Page 166 of 213 FirstFirst ... 66116156162163164165166167168169170176 ... LastLast
Results 4,126 to 4,150 of 5314

Thread: [DILEMA] Starogradnja / novogradnja

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Pa s obzirom da zasađeno prije deset god mislim, veoma brzo je poraslo zahvaljujući navodnjavanju koje je sprovedeno od kružnog do drugog kružnog. Izuzetno je taj sistem zahvalna stvar. Bez vode, surovi podgorički žaropeci ne daju šanse drveću...

Thanks Thanks Given 
    438
    Thanks Thanks Received 
    113
    Thanked in
    54 Posts

Lada masu, lada masu slušajte ljude Direktora dasu.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk
    I did it for me. I liked it. I was good at it. I felt alive. - Walter White

3. The Following User Says Thank You to Krstooo For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    195
    Thanks Thanks Received 
    460
    Thanked in
    242 Posts

Na starome drvo niče, direktore pukovniče

5. The Following User Says Thank You to kupus For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    34
    Thanks Thanks Received 
    40
    Thanked in
    34 Posts

Ti zeleni pokreti i partije po Evropi i svijetu su u suštini zamjena za nedostatak religije kod ljudi. To je pomalo način života kao nekad rock n roll. Klanjanje i idolopoklonstvo prema rijekama, drveću, livadama. Nema Boga a mi smo šumska bića kao životinje. Vodja toga u Njemačko je ateista Joška Fišer. U Srbiji je fanatični ateista Duci Simonović. Nijesam eksplicitno protiv ali pomalo se pretjeruje sa time. Lijepo je očistiti korito rijeke ali ima fanatika koji po cijeli dan gledaju gdje će zasaditi drvo i to predstavljaju kao smisao života. Duboko antihrišćanstvo.

7. The Following User Says Thank You to recbok For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    139
    Thanks Thanks Received 
    472
    Thanked in
    244 Posts

Eno i Njujork je sav u betonu pa sto ne bi i Podgorica bila. Nismo mi nista gori.
    "ne prdnjavi, prdnjavo ljudska..."

Thanks Thanks Given 
    3,383
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Izašle Arhitekte iz KANA pod Ljubovic i za par sati našle gomilu nepravilnosti
    Pišu :
    Šetajući pored Ljubovića, zaključismo da niko ne poštuje detaljni urbanistički plan!
    Ove nedjelje smo izašli na teren i uporedili zatečeno stanje sa onim što stoji u DUP-u "Zabjelo-Ljubović": predstavljamo nekoliko primjera kršenja urbanističko-tehničkih uslova propisanih ovim planom. Mada ovaj spisak nipošto nije konačan, iz njega se jasno vidi da odstupanja ima na svakom koraku. Čak i ako ne ulazimo u to da li je ovaj plan kvalitetan ili ne i kako to da i dalje važi iako je donesen davne 2009. godine, iz priloženog se vidi da se ispod Ljubovića gradi suprotno važećim propisima. O ovome ćemo bez odlaganja obavijestiti nadležne.
    Има још доста таквих ствари у том кварту, за једну од њих је звана грађевинска инспекција, наравно ништа се није десило. Све ово је да је било воље могло бити направљено по правилима накарадног дуп-а, али није било довољно што се на свакој парцели могло градит већ су градили и више од дозвољеног.

Quote Originally Posted by Director View Post
    Evo jedan svježi video Podgorice

Evo i starih snimaka. Dobro pogledajte kakav bio Titograd nekada, imate snimke iz aviona

Sva priča se svodi na to da se Podgorica non stop pljuje i najviše od onih koji se ovdje nisu podizali. Izvrću se komentari onih sa kojima se diskutuje, omalovažavanje u nemoći izražavanja činjenicama itd.

Na snimcima možete vidjeti da Podgorica nikada nije bila okružena zelenilom kako se priča. Ne zato što ja volim beton nego je i sama Stara Varoš bez ikakvog drveća bila, Gorica se pošumljavala jer je bila golet. Naselja su se gradila identično sadašnjem planiranju, jedino je Blok 5 imao prostor i podršku za realizaciju , mada nije ni on bogat drvećem osim što ima to malo više površina od suve zemlje i divlje trave ali kad upeče u jul i avgust svi klime podjednako pale niti je tamo kao pored Mareze u odnosu na druge djelove grada.

Čovjek tvrdi da ne postoji niđe u svijetu ovako nešto kao u PG. Evo neće mi biti teško da vam postavljam hiljade slika kao dokaze da postoji i gore.

Priča o betonu se poteže uglavnom kada počnu topliji dani jer ljudima sa strane poteškoće počinju sa rastom temperature u PG. Dok je zima blaga i nju niko ne pominje. Kome brate se ne sviđa Podgorica niko ga ne ćera da u nju živi samo je nemojte pljuvat non stop jer je to prejadno.

Jasno je svakome da postoje djelovi grada poput onih slučajeva na Zabjelu pod Ljubović koji su zastiđe ali samo pričati loše je u najmanju ruku zlonamjerno i bezobrazno jer Podgorica nije nekome najljepša na svijetu, neko je voli i kao takvu. Pomenu li iko od vas zelene nove površine u Podgorici poput parka kod ETF-a , raznih novih drvoreda u mnogim ulicama? Kraljevog parka, novih staza za bicikliste(nećemo se valjda u 21 vijeku voziti po balegama i makadamu)
    Рођен сам овдје, и Подгорица ми је ружан град.
    У цг су ми од Пг ружнији, Рожаје, Бијело Поље, Будва, и Улцињ.
    Памтим да је у центру уништено 5 дјечјих игралишта за зграде и паркинге. Да је карађорђев парк окинут ради зграде. Свака површина која није бетон или асфалт је зелена, и кад се бетоира или асфалтира више нема назад. Власт општинска овај град не води како треба и живот њених становника ће бити све неугоднији у оваквој подгорици.

Quote Originally Posted by recbok View Post
    Ti zeleni pokreti i partije po Evropi i svijetu su u suštini zamjena za nedostatak religije kod ljudi. To je pomalo način života kao nekad rock n roll. Klanjanje i idolopoklonstvo prema rijekama, drveću, livadama. Nema Boga a mi smo šumska bića kao životinje. Vodja toga u Njemačko je ateista Joška Fišer. U Srbiji je fanatični ateista Duci Simonović. Nijesam eksplicitno protiv ali pomalo se pretjeruje sa time. Lijepo je očistiti korito rijeke ali ima fanatika koji po cijeli dan gledaju gdje će zasaditi drvo i to predstavljaju kao smisao života. Duboko antihrišćanstvo.
    Баш глупост, папа фрањо први тражи заштиту природе.

On Earth Day, pope says nature will not forgive our trespasses

https://news.trust.org/item/20200422104126-w4mdr
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Ja o tome pišem ali zalud. Svijest građana Podgorice o zelenim površinama nikada nije bila razvijena. Gradile su se zgrade, blokovi, a zelenilo nije pratilo razvoj naselja. Da li razlog leži u nedostatku novca opštine ili nečem drugom?
    Piše se o planiranju nekada, a taj period "nekada" je iznjedrio itekako puno bivših city kvartova. Kompletan dio od Blažovog mosta do moskovske ulice je bio city kvart. Njihove dvorišne strane su bile goli beton, bez trave, sa razlikom što je sada poraslo to malo drveća. Dakle, problemi su postojali uvijek a arhitekte su i tada ćutale, tek se Kana oglasila devedesetih da kaže ponešto o razočarenju što su se zgrade sadašnjih ministarstava mijenjale bez mišljenje struke u unutrašnjosti.
    Đe je bila ta struka nekada? Čak i sam projekat Bloka 5 je nailazio na otpor struke(s razlogom jer je bila velika investicija). Zašto se ćutalo o mnogim naseljima. Pogledajte Zabjelo od kružnog toka đe je Osmanagić , pa sve do bivše fabrike, nisu toliko decenija se sjetili da posade drvo, da se građani tamo makar pokrenu, da se napravi trotoar. Izgleda kao da je Kenija a ne glavni grad države. Đe su svi ovi ljudi svih ovih decenija?????

Podgorica nije ružan grad, već je njen razvoj bio bez ikakve vizije. Kuće su se pravile kako se htjelo kome, 90% dajbabske gore su zaposjeli došljaci kao i po Zlatici i Zagoriču da jašu na divlje, uzurpurajući tuđu zemlju a PG mrze iz dna duše.

Ovo ispod Ljubovića je apsolutna katastrofa. Od jednog veoma lijepg prostora su napravili vrela ribnička i kakaricku goru.

11. The Following User Says Thank You to Director For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    346
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    289 Posts

Podgorica je jedan lijep grad...

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    773
    Thanks Thanks Received 
    295
    Thanked in
    121 Posts

Poenta je da su blokovi starih zgrada rađeni na taj način da si mogao urediti prostor oko njih. Svi ti blokovi preko morače su ozelenjeni danas. Siti kvart ne možeš oplemenit ni žbunom a kamoli drvetom. Neka nema zelenila jedan Siti kvart, no je problem što se po tom principu gradi čitav grad .

Sent from my SM-A720F using Tapatalk
    Last edited by Ser Bronn; 06-06-20 at 12:37.

14. The Following User Says Thank You to Ser Bronn For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    9,218
    Thanks Thanks Received 
    6,686
    Thanked in
    2,626 Posts

Aooo koji pakao od teme, sta se sve okaci odje. Ovaj kaci slike gradova i dalje

Sent from my Redmi 6 Pro using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

@Ser Bronn

Jedini veći prostor je bio osmišljen u Bloku 5 ali meni taj prostor i dan danas ne djeluje sređeno kako bi trebalo i da nikakvu nema ljepotu. City kvart nije jedini primjer jer ima na hiljade gorih primjera. Ispada kao da ja branim City kvart ali to naselje meni lično ljepše izgleda nego 90% stambenih zgrada preko Morače.

Na što liče one male zgrade što ih zovu Teletebisima u Momišiće? One zgrade uz ulicu kod Vezira? Na što liči cijeli onaj kvart ulice Ivana Milutinovića preko puta Sportskog? Pa ljudi City kvart je malji deca za taj haos.

Meni je toliko iritantno da se ne gledaju stvari koje su se dešavale odavno, nego im bode oči City kvart.
    Last edited by Director; 06-06-20 at 12:49.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by kaemSe View Post
    Aooo koji pakao od teme, sta se sve okaci odje. Ovaj kaci slike gradova i dalje

Kačim kao dokaz da postoje daleko gora naselja po razvijenom svijetu. Nešto ti nije jasno?

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Pogle ovo
    One Ring to Rule them all...

19. The Following User Says Thank You to Gandalf_White For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    9,218
    Thanks Thanks Received 
    6,686
    Thanked in
    2,626 Posts

A ti mi nisi jasan nikako. Ja ovo ne bih radio nikad. Pa svaki grad na svijet ima predgradje ili gusto naseljeni kvart. Prica je da se vrti u krug godinama

Thanks Thanks Given 
    9,218
    Thanks Thanks Received 
    6,686
    Thanked in
    2,626 Posts

Okaci Mico tragediju, umro sam od smijeha. Mada zbilja ka sto neko napisa Amsterdam za siromasne.

Thanks Thanks Given 
    195
    Thanks Thanks Received 
    460
    Thanked in
    242 Posts

Blok je Los Andjeles za city kvart

23. The Following User Says Thank You to kupus For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by kupus View Post
    Blok je Los Andjeles za city kvart
    Blok samo zbog vrtića, škole i dz ima prednost inače ja sebe ne bi mogao da zamislim da živim u zgradi tamo đe pola spratova ima jednu boju fasade, pola nema i slično. Djeluje mi zapušteno kao i velika većina starogradnje. Ako je to Los Anđeles, radije mi živio u Spuž.
    Last edited by Director; 06-06-20 at 13:11.

Thanks Thanks Given 
    346
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    289 Posts

sto rece jedan mojkovcanin kad je kupio stan u city ada da sam ja htio travu i sumu ispred kuce da gledam ne bi se ni spustao u Podgoricu no ocu na beton da zgazim

26. The Following 8 Users Say Thank You to kauboj24 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Bogomi su mnogi u centar PG iz baljegavih opanaka zagazili na beton...

Thanks Thanks Given 
    4,316
    Thanks Thanks Received 
    8,331
    Thanked in
    3,174 Posts

Quote Originally Posted by kauboj24 View Post
    sto rece jedan mojkovcanin kad je kupio stan u city ada da sam ja htio travu i sumu ispred kuce da gledam ne bi se ni spustao u Podgoricu no ocu na beton da zgazim

Moze lock

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

29. The Following 2 Users Say Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    458
    Thanks Thanks Received 
    379
    Thanked in
    232 Posts

Ko mi to dira Blok 5! :twisted:

Premjestite ove postove u odgovarajuću temu, pa da se uključim u koljenju. layful:

Bez zezanja sada, treba ostaviti zelenu površinu, pa će se urediti kad tada, ako je ne ostavite ne možete je urediti. Zar ne?

Vjerujem da ćemo se svi složiti da u 21 vijeku definitivno potrebno imati bolja urbanistička rješenja nego u 20tom.

Jer nije da imamo neograničene poljane. A dešava nam se Ljubović ! Divna lokacija, užas od naselja. Šteta velika šteta.
    Quote Originally Posted by Prekidi_stvarnosti View Post
    I have loved the stars too fondly to be fearful of the night.
    Okreni na igru!

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Bolje ne zbijajte šale sa mojkovčanima da ne prikuca DB nekima na vrata

32. The Following User Says Thank You to Director For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    Na što liči cijeli onaj kvart ulice Ivana Milutinovića preko puta Sportskog? Pa ljudi City kvart je malji deca za taj haos.

Meni je toliko iritantno da se ne gledaju stvari koje su se dešavale odavno, nego im bode oči City kvart.
    Na šta liči??

Zelenilo sa klupama oko zgrada, kvalitetni stanovi sa lijepim rasporedom. Park oko dvorca pored, park ispred bazena, pored, malo dalje viseći i njegošev park. Škola blizu, vrtić još bliže. DZ stvarno nije.

Vidjećemo city kad propanu fasade na šta će da liči. Beton i sivilo.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

34. The Following User Says Thank You to kimmi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Na šta liči??

Zelenilo sa klupama oko zgrada, kvalitetni stanovi sa lijepim rasporedom. Park oko dvorca pored, park ispred bazena, pored, malo dalje viseći i njegošev park. Škola blizu, vrtić još bliže. DZ stvarno nije.

Vidjećemo city kad propanu fasade na šta će da liči. Beton i sivilo.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
    Meni liči na sirotinjski geto. City je za taj dio Menhetn

Thanks Thanks Given 
    9,218
    Thanks Thanks Received 
    6,686
    Thanked in
    2,626 Posts

Pa jes zeleno je. Fali betona i da cujes komsiju cetiri sprata iznad kad prca nesto.

37. The Following User Says Thank You to kaemSe For This Useful Post:

Page 166 of 213 FirstFirst ... 66116156162163164165166167168169170176 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)