Top. Biće luka u salatu...
--------------->
<---------------
Odavde dovde...
Uh ne prizivaj, izvukli smo lanac sa šipkama koji je išao tu dužinom (mi postavili prije upravo zbog paklenika, tj. paklenica koje dođu i zabodu auto kako bi na "sekund" tu do Una samo).
2 dana se eo klackam da nađem načina da ga vratim fino, pa iako će ružno biti, da bude tu privremeno barem dok se sadnice ne prime i ojačaju jer ne bi vjerovali kakve stoke ima.
Sent from my Mi Note 10 using Tapatalk
http://www.youtube.com/watch?v=FliGuYrDla8&NR
Mr_G_rUzNi aka mrG1
Prskalice premiještam po cio dan
Mislim da bi bilo bolje da si uložio u sistem navodnjavanja. Dugoročno bi ti se isplatilo sa obije strane,manji račun za vodu i očuvanje posađenoga.
Mr_G_rUzNi aka mrG1
Sve znam ali je problem izvor navodnjavanja, ovo je javna površina, mislim ima šahta tu nego čuh da je peripetija da odobre priključenje za direktno navodnjavanje.
Mada, snalazimo se, iz naše kuhinje u firmi navodnjavamo travu prskalicama a živu ogradu klasično na šlauf, svakodnevno. Tu su i ove kiše da pripomognu tako da nema problema, viđećemo račune samo...
1890 grama ahahha
Sent from my HD1903 using Tapatalk
Stay salty.
Polako se zeleni naš "Old Trafford"
Za samo 9 dana, od prekopane izrovarene zemlje do fine zelene trave...
Ihhh. Mislim da bi sledećih 11 dana trebao nalivaš 2 puta dnevno, pa onda ide jedno 10 dana po jednom, pa poslije toga na 5 dana. Intervali bi trebali da budu po 40 min, odnosno, da bude po 2 cm vode na 1 m2. Znam da je teško postići, ali vrijedi.
Što se raspisah
Mr_G_rUzNi aka mrG1
Ovo je odlično, mora da ste je dobro topili kad za tako kratko vrijeme vec lici na fin travnjak.
Trebalo bi mi par savjeta. Naime sredio sam jedan dio dvorista u kome je bio samo haos do sada, i tu ima nekih 50-70m2 na kome raste svakakih trava i korova a po neđe je i samo zemlja jer su tu bile gomile nepotrebnih stvari.
Sad bih da to poravnam i nekako usadim samo jednu travu, da dobijem travnjak za "razglednicu".
Na sta da obradim pažnju, koju travu da kupim i dje, kako se sadi, kako tretirati zemlju prije toga?
Poslato s Jadrana
Last edited by Tom; 12-06-20 at 14:22.
@Tom mislim da je kasno sada da sadis, ali ako ćeš baš dobro da bude, prvo sredi sistem za navodnjavanje, pa na jesen.
Last edited by Mr_G_rUzNi; 12-06-20 at 14:27.
Mr_G_rUzNi aka mrG1
Nije nikakva preša, bas mi se ne žuri da to bude odmah kad sam vec tu trpio haos duže vrijeme.
Sto podrazumijevaš pod sistemom za navodnjavanje, ono sto imam na tom dijelu placa su česma i crijevo trenutno
Poslato s Jadrana
Moja preporuka da nisi zakasnio uzmes busen u rolnu.Imaju ti Lakic rasadnik u DG dobru cijenu.
Dodju,poostave ti i ne brinesSkini te daske sa klupe,prefarbaj konstrukciju i daske isto. To vam je zanimacija par dana.
p.s Citav zivot je taj red mracan i zatvoren rastinjem i cudima.
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Neka se jave iskusniji, ja sam nedavno na par segmenata dje je bilo haos od korova i sto velis raznih trava, prekopao sve precistio i usijao samo travu (uzimao sam sjeme Trava za parkove) i raste sasvim pristojno. ALI koliko kod da sam duboko prekopao i prerovio korijenje stare trave, opet raste korov. Znacajno manje ali ga nijesam iztrijebio...
--------------->
<---------------
Odavde dovde...
Uzimao sam u Lidl jednu crnu kao foliju/mrežu, koja je baš namijenjena da se sa njom prekrije površina sa divljom travom, i preko nje se onda pospe nova zemlja i usije trava, ja je nisam koristio za tu namjenu pa ne znam koliko je efikasna, mada djeluje mi kao dobra solucija. Inače, da, stara trava i korovi probijaju ništa im ne možeš
Ja treba plac da sredjujem, ima dosta korova, ima li neko provjereno rjesenje?
Teško, baš teško...
Jedino da se uloži, i da se konstantno ulaže baš masu para, a čak ni tad nisi ništa zagarantovano učinio..
Sve zavisi od lokacije i okoline...
I da sve izbetoniraš, preko toga novu čistu zemlju staviš, usadiš pitomu travu, od okoline ti zavisi koliko će ti biti uspješna ta rabota, jer ako je oko tvoga placa inače livada i divljina, ne možeš spriječiti da vjetar, ptice i ostale zajebancije opet kontaminiraju tvoju sređenu površinu...
Ova folija/mreža koju pominjah, viđeh na google da se zove "Weed barrier", pa čačkajte malo što pričaju o tome, djeluje mi kao dosta dobo i jednostavno rješenje za taj problem...
Meni je ispred kuće prilično velika zelena površina, sve divlja trava, isto kao i okolina placa, tako da nisam pokušavao ništa oko toga da radim, jer baš nema poente...
Redovno košenje, da je vazda fino skraćeno, i izgleda isto kao i pitoma trava...
Oko trotoara i staza, ono uz same ivice, prskam sa herbicidom kad upeče sunce, i on funkcioniše odlično, ubije sve tu đe si prskao i miran si neko vrijeme... Isto važi i za neke tvrdoglave korijene i sve drugo...
Ali ako je neka "kontrolisana" sredina, đe nema divljine i prirode u neposrednoj blizini, kapiram da se može uspješno urediti...
Last edited by ^^0LIvEr_QuEeN^^; 12-06-20 at 22:28.
popiješ kafu i odeš malo na plivanje. teško da može bolje![]()
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
To je lipa, kakav miris i ladovinu daje, nevjerovatno. A sjećam se kad bi baba vikala kad bi se za grane držali da je ne slomimo, bila malo drvo.
Ne bi vjerovao koliko to nama djeluje obično haha. Tako smo se podigli, ništa posebno uživanje nam se nije činjelo, svakodnevnica kao što je nekome stan i život u gradu. Potpuno isto. Sad kako živim malo dalje u pg, sad posebno uživam u ovome
Trava nikad vještačka stavljana, nekad je tu bio košarkaški teren pa mso svu travu bili ubili haha.
Lipa je nakon zmeljotresa 1979. zasadjena. Komaraca ima ali ne nešto previše zbog nje, standardno.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks