Nije prevara,upravo ide telop da se prijave preko tel. ili sajta,izjavio Mali...
Shto ce dobiti veliki broj kod nas,da ne lupam cifre ali sigurno najmanje jedno 100,000 ljudi...najugroženiji?
Koliko ima samo penzionera sa nazovi penzijama kojima ni komunalje ne mogu platiti,socijalnih sluchajeva koji primajuu najmanju naknadu u regionu,nezaposhljenih kojima je dojadilo da idu do Biroa i ovi ih skinuli i rachunaju kao zaposhljene...?
Shta god predlozili ovi nazovi opozicionari iz DF-a i Rankov SDP ovi na poziciji to istog momenta nazovu POPULIZAM i ugase svaku dalju prichu o tome...
Ovo ne da je sramno,no nehumano da nemam rijechi...
Pogledaj samo podatke koje je ostavio @Gandush za Kosovo i Albaniju,a shto smo onda mi...za lockdown se i dalje chudim shto dadoshe i tu crkavicu od paketa koji su uglavnom kupljeni parama donatora...da ne idem dalje,iznervirah se vec.
...
Jeste populizam brale.
Jer centa nema u kasi bez da se isplate plate u javnom sekotru i penzije za maj i možda jun.
Pitanje je možemo li i koliko možemo da se zadužimo - tj za sta možemo da se zadužimo.
Penzije i plate u javnom sektoru ne smiju stati jer ako zakasne samo 10-15 dana imaš poptuni kolaps sistema i glad.
Najlakše je reći - treba podijeliti svima po univerzalnu zaradu ili dati svima po 500 eur - ali to NIJE MOGUĆE jer para nema.
Kako ćeš od 0 podijeliti 500?
To ni Milo ne moze sa njegovim poznavanjem ekonomije uzmeš 100 miliona vratiš 100 miliona saldo je 0
Pazi ovo sad.
Isplatili su avansno 3.6 miliona eur za 2 firme koje rade SKIJALIŠTA u Mojkovcu i Kolašinu.
Podrška za plate turističkom sektoru za 2 mjeseca je 5 miliona hahahahhahaahhaa
Last edited by Gandalf_White; 07-05-20 at 10:29.
One Ring to Rule them all...
Ne zaboravi Novi Volvox sa blizu 2 miliona za izgradnju, pazi sad, zgrade CANU ispod Gorice.
bas prioritet.... iskazali su se u toku ove krize....
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Chekaj malo,isti Dushko ili aj da ne grijeshim dushu ali neko iz DPS-a je rekao da para ima...kako sad mislish da nema?
Imaju li sve ove drzave koje si ti naveo para a mi jedini nemamo?
Shto smo mi onda,u chemu je fora?
Ili se ove drzave zaduzuju a mi nemamo kod koga vsihe ni cent uzet?
...
gando ja mislio ti opozicija a ti u cenat znaš kolko imamo u kasu![]()
She is only here to annoy herself!
Gandalfe, nisam ja nista pomijesala, jer ne pisem, niti diskutujem (ni ovdje, a ni u svakodnevnom zivotu) o temama u koje se ne razumijem ili o kojima nisam dovoljno informisana!
Napisala sam lijepo da je se Srbija odlucila za univerzalnu zastitu svih gradjana (za koju ti kazes da je "cista glupost") jer je to jedan od malog broja nacina da se dodje do najranjivijih populacija unutar drustva, ukljuculjuci i one koji su zaposleni u neformalnoj ekonomiji. Ovo je problem u cijeloj EU, samo sto je kod nas broj radnika na crno znacajno veci u odnosu na evropski standard.
Sto se tice subvencija preduzecima/odnosno zaposlenima u privatnom sektoru, apsolutno nisi u pravu da svako preduzece u Srbiji ima pravo na direktnu pomoc drzave. Za vise informacija, molim te iscitaj Uredbu o fiskalnim pogodnostima i direktnim davanjima privrednim subjektima u privatnom sektoru, Ministarstvo finansija Republike Srbije, i vidjeces uslove pod kojima se daju subvencije.
Dakle, postoje dva sistema pruzanja pomoci ranjivim kategorijama drustva i privredi. Na jednoj strani, kroz mjere privredi mozes da pomognes iskljucivo registrovanim radnicima, dakle onima za koje se uredno placaju porezi i doprinosi, dok za radnike koji formalno ne postoje u sistemu, ne mozes da das nikakve direktne subvencije, izuzev one-off pomoci ili nekih cash transfera u sistemu socijalne zastite, na cemu mislim da ce morati CG mnogo da radi.
Non sum uni angulo natus: patria mea totus hic mundus est.
Naš spoljni dug je 3.8 milijardi eura, ne znam kolike su nam rezerve para ako ih imamo uopšte. Srbija na primjer ima spoljni dug 23.3 milijarde eura, a devizne rezerve su im oko 13.5 milijardi. To što je neko u skupštini rekao da para ima nije mjerodavno jer ako njih slušamo mi smo lideri u svemu i svačemu. Realnost je malo drugačija. Da mi imamo rezervi u vrijednosti polovine spoljnog duga druge bi se pjesme pjevale.
Last edited by ćepanica; 07-05-20 at 12:04.
Po meni, najbolje i najpoštenije bi bilo da država sama proglasi bankrot.
To nam ionako ne gine. Ali bolje je da država sama proglasi bankrot državnih finansija i obrati se povjeriocima tražeći reprogram dugova i obustavu svih plaćanja,bar na godinu dana.
Naravno, to podrazumijeva da pred povjerioce izadjemo sa novim ekonomskim konceptom i planom otplata, bez ikakvih novih zaduživanja. Dakle, to bio programirani bankrot koji bi pratili setovi političkih i ekonomskih mjera.
Nije to ništa strašno. Bankrot je dobar čak i sa psihološkog aspekta, kao podvlačenje crte. Priznanje da smo dotakli finansijsko dno.
Jedna Španija je bankrotirala 13 puta. Nemačka osam puta. A Grčka je u 200 godina, koliko postoji kao nezavisna država 100 godina bila platežno nesposobna. Bankrot je iznudjen potez da bi se zaustavilo dalje uništavanje države i naroda.
Svakako je bolje nego se praviti lud do mjeseca kada neće biti isplaćene plate i penzije. Tu bi onda moglo biti haosa.
Znachi kako veli Chombe...mi smo frontalni KOKUZ!
Aj... sa srećom!
...
Slazem se ovo oko bankrota. I da se narod malo promijeni. Jer sve smo mi krivi. Krenimo kaze od sebe :-D
Nije to baš tako prosto kad se radi o državnom bankrotu...
Mi sad kao proglasimo bankrot i kao kreditori će nama da naprave ustupak i reprogram dugova - jes kako ne...
Prvo kinezi ti uzmu Luku Bar, Buljaricu, zeljeznice i još nešto.
Pa ti neko drugi uzme EPCG po nekoj smijesnoj cijeni.
Pa aerodrome trampimo za nesto.
Bankrot mislim da je neminovan ali mu se ne trebamo radovati - jer ce bankrotom da padnu i sve garancije koje smo dali a sa tim garancijama i ovo zadnje gore pobrojano što je ostalo Crnogorsko...
One Ring to Rule them all...
Nije to loshe,mislim da nam uzmu sve shto se moze uzet,taman bi se osjecali ka' da smo stranci...promijenili bi svijest,kulturu...ima to puno prednosti!
...
Kolko novaca ima u depozite? Bješe oko 3.5 milijarde?
Kontam da dosta DPS patriota drži te depozite pa neka sada sačuvaju državu.
Last edited by autodijagnostika; 07-05-20 at 14:40.
Zar nisu ukupne devizne rezerve Crne Gore oko 600 miliona $? Samo pitam, nisam provjeravao ali znam da se krajem godine negdje baratalo sa tom cifrom.
Edit: https://www.bankar.me/2019/02/28/sva...ednjem-mjestu/
Last edited by Rodion Romanovich; 07-05-20 at 14:46.
On misli na obicne depozite gradjana i privrede u banke... Oko 3.5mlrd... a drzavne devizne i robne rezerve su nepostojece.
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Kako ćemo imat devizne rezezve, konstantno smo u deficitu. Srbija je u poslednjih 5 godina povećala dev rezerve za oko 3 mlrd eura.
Šta uopšte radi ova naša mrčena CB
Izgleda da vam je Marina Jocic izvor za vecinu podataka iznesenih ovdje. Nemam drugo objasnjenje jer je toliko nelogicnosti pa me zainteresovaste te se i raspitah kao i izanalizirah preko podataka dostupnih na netu. Nego stvarno nisam u raspolozenju za diskusije karakteristicne ovdje u zadnje vrijeme tipa ko koga brani i jel ko ciji bot i slicno tako da vas ne bi peglao vise ali mi nikad nece biti jasan karakter i svrha ovakvih diskusija i evidentnog ulozenog napora da se nesto prikaze onako kako nije kao da nema dovoljno podataka i cinjenica kojima bi se kritikovala ova vlast.
Last edited by Rodion Romanovich; 07-05-20 at 15:31.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks