Manji ulazi imaju problematične budžete. Recimo samo za čišćenje mjesečno ide 100 eura, održavanje liftova 40, stanari plaćaju 20 eur centi po kvadratu. Za sređen ulaz i dobar budzet vam treba veći broj stanara. Sa malim brojem je veoma teško...
To jedino neki penzioner koji nema šta da radi od dosade ne uzima...
I u manje ulaze se ne uzima..
Poslato sa ultra moderne pisaće mašine Note X
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Manji ulazi imaju problematične budžete. Recimo samo za čišćenje mjesečno ide 100 eura, održavanje liftova 40, stanari plaćaju 20 eur centi po kvadratu. Za sređen ulaz i dobar budzet vam treba veći broj stanara. Sa malim brojem je veoma teško...
250-300e je prihod malim ulazima.
Racunas odma da svi ne placaju pa bude 200-250
110-150e ti je agencija
bez varendnih troskova.
Tako da upravniku moze plata 50-70e max.
Ali na telegon,gorivo,cima je ode ti u trosak![]()
U velikim zgradama idu plate i do 250-300e
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Zato sto mu je stalo do toga da se ulaz/zgrada ne zapuste i da mu "dom" ne bude zapisan/izlijepljen reklamama/bude sav ohaban? Zato sto danas agencije obavljaju skoro sav posao, a ne kao nekada da upravnik sve radi sam?
Ja sve radim sam,buzdet je mali 80 eura na 10 stanova, jedan ne placa nikad tako da uvijek to ide oko 70 eura na racunu ,utuzen je jednom, sad se sprema drugi put, ali mrka kapa od sudova i izvrsitelja.na racunu uvijek ima od 300-400 eura viska, zavisi jesmo li potrosili vanredno
Ja kosim travu, brinem o vockama okopavanje djubrenje,krecenje stabala obrezivanje,radim racune,ulaz se cisti 4 x mjesecno,za cistacicu ide 50 eura
Sitne opravke od saltera mjenjanja sijalica,postavljao sanducice, interfon diplomat, zardinjere ...uzmem jednom godisnje 100 eura simbilicno, a x puta sam iz svog dzepa uzimao neke sitnice, ne mogu ic u banku za 2 3 4 i 5 eura kad mi treba nesto.i opet placam odrzavanje kao vecina.sad smo sredili parking,pomogli mi komsije, plus momak koji je postanar, dao nam asfaltnu bijelu iz firme, iscrtao ofarbao,postavili ogradu iz okova da odvojimo travnati dio od parkinga,zgrada ne sto je nasa ,no sto smo svi ka porodica, sad poceli i da rostiljamo vikendom kad se okupimo,svi damo po nesto,popije se pojede, djeca uzivaju kad je okupljanje
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
Tebe mi je žao a za mene me duša boli
Ja sam se isto razmišljala oko toga. Zašto bi neko to radio na dobrovoljnoj bazi a neki se ne udostoje da dodju na sastanak? Nego mi organizovali sastanak u ulazu, prolazi žena sa prvog sprata i kaže: Izvinite, mogu li da prodjem hahahah. I za takve da se džabe boriš? Nema šanse. I meni je mnogo stalo da zgrada fino izgleda za sve nas, ali bih uzela platu zbog onih koje ništa nije briga.
Poslušaj me, treba da se naplati. Ako ništa vrijeme.
E ko da čitam moja iskustva. Ima tako nekih čudnih nevaspitanih ljudi. Koliko smo se samo mi mučili dok se to nije pistavilo sve kako treba. Dođe 10 ljudi na sastanak, a prolaze stanari istog ulaza, komšije i ne kažu ni "dobar dan". Prije nego smo imali skupštinu stanara, ja i komšija smo digovorili postavljanje video nadzora. Lik sa primorja koji ima 3-4 stana samo u mom dijelu ođe veli preko telefona "a puno je to 25 eura da damo , moram viđet sa ženom..." na kraju nije ni dao. Pretežak smo narod da se ne lažemo. Ima pojedinaca , dobrih ljudi ali većina samo neka je zdra'o.
Ne treba zamjerati stanarima koji ne dolaze na sastanke i odbijaju učestvovati. Možda su se opekli pa neće opet. U principu, svi gledaju samo svoj lični interes i samo to guraju. Nema svijesti o opštem interesu. Stanare nižih spratova nije briga što nekome prokišnjava krov ili je loš hidrofor, pa guraju uredjenje travnjaka, kamere ..
Održavanje ulaza se i tiče ličnog i opšteg interesa.
U mojoj zgradi manje vise osim ciscenja sve ja radim,tj ne zgradi nego kvartu.To je u pocetku haos bio,niko nikom zdravo,a 25stanova.
Pa sam ih i tome naucio.Ja kazem dobar dan,druga strana cuti.
Onda ja kazem "izgleda tamo odakle ste dosli nisu vas naucili kulturi." uglavnom precute i prodju pa ajutra kazu dobar dan
E sad par komsija 5-6 je bas se povezalo i org se i kad god nekom sto treba tu smo jedno za drugo.Pricuvaj mi psa,pomogni mi da upalim auto itd..
Svaka ti čast. Ja nema komsije kojeg ne pozdravim. Neki koji ne umiju odgovoriti, ja ih ignorišem. Neću da ja valjda vaspitavam odrasle, "zrele" osobe? Moto mi je "ko te yebe" ako je neko tako "vaspitan"
Meni su krvavi jedni iz prizemlja, zasukao ja rukave krljam se sa korijenjem korova, nije to velika povrsina (10ak m2) ali nam je tacno ispred ulaza, ispod terasa jedne vertikale. Dakle, komplet sam prekopao, nasuo 100l humusa (taj dan mi shunulo uzeo od svojih para, nijesam se sa upravnikom naganjao), izmiksao i usijao travu sa onim prahom za mrave. Par sati sam kicmu tu ostavio.
E ovima sa prizemlja nije na 'm palo ni da ponude casu vode. Elem, od zbrckane nikakve povrsine (nemam sliku kako je izgledalo), sad nakon nepunih mjesec imamo ovo ispod (ruzu je prebacena sa druge lokacije, a ovo u uglu desnom je iz mojih zardinjera nekako dospjelo dolje i primilo se)...
Pa mi recite da ne vrijedi malo se oznojiti...
I onda, nakon svega, neko bacha cikove u ovu milinu od zelenisha... Kako cu ga fino posjetiti samo da provalim ko...
![]()
Last edited by Ben Dover; 13-06-20 at 11:30.
--------------->
<---------------
Odavde dovde...
A ja sa mwrakom im to kazemd a se postide.
Ali covjek mora bit' strog,bezobrazan.Imamo neku firmu dolje i 10zaposlenih non stop puse i bacaju pikavce.
Dosao sam i rekao ja cistim,sredjujem vi bacate pikavce.Nemoj da sam jednog vidio vise jer ce bit problema.I zavrseno,jer da sam na fibo samo bi uslo na jedno i izaslo na drugo.
A ponekad dodju neki ko zna odakle se dosele,buka,svadja,vriska,muzika.Odma skrenemo paznju,zovnem vlasnika stana i kazem mu i zamolim da gledaju kome stan izdaju jer svakako takve persone nece mu ni pazit stan.
Mene komsija iznad mene poludje.
Nesto razmisljam gdje ljudi drze neke sporedne stvari sada kada zgrade nemaju podrume? Stvarno jeste to problem, a veoma korisno imati, mozda se kod nas otvore ona skladista kao na Discavery.
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
Last edited by GaD; 13-06-20 at 13:23.
Ii bjeeeez u stan posle rucka
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
I mene je vazda zanimalo dje ljudi u stanu sve držeČesto pomislim na to. Ja sve kući dolje, plus garaža dolje. Plus odje jedna stara kuća haha. Recimo dje gume držite?
U servis :grin:
Na autu![]()
Evo provjeravao sam malo, ima tu svakakvih... od onih koji u City kvartu uzimaju 50 eura, do onih koji uzimaju 100-150-200 (na cca 50 stanova).
I ti imaju na racunu po 8000-10000EUR
kako su nam fino masinski ocistili plocice u ulaz, sad cu da iznesem stolicu, mozda i popricam s nekim
![]()
nothing comes from violence and nothing ever could
Kako sine kad ga očiste, kao prvog dana useljenja
U ulazu smo postigli dogovor da ugradimo kamere.
Šta je potrebno od dokumentacije, kome se to predaje?
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks