Quote Originally Posted by Massaro View Post
Bio je David Guetta prošlo ljeto u Budvi. Nije Amfilohije pjevao na Main Stageu.
Nijesu ni Madona, ni Guetta ni Grad teatar nekakav DPS standard. DPS standard su decenijske malverzacije, pljačka države, grada i budzetskih sredstava.
A muzike i kulture će biti koliko bude para. Tako je uvjek.
Samo ne prožimaj ovu raspravu bjednim šovinističkim narativom, kako bi opravdao pljačku i devastaciju. Niko nema namjere ćerati Guettu iz grada i mikrofon davati popovima. To dvoje nikakve veze nemaju.
Litije od zimus su uzrokovane još jednom pljačkom DPS-a u najavi. I nijesu samo u Budvu, već i u Podgoricu i veći dio države.

Da papa sjutra posjeti Budvu, jel bi grad nazvao jazbinom papa Franje?
Pa tehnicki prije DPS-a Budva nije bila poznata kao muzicka destinacija a nije ni jedan drugi grad u Budvi tako da mislim da sankovi kod starog grada (sto god ko mislio), diskoteke, novogodisnje manifestacije, grad teatar, pjesma mediterana (ili kako se zvalo ono na pocetak ljeta), exit (a madona i rolling stones koji su bili uvertira tome i mamac) jesu standard DPS-a dok su manifestacije kao Dan Siruna i Festadjuni kulturno-istorijsko blago i standard koji je Budva na neki nacin gajila dugo vremena.

Ono sto je problem su nicim izvazvano forsirano svetostavlje i table Karadjordjevicima, spomenici cetnicima, tribine sa Amfilohijem u sportski, doceci Irineja u Lastvu, sastanci po Beogradu i mnogo drugih detalja koje ne bih dovodio u isti kontekst sa litijama iako licno mislim da imaju isti cilj. Mislim da to uopste nije potrebno Budvi i da dolazak Pape u Budvu apsolutno ne moze da se mjeri sa komandovanjem budvanske opozicije, rentama, hotelima, Lakovic diskontima i zgradama koje SPC ima u Budvi.

Džaković: Amfilohije tražio da podržim Demokratski front i Demokrate
https://www.cdm.me/politika/dzakovic...t-i-demokrate/