Pa kaznu su ti napisali na licu mjesta, ne znam sto bi imao da podizes bilo dje vise...
A za placanje 2/3 kazne, racuna se 8 dana od datuma kad su je napisali...
Odes u postu/banku, uplatis te 2/3 (zaokruzis na vise, za svaki slucaj) i kraj price.
Priznanicu sacuvas za svaki slucaj i to je to.
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
Pročitah prije par dana da su puštili novu insigniU u pogon (republicka)
Mislim da su bile tablice PG JF
Koja boja? Znam za sivu i bijelu Insigniju.
Covjek 66god -> odbio drugi put da uradi alko-test i ovako da prebiju covjeka..
https://www.vijesti.me/vijesti/crna-...cajci-ga-tukli
Bojim se da ne govori istinu.
Prema tome, šta da ti kažem?
Last edited by Biznismen Podgorica; 09-06-20 at 11:59.
Čuješ prdnjavu, ada oduvijek je bilo da je desna traka za desno, lijeva za pravo, ima označene 2 ili 3 strelice u traci koje pokazuju samo desno.
Da oće ovo počet malo više da kažnjavaju naročito raskrsnicu kod Vuk Karadžić škole, ali i Krivi Most.. I još masu takvih kroz grad..
ja kad sam polagao bilo je da se vertiklana signalizacija pita u odnosu na horizontalnu
Vertikalna i horizontalna signalizacija
Učesnici u saobraćaju su dužni da postupaju po saobraćajnim znakovima(vertikalna signalizacija) i kada se njihovo značenje razlikuje od značenja oznaka na kolovozu i trotoaru(horizontalna signalizacija).
U situaciji prikazanoj na slici, vertikalni saobraćajni znak razlikuje se od horizontalnog – oznake na kolovozu.
Crveni automobil pravi prekršaj jer vertikalni znak „dozvoljeni smerovi“ zabranjuje skretanje ulevo !
Ovakve situacije, sa postavljenim znakovima sa suprotnim značenjem, ne bi smele da se dogode, ali su moguće.
![]()
Ada ovaj znak označava da se može ići pravo i desno, a da lijevo ne može, kakve ima veze on sa horizontalnom signalizacijom?
pa ako mislis na ovaj primjer sto sam ja postavio, primjer je dje se ne poklpalaju horizontalna i vertiklana signalizacija, a kad je takv slucaj "Pita" se vertiklana....
a ako mislis na ovaj lokalni slucaj, imas znak koji pokazuje pravo i desno, a imas horizntalnu koja je drugacija...
ja nikad onamo ne idem pravo, jer ostavljam slobodno desnu ovima koji mogu na uslovno da krenu.... ali pricam ovo jer je dsota takvioh situacija kod nas...nedje su to i ispravili vjerovatno vremenom...
Mislio sam na lokalni znak, i na to da on označava da se ne može skrećati lijevo, a ne da iz desne trake imaš pravo da ideš i pravo
Meni je to preslo u naviku - ali nikad ne ugrozim nikog..
Sa semafora se odma katapultiram da ne ugrozim ove pored mene ili ove preko puta..
A kad sam u naletu to jedino radim u vecernjim satima kad preko puta nema vozila..
-----------------------------------
Ekv kako upade u diskusiju sa ostalim clanovima vezano za post koji sam ja objavio kad sam ti na ignor kad ne vidis moje postove..![]()
znak kaze da moze pravo i desno...a ne dijeli trake... da je ovakav znak, a mislim da je nekad i bio....odan bi bila druga prica(ovaj na dnu)
tako da sam ja na mjestu ovoga kaznjenoga, dao bih policiji kaznu da obrisu guzicu da njom...makar dok ne rijese situaciju
To je tako i sad, što se tiče prednosti vertikalne u odnosu na horizontalnu.
Ovaj znak važi za obije trake (ne mogu staviti za svaku traku poseban znak) i označava obavezan smjer pravo i desno (ili zabrana skretanja lijevo u ul. Slobode), dok je horizontalnom signalizacijom propisano da možeš iz desne trake samo desno.
Pa objasnio si ovom skicom
Vidiš da je problem samo što na kolovozu postoji lijeva strelica, da nje nema sve bi bilo jasno i identično raskrsnici kod hotela![]()
@ribomax....
da ne pisem opet, mislim da imas odgovor u mom postu odamh iznad tvog
naravno, ako en grijesim i ja...ali mislim da je odje situacija jasna...
I ja bih više volio da si ti u pravu, ali bojim se da je ovo već na sudu, sa pozvanim vještakom riješeno ovako kako sam napisao tj. momak je kažnjen za pogrešno prestrojavanje
bice da je vjestak zavrsio ekonomski fakultetkao i ovi sto se bave uopste saobracajnom infrastrukturom kod nas
![]()
A nije ljudi što ste tvrdoglaviNe znam kako vam nije jasno
![]()
Onaj zadnji primjer gore što si postavio je kad su u pitanju 3 trake, što kod nas nije slučaj, i baš kao što ti reče ribomax, isti primjer kao sa školske slike iznad, samo makneš horizontalnu strelicu za lijevo, i imaš identičnu situaciju
Last edited by ^^0LIvEr_QuEeN^^; 09-06-20 at 12:57.
dobro...ono je za 3.... a onda imas varijaciju na zadatu temu..
razlika izmedju ovoga znaka je sto je ovo znak obavjestenja, a onaj okrugli znak izricite naredbe...
jedino ako ne postoji neko pravilo koji sa toga znaka izricite naredbe spusta ovlascenje na horizontalnu signalizaciju jer nema ovakvog znaka obavjestenja...
Last edited by E_K_V; 09-06-20 at 13:05.
Dobro, ali vertikalnom signalizacijom nije označen smjer/prestrojavanje, već samo obavezan smjer pravo/desno, i onda nam horizontalna dodaje još i to da je desna traka samo za desno, i zbog toga ne vidim ništa sporono?
p.s. a pogotovo što ja koji regularno vozim lijevom trakom pravo, dolazim u situaciju ne mogu da se prestrojim kasnije kod hotela u desnu traku, zbog likova koji idu pravo tom desnom trakom, i još oni tebi sviraju kad oćeš posle u desno da se prešaltaš...
Last edited by ^^0LIvEr_QuEeN^^; 09-06-20 at 13:06.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks