Ljubavno pilence
Začinjeni puter ispid kože, unutra mladi luk, okolo mladi krompir, brokoli i bukovače.
Sent from my OnePlus 7T using Tapatalk
Stay salty.
.
Sent from my ELE-L29 using Tapatalk
The more things change, the more they stay the same.
Ovo je sramota šta nam čoek radi... Kad popušte mjere, ja organizujem prevoz za forumaše, da mu zapucamo doma i izijemo SVEEE...
#fakenews
Ja bih ovo pile, moze li?
Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk
Pozdrav sa ŽB
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Ćevapi najdosadniji
Stay salty.
Osusi ga dobro i dooobro osoli, metni u frizider nepokrivenog preko noci da so izvuce sto vise vode moze. Izvadi ga na sobnu temperaturu sat-dva prije pečenja. Namazi ga maslinovim uljem i zeljenom mjesavinom zacina, a ispod koze po grudima namazi puter i sjeckani svjezi ruzmarin i timijan.
Rernu na 200°C ugrij, krilca mu podvuci ispod ledja da ne izgore i peci (na ledjima) 20 minuta na 200°C, a ostatak pecenja na 150-160°C dok ne bude gotovo (duzina pecenja zavisi od kilaze pileta).
Idealno postavi ga na neke dascice ili resetku da se ne kupa u ulju od krtole i ostalog povrca.
Kad je gotovo, izvadi ga i ostavi da odmori 15-20 minuta prije sjecenja.
Povrce koje se peklo ostavi na drugi tanjir, a onu vodu i mast od pecenja sastruzi, prespi u tiganj, dodaj malo vode, vina i kasiku brasna i malo soja sosa. Prokuvad dok se ne redukuje i zgusne, procijedi i eto ga vrhunski gravy.
Batake i karabatake odsjeci, krilca mkzes da iscupas rukom, a bijelo meso po zelji ili isijeci u kriske ili u dva velika komada. Prelij gravy preko i spremi maramica da brises bradu
Stay salty.
Nema srca do gurmanskoga :*
ja sam spremala lignje, nisam fotkala jer mi je u glavi stalno bio @Caesar sa njegovim lignjama od 30 sati, pa sam spremajuci rucak otvorila vino da taj trip od 30hours squids nekako potisnem, pa uz rucak jos jednu casu pa drugu i sad se osjecam kao @Ben Dover koji je stvarao neku sliku posle rucka na NSFW Humor. i eto idem da spavam, hvala na paznji
nothing comes from violence and nothing ever could
Bitno je da si probala
Uzdravlje!
Stay salty.
sto me ne ubije, to me ojaca :lolblue:
Seljački al pošteno.
Mislim da bolji kačamak nisam jeo. Stvarno sir nije mogao biti bolji za ovu namjenu.
Fotografisanje mi je slabija strana, al zato jedeeeem fenomenalno.
Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk
Da si mi dao milion eura da pogodim sto je pvo ne bih mogaodobro da to ucini!
Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk
Imao sam namjeru da slikam kad bude u tanjiru ali tad sam već imao preča posla i zaboravih.
Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk
Koji sam ja mazohista, krepavam kao pas i kao neću da jedem i dođem na ovaj topik samo da bi mučio samog sebe..
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
imala sam ja period kad sam bila najmrsavija u zivotu, jer sam toliko suzila zeludac, radeci i pricajuci za suvi obrok na poslu: evo sad cu, evo sad cu..., do te mjere da je to postao i jedini u obrok u toku dana. onda sam jedan dan dosla kuci, zamirisale mi neke pecurke i ja uzela da jedem kao da nikad u zivotu nisam jela. a onda je poceo pakao, jer se nisu svarile. nisu ni mogle. proslo je dosta godina dok sam mogla i sa pice da ih pogledam, a kamoli pomirisem. kreni lagano, vratices kilazu![]()
MusakaH...a poslije ovoga mora jedan Biter Lemon, stvarno...
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Sell the Vatican, Feed the World!
There are currently 5 users browsing this thread. (1 members and 4 guests)
Bookmarks