Page 60 of 125 FirstFirst ... 105056575859606162636470110 ... LastLast
Results 1,476 to 1,500 of 3114

Thread: Ekonomske posljedice koronavirusa u CG i svijetu

Thanks Thanks Given 
    9,660
    Thanks Thanks Received 
    6,005
    Thanked in
    2,290 Posts

U našim državnim i opštinskim službama, rade isključivo profesionalci, koji su do radnog mjesta došli na transparentnim i fer konkursima, na kojima se ne gledaju partijska pripadnost i rođačke veze... Svi oni se odiru od posla, ne može vam se desiti da zovnete, ili dođete lično u ministarstvo, a da vam ne daju tačan i precizan odgovor na vaše pitanje... Ne može se desiti da jedan papir čekate po mjesec dana, jer zaposleni poznaju zakon lošije od vas...

Ne znam đe vi živite, ali ja nikad ne viđeh javnog službenika da koristi poslovni automobil ili telefon u privatne svrhe... Nikad ne troše hiljade na reprezentaciju... Ne čuh da iko prima mito... Ne znam za slučaj da se preko veze bilo šta završava... Sve su to dobri, radni i pošteni ljudi... Samo su igrom slučaja 95% njih u DPS, SD, BS i ostale priveske... Samo su nevjerovatnom koincidencijom cijele šire porodice, skoro svih funkcionera, na državnim jaslama... Stvarno nema smisla da ih prozivate zbog spleta okolnosti...
    #fakenews

2. The Following 7 Users Say Thank You to MeDo_JE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    29
    Thanks Thanks Received 
    85
    Thanked in
    20 Posts

Evo se vec i u zvanicnim statistikama reflektuje ova trenutno zdravstvena kriza. Naravno, ovdje nisu uracunati zaposleni na sivom trzistu.

https://investitor.me/2020/04/25/bez...-156-gradjana/
    Non sum uni angulo natus: patria mea totus hic mundus est.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    29
    Thanked in
    26 Posts

dzabe rasprava
    Last edited by arlekino; 25-04-20 at 09:46.

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,229
    Thanked in
    1,564 Posts

svako liječenje košta, manje para = manje liječenja, manje liječenja = lošije zdravlje i sve što ide uz to

ali samo da nije korona, ono grdno okruglo sa onim pipcima pih pih jeste li viđeli prikazuju na TV mora da ste viđeli zar ne samo to da nas ne zakači pa ćemo lako za ostalo
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    10
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    14 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    U našim državnim i opštinskim službama, rade isključivo profesionalci, koji su do radnog mjesta došli na transparentnim i fer konkursima, na kojima se ne gledaju partijska pripadnost i rođačke veze... Svi oni se odiru od posla, ne može vam se desiti da zovnete, ili dođete lično u ministarstvo, a da vam ne daju tačan i precizan odgovor na vaše pitanje... Ne može se desiti da jedan papir čekate po mjesec dana, jer zaposleni poznaju zakon lošije od vas...

Ne znam đe vi živite, ali ja nikad ne viđeh javnog službenika da koristi poslovni automobil ili telefon u privatne svrhe... Nikad ne troše hiljade na reprezentaciju... Ne čuh da iko prima mito... Ne znam za slučaj da se preko veze bilo šta završava... Sve su to dobri, radni i pošteni ljudi... Samo su igrom slučaja 95% njih u DPS, SD, BS i ostale priveske... Samo su nevjerovatnom koincidencijom cijele šire porodice, skoro svih funkcionera, na državnim jaslama... Stvarno nema smisla da ih prozivate zbog spleta okolnosti...
    Znam da je ovo sve ironija ali bukvalno nijednom nisam dozivio da zavrsim nesto sto mi treba na pravi normalni nacin, sto se tice drzavnih sluzbi.

Od sitnice pa do ozbiljnijih situacija imao sam osjecaj da je to sto mi treba ona loptica iz flipera koja se ispali i leti cik-cak tamo vamo...

...znaci nazovem ili odem na jedno mjesto, ali to ne rade oni nego ovi drugi, ovi drugi nisu oni nego treci, treci nisu nego sesti, sesti nisu nego peti, nisu ni oni nego sedamnaesti i opet na kraju nekako su to prvi ili cetvrti.

Ali nije da te oni direktno upucuju sa jednih na druge nego sve ide postepeno:

drugi: to su ti ovi prvi
    ja: prvi su rekli da ste vi
    drugi: e onda su treci, treci to rade

...

treci: to su ti prvi
    ja: receno mi je da je to vasa nadleznost, da vi to radite
    treci: ko ti je rekao, nije to nase?
    ja: drugi, a prvi su rekli da to oni ne rade
    treci: da vidis sa petim, peti se bave sa tim

I samo prebacaju na nekog drugog, covjek se iznervira i izgubi vrijeme jer oni ne znaju sta ko radi i kako. Previse su nesposobni, ne radi im se...ispostovani su sve po zakonu, imaju ostale povoljnosti o kojima velika vecina moze da sanja. (krediti, rate, odmori, sve 1/1)

Ili dokumenta... - treba ti to to to i to. Ok.

Sad ti fali ovo...kako kad nije receno da treba? Ok, nema veze, dje se uzima to? Tu. Ali nije tu nego u picku materinu.
    Last edited by novakb14; 25-04-20 at 10:07.

Thanks Thanks Given 
    679
    Thanks Thanks Received 
    695
    Thanked in
    457 Posts

Quote Originally Posted by AltaMarea88 View Post
    Evo se vec i u zvanicnim statistikama reflektuje ova trenutno zdravstvena kriza. Naravno, ovdje nisu uracunati zaposleni na sivom trzistu.

https://investitor.me/2020/04/25/bez...-156-gradjana/
    Sad čitam ove mjere i tamo piše da pravo na subvenciju neće ostvariti ni onaj koji je zatvoren ako je otpustio samo jednog radnika u odnosu na februar.
    "Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,229
    Thanked in
    1,564 Posts

e kad se sjetim kako su me kroz carinarnicu prošetali...i na kraju upadoh kod nekog od šefova a njemu se sekretarica napirlitana naslonila još malo u krilo, tačno sam imao osjećaj da sam ih prekinuo u nečemu

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Quote Originally Posted by arlekino View Post
    dugo sam se razmisljao dal da napisem nesto u vezi sa pojmom uhljeba.

kao neko ko je 7 godina u drzavnoj upravi, koji je proveo x vikenda i jos vise popodneva i veceri na poslu, radio cesto posao za 4-5, bez ijednog bolovanja, dolazaka na posao sa 39t i ukocen, a pritom primao 300, 400 eura ili i volontirao, mogu reci da mi cesto zasmeta taj izraz uhljeb.

pritom imam kolege koje su primale po 400 eura a imale odgovornost za trosenje miliona eura. koje je svaka revizija nezavisna odobrila na kraju. toliko o tome.

govorim konkretno o ministarstvima i upravama, za vodovode, komunalije ne znam. i iz saradnje s ostalim ministarstvima, mogu reci da sam sreo vrlo mali broj neceg sto bi moglo proci pod pojmom uhljeb. ima ih ali ne u tolikom broju ili ih bar ja nisam sretao toliko.

negdje se onda vratim na jedan razgvor sa bivsim ministrom katnicem, koji kaze: po mom iskustvu, kao nekog ko je rukovodio i privatni i drzavnim organom, mogu reci da ljudi koji stvarno rade u drzavnom organu rade mnogo vise i teze od ljudi u privatnom. uglavnom.ali treba imati u vidu da taj dio radnika nosi posao cijele drzavne uprave.

sad, istina je da takvi ljudi tesko dodju do izrazaja i na kraju cak i promijenie radni odnos posle y godina jer sve ima svoju mjeru i granicu. i ja sam sa cesto bio u dilemama, lomio se. naravno, posle je sve stvar licnog izbora, sto neko rece u postu prije. ipak ako se prihvatis neceg, onda radis odgovorno do kraja, bar tako ja vidim.

poenta price, ne zaboravimo da u upravi ima ljudi kojima i da das duplo od ovog sto primaju bilo bi malo da nadoknadi rad i predanost. a ima i drugih primjera. smanjivanjima ces pogodit upravo ove koji rintaju kao konjine.
    Odlično, ajte onda svi u preduzetnike i radite za preduzetnike.
    Ali se bojim da vas 70% mladih koji oće da rade samo za 'državu i državu' negira.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post

Ovo nama sve opozicija i opozicioni mediji napuniše glavu izgleda dezinformacijama, a mi slijepi pred oči.
    Sve radno i sposobno u državni sektor, pošteno, fer.

Thanks Thanks Given 
    1,420
    Thanks Thanks Received 
    5,648
    Thanked in
    2,657 Posts

Unija poslodvaca traži da trgovine rade nedjeljom i praznicima, malo im je što su se našklapali u korona šoping groznici.

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    639
    Thanks Thanks Received 
    654
    Thanked in
    408 Posts

Uzeli su para za ovaj mjesec dana kao da je Jul bio.I opet im je malo,goveda jedna
    Treba da nam bude i jos gore,cutimo za sve zivo 30 godina.Drama se pravila oko kladionica,drama se pravila sto se ne moze pusit u zatvoren prostor,drama se pravi sto prodavnice ne rade nedeljom.
    Vazduh iznad CG postaje kontaminiran,treba da se bjezi odavde definitivno.
    Last edited by Randy Orton; 25-04-20 at 11:34.

Thanks Thanks Given 
    2,527
    Thanks Thanks Received 
    1,163
    Thanked in
    527 Posts

Kad nastave banke sa ratama može i subota neradna biti slobodno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    29
    Thanked in
    26 Posts

da, bolje da se pitate vi strucnjaci s foruma

Thanks Thanks Given 
    639
    Thanks Thanks Received 
    654
    Thanked in
    408 Posts

Pa u Herceg Novom,potpresjednik zove komunalce da mu utovare robu iz prodavnice u njegova kola.A da ne pricam o tome sto sve druge sluzbe voze zene na poso,djecu u skolu.Sluzbena auta se vozikaju u 01-02' sata iza ponoci(a nisu vozila Mupa)Sve na racun gradjana
    Last edited by Randy Orton; 25-04-20 at 11:42.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

da, bolje da se pitate vi strucnjaci s foruma
    pa gori od vas sigurno ne mozemo da budemo, sto se da vidjeti iz prilozenog

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    480
    Thanks Thanks Received 
    651
    Thanked in
    301 Posts

ja nikakve konsultante u svom poslu nemam, tako da ne znam o kojim konsultantima ti pricas. niti sam ih spominjao niti mi ikakav konsultant nesto pomaze. imam nadredjene i to je to. hinerarhija.
    Ja znam za npr fond PIO da je ranije imao svoje programere koji su postavili citav sistem da funkcionise besprekorno kad je u pitanju baza podataka... naravno kad je dosao Zugic na njegovo celo (to je ovaj sto nam je danas guverner CB) lagano je mnoge djelatnosti outsource-ovao firmama iz BG,Zg... naravno i licenca je bila skupa a mjesecno odrzavanje se naravno papreno placa.... nasi programeri sad igraju igrice ili karte... oni koji su vidjeli o cemu se radi su mnogi napustili sluzbu i otisli da rade kod nekog ozbiljnijeg poslodavca... a siguran sam da takvih primjera ima u svakoj sluzbi jer eto preko 50 mil eura ode na konsultante....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    29
    Thanked in
    26 Posts

nista ja ovo ne sporim, samo kazem da ima velika grupa ljudi unutar aparata koji su krvavi radnici i ciji broj nije neznatan. sad hoce li to neko prihvatit ili ne..

Thanks Thanks Given 
    28
    Thanks Thanks Received 
    76
    Thanked in
    47 Posts

Znas li da u jednom opstinskom preduzecu imas radnika (mnozina!) koji 10 godina na posao nijesu otisli. A primaju platu redovno.
    Ista firma samo druga opstina, podijele se radna mjesta pred izbore i srecni dobitnik je nezadovoljan i ogorcen jer mora svako jutro da ide na posao samo da se upise. Nakon sto se upise odlazi i zavrsava svoje poslove, ali mu je dusa sto mora ranit svako jutro na drugi kraj grada.
    Dok god je takvih slucajeva nosicete titulu "uhljeba"
    A cinjenica je da ima dosta vrhunskih radnika i strucnjaka u javnom sektoru koji iz odredjenih razloga rade tamo a ne za sebe.

