Page 80 of 125 FirstFirst ... 307076777879808182838490 ... LastLast
Results 1,976 to 2,000 of 3114

Thread: Ekonomske posljedice koronavirusa u CG i svijetu

Thanks Thanks Given 
    5,005
    Thanks Thanks Received 
    9,039
    Thanked in
    4,358 Posts

Quote Originally Posted by no-mercy View Post
    Zasto onda nekim radnicima nije jos uvijek uplaceno?
    Vidim da svi tebe pitaju, prastaj

Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk
    iz mog iskustva danas saljes zahtjev, sutra krece nalog za placanje, a prekosutra su na racunu. ako je takva praksa nastavljena, neka se raspitaju kad je predato.
    za prva 2 koraka dobijas povratni mail obavjestenja.
    nothing comes from violence and nothing ever could

2. The Following User Says Thank You to goozica For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    20
    Thanks Thanks Received 
    225
    Thanked in
    150 Posts

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    Ovo u srbiji 100 eur svakom gradjaninu je prevara, ovi ljudi koje j apoznajem nijesu dobili jer je to neka zavrzlama.
    Nije to još niko dobio.

15-og tek dobijaju penzioneri i primaoci socijalne pomoći, bez zahteva.

Ostali će od 15-og morati aplicirati putem telefona ili preko sajta.

Thanks Thanks Given 
    8,758
    Thanks Thanks Received 
    3,889
    Thanked in
    2,322 Posts

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    Ovo u srbiji 100 eur svakom gradjaninu je prevara, ovi ljudi koje j apoznajem nijesu dobili jer je to neka zavrzlama. NIjesma mogla detaljno ulaziti u to jer i mi i bez toga i sami imamo dovoljno problema.
    Mi smo se u subotu prjavili za subvencije, isplaceno juče.
    Goozice, postoji li subvencija za neku šifru od 111eur jer toliko dobiše radnii jedne firme koju sma juče pominjala? Mi smo dobili 222.
    Nije prevara,upravo ide telop da se prijave preko tel. ili sajta,izjavio Mali...
    Shto ce dobiti veliki broj kod nas,da ne lupam cifre ali sigurno najmanje jedno 100,000 ljudi...najugroženiji?
    Koliko ima samo penzionera sa nazovi penzijama kojima ni komunalje ne mogu platiti,socijalnih sluchajeva koji primajuu najmanju naknadu u regionu,nezaposhljenih kojima je dojadilo da idu do Biroa i ovi ih skinuli i rachunaju kao zaposhljene...?
    Shta god predlozili ovi nazovi opozicionari iz DF-a i Rankov SDP ovi na poziciji to istog momenta nazovu POPULIZAM i ugase svaku dalju prichu o tome...
    Ovo ne da je sramno,no nehumano da nemam rijechi...
    Pogledaj samo podatke koje je ostavio @Gandush za Kosovo i Albaniju,a shto smo onda mi...za lockdown se i dalje chudim shto dadoshe i tu crkavicu od paketa koji su uglavnom kupljeni parama donatora...da ne idem dalje,iznervirah se vec.
    ...

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by AL no1 View Post
    Shta god predlozili ovi nazovi opozicionari iz DF-a i Rankov SDP ovi na poziciji to istog momenta nazovu POPULIZAM i ugase svaku dalju prichu o tome...
    Pogledaj samo podatke koje je ostavio @Gandush za Kosovo i Albaniju,a shto smo onda mi...za lockdown se i dalje chudim shto dadoshe i tu crkavicu od paketa koji su uglavnom kupljeni parama donatora...da ne idem dalje,iznervirah se vec.
    Jeste populizam brale.
    Jer centa nema u kasi bez da se isplate plate u javnom sekotru i penzije za maj i možda jun.
    Pitanje je možemo li i koliko možemo da se zadužimo - tj za sta možemo da se zadužimo.

Penzije i plate u javnom sektoru ne smiju stati jer ako zakasne samo 10-15 dana imaš poptuni kolaps sistema i glad.

Najlakše je reći - treba podijeliti svima po univerzalnu zaradu ili dati svima po 500 eur - ali to NIJE MOGUĆE jer para nema.

Kako ćeš od 0 podijeliti 500?
    To ni Milo ne moze sa njegovim poznavanjem ekonomije uzmeš 100 miliona vratiš 100 miliona saldo je 0

Pazi ovo sad.

