Vidio sam Interlude Black Iris ali pretpostavljam da mi ovaj neće biti ni približan mnogim drugim mirisima Amouage-a. Probaću ga rado svakako
Coromandel je lijep miris ali meni iz par puta kako sam ga probao kod Miloša, nisam mogao da budem načisto da li mi se toliko dopada. Jeste poznat, jeste lijep, mnogi ga dožive oduševljenjem ali ja još uvijek nisam mogao da se nađem sa njim.
Predstavljen je kao vise zenski parfem ali meni na kozi taj jaki paculi dobije neku prljavu prirodnu notu, ne animalnu nego neka zemlja, vlazno opalo lisce-ne bih bas volio da mi zena tako mirise.Na mojoj zeni opet dobije vecu slatkocu i onaj chanelov prepoznatljiv miris.
Koji su ti najbolji od amouage-a? Jesi probao sta od opusa?
Pa ne znam, ja i dalje ne nalazim ljepotu u tome da nosim parfeme na granici nosivosti. Ne vidim u tome neku draž. Možda se i to promijeni jer se mnogo toga mijenja godinama...ovo što kažeš da žena miriše na opalo vlažno lišće... evo ne znam, možda ima neke draži ali ipak preferiram drugačije.![]()
Uh Terroni vjerujem da ne može da se dopada svima, meni je žena sve gunđala "ao kako je težak" a papirić mi stojao u zimskoj jakni, to isijava na 5 metara šta je onoali stvarno parfemčina
Stigla dopuna
Sent from my iPhone using Tapatalk
Odlična dopuna. Prelijep parfem. Zdravo ga trošio.
Drugačiji dosta.
EDT je najbliži Cartier Declaration mirisu, samo što je meni lično ljepši jer je svježiji i moderniji. Dok je EDP verzija Bleu Noir akvatičnija, kao neka fresh varijanta. Moj favorit je EDT, ali i da imam EDP, ne bih se puno patio.
For Him je skroz druga priča. Ima dosta mošusa i mene podsjeća kao da hodaš kroz prirodu nakon kiše. Ponekad i na miris kad se mješa ciment![]()
Sve u svemu ovaj Bleu moze ljeti,a Him vishe za ostali dio godine,Him mi je i Groover preporuchio,da'ko se pojavi vishe,shteta da se on ne chita uz duzno poshtovanje svima ostalim,tvoji i njegovi opisi su mi bili najpitkiji...vi to jednostavno umijete,dok recimo brat i ja uprostimo to na nash oldy nachin![]()
...
Za ljeto onda Bleu Noir EDP. For Him je za neki formalniji stil i jesenje vrijeme. Moja prva asocijacija je bila miris na sahrani. Sivilo, kao i bocuca sto mu je.
Moja preporuka je da sad gadjes nesto veselije, a ovo sempluj. Bilo ga je po PG u barkod. Tamo imas i Bleu Noir pa rokaj. Mislim da nema trika da kiksas sa plavim, ali zlatilo se testiranje, jer mislis svidjece ti se parfem jer je slican nekom koji volis - ali nekad jedna jedina razlicita nota pokvari utisak. To mi je bio slucaj u Bleu Noir vs Declaration.
A ako mogu da dodam, razmisli sad i o Terre d’Hermes EDT. Meni je trebalo dugo da me taj parfem odusevi. Samo je jednog dana nalegao - miris zemlje, minerala i barskih pomorandziParfum verzija je isto dobra, samo manje svjezija.
Isti slucaj. Ja kad ga mirisem, imam osjecaj kao da mi je nedje blizu glave otvorena rerna. Moze li bit da je Gualtieri ‘zarobio miris toplote’ u boci![]()
U osnovi je slican Black Afghanu i kad razmislim, spoj je upravo afganistanca i Baccarat 540.
Spomenuh prije da sam ga bacio na skener, zajedno s Gucci Intense Oud. Ima li tih utisaka o Gucciju![]()
Hvala svima sto su predlozili sta bi valjalo za poklon, al sto se tice sanera nesto ih ne volim i nisam ubijedjen da je to sto oni prodaju original. Pocicu do centra u Tanju i Barkoda da vidim sta imaju u ponudi
Obzirom da je Afganistanac prvi izasao od navedene trojke Intense Oud, Terroni..
Jasna je inspiracija Gucci-u i Alesandru.
A to je Crni Afganistanac.
Dijele isti dnk.
Imam 2/3 i sve su sanse da ce i taj Terroni bit u moje ruke.
Ima Milos ulje Black Afgano. E zamislite tu kombinaciju ulje + parfem
Pa to 4-5 dana mirise
Sent from my iPhone using Tapatalk
Parfem slican Black Afghanu tesko da moze biti los. Intense Oud je isto slican Black Afghanu, a opet dovoljno razlicit, nota ouda je naglasena kozom, dimom . . . projekciju odlicnu ima, trajanje desetak sati. Njega sam probao i vjerovatno cu ga kupiti, nijesam probao drugi Cuccijev biser Guilty Absolute, imam od prijetelja uvjerenje da je mnogo dobar i odje se o njemu pisalo, brzo cu ga probati nadam se.
Gdje se može probati Gucci Intense Oud?
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Gucci Guilty Absolute - za ljubitelje jakih parfema iz 80tih. Vintidž Farenhajt bez cvijeća, dok je kombinacija koža/pačuli pojačana do daske. Miris nafte, mašinskog ulja, obućarske radnje. Neki bi rekli anti-parfem. Meni se sviđa baš, ali potpuno razumijem zašto ga većina ne voli tj. ne može smislit.
Black Afghano ima cijelu grupu srodnika - Laudano Nero, Gucci Intense Oud, Carner Barcelona Cuirs.. e sad svaki ima varijaciju neku. Ono što ih sve povezuje je M7 od YSL, uzor im je definitivno. Gucci mi je tu ostao kao najbliži, miris nagorelog drveta i neki voćni sirup u pozadini. Kao višnjak. I ima dosta tamjana. Na fragrantiku čitam da je reformulisan, tako da mi se ne daje 100 eura tek tako,
Terroni - kreirao ga je isti lik koji je pravio Black Afghano, zato ne čudi sličnost. Samo što nema taj ‘zeleni’ akord. Definitivno me podsjetio na Baccarat, ali kako, ne znam da objasnim.
Zaboravio sam burazera Miloša da priupitam za Armaf CDNI Limited Edition. Veoma hvaljen parfem širom diskusija. Baš bi volio da ga neđe isprobam.
Da nije ko možda imao priliku da proba ovaj parfem za kojeg kažu da je bomba, a jeftin
https://www.fragrantica.com/perfume/...old-25821.html
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Last edited by Director; 15-05-20 at 17:45.
Ja sam Intense Oud platio kod Milosa 125e.
Obzirom na tesku nabavku istog mi ne igra ulogu sto je na nekom sajtu koji nama nije dostupan jeftiniji.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks