Ima. Ali lombardni krediti su u domenu spekulativnih poslova, a broj takvih kredita u CG bi bio na nivou statisticke greske i onda neće niko da se bakće time.
Genralno, ovakav vid kreditiranja nije zastupljen u Evropi koliko u USA npr.
Nema ko da ih procijeni vjerovatno
Ima. Ali lombardni krediti su u domenu spekulativnih poslova, a broj takvih kredita u CG bi bio na nivou statisticke greske i onda neće niko da se bakće time.
Genralno, ovakav vid kreditiranja nije zastupljen u Evropi koliko u USA npr.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Sig je bilo al da ne rovim sad dje je najpovoljnije uzeti karticu za trgovinu putem interneta,imam ovu Adiko al uz zadnje vrijeme klepaju zesce znam kad sam je uzeo da je bilo odrzavanje 1e sad vidim u zadnje vrijeme 3e bez ikakve najave,kakvo je stanje sa ostalima?
Sent from my iPad using Tapatalk
Koristim nlb gift tj san karticu . Nema odrzavanja vec prilikom uplate ti skidaju 0,5% min 50 centi . Zadovoljan skroz
Addiko je digla neke naplate, sad mi skidaju 6 e :stupid: brzo cu da se odjavim jer niti mogu na rate sta kupiti em deru, em nema popusta...
A kako to mislite banka vam skida? Jeste li pročitali ugovore o vođenju računa? Imate li ih kod sebe uopšte? I što mislite krade li vas iko ako postupa po ugovoru koji ste potpisali?
Ili svi slijepo potpisujete, i onda nastaje pljuvačina po svakoj mogućoj banci jer je skuplje održavanje računa nego prije.
Inače:
NLB vođenje računa 1€ https://api.nlb.me/files/1590584182-...8072020-v2.pdf
Addiko vođenje računa 1.5€
CKB 1.19€ https://www.ckb.me/upload/gradjani/P...a_25052020.pdf
Erste 0.99€ https://www.erstebank.me/content/dam...003%202020.pdf
Podgorička 1.5€ http://www.podgorickabanka.me/sites/...a_23012020.pdf
Hipotekarna 0.90€ https://www.hipotekarnabanka.com/sta...ostali-prilivi
Je li baš toliko teško prelistat sajtove i vidjeti ko što nudi ili unaprijed samo reći lopovi?
Last edited by hercules; 02-06-20 at 09:12.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
hercules, nije napamet iako mozda ne obracam paznju za sta je znam da mi je ranije skidalo 2,99 a sad 2,99+3,49 (naknada za mjesecno odrzavanje paketa- tacno pise), dakle imam mobilnu aplikaciju vec par godina i skidalo je 2,99 za ziro racun i uslugu aplikacije a sada naknada za tekuci racun od 3 i nesto eura (pretpostavljam da je to neka osnova plus sto ga ima na aplikaciji kao i ziro racun odvojeno) Dakle 6 i po eura mjesecno mi skida novca - sto je mnooogo pa za sta god da je.
Last edited by Because; 03-06-20 at 09:43.
Zatvaranje racuna bi trebalo biti besplatno, pa odes do druge banke... otvoris racun. I zatvoris kod tih ________.
U CG ima 13 banaka i “banaka”, pa izaberi https://www.cbcg.me/me/kljucne-funkc.../tarife-banaka
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Nije iz licnog iskustva ali bijah u Addiko banci vise puta u zadnjih par dana i svaki dan je bilo stranaka koje su se zalile na ovo isto a radnice iz banke bi pokusavale da objasne zbog cega se pretplata sama povecala, bez ikakvog potpisa na nove tarife.
Ako sam dobro cuo (dok su mi kucali 10 uplatnica) nije to od juce nego od prije 2-3 mjeseca, taman nedje od kad je korona pocela, tj. mjere iste sto 'na prvu loptu' moze da zvuci dosta pokvareno od strane te banke ali eto... Korisnici iste ce bolje znat' od mene sigurno.
P.S. Inace nisam odavno placao nista u banku, pogotovo ne veliki broj uplatnica pa sad 'provalih' da je u NLB banci provizija po uplatnici "samo" 1 euro. Ja za vecu proviziju po uplatnici nisam cuo niti sam je ikad placao pa sam zato i izasao iz banke i u Adikko platio 50c po uplatnici a redovno placam 40c u Ziraat banci.
Last edited by Fidel Castro; 03-06-20 at 11:14.
--------------------------
Do Not Disturb.