Isplatili su avansno 3.6 miliona eur za 2 firme koje rade SKIJALIŠTA u Mojkovcu i Kolašinu.
    Podrška za plate turističkom sektoru za 2 mjeseca je 5 miliona hahahahhahaahhaa
    Last edited by Gandalf_White; 07-05-20 at 10:29.
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Ne zaboravi Novi Volvox sa blizu 2 miliona za izgradnju, pazi sad, zgrade CANU ispod Gorice.
    bas prioritet.... iskazali su se u toku ove krize....

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    8,758
    Thanks Thanks Received 
    3,889
    Thanked in
    2,322 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Jeste populizam brale.
    Jer centa nema u kasi bez da se isplate plate u javnom sekotru i penzije za maj i možda jun.
    Pitanje je možemo li i koliko možemo da se zadužimo - tj za sta možemo da se zadužimo.

Penzije i plate u javnom sektoru ne smiju stati jer ako zakasne samo 10-15 dana imaš poptuni kolaps sistema i glad.

Najlakše je reći - treba podijeliti svima po univerzalnu zaradu ili dati svima po 500 eur - ali to NIJE MOGUĆE jer para nema.

Kako ćeš od 0 podijeliti 500?
    To ni Milo ne moze sa njegovim poznavanjem ekonomije uzmeš 100 miliona vratiš 100 miliona saldo je 0

Pazi ovo sad.

Isplatili su avansno 3.6 miliona eur za 2 firme koje rade SKIJALIŠTA u Mojkovcu i Kolašinu.
    Podrška za plate turističkom sektoru za 2 mjeseca je 5 miliona hahahahhahaahhaa
    Chekaj malo,isti Dushko ili aj da ne grijeshim dushu ali neko iz DPS-a je rekao da para ima...kako sad mislish da nema?
    Imaju li sve ove drzave koje si ti naveo para a mi jedini nemamo?
    Shto smo mi onda,u chemu je fora?
    Ili se ove drzave zaduzuju a mi nemamo kod koga vsihe ni cent uzet?
    ...

8. The Following User Says Thank You to AL no1 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Chekaj malo,isti Dushko ili aj da ne grijeshim dushu ali neko iz DPS-a je rekao da para ima...kako sad mislish da nema?
    Imaju li sve ove drzave koje si ti naveo para a mi jedini nemamo?
    Shto smo mi onda,u chemu je fora?
    Ili se ove drzave zaduzuju a mi nemamo kod koga vsihe ni cent uzet?
    Mi brate nemamo para.
    Pa rekao je i DM da nas čeka najteži period u zadnje 50 godina i da ćemo se zaduživati za penzije a za ostalo ako bude bilo...

Para nema...

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,228
    Thanked in
    1,563 Posts

gando ja mislio ti opozicija a ti u cenat znaš kolko imamo u kasu
    She is only here to annoy herself!

11. The Following 3 Users Say Thank You to NSX For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    gando ja mislio ti opozicija a ti u cenat znaš kolko imamo u kasu
    Hahahaahaha a pratim Fidelitija i ove ostale analitičare oni znaju a ovi ne demantuju
    Suma priče - para nema

Thanks Thanks Given 
    29
    Thanks Thanks Received 
    85
    Thanked in
    20 Posts

I dalje se ne razumijemo čini mi se.
    Ove subvencije nijesu pomoć firmi nego radniku.
    Jer brojni radnici ne bi i neće dobiti ni cent od firme osim ovoga što im je država dala...
    Na ovaj način ne kažnjava se firma nego radnika. Što se tiče kriterijuma - dovoljno je da si u reprogramu za neke stvari, za druge samo osnujes novu zdravu firmu i dodaš joj MNE u nazivu i to je to. Jednu od najvećih prevara tog tender sistema izveo je poreski dužnik koji je u trenutku potpisivanja ugovora od 11 miliona eur u PG imao 3 miliona poreskog duga. Ali to su neke druge stvari

Što se tiče Srbije - mislim da si tu malo pomiješala.
    Svakom radniku u Srbiji - bez obzira da li je djelatnost ugrožena ili ne Srbija je obezbijedila po 250eur 3 mjeseca. Ponavljam svakom radniku.
    Hrvati plaćaju po 600 eur sledeća 3 mjeseca i imaju dobre kriterijume, tamo ne moze da se desi da nisi izmirio doprinose od prošle godine tako da su svi ugroženi radnici dobili..

Srbija je na te plate obezbijedila i ono 100 eur svakom punoljetnom građaninu što smatram da je čista glupost.

