Page 52 of 125 FirstFirst ... 24248495051525354555662102 ... LastLast
Results 1,276 to 1,300 of 3114

Thread: Ekonomske posljedice koronavirusa u CG i svijetu

Thanks Thanks Given 
    28
    Thanks Thanks Received 
    76
    Thanked in
    47 Posts

Inflacija, stagflacija...
    Da uzmem za svoje pare nesto konkretno da ne dodje do toga da sluze mjesto toalet papira ili da cekam?

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,199
    Thanked in
    796 Posts

Dobro je da umres od suncanice. A realno i virus nije nesto strasan kad zemlje polako ukidaju mjere a imaju neke i po vise stotina slucajeva dnevno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    113
    Thanked in
    72 Posts

Treba genije bit pa smisli rješenje za bove, tamo je velika gužva.

4. The Following User Says Thank You to green box For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    480
    Thanks Thanks Received 
    656
    Thanked in
    306 Posts

Quote Originally Posted by mexiko View Post
    NIsam neki strucnjak za to, cak sto vise, nejasno mi je dosta toga. Ako ti je stan ili neka druga nekretnina pod hipotekom, ti ne vraces, banka uzme, a od momenta procjene, cijena nekretnine pala, banka ne moze da se naplati (kao sto je bilo sa onim procjenama vukojebina i uzimali se krediti a kad je prosao posa sa rusima, cijene te zemlje nisu valjale boba), banka te tuzi i naplacuje ostatak od onoga sto imas....tako mi jedne prilike neko objasni....ima li neko da to malo pojasni?
    Dok sam radio u banci, znam da je banka kada je uzimala kao obezbjedjenje stan uvijek isla sa odnosom 1,3 : 1 ... tako da su na taj nacin se probali osiguravati od rizika ...
    Znaci ako dizes kredit od 40000 eur ... procjenjena vrijednost nekretnine mora bit za 30% veca... neke banke su isle i sa vecim odnosom.

E sad ono sto isto tako znam jeste da i bankama nije svejedno da im sada stane naplata kredita, bez obzira sto su obezbijedjene nekretninama...na to ti gledaju ko da si im u nogu pucao... a to je nesto sto ce se svakako desiti a banke na svaki nacin i probati sprijeciti....

Za obicnog covjeka mislim i da je tesko izaci iz otplate kredita... jer za hipotekarne kredite jedan od uslova je bio da si stalno zaposlen a gleda ti se i bonitet firme....tako da ti ne mozes rec eto vam nekretnina ja prestajem da placam... mislim da su i ugovori tako regulisani... mada bi na to mogao odgovoriti neko ko je upuceniji jer sam ja iz bankarstva izasao prije 3 godine.

Thanks Thanks Given 
    28
    Thanks Thanks Received 
    76
    Thanked in
    47 Posts

Svi govore o cijenama nekretnina, zar sad nije pravi trenutak za neke igre na berzi?
    Ima li neko strucan na tu temu?

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    144
    Thanked in
    87 Posts

Američka sirofa nafta pala za 306 odsto,trenutna cena MINUS 36 dolara po barelu.Na pomolu najveća svetska ekonomska kriza ikada

pink.rs

poslato sa mog sam-sung S9+ telefona

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,199
    Thanked in
    796 Posts

Vazda optimisticni i lazavi ŽR kaze sledece:
    "Što će se dešavati u narednom periodu niko ne zna i može se lako desiti da do kraja godine ne bude sezone. Možda krajem ljeta ali tek krajem ljeta, možda septembar-oktobar dobijemo neke goste ali uglavnom iz regiona", kaže Žarko Radulović iz CTU.

Sto znaci da ce bit duplo gore od ovoga. Barem nece morat Filipince da uvozi. Briga manje.

Thanks Thanks Given 
    3,672
    Thanks Thanks Received 
    4,794
    Thanked in
    2,146 Posts

U taj vakat su jedno rusi orni da se okopujau u more, hahahaaha.
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by kljift View Post
    U Milosevoj Srbiji, nekad, choeka nisi smio da izbacis iz kuce, a ni vecinu stvari pa ni zemlju nisi smio da mu uzmes.
    Čuj ti njega
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    9
    Thanks Thanks Received 
    210
    Thanked in
    107 Posts

Quote Originally Posted by Totalno Lagan View Post
    Svi govore o cijenama nekretnina, zar sad nije pravi trenutak za neke igre na berzi?
    Ima li neko strucan na tu temu?
    Tvrdi se da su kineski komunisti pokupovali dosta toga sto im se svidjelo na berzi. Koristeci se koronom. Tvrdi se da su digli proizvdnju za 400 posto i da su se oparili i od korona gadzeta. Sangaj i Peking normalno funkcionisu, na Kineskom zidu domaci turisti. Jedina zemlja koja je bila potpuno spremna i za prvi i za zadnji dan krize.

Thanks Thanks Given 
    9
    Thanks Thanks Received 
    210
    Thanked in
    107 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Čuj ti njega
    Ne mene, kodzu Milosa slusaj.

Thanks Thanks Given 
    9
    Thanks Thanks Received 
    210
    Thanked in
    107 Posts

Quote Originally Posted by PrijekiLijek View Post
    Vazda optimisticni i lazavi ŽR kaze sledece:
    "Što će se dešavati u narednom periodu niko ne zna i može se lako desiti da do kraja godine ne bude sezone. Možda krajem ljeta ali tek krajem ljeta, možda septembar-oktobar dobijemo neke goste ali uglavnom iz regiona", kaže Žarko Radulović iz CTU.

Sto znaci da ce bit duplo gore od ovoga. Barem nece morat Filipince da uvozi. Briga manje.
    Bolje za nas da uveze Filipince. Da naucimo od njih sto znaci imat Sindikat. A i Zara da dofate kakvim alatom.

Thanks Thanks Given 
    2,817
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Pisala sam ovdje d ami je sestra došla sa kruzera zadnjim letom iz Majamija. Oni koji su ostali na brodu i dalje plutaju.
    Imala je ugovor ua 1.jun na novi brod koji tek kreće ali je juče dobila mail da su svi ugovori otkazani do kraja avgusta i ako bude promjene javice joj.
    Treba racunati i te ljude koji su donosili znacajan prihod ovoj zemlji.

15. The Following User Says Thank You to montenegrina For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Sta vam je ljudi ekonomija se nije ni od 2008. Oporavila a ovo je 5x gore. Jos nije ni pocelo ustvari. Tek cemo vidjeti kad na jesen nagrne novi talas zajedno sa sezonom gripe. Haos.

Sto se tice turizma, eto makar oni autobusi kineza sa njihovim nikkonima oko vrata i 300 godina u guzicu dako poprave neciju ekonomiju...

Jedino rijesenje je novi ekonomski kompromis. Lijevo od centra i brate monopol drzave nad cijenama. Sta da se igrom slucaja pojavi jos neki virus? Opet isto i jos gore?

Krajnji i vrlo moguc scenario je da USA zarati sa Iranom da se pocne nafta prodavat ko halva a Wall Street dusom dahne. Rusija bi dozvolila jer je i njoj sad tesko. NATO takodje. Izrael se ujedinio, Saudijska Arabija ce pustiti USA kao protiv Sadama. Kini je sada svejedno od koga ce da kupuje naftu kad je dzabe. Izgleda da sve vodi ka tome long-term. Iran kao zamorce.

Dodajmo jos i Venecuelu koja ima masivne zalihe nafte i na granici da nastupi gradjanski rat. Ali prvo moramo vidjeti sta ce biti sa politickom orijentacijom u Juznoj Americi poslije ovog kretena Bolsonara i krize u ostalim zemljama...

Thanks Thanks Given 
    603
    Thanks Thanks Received 
    1,068
    Thanked in
    557 Posts

Quote Originally Posted by osvajaci pg View Post

Inace slusah prije neki dan Gordanu Djurovic i nekog isto profesora koji su gostovali kod Komnenica...
    ..
    Najporazniji podatak u emisiji je iznijela Gordana na Petrovo pitanje što je sa priiključnim putevima, petljom, strujom , vodovodom za autoput...Ugovor je potpisan u kineskoj

ambasadi, po principu uzmi ili ostavi.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by cardozo View Post
    Američka sirofa nafta pala za 306 odsto,trenutna cena MINUS 36 dolara po barelu.Na pomolu najveća svetska ekonomska kriza ikada

pink.rs

poslato sa mog sam-sung S9+ telefona
    Nije baš tako. Pala je cijena futures ugovora za preuzimanje isporuke nafte za maj mjesec za West Texas Intermediate sirovu naftu.

Zbog nedostatka potražnje, kapaciteti su puni, a oni koji su se ugovorom obavezali da izvrše isporuku nafte koju nemaju gdje da drže će morati da plaćaju penale usljed nemogućnosti preuzimanja te isporuke. Zato im se više isplati da sad pretrpe manje gubitke tako što će platiti drugima koji imaju kapacitet za skladištenje nafte da preuzmu tu obavezu.
    I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by.

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,199
    Thanked in
    796 Posts

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    Pisala sam ovdje d ami je sestra došla sa kruzera zadnjim letom iz Majamija. Oni koji su ostali na brodu i dalje plutaju.
    Imala je ugovor ua 1.jun na novi brod koji tek kreće ali je juče dobila mail da su svi ugovori otkazani do kraja avgusta i ako bude promjene javice joj.
    Treba racunati i te ljude koji su donosili znacajan prihod ovoj zemlji.
    Royal ce u narednih nedjelju 7800 radnika da posalje kuci. Kutaraju se prebacaju se tender brodicima sa jednog broda na drugi da se skupljaju za carter letove. Ne mogu da izdrže vise da hrane 28000 ljudi na brodove a juce je umro i treci clan posade. Problem je sto ne plaćaju porez u USA nego su reg na bahame pa svakkga boli kita za njih. Trampa pogotovo. Bojim se da nikad vise nece radit u onom obimu kojem au radili do virusa.

20. The Following User Says Thank You to PrijekiLijek For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by PrijekiLijek View Post
    Royal ce u narednih nedjelju 7800 radnika da posalje kuci. Kutaraju se prebacaju se tender brodicima sa jednog broda na drugi da se skupljaju za carter letove. Ne mogu da izdrže vise da hrane 28000 ljudi na brodove a juce je umro i treci clan posade. Problem je sto ne plaćaju porez u USA nego su reg na bahame pa svakkga boli kita za njih. Trampa pogotovo. Bojim se da nikad vise nece radit u onom obimu kojem au radili do virusa.
    Pokušavaju da bace patku novinarsku pa pričaju da su bukinzi za 2021 porasli 50-60%
    Ali ne pričaju da su to vaučeri za već plaćene kruzeve koji su odloženi za posle krize
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,199
    Thanked in
    796 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Pokušavaju da bace patku novinarsku pa pričaju da su bukinzi za 2021 porasli 50-60%
    Ali ne pričaju da su to vaučeri za već plaćene kruzeve koji su odloženi za posle krize
    Vidjeh gazda Carnival to izjavio nedje. A da ne pricam koliko ih po tviteru pljuju ljudi jer ne vracu pare nego daju vaučere. Neki jos nijesu dobili ni vaucere. Jer je vecina kruzeva i bez vaucera rezervisana u Next Cruise. Tako to funkcionise ljudi na brod dodju i unaprijed sve rezervisu na brod jer je masu jeftinijem.
    Potpredsjednik Royala je na pocetku ovoga dao ostavku tako da ko zna sta ce bit.

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

BREAKING: Brent crude oil falls below $20 for first time in over eighteen years

Last edited by Saruman; 21-04-20 at 10:40.

Thanks Thanks Given 
    3,494
    Thanks Thanks Received 
    412
    Thanked in
    254 Posts

https://www.cdm.me/ekonomija/pogleda...ar-na-stedimu/

https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...sadorka-jeknic

Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača za radove i adaptaciju paviljona Crne Gore u Dubaiju za potrebe predstavljanja na svjetskoj izložbi Expo 2020. potpisao je 15. aprila ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović. Taj posao je vrijedan oko 2,3 miliona eura, a tender je oglašen 28. februara ove godine.
    Zajebavamo li se mi ovo malo? Gradnja ski centra se nastavlja usred jedne od najvećih kriza u istoriji? Tenderi za Expo se ne obustavljaju?

Thanks Thanks Given 
    4,449
    Thanks Thanks Received 
    8,599
    Thanked in
    3,306 Posts

Milo je vidio da ce ga podanici glasat iako im nista ne da. S toga sredstva se moraju nedje usmjerit kad nece za pucanstvo.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,051
    Thanks Thanks Received 
    6,299
    Thanked in
    2,928 Posts

Za štand, da ponovim, za štand na sajmu 2,3 miliona eura... Jesam li ja ovo dobro razumio?

Sent from my Motorola 8400

Thanks Thanks Given 
    3,494
    Thanks Thanks Received 
    412
    Thanked in
    254 Posts

Pa evo, ne znam, vjerovatno se mogu neđe tenderi pogledati.

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Pa nije skup stand

Page 52 of 125 FirstFirst ... 24248495051525354555662102 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)