20. The Following User Says Thank You to Totalno Lagan For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    346
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    289 Posts

oce li biti pomoci tj kredita po povoljnim uslovima za preduzetnike koje zele da povecaju posao???

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    195
    Thanks Thanks Received 
    460
    Thanked in
    242 Posts

E ču 1100 ljudi u rtcg a kakav je program kad je agrosaznanje najbolja emisija godinama

23. The Following User Says Thank You to kupus For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Markys View Post
    Sad čitam ove mjere i tamo piše da pravo na subvenciju neće ostvariti ni onaj koji je zatvoren ako je otpustio samo jednog radnika u odnosu na februar.
    Odlično
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by Totalno Lagan View Post
    Znas li da u jednom opstinskom preduzecu imas radnika (mnozina!) koji 10 godina na posao nijesu otisli. A primaju platu redovno.
    Ista firma samo druga opstina, podijele se radna mjesta pred izbore i srecni dobitnik je nezadovoljan i ogorcen jer mora svako jutro da ide na posao samo da se upise. Nakon sto se upise odlazi i zavrsava svoje poslove, ali mu je dusa sto mora ranit svako jutro na drugi kraj grada.
    Dok god je takvih slucajeva nosicete titulu "uhljeba"
    A cinjenica je da ima dosta vrhunskih radnika i strucnjaka u javnom sektoru koji iz odredjenih razloga rade tamo a ne za sebe.
    pa sta mi pricamo. vodovod podgorica 680 ili 780 zaposljenih. ne mogu da se sjetim tacne cifre. gubitak na mrezi 60%.
    da svi dodju jedan dan na posao u isto vrijeme ne bi imali dje da stanu u onu zgradu. a da papir obicni o zamjeni brojila dobijes treba ti 3 dana. 15 dana su rjesavali kako da obracunaju prethodno i novo brojilo
    pa da boce nose ljudima do kuca i zgrada previse ih je. bar ih 100 ima koji vuku bolovanja po 15 ili 20 godina

Thanks Thanks Given 
    4,319
    Thanks Thanks Received 
    8,333
    Thanked in
    3,176 Posts

Vuksanoviću se istopila sportska nadoknada
    https://www.vijesti.me/vijesti/drust...tska-nadoknada

Zbilja su stavljeni ovi funkcioneri u nepovoljan polozaj sa smanjenjem plata, jer treba sva ova zaduzenja isplatit. Kad imas 5-6000 mjesecno prihoda lako se coek u trosenje baci...

Samo neka izdrze nekako ove 2 mjeseca.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

27. The Following User Says Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    28
    Thanks Thanks Received 
    76
    Thanked in
    47 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    pa sta mi pricamo. vodovod podgorica 680 ili 780 zaposljenih. ne mogu da se sjetim tacne cifre. gubitak na mrezi 60%.
    da svi dodju jedan dan na posao u isto vrijeme ne bi imali dje da stanu u onu zgradu. a da papir obicni o zamjeni brojila dobijes treba ti 3 dana. 15 dana su rjesavali kako da obracunaju prethodno i novo brojilo
    pa da boce nose ljudima do kuca i zgrada previse ih je. bar ih 100 ima koji vuku bolovanja po 15 ili 20 godina

Ova firma koju sam pominjao je upravo Vodovod.
    U Podgoricu i u Budvu.
    A pazi sad ovo, brat moje najbolje drugarice radi tamo. Odire se covjek od posla, ostaje prekovremeno, svaki dan ide na teren. I prima istu platu kao covjek koji se 10 godina nije pojavio na posao, ali bukvalno. Vodi se kao zaposlen a niko ga nikad nije vidio, ne znaju kako covjek uopste izgleda.
    Tih slucajeva ima bas dosta i to svi znaju, javna tajna.
    Ali ne mozemo govoriti kako tamo svi leze i nista ne rade. Jedni rade dok "odabrani" uzivaju. Tako je izgleda svudje i u tome je problem
    Last edited by Totalno Lagan; 25-04-20 at 13:46.

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,229
    Thanked in
    1,564 Posts

e pa ti odabrani su problem, i na njih se odnosi ovo "uhljebi" tako da nema potrebe da se pojedini prepoznaju

30. The Following User Says Thank You to NSX For This Useful Post:

Page 60 of 125 FirstFirst ... 105056575859606162636470110 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)