.
    Gandalfe, nisam ja nista pomijesala, jer ne pisem, niti diskutujem (ni ovdje, a ni u svakodnevnom zivotu) o temama u koje se ne razumijem ili o kojima nisam dovoljno informisana!
    Napisala sam lijepo da je se Srbija odlucila za univerzalnu zastitu svih gradjana (za koju ti kazes da je "cista glupost") jer je to jedan od malog broja nacina da se dodje do najranjivijih populacija unutar drustva, ukljuculjuci i one koji su zaposleni u neformalnoj ekonomiji. Ovo je problem u cijeloj EU, samo sto je kod nas broj radnika na crno znacajno veci u odnosu na evropski standard.

Sto se tice subvencija preduzecima/odnosno zaposlenima u privatnom sektoru, apsolutno nisi u pravu da svako preduzece u Srbiji ima pravo na direktnu pomoc drzave. Za vise informacija, molim te iscitaj Uredbu o fiskalnim pogodnostima i direktnim davanjima privrednim subjektima u privatnom sektoru, Ministarstvo finansija Republike Srbije, i vidjeces uslove pod kojima se daju subvencije.

Dakle, postoje dva sistema pruzanja pomoci ranjivim kategorijama drustva i privredi. Na jednoj strani, kroz mjere privredi mozes da pomognes iskljucivo registrovanim radnicima, dakle onima za koje se uredno placaju porezi i doprinosi, dok za radnike koji formalno ne postoje u sistemu, ne mozes da das nikakve direktne subvencije, izuzev one-off pomoci ili nekih cash transfera u sistemu socijalne zastite, na cemu mislim da ce morati CG mnogo da radi.
    Non sum uni angulo natus: patria mea totus hic mundus est.

Thanks Thanks Given 
    29
    Thanks Thanks Received 
    85
    Thanked in
    20 Posts

Nije prevara,upravo ide telop da se prijave preko tel. ili sajta,izjavio Mali...
    Shto ce dobiti veliki broj kod nas,da ne lupam cifre ali sigurno najmanje jedno 100,000 ljudi...najugroženiji?
    Koliko ima samo penzionera sa nazovi penzijama kojima ni komunalje ne mogu platiti,socijalnih sluchajeva koji primajuu najmanju naknadu u regionu,nezaposhljenih kojima je dojadilo da idu do Biroa i ovi ih skinuli i rachunaju kao zaposhljene...?

Ovo je vec odlicno zapazanje!
    Non sum uni angulo natus: patria mea totus hic mundus est.

15. The Following User Says Thank You to AltaMarea88 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    8,758
    Thanks Thanks Received 
    3,889
    Thanked in
    2,322 Posts

Mi brate nemamo para.
    Pa rekao je i DM da nas čeka najteži period u zadnje 50 godina i da ćemo se zaduživati za penzije a za ostalo ako bude bilo...

Para nema...
    Ja se zaklet mogu da sam chuo u Skupshtini kako izjavljuje chlan pozicije da para IMA,besu ti dajem,ne znam kako drugachije,sad shto se ne sjecam ko je rekao,nebitno.
    ...

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    254 Posts

Naš spoljni dug je 3.8 milijardi eura, ne znam kolike su nam rezerve para ako ih imamo uopšte. Srbija na primjer ima spoljni dug 23.3 milijarde eura, a devizne rezerve su im oko 13.5 milijardi. To što je neko u skupštini rekao da para ima nije mjerodavno jer ako njih slušamo mi smo lideri u svemu i svačemu. Realnost je malo drugačija. Da mi imamo rezervi u vrijednosti polovine spoljnog duga druge bi se pjesme pjevale.
    Last edited by ćepanica; 07-05-20 at 12:04.

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

Ja se zaklet mogu da sam chuo u Skupshtini kako izjavljuje chlan pozicije da para IMA,besu ti dajem,ne znam kako drugachije,sad shto se ne sjecam ko je rekao,nebitno.
    Ima para, nije da nema. Taman kakve su mjere pomoći.
    Više nema.
    Svi okolo mogu da se zadužuju, a mi ne možemo. To je sve.

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

Po meni, najbolje i najpoštenije bi bilo da država sama proglasi bankrot.
    To nam ionako ne gine. Ali bolje je da država sama proglasi bankrot državnih finansija i obrati se povjeriocima tražeći reprogram dugova i obustavu svih plaćanja,bar na godinu dana.
    Naravno, to podrazumijeva da pred povjerioce izadjemo sa novim ekonomskim konceptom i planom otplata, bez ikakvih novih zaduživanja. Dakle, to bio programirani bankrot koji bi pratili setovi političkih i ekonomskih mjera.

Nije to ništa strašno. Bankrot je dobar čak i sa psihološkog aspekta, kao podvlačenje crte. Priznanje da smo dotakli finansijsko dno.

Jedna Španija je bankrotirala 13 puta. Nemačka osam puta. A Grčka je u 200 godina, koliko postoji kao nezavisna država 100 godina bila platežno nesposobna. Bankrot je iznudjen potez da bi se zaustavilo dalje uništavanje države i naroda.

Svakako je bolje nego se praviti lud do mjeseca kada neće biti isplaćene plate i penzije. Tu bi onda moglo biti haosa.

Thanks Thanks Given 
    8,758
    Thanks Thanks Received 
    3,889
    Thanked in
    2,322 Posts

Znachi kako veli Chombe...mi smo frontalni KOKUZ!
    Aj... sa srećom!
    ...

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,196
    Thanked in
    795 Posts

Slazem se ovo oko bankrota. I da se narod malo promijeni. Jer sve smo mi krivi. Krenimo kaze od sebe :-D

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by PrijekiLijek View Post
    Slazem se ovo oko bankrota. I da se narod malo promijeni. Jer sve smo mi krivi. Krenimo kaze od sebe :-D
    Nije to baš tako prosto kad se radi o državnom bankrotu...
    Mi sad kao proglasimo bankrot i kao kreditori će nama da naprave ustupak i reprogram dugova - jes kako ne...

Prvo kinezi ti uzmu Luku Bar, Buljaricu, zeljeznice i još nešto.

Pa ti neko drugi uzme EPCG po nekoj smijesnoj cijeni.

Pa aerodrome trampimo za nesto.

Bankrot mislim da je neminovan ali mu se ne trebamo radovati - jer ce bankrotom da padnu i sve garancije koje smo dali a sa tim garancijama i ovo zadnje gore pobrojano što je ostalo Crnogorsko...

Thanks Thanks Given 
    8,758
    Thanks Thanks Received 
    3,889
    Thanked in
    2,322 Posts

Nije to loshe,mislim da nam uzmu sve shto se moze uzet,taman bi se osjecali ka' da smo stranci...promijenili bi svijest,kulturu...ima to puno prednosti!
    ...

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Kolko novaca ima u depozite? Bješe oko 3.5 milijarde?
    Kontam da dosta DPS patriota drži te depozite pa neka sada sačuvaju državu.
    Last edited by autodijagnostika; 07-05-20 at 14:40.

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,847
    Thanked in
    1,078 Posts

Zar nisu ukupne devizne rezerve Crne Gore oko 600 miliona $? Samo pitam, nisam provjeravao ali znam da se krajem godine negdje baratalo sa tom cifrom.

Edit: https://www.bankar.me/2019/02/28/sva...ednjem-mjestu/
    Last edited by Rodion Romanovich; 07-05-20 at 14:46.

Thanks Thanks Given 
    4,309
    Thanks Thanks Received 
    8,324
    Thanked in
    3,171 Posts

On misli na obicne depozite gradjana i privrede u banke... Oko 3.5mlrd... a drzavne devizne i robne rezerve su nepostojece.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    792
    Thanks Thanks Received 
    14
    Thanked in
    7 Posts

Kako ćemo imat devizne rezezve, konstantno smo u deficitu. Srbija je u poslednjih 5 godina povećala dev rezerve za oko 3 mlrd eura.
    Šta uopšte radi ova naša mrčena CB

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by autodijagnostika View Post
    Kolko novaca ima u depozite? Bješe oko 3.5 milijarde?
    Kontam da dosta DPS patriota drži te depozite pa neka sada sačuvaju državu.
    Kakva logika.
    Znači ja sam na primjer prodao nekretninu i držim pare u banci ili sam štedio i odvajao, a država se zaduživala za plate uhljeba, i sad treba meni da uzmete jer država ne može više da se zaduži?

Pakao.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,847
    Thanked in
    1,078 Posts

Izgleda da vam je Marina Jocic izvor za vecinu podataka iznesenih ovdje. Nemam drugo objasnjenje jer je toliko nelogicnosti pa me zainteresovaste te se i raspitah kao i izanalizirah preko podataka dostupnih na netu. Nego stvarno nisam u raspolozenju za diskusije karakteristicne ovdje u zadnje vrijeme tipa ko koga brani i jel ko ciji bot i slicno tako da vas ne bi peglao vise ali mi nikad nece biti jasan karakter i svrha ovakvih diskusija i evidentnog ulozenog napora da se nesto prikaze onako kako nije kao da nema dovoljno podataka i cinjenica kojima bi se kritikovala ova vlast.
    Last edited by Rodion Romanovich; 07-05-20 at 15:31.

Page 80 of 125 FirstFirst ... 307076777879808182838490 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)