Page 144 of 213 FirstFirst ... 4494134140141142143144145146147148154194 ... LastLast
Results 3,576 to 3,600 of 5314

Thread: [DILEMA] Starogradnja / novogradnja

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by Totalno Lagan View Post
    Zar je neko stvarno kupovao stanove tamo za 1300e?
    Auh!
    Malo vam je teska prica narode.
    Evo ja sam poslom vise vezan za primorje pa sam uzeo stan u Budvi od podizvodjaca- covjeka ciju familiju poznajem dosta dobro i za kojeg znam da nije prevarant. Pozicija i spratnost stana je odlicna i izasao me na kraju kvadrat oko 1200 eura, jer je balkon ispao duplo veci od predvidjenog zbog nekakve "zelene povrsine" sto god im to znacilo
    Eto sam otkrio o kom se investitoru radi, kad sam cuo da ista firma prodaje stanove na Tuskom putu medju onim skladistima za 1250 eura, shvatio sam da sam napravio dobru trgovinu. A jedan sumnjivi podizvodjac mi je nudio isti takav stan za manje para.
    Nijesam stan uzeo zbog turizma i rentiranja vec da tamo zivim makar pola godine, tako da me zabolje oce li cijene jos padati ili ne, ako panu skocice ponovo, ne sjekiram se mnogo oko toga. Ne bih ni kupovao nista zbog sve ove situacije da me kuci nijesu pritiskali da micem pare sa banke, svaki dan su me cimali i slali mi slike stanova i agencija, stvarali mi neku paniku i nervozu, tako da sam pocinuo kad sam uzeo taj stan.
    Platio bih kvadrat 100e vise da ne prolazim ponovo kroz tu muku.

A ljudi valjda kupuju stan zbog neke potrebe, lokacije, dijela grada, meraka nekog a ne zbog kalkulacije oce li skocit kvadrat stana 100 eura za 10 godina. Ja ne bih zamijenio svoj stan u Pg za neki drugi dio grada koji mi se ne dopada sve da znam da ce vrijednost 3x da mu skoci. Valjda to treba da bude dom u pravom smislu rijeci a ne da se patis nedje dje ti se ne dopada zbog neke sitne racunice koju mozes na hiljadu drugih nacina da zaradis i napravis.
    Kupuje je naravno stan/kuća đe ti se sviđa ali isto tako se gledaju i druge stvari ako se odlučiš nekad za prodaju, da ne izgubiš...

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,525
    Thanks Thanks Received 
    1,163
    Thanked in
    527 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    ne znam zasto toliko pricate o "renomiranim" investitorima i njihovim bajkama. trenutno kamatasi ojadise podizvodjace, a nije pocelo sa koronom. dobijes stan u kompenzaciju ili poslovni, kredite tesko mozes da dobijes od banke.... cijene nekretnina su i u pola cijene isle, samo da se ljudi izvuku. i kad se jednom tako opeces, nema ulaska u novi posao. sve je manje ljudi koji se zalijecu da kupuju stanove.
    pricate o kvalitetu a pola zgrada ima kineski parket i plocice, mermer ispred zgrade.
    da ne pricam koliko investitori stanova rentiraju preko agencija. ne znam odakle vam to da je sve prodato. i kes je kralj kod svih. to sto se kupuju stanovi na kredite od banaka na 1000+pa im to drzi cijenu je druga prica. pa nekoliko investitora je placalo dazbine drzavi preko nekretnina. jedna u podgorici je cak na iznajmljenom zemljistu od grada. da znate pola sta tu ima, ne da bi bili iznenadjeni, nego bi se pitali je li moguce....
    koliko podizvodjaci tek fuserisu i zamaskiraju stvari ne znas dok ne krenes da nesto ti uradis u stanu.
    bukvalno je za ginisa sto se kod nas radi sa trzistem nekretnina u kojem nema eura,osim bankarskih kroz 1000+. za kes su potpuno drugacije price

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
    Eto taman tako.

Samo ako bog da da ne bude drugog talasa ove ebene Korone da dogodine bude neka ludilo turisticka godina i da krajem iduće godine se polako počnemo vracali u normalu.

Stanovi će biti nikad povoljniji sigurno bar do kraja iduće godine i ko bude imao keša sledeće godine biće baja...

Thanks Thanks Given 
    28
    Thanks Thanks Received 
    76
    Thanked in
    47 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    Kupuje je naravno stan/kuća đe ti se sviđa ali isto tako se gledaju i druge stvari ako se odlučiš nekad za prodaju, da ne izgubiš...

Jasno.
    Sve je to ok, razumijem kako ljudi razmisljaju, oce najvise da dobiju za svoje pare i da im taj mrceni stan koji predstavlja sav njihov kapital i imovinu sjutra ima sto vecu vrijednost.
    Ali pominjete neke analize, trzista, literaturu na tu temu. Nijesam neki strucnjak za nekretnine ali ne znam o kakvoj to zaradi pricate? Znaci neko je kupio stan za 70000 eura prije 10 godina i taj stan sad vrijedi 80000. Je li to kao neka dobra investicija, 10 hiljada eura za 10 godina???
    Jedno je kad neko jedva skrpi pare za krov nad glavom pa oce da prodje sto bolje, ali ljudi koji imaju dosta kesa koji "investiraju" u stanove i to u Podgoricu mi stvarno nijesu jasni.
    Ko je mislio da pravi pare sa nekretninama to je uradio na primorje i to uglavnom sa zemljom, sve ovo o cemu vi pricate je obicno jajarenje.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    zasto ovo mislis? Ja razumijem zasto ce doci do skoka cijena placeva po brdima koji budu oko autoputa ali ne vidim zasto ce cijene u centru PG skocit zbog autoputa?
    Neće doći po brdima baš. Skočiće u Kolašinu za početak, a autoput će imati veliki značaj i za sjever CG, predviđam da će živnuti i poljoprivreda i stočarstvo , Podgorica i primorje će biti zanimljivi i kupcima u Srbiji kojima ćemo biti na 4 ipo sata vožnje, posebno primorje. Nisam pominjao centar PG ali je PG fakat centar Crne Gore kao glavni grad i ubijeđen sam da će doći do porasta cijena kako bude rastao kvalitet života. Ne može se sve posmatrati negativno i misliti da će nas snać jad i čemer

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by METZ View Post
    Eto taman tako.

Samo ako bog da da ne bude drugog talasa ove ebene Korone da dogodine bude neka ludilo turisticka godina i da krajem iduće godine se polako počnemo vracali u normalu.

Stanovi će biti nikad povoljniji sigurno bar do kraja iduće godine i ko bude imao keša sledeće godine biće baja...
    Keš ima mali broj ljudi. Veći je procenat onih koji kupovinu ostvaruju kreditom. Ja ne vjerujem u procentualni pad o kojem pišu ovdje, već na korekcije do 5% max ako bude frki i osim ako se ne radi o lošim lokacijama i manjim investitorima koji mogu zapasti u problem. Ne treba navijati da bude loše jer ako neko misli da treba da nam bude loše svima da bi taj neko kupio stan po "realnoj" cijeni onda je suvišno pričati...

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Jasno.
    Sve je to ok, razumijem kako ljudi razmisljaju, oce najvise da dobiju za svoje pare i da im taj mrceni stan koji predstavlja sav njihov kapital i imovinu sjutra ima sto vecu vrijednost.
    Ali pominjete neke analize, trzista, literaturu na tu temu. Nijesam neki strucnjak za nekretnine ali ne znam o kakvoj to zaradi pricate? Znaci neko je kupio stan za 70000 eura prije 10 godina i taj stan sad vrijedi 80000. Je li to kao neka dobra investicija, 10 hiljada eura za 10 godina???
    Jedno je kad neko jedva skrpi pare za krov nad glavom pa oce da prodje sto bolje, ali ljudi koji imaju dosta kesa koji "investiraju" u stanove i to u Podgoricu mi stvarno nijesu jasni.
    Ko je mislio da pravi pare sa nekretninama to je uradio na primorje i to uglavnom sa zemljom, sve ovo o cemu vi pricate je obicno jajarenje.
    Pa jeste zamorna priča ali eto započeli smo je debljinom zida , a završavamo naširoko bez smisla nečim desetim. Uostalom nije loše podijeliti iskustva i mišljenja, zbog toga i jesmo ovdje Totalno lagani krEalju

Thanks Thanks Given 
    2,100
    Thanks Thanks Received 
    3,742
    Thanked in
    1,573 Posts

Default Starogradnja vs novogradnja

Imam poznanika koji evo 10godina drzi u banku jedan iznos novcani za kupovinu stana ( ne moze garsonjeru kupit za to) i sve ceka velike prilike, pad trzista i propast drugih.

Naravno cijeli taj period zivi u 40kvadrata za zenom i troje djece... tako im zivot prodje
    Last edited by acs; 21-05-20 at 21:28.
    f6

8. The Following User Says Thank You to acs For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by acs View Post
    Oce li mi ko objasnit kako ljudi ocekuju da doce do kataklizme, pada cijene stanova, a pri tome da njihovi prihodi budu isti. Ono svi propadaju bez ja.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Imaju vele keš... Koliko ga puta pomenuše pomisliću da ođe obitavaju rođaci El Chapa

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Zabjelo skočile cijene u odnosu na 2012? Tamo osim dijela ispod Ljubovića samo možeš biti u kanalu sa kupovinom. Ljudi su kupovali stanove pa poslije prodavali sa gubitkom samo da se maknu odatle...

kojeg ljubovica, sprdas li se to. u onu kinesku cetvrt ondje. ono ce za 10 godina da bude veci geto nego lamele radoja dakica 90tih.
    a sto svo vrijeme pricas. u siti kvartu je kad je 1000+ bio aktuelan kvadrat bio 1290 eura. samo 6 mjeseci poslije zavrsetka mogao si da biras stan za 1150.
    i nije mi jasno ta prica, kao izbjegavanje stana od podizvodjaca(ako je sve 1/1 naravno). sta mislis kako on dobija stan, prazan, pa ga o svom troaku oprema. svaki stan je u zgradi isti, kako investitora tako i podizvodjaca. pa opet ih prodaju ispod cijene i po 100 eur i opet nema kupaca, a ovamo investitori kao sve prodali. stvarno pricas potpuno nepovezane stvari

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Ne radi se o izbjegavanju stanova od podizvođača već da često ne odgovara zbog kvadrature, pozicije, spratnosti(što bi uzimao stan na poslednjem spratu recimo bez obzira na nižu cijenu)

U City kvartu bio kvadrat 1150? Ja ti mogu garantovati da je to netačna informacija. Ako je možda bio jedan stan za hitnu prodaju po toj cijeni i pitanje koje kvadrature. Ja se sjećam kada je počeo prvi 1000+ da se tada u toj krizi kretala cijena 1300 za jednosobne stanove.

Last edited by Director; 21-05-20 at 22:14.

Thanks Thanks Given 
    41
    Thanks Thanks Received 
    692
    Thanked in
    217 Posts

Zabjelo skočile cijene u odnosu na 2012? Tamo osim dijela ispod Ljubovića samo možeš biti u kanalu sa kupovinom. Ljudi su kupovali stanove pa poslije prodavali sa gubitkom samo da se maknu odatle...

Ja sam kupio 2018 na Zabjelo stan.
    Zgrada iz 2009 ili 2010 ne znam tačno (mogu reć novogradnja jer u stan nije niko živio)
    Ja sam sačekao priliku i uzeo stan 785€ po m2 (toliko me ispao), od izdavanja istog izvukao sam oko 8k€
    Sad mogu da ga prodam po 1150€ odma. I da padne cijena na 800€ m2 opet ništa ne mogu da izgubim.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Đe na Zabjelo, koja zgrada?

Thanks Thanks Given 
    28
    Thanks Thanks Received 
    76
    Thanked in
    47 Posts

Ne radi se o izbjegavanju stanova od podizvođača već da često ne odgovara zbog kvadrature, pozicije, spratnosti(što bi uzimao stan na poslednjem spratu recimo bez obzira na nižu cijenu)

U City kvartu bio kvadrat 1150? Ja ti mogu garantovati da je to netačna informacija. Ako je možda bio jedan stan za hitnu prodaju po toj cijeni i pitanje koje kvadrature. Ja se sjećam kada je počeo prvi 1000+ da se tada u toj krizi kretala cijena 1300 za jednosobne stanove.

Pa zar to nijesu penthaus stanovi na poslednjem spratu?

Koliko je meni poznato, cijena stanova kod Celebica je bila 1150eura. Mozda grijesim u 50 eura.
    A zgrada Zetagradnje u City kvartu je prije 3-4 godine bila 1150, to znam provjereno.

Thanks Thanks Given 
    4,309
    Thanks Thanks Received 
    8,325
    Thanked in
    3,171 Posts

Litije i ova prica ozivljavaju nakon korone

16. The Following User Says Thank You to Mojsije For This Useful Post:

NSX

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    kojeg ljubovica, sprdas li se to. u onu kinesku cetvrt ondje. ono ce za 10 godina da bude veci geto nego lamele radoja dakica 90tih.
    a sto svo vrijeme pricas. u siti kvartu je kad je 1000+ bio aktuelan kvadrat bio 1290 eura. samo 6 mjeseci poslije zavrsetka mogao si da biras stan za 1150.
    i nije mi jasno ta prica, kao izbjegavanje stana od podizvodjaca(ako je sve 1/1 naravno). sta mislis kako on dobija stan, prazan, pa ga o svom troaku oprema. svaki stan je u zgradi isti, kako investitora tako i podizvodjaca. pa opet ih prodaju ispod cijene i po 100 eur i opet nema kupaca, a ovamo investitori kao sve prodali. stvarno pricas potpuno nepovezane stvari

Ima kod Ljubovića onaj dio oko streljačkog koji je ok i onaj drugi dio tamo put stadiona FK Zabjelo. Taj drugi dio je stvarno užas, Stari je za to svijet izmislio (ne Konik već Stari ), a ovaj prvi je ipak mnogo drugačiji. Znam da se nudilo liku 165k za stan od 118m2 i garažno mjesto onamo kod turske ambasade i lik odbio.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    66
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    26 Posts

A sto se cini od dooms day prognozera. Jos samo cekamo da se i Mojsije ukljuci, posto on i Gandalf godinama pricaju o nekom slomu drzavne ekonomije i cijenama stanova od 750€/m2. Ne znam samo kako im ne dosadi vise.
    Ovo pricam iz licnog iskustva, jer sam i sam u procesu kupovine stana i moram da se slozim sa Directorom u potpunosti. Potraznja diktira ponudu i cijene koje su sada su tu sa razlogom. Ovo ce i Krkna da potvrdi sigurno. Zbog virusa ce doci do blagog pada cijena, ali ce opet malo ko prodavati po tim cijenama. Ti sto budu prodavali, opet ce nam trebati kontakti ili sreca da se dodje do tih stanova. Tako da cijene mogu samo da idu gore. Pricam za Podgoricu, Budvu i Tivat.

Thanks Thanks Given 
    625
    Thanks Thanks Received 
    2,093
    Thanked in
    779 Posts

Pa zar to nijesu penthaus stanovi na poslednjem spratu?

Koliko je meni poznato, cijena stanova kod Celebica je bila 1150eura. Mozda grijesim u 50 eura.
    A zgrada Zetagradnje u City kvartu je prije 3-4 godine bila 1150, to znam provjereno.
    Kod Celebica je cijelo vrijeme prva faza City kvarta bila 1.150 €, to pouzdano znam, jer je po toj cijeni kupljen stan od njih u pretposlednjoj zgradi u toj fazi, a toliko je bio i u prvoj zgradi. Toliko je cijelo vrijeme bila cijena. Kasnije je skocila kod ovih koji su preprodavali.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

A jes, 1100 su ih na kraju davali. Dajte ljudi ne sprdajte se...Zetagradnja tamo prodavala 1150? Aooo

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Josh View Post
    A sto se cini od dooms day prognozera. Jos samo cekamo da se i Mojsije ukljuci, posto on i Gandalf godinama pricaju o nekom slomu drzavne ekonomije i cijenama stanova od 750€/m2. Ne znam samo kako im ne dosadi vise.
    Ovo pricam iz licnog iskustva, jer sam i sam u procesu kupovine stana i moram da se slozim sa Directorom u potpunosti. Potraznja diktira ponudu i cijene koje su sada su tu sa razlogom. Ovo ce i Krkna da potvrdi sigurno. Zbog virusa ce doci do blagog pada cijena, ali ce opet malo ko prodavati po tim cijenama. Ti sto budu prodavali, opet ce nam trebati kontakti ili sreca da se dodje do tih stanova. Tako da cijene mogu samo da idu gore. Pricam za Podgoricu, Budvu i Tivat.
    Polako samo drug.

Stisni te pare do novembra/decembra pa kad umjesto 50 kvadrata budeš mogao kupiti 65 zahvalices mi :*
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Polako samo drug.

Stisni te pare do novembra/decembra pa kad umjesto 50 kvadrata budeš mogao kupiti 65 zahvalices mi :*
    A odakle ljudima u kešu toliki novac?

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

A odakle ljudima u kešu toliki novac?

Pa evo kaže čovjek da planira, ovaj gore veli isto, totalno lagan je imao keš....
    Možda je prodao djedovinu, dobio masnu otpremninu, možda je čuvao 20 godina...
    A i za očekivati je da banke krajem ove godine učine kredite prijemcivijim ako misle da ljudi dižu kredite na krizu i da sačuvaju CG

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Većina kupaca do nekretnina dolazi zaduživanjem tj kreditom kod banaka. Te priče o đedovinama i slično su davno prošlo vrijeme. Nemojte željeti zlo kako bi ušićarili za vaše ambicije jer se može desit da i mnogi koji hoće kupe po nerealnoj cijeni u muci kasnije istu prodaju još bolnije...Ova priča je totalno bvz. Ja se nadam da vam se crni scenario neće obistiniti nikad.

BTW krediti neće biti povoljniji u odnosu na prošlu godinu i neće biti lako doći do kredita. Već sada traže garancije sa dvije hipoteke.

Last edited by Director; 22-05-20 at 08:53.

Thanks Thanks Given 
    2,312
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Pa evo kaže čovjek da planira, ovaj gore veli isto, totalno lagan je imao keš....
    Možda je prodao djedovinu, dobio masnu otpremninu, možda je čuvao 20 godina...
    A i za očekivati je da banke krajem ove godine učine kredite prijemcivijim ako misle da ljudi dižu kredite na krizu i da sačuvaju CG
    Koliko se ja razumijem krediti mogu samo biti skuplji.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Većina kupaca do nekretnina dolazi zaduživanjem tj kreditom kod banaka. Te priče o đedovinama i slično su davno prošlo vrijeme. Nemojte željeti zlo kako bi ušićarili za vaše ambicije jer se može desit da i mnogi koji hoće kupe po nerealnoj cijeni u muci kasnije istu prodaju još bolnije...Ova priča je totalno bvz. Ja se nadam da vam se crni scenario neće obistiniti nikad.

O čemu bolan pričaš ti druže ?
    Kakva želja ?
    Pričam ti o stanju na tržištu trenutnom pitao si me odakle ljudima živi keš ja ti rekao.
    Od kretanja cijena na trzistu nekretnina nemam ama baš ništa - niti prodajem niti kupujem niti imam plan da isto uradim.

Ali ako samo malo pogledaš stvari realno a ne iz svoje prizme učaurene možeš da vidiš da ljudi keš zadržavaju ne samo za stanove već za sve.

Sprdali su mi se na forumu dok još nije bilo Korone kad sam objavio da je u februaru u Kini pala prodaja telefona za 30%.
    Sta misliš kako ce kriza da se odrazi na prodaju/kupovinu svega ?

Hoćeš li da kupiš novo auto dok divlja ekonomska kriza?
    Možda novi telefon od 1000 eur na rate ?
    Da nećeš slučajno potrošiti 600-700 eur da odeš nedje na more?
    Možda ćeš da renoviraš stan u sred ovoga?

Prihodi nikome nijesu sigurni bez obzira čime se bavili.

Evo ti jedan primjer.

Platni promet u CG je u Aprilu pao za 30% i ok dobar dio biznisa nije radio ali uzmemo u obzir da su to pare koje nisu potrošene tada, što znači da je svima osim marketima promet pao makar 30%

Šta misliš da će da se desi kada iz platnog prometa izuzmemo jedno 1.1 milijardu eura od turizma (oficijelno) i još makar 500 miliona iz sive zone ?

Ove godine možemo očekivati 10-15% max prihoda u odnosu na prošlu godinu.

To je 25-30% BDP-a ili ti svih para u državi koje se neće vrtjeti.
    Projektovan je pad BDP-a od 9-15%
    Nijesu ovo izmišljeni podaci već ove podatke objavljuju relevantne institucije.

I sad zamisli ti dođeš i kažeš sve će da stagnira samo cijene nekretnina se neće mijenjati

Jel razumiješ koliko je to smiješno ?

Quote Originally Posted by remark View Post
    Koliko se ja razumijem krediti mogu samo biti skuplji.
    Ja opet posmatram kako se zapad vadio i vadi se iz tih kriza.
    Države subvencionišu kupce prvog stana,
    Manje kamatne stope
    Negdje ti država garantuje za depozit itd.

Bankama odgovara da se sredstva vuku, ne odgovaraju im loši krediti pa se valja neki balans napraviti
    Last edited by Gandalf_White; 22-05-20 at 09:05.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

O čemu bolan pričaš ti druže ?
    Kakva želja ?
    Pričam ti o stanju na tržištu trenutnom pitao si me odakle ljudima živi keš ja ti rekao.
    Od kretanja cijena na trzistu nekretnina nemam ama baš ništa - niti prodajem niti kupujem niti imam plan da isto uradim.

Ali ako samo malo pogledaš stvari realno a ne iz svoje prizme učaurene možeš da vidiš da ljudi keš zadržavaju ne samo za stanove već za sve.

Sprdali su mi se na forumu dok još nije bilo Korone kad sam objavio da je u februaru u Kini pala prodaja telefona za 30%.
    Sta misliš kako ce kriza da se odrazi na prodaju/kupovinu svega ?

Hoćeš li da kupiš novo auto dok divlja ekonomska kriza?
    Možda novi telefon od 1000 eur na rate ?
    Da nećeš slučajno potrošiti 600-700 eur da odeš nedje na more?
    Možda ćeš da renoviraš stan u sred ovoga?

Prihodi nikome nijesu sigurni bez obzira čime se bavili.

Evo ti jedan primjer.

Platni promet u CG je u Aprilu pao za 30% i ok dobar dio biznisa nije radio ali uzmemo u obzir da su to pare koje nisu potrošene tada, što znači da je svima osim marketima promet pao makar 30%

Šta misliš da će da se desi kada iz platnog prometa izuzmemo jedno 1.1 milijardu eura od turizma (oficijelno) i još makar 500 miliona iz sive zone ?

Ove godine možemo očekivati 10-15% max prihoda u odnosu na prošlu godinu.

To je 25-30% BDP-a ili ti svih para u državi koje se neće vrtjeti.
    Projektovan je pad BDP-a od 9-15%
    Nijesu ovo izmišljeni podaci već ove podatke objavljuju relevantne institucije.

I sad zamisli ti dođeš i kažeš sve će da stagnira samo cijene nekretnina se neće mijenjati

Jel razumiješ koliko je to smiješno ?

Ja opet posmatram kako se zapad vadio i vadi se iz tih kriza.
    Države subvencionišu kupce prvog stana,
    Manje kamatne stope
    Negdje ti država garantuje za depozit itd.

Bankama odgovara da se sredstva vuku, ne odgovaraju im loši krediti pa se valja neki balans napraviti
    Ja sam imao utisak da si ti iskreniji lik. Ja dobro pamtim pisanja i tvoja predviđanja odavno. Evo ja nisam vaučer mahač zastavama ove bratije na vlasti ali nikada ne bi poželio da se sve ambisa da bi se pokazalo koliko su isti loše vodili državu. Mnogi investitori pa i sama građevinska mašinerija itekako puno znači ekonomijama svake zemlje , pa i naše. Sve je povezano. Podaci o padu ekonomije usled krize izazvane koronom jeste realan i ozbiljan izazov ali sačekajmo brojke za maj mjesec, da se uvjeriš da ipak nije sve tako crno(ne mislim na prodaju nekretnina).

Jedno je pisati o trenutnoj situaciji zbog korone, a drugo su tvoja nerealna predviđanja o bambarisanju cijena nekretnina koja si iznosio godinama unazad prije korone. Dakle, ja ne želim i nikada neću imati kukavički pristup životu. Radovaće me ako je završen novi put prema Tuzima iako ne volim ljude koji su "svečano otvarali" prvu fazu. Kada se bude završio autoput , otvoriću bocu vina i svim radnicima našim i stranim nazdraviti jer je taj san ostvaren i da buduće generacije voze bez primisli o strašnim platijama.

Odbijam da mislim crno i depresivno. Ja sam najbolje gimnazijske dane i dosta godina proveo pod sankcijama, inflacijama, ratovima i nikad nikome od sadašnjih generacija ne bi poželio da prođe slične stvari. Neka makar oni budu pošteđeni i sve da im cvjeta na putevima budućim.

28. The Following 4 Users Say Thank You to Director For This Useful Post:

Page 144 of 213 FirstFirst ... 4494134140141142143144145146147148154194 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)