Originally Posted by
Tom
Sve ovo citam i jedino mi je brodomaketar jasan, mislim jasno mi je i sto vi ostali pisete ali mi nisu jasni ti magovi o kojima pišete. Pravdam cinjenicom da su halapljivi i raskalasni bili(poznavajuci dosta njih).
Ja sam poceo kao mlad da radim za sebe, i nikad bisam isao u sledeću investiciju ako prije toga nisam zatvorio sve obaveze i ostavio dovoljno bar za 6 mjeseci troškova koje pravim.
Ljudi zarađuju dobre sume u toku sezone i samo se na to oslanjaju, ne zanima ih da se necim "bave, stvaraju i prihoduju" ostalih 8 mjeseci.
Sta ako bude zemljotres na primorije pa ti apartman sidje u vodu? Sta ako bude nekih tenzija usijanih balkanskih glava pa niko ne dodje te godine, sta ako 100 drugih stvari koje nas mogu pogoditi kao corona?
Evo nista, kukamo.
Najlakse je uzeti kredit i da probamo, a kad se ima keša ne mislimo o sjutra, vazda mozemo uzeti novi kredit - razmišljaju kao i ova nasa vlast. Nego vlast ce prodati nas, a mi čije mozemo?
Zanimljivo bas.
Edit: evo napisa brodomaketar "bilo je kriza i prije".
Poslato s Jadrana
i ja ga isto razumijem i potpuno sam saglasna sa njim. a eto mi se cini da ima malo vise godina od nas odje.
i da prostite, bljuca mi se na tu pricu o primorju i turizmu sad, a zaboravlja se ona prica neprijavljivanje gostiju, nekucanja racuna za koje su isti forumasi odje pitali kome da prijave.
iskreno, ni krediti ni ulaganja ih u ovoj situaciji ne opravdavaju, jer su sve to samo njihove licne odluke. a nacin zivota da ne pominjemo. kroz iskustva iz rada sa razlicitim ljudima koji se bave raznim djelatnostima, mogu da vidim da ne postoji nikakva razlika izmedju nacina zivota i nacina poslovanja. kad to kazem, mislim i na ove koji su u problemu, a i na ove koji nisu.
i da, uvijek je neo drugi kriv za nase izbore i uvijek je neko drugi duzan da nas vadi iz gowana. jes hao nou.
nothing comes from violence and nothing ever could
Bookmarks