Kad im neko ide vise puta zbog jednog kvara onda...
Prema tome, šta da ti kažem?
Fala Bogu nismo Dojčland, pa mi zadnji dobijamo nove modele![]()
Pa kaže TDI POWER![]()
Aha, to je inace isti TDI kao u Golfa.
Pumpa dizna 100%![]()
E, iste dizne kao na 1.9.
A osovina koja od korozije preglajza pa motor zuji u prazno...
Osovine su imale malo korozije gdje ide osigurac. Ostalo BE-O.
Kakva je to tragedija od sistema.
Pa da, ali ovdje je sami sistem ******.
27 eura je litar ulja u Roksped....skoro u Atecu radio mali servis.
Cak je i u BMW jeftinije ulje
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Ajmo malo da pomognete, ako imate kad.
Unaprijed zahvalan.
Pasat b8, 2017 godiste, 1.6, 120hp, dsg. (limo, nije karavan)
Cca 190k presao.
Skoro pa full paket dodatne opreme (nije koza, nema panorama/siber i slicne zezalice).
Ima sve servisne knjige iz Dojclanda ali jos uvijek nisam dosao da njih da vidim kad je i sta radjeno.
Auto treba da me dopadne po nekoj kompenzaciji za dio neke nekretnine, a racunamo ga na 11k eura.
Nemam neko prethodno iskustvo sa VW.
Zanima me da li je ova cijena ok (po onome sto prodaju kod nas cini se ok)?
Iskustva sa 1.6 120 ks?
DSG u ovom modelu?
Generalno na sta da obratim paznju kad ga budem probao?
No soy el mejor del mundo, pero creo que no hay nadie mejor que yo.
Mrtav konj, ništa drugo.
Mislim za neku penzionersku vožnju dovoljan.
Provjerit da nije bio udaran kad je već tako jeftin i plus ima servisnu
Ovo iz iskustva jel?
Imam ja taj motor ali nije DSG. Koji koliko sam ja citao po forumima je mnogo bolji nego 2.0 TDI koji ima problema sa diznama cesto.
Sto se snage tice sve zavisi kakvi su ti afiniteti i ocekivanja tj stil voznje. Nije jurilica ocigledno. Ali da moze da povuce moze. Nas 4oro uz Kokote smo lagano isli 110-120. U CG nemas nigdje ptueve za neke vece brzine.
Bas je mali potrosac. Rezervoar goriva mi je trajao odavde do BG, 200km po BG gradske, nazad u PG do CT i nazad u PG i upalila se rezerva. Skoro 1200km.
Sto se tice DSG probao sam ga na 1.6 i 2.0 i meni se nije svidio za te pola sata. Nekako previse trom i prespor za ubrzavanje. Ima neki tweak softwareski da se odradi i poboljsa odziv gasa pa to bude malo bolje.
Kazem svega pola sata sam vozio, a to je daleko od relevantnog. Svakako moras probati
Sto se mana auta tice ja ih za sad nisam nasao, osim sto mi se tockovi nisu svidjali pa sam ih zamijenio. Zadnje staklo je prilicno pod kosim uglom i tu ne moze nista stat, dodatno tesko je usisat i ocistiti taj dio.
Gepek prostran, prilicno upravljiv auto, koji fino lezi u krivinama, volan precizan. enterijer je prilicno dobro odradjen po meni. Jedino na senzore nikako da se naviknem piste ubijaju as ima jos 20cm do prepreke.
Vrata vozaca i suvozaca se prilicno daleko otvaraju skoro pod ulgom od 90 stepeni i cesto ne mozes rucku da dohvatis ako su do kraja otvorena.
Sicevi su dosta nisko postavljeni, mada je meni to izrazeno vise jer sam sa dzipa presao na limuzinu. ASko si visociji izlazak nece bit kao kod drugih auta. Jos ako si debeo onda tek sporije
Obrati paznju na volan je li istrosen, sicevi jesu li ocuvani, plastike jesu li pogrebane mada ne bi trebalo jer su dosta kvaltietnije.
Sto se potrosnje tice, u grad sa klimom 7.2l meni trosi. Van grada mozes nesto ispod 5l da imas ako si mekane noge, inace neki prosjek 5.5l je realan. Kombinovana prosjek do 6l. Kako ljude ostvare nize cifre ne bih ti umio rec. Ja znam koliko sipam i koliko prelazim![]()
Last edited by hercules; 14-06-20 at 09:54.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Pazi ovo,
Imam Golfa 1.9 TDI 115ks sa 310Nm, pa je mrtvuljav, a kamoli Passat B8 koji je masu teži sa manje obrtnog. Tako da znam odlično kako ide.
Ne znam đe si čitao o 2.0 TDI i diznama. To je prevaziđeno još na B6 sa PD motorima.
Može bit da na papiru djeluje mrtvuljavo, ali sasvim solidno poteže.
250nm možda zvuči malo, ali DSG sa 7 stepeni prenosa bi (u teoriji) trebao da omogući ljepši pristup peak-u obrtnog momenta, koji kod ovog modela ide vec od 1750rpm. Nema međuvratilo, pa sva ta snaga završi na točkovima. Malo više vibracija zati ima, ali opet hidraulične stope ublažuju dobar dio.
Ne bih se mnogo brinuo, poželjan jenautić pa ćeš ga lako i prodat ako ti se ne svidi.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
Stay salty.
Zar taj DSG7 nije problematicni onaj a da je DSG6 koji ide uz 2.0tdi onaj koji je bolji?
Послато са SM-N975F помоћу Тапатока
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks