E vala ovo za stand je za plakanje... al dzaba sve kad ovaj narod ne vidi nista... koliko li su se pougradjivali ovdje mogu misliti....
Čuh da će od 18 maja otvoriti kafiće, tržne centre...
E vala ovo za stand je za plakanje... al dzaba sve kad ovaj narod ne vidi nista... koliko li su se pougradjivali ovdje mogu misliti....
Expo je odlozen za 2021 ...
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
https://www.expo2020dubai.com/en/expo-covid-19
We welcome the recommendation on 21 April of the Bureau International des Expositions (BIE) Executive Committee to support a request by the UAE government and Expo 2020’s Steering Committee to postpone Expo 2020 for a year to 1 October 2021 – 31 March 2022.
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
https://en.wikipedia.org/wiki/Expo_2020
Evo i ođe to stoji. A naši dogovorili da 1 jula bude razmontiran štand
Bice kod ovoga standa I nepredvidjenih radova
Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu
Zaboravice prilaz, 100%
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Evo ga ovaj tekst iz vijesti ovdje da se fino vidi. Užas, Dušanka Jeknić, katastrofa. Ovo bi trebalo nedje javno pitanje da se postavi.
Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača za radove i adaptaciju paviljona Crne Gore u Dubaiju za potrebe predstavljanja na svjetskoj izložbi Expo 2020. potpisao je 15. aprila ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović. Taj posao je vrijedan oko 2,3 miliona eura, a tender je oglašen 28. februara ove godine.
Prema podacima iz tenderske dokumentacije, u planiranju ove nabavke učestvovali su generalni sekretar MVP Miodrag Kankaraš i generalna komesarka crnogorskog paviljona i ambasadorka Crne Gore u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Dušanka Jeknić.
Tenderski postupak je počeo 28. februara, prije pojave koronavirusa u Crnoj Gori, a u prvoj polovini marta je proglašena pandemija virusa koji je zahvatio svijet i na snazi su zdravstvene mjere koje ostavljaju posljedice na ekonomije država.
Vlada Duška Markovića je privremenim mjerama 20. marta odlučila da ograniči i kontroliše budžetsku potrošnju i zabranila je pokretanje svih javnih nabavki, osim onih koje su neophodne za funkcionisanje zdravstvenog sistema.
Otvaranje jedine pristigle ponude, na ovom tenderu, objavljeno je 23. marta po postupku otvorenom krajem februara.
Posao je za dodijeljen firmama iz Italije i UAE: Simmetrico S.r.L iz Milana i Simmetrico Operations DWC-LLC iz Dubaija, za 2.299.593,45 eura, a one su dale zajedničku ponudu.
Prema zaključku Vlade od 13. februara ove godine, ova nabavka će se sa 1.517.992,96 eura finansirati iz državnog budžeta, a ostatak od 782.007 eura iz donacija.
Procijenjena vrijednost nabavke sa uračunatim PDV-om iznosila je 2,3 miliona eura, ali se iz dostupne odluke objavljene 15. aprila na Portalu javnih nabavki vidi da izabrani ponuđač nije obračunao PDV za ovaj posao po stopi od 21 odsto, koliko ona iznosi prema važećim crnogorskim propisima, već po stopi od pet odsto.
Poslije završetka svjetske izložbe Expo 2020. Dubai planirana je selidba iste u Crnu Goru, koja podrazumijeva pažljivu demontažu i konzerviranje elemenata izložbe, da bi se mogli sastaviti na novoj lokaciji.
Izvođač bi trebalo da garantuje za kvalitet izvedenih radova od dana primopredaje paviljona po principu “ključ u ruke” do završetka radova na demontaži paviljona, a najkasnije do 1. jula 2021. On je dužan da o svom trošku otkloni sve nedostatke, koji se pokažu u toku ovog garantnog roka. Interesantno je da na tenderu od naručioca nije postavljen ni kao “fakultativni uslov” za ponuđača da ispuni ekonomsko-finansijske sposobnosti.
Ovlašćeno lice naručioca koje potpisuje sva dokumenta za ovu nabavku je ministar Darmanović, koji je potpisao izjavu da nije u konfliktu interesa, odnosno da nema ličnu korist od nabavke, a službenik tog vladinog resora zadužen za javne nabavke je Danica Đorojević. Đorojević je bila predsjednica Komisije za otvaranje i vrednovanje ponuda Ministarstva vanjskih poslova, a članovi te komisije su Rosanda Dujović i Branko Danilović.
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...sadorka-jeknic
Last edited by montenegrina; 22-04-20 at 06:59.
a vjerovatno su hologrami u pitanju za te pare
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
JUST IN: Trump instructs US Navy to shoot down and destroy Iranian gunboats if they harass American ships
Kao sto sam predvidio juce. Krece nova eskalacija sa Iranom, rat je neizbjezan.
Nesto na blic cuh skupstinu pa zna li koje su mjere predvidjene ? Plate , penzije , struja , subvencije itd .
I bez ovoga sa iranskim brodovima,sve mi se čini da tramp oce ovo malo vremena sto mu je još ostalo da iskoristi da čini sto mu je volja,ne želim ni da zamislim šta bi se desilo kad bi opet pobijedio,no srecom tu je čika Džo da ga omete ovaj put...nego da ne idemo van teme
Možda bi imao više sansi na predsjednickim nego na stranackim izborima,ali ga nešto ne vidim kao predsjednika,za razliku od bajdena.lets go Joe
Ne znam da li znaš da je tvoj Biden dementan
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
Što bi rekao Lt. Governor of Texas, imamo 29 miliona stanovnika, izgubili smo 495. 500 od 29 miliona, a potpuno smo blokirani. Uništavamo ekonomiju, uništavamo običnog radnika. Svaki život je vrijedan, ali ima važnijih stvari od življenja.
Last edited by ćepanica; 23-04-20 at 07:14.
I kao takav(dementan) bolji je kandidat od ovog klovna,koji predstavlja opasnost za cijeli svijet,tako da...
Pogan vs. Lud
Ko li je opasniji po svijet ?
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
Eno je, amplitudo cini mi se, napravio aplikaciju da platite racun u svom omiljenom kaficu a oni ce vas usluziti kada otvore lokal![]()
Niko od novinara da pita zašto država ne iskoristi depozite svojih firmi (EPCG npr) i usmjeri na pomoć ostatku privrede i socijalno ugroženim kategorijama?
Last edited by hercules; 23-04-20 at 14:45.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Auh![]()
One Ring to Rule them all...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks