Originally Posted by
Director
Ja mislim druže da ako se ko sprda da si to ti...Jel mi možeš odat tajnu đe si kupio nekretninu?
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Ne mogu ali recimo da je uspješna investicija i da necu izgubiti ni ako pad nekretnina bude 40%.
Ali ne možeš da pricas o dobroj procjeni kada su cijene nekretnina konstantno rasle prethodnih 7-8 godina - zato ti kažem da se ne sprdas.
Dje god da si kupio stan 2012 pa i na Zabjelo ili u Zagoric u zgradi cijena bi ti porasla 10-20% jer je i tamo sa 950-1000 otišla na 1200.
Tako da ne treba biti previše pametan da bi se "zaradilo".
Pametan treba biti kada dolazi do ovakvih kriza. Pratiti tržište i čekati trenutak da se udje sa parama prije nego što ona kriva pada opet počinje da raste.
I zato ti kažem ako te zanimaju nekretnine - čitaj.
Vidi kako je došlo do stabilizacije cijena u Americi poslije krize, kako su se ljudi obogatili kupujući jeftino i prodajući po stabilizaciji, kako su se odlučili gdje da kupe.
Kako se moderni gradovi šire, kako dolazi do izmijestanja "centara" i zbog čega.
Kakvi su parametri CG, kretanje standarda, duga, direktnih stranih investicija itd itd itd
Pa onda to isto uradi za Irsku i par evropskih zemalja i biće ti jasno zašto ovo pričam "godinama".
A sad te pitam iskreno ako ti znaš da mi odgovoriš
Kad stan koji si platio 1400 eur u izgradnji a ispao te sa kamatom 1700 kvadrat.
A taj stan bude evo 1100 eur - šta radiš u tom slučaju ?
Što se tiče lokacija - čak ni tu nijesi u pravu. To što smo mi takav narod pa volimo beton, prašinu i buku od auta pod prozorom, nedostatak parkinga, da se djeca igraju na betonu a ne u parku itd ne znači da je neka lokacija dobra ako je trenutno poželjna jer ne znamo za bolje.
Last edited by Gandalf_White; 21-05-20 at 20:14.
One Ring to Rule them all...
Bookmarks