Meni hipotekarna poce da naplacuje 40c za drugi tekuci racun, za koji godinu i nesto nisam nista placao. Vele bila je odluka na sajt objavljena... Aha...
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Osjetili da imamo para pa klepaj
Sent from my P 30 pro using Tapatalk
Satelitski resiveri/oprema
O ovim stvarima sam ja odavno pricao i jedan od razloga zbog kojeg sam se razisao sa Erste bankom.
Mijenjaju uslove ugovora (UVIJEK na gore) a obavjestenje okace nedje na sajtu, kao da to iko gleda.
I onda pocne naplata, iz mjeseca u mjesec za nesto sto ne znas, nisi informisan niti si ikad pristao.
Ja sam ubijedjen (nisam pravnik) da ovo ne moze nikako da bude legalno ali se ocigledno radi godinama.
Ja svoj "dug" nikad nisam platio. Niti cu. A volio bi da vidim kako bi taj sudski proces isao da oni dokazu da im ja dugujem za uslugu koju ja cak nisam ni koristio a nikad se sa njom ni slozio nisam niti ista dodatno potpisivao.
Kod nas te svako muze kako stigne i ovakvo poslovanje jeste lopovsko i ne treba pristajat' za placanje bilo kakvih troskova nastali ovako pokvarenim odlukama na koje korisnik nikad nije pristao niti se sa izmjenama ikad slozio dajuci potpis na izmjenjen ugovor.
Da je srece, ovakve stvari bi regulisao i CEZAP, tj. do sada je pokrenuta samo JEDNA kolektivna tuzba protiv CKB-a zbog slicnog problema (ako se ne varam) i ne znam dokle je ta tuzba dosla. A trebalo bi takvih tuzbi pokretat' svako malo, za svaku banku koja koristi ove 'podmukle taktike' koje su protivne bilo kakvom razumu. Ne kazem 'zakonu' jer ponavljam da nisam pravnik. Mozda u zakonu stoji da je njihova obaveza da okace izmjene na sajtu i sa tim postuju zakon. Ali to bi samo znacilo da je zakon nikakav i da takve banke isti zloupotrebljavaju kako bi drali kozu svojim korisnicima.
Last edited by Fidel Castro; 03-06-20 at 11:42.
Do Not Disturb.
Dakle koju uzeti ?![]()
Hipotekarna je majka, samo da se ne pokvare..
Banku? O tome ti treba da odlucis na osnovu TRENUTNIH uslova koje svaka banka nudi.
Ono sto je moj savjet svima je da pokusaju da se ogranice na JEDNU banku (koliko je to moguce) i da redovno provjeravaju uslove iste. A ukoliko se uslovi pogorsaju ili cuju/saznaju da je u nekoj drugoj bolje... da bez razmisljanja tamo i predju. Nijedna banka ne cijeni nikakvu lojalnost niti ista slicno, treba ih tretirat' kao sto banke tretiraju i svoje korisnike (ili makar blizu toga).
Ja koristim samo NLB San karticu koju placam 5e za rok vazenja od 3 godine. I dodatno placam 20c za SMS obavjestenja koja su mi nuzna (iako nisam zadovoljan sa 'nepreciznoscu' istih). Uz to je 0.5% provizije sto je meni skroz ok jer je ne koristim previse. Definitivno nije za one koji trose desetine hiljada eura mjesecno preko kartice. Za vecinu je odlican izbor, po mom skromnom misljenju.
Do Not Disturb.
Ne daju banke nama novčane kredite nego mi dajemo banci naš novac od mjesečne zarade u odredjenom periodu. Mi smo ti koji finansiramo banke a ne one nas. Banke zavise od nas a ne mi od njih.
Meni Nerandzasti paket kod Hipotekarne za 2.5e zavrsava posa. Tekuci, Viza i Master premium(50c), e banking i sms... Tu nemam zamjerke. Ok su bili i za neke potrosacke kredite, mada to je lako kad je jaka firma u pitanju...
Za neke vece kredite 20+k eura, tipa stambeni, nista...
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
two things are infinite:
the universe and human stupidity;
and I'm not sure about the universe
Dalje, ni ovo nije tacno, ne moze bilo koja kartica u MojNovcanik, mozes sa njom da kupis vaucer pa koristis moj novcanik, ali ne moze da se stavi bez od hb kartica. Ovo je sa zvanicnoga sajta.
Sent from my MI 8 using Tapatalk
two things are infinite:
Evo, i onda narod zbunjen, ili obmanut?
Sent from my MI 8 using Tapatalk
two things are infinite:
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks