posto mu je to princip kad krade pecat - da li ce kad Sud utvrdi da je ukrao 500,000kvm drzavne zemlje s pogledom na more to da vrati drzavi?

Jel to demokratija za koju se zalaze opozicija?
    Svi su zaboravili razlog razdora Crnogorske i DF-a i aminovanje Demokrata tog cina. Trebamo li svi da pocnemo da gradimo na drzavno i to svi s pogledom na more?

Na tom primjeru nema pravnika i legalista da nam pojasne kako su to zapadne vrijednosti u skladu sa zakonom.
    Radi drugih koji prate temu.

Da li je Carević uzurpirao državno zemljište?
    Jeste.
    Da li bi bio moralan čin da zbog tog skandala ponudi ostavku?
    Da, bio bi.
    Da li je ponudio ostavku?
    Nije.
    Da li je zakazana skupština sa dnevnim redom smjene?
    Da, jeste.
    Da li su izigrali pravo glasanja?
    Jesu, na legalan način.
    Da li je sjednica u toku?
    Jeste.
    Da li se mogla organizovati paralelna sjednica dok ova traje?
    Nije.

Ovo su činjenice, sve ostalo su igrarije. Šta je pravedno, a šta nije, to je opet druga tema.

33. The Following 6 Users Say Thank You to wulfy For This Useful Post:

Page 32 of 101 FirstFirst ... 222829303132333435364282 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)