Dobro je da umres od suncanice. A realno i virus nije nesto strasan kad zemlje polako ukidaju mjere a imaju neke i po vise stotina slucajeva dnevno.
Inflacija, stagflacija...
Da uzmem za svoje pare nesto konkretno da ne dodje do toga da sluze mjesto toalet papira ili da cekam?
Dobro je da umres od suncanice. A realno i virus nije nesto strasan kad zemlje polako ukidaju mjere a imaju neke i po vise stotina slucajeva dnevno.
Treba genije bit pa smisli rješenje za bove, tamo je velika gužva.
Dok sam radio u banci, znam da je banka kada je uzimala kao obezbjedjenje stan uvijek isla sa odnosom 1,3 : 1 ... tako da su na taj nacin se probali osiguravati od rizika ...
Znaci ako dizes kredit od 40000 eur ... procjenjena vrijednost nekretnine mora bit za 30% veca... neke banke su isle i sa vecim odnosom.
E sad ono sto isto tako znam jeste da i bankama nije svejedno da im sada stane naplata kredita, bez obzira sto su obezbijedjene nekretninama...na to ti gledaju ko da si im u nogu pucao... a to je nesto sto ce se svakako desiti a banke na svaki nacin i probati sprijeciti....
Za obicnog covjeka mislim i da je tesko izaci iz otplate kredita... jer za hipotekarne kredite jedan od uslova je bio da si stalno zaposlen a gleda ti se i bonitet firme....tako da ti ne mozes rec eto vam nekretnina ja prestajem da placam... mislim da su i ugovori tako regulisani... mada bi na to mogao odgovoriti neko ko je upuceniji jer sam ja iz bankarstva izasao prije 3 godine.
Svi govore o cijenama nekretnina, zar sad nije pravi trenutak za neke igre na berzi?
Ima li neko strucan na tu temu?
Američka sirofa nafta pala za 306 odsto,trenutna cena MINUS 36 dolara po barelu.Na pomolu najveća svetska ekonomska kriza ikada
pink.rs
poslato sa mog sam-sung S9+ telefona
Vazda optimisticni i lazavi ŽR kaze sledece:
"Što će se dešavati u narednom periodu niko ne zna i može se lako desiti da do kraja godine ne bude sezone. Možda krajem ljeta ali tek krajem ljeta, možda septembar-oktobar dobijemo neke goste ali uglavnom iz regiona", kaže Žarko Radulović iz CTU.
Sto znaci da ce bit duplo gore od ovoga. Barem nece morat Filipince da uvozi. Briga manje.
U taj vakat su jedno rusi orni da se okopujau u more, hahahaaha.
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Tvrdi se da su kineski komunisti pokupovali dosta toga sto im se svidjelo na berzi. Koristeci se koronom. Tvrdi se da su digli proizvdnju za 400 posto i da su se oparili i od korona gadzeta. Sangaj i Peking normalno funkcionisu, na Kineskom zidu domaci turisti. Jedina zemlja koja je bila potpuno spremna i za prvi i za zadnji dan krize.
Pisala sam ovdje d ami je sestra došla sa kruzera zadnjim letom iz Majamija. Oni koji su ostali na brodu i dalje plutaju.
Imala je ugovor ua 1.jun na novi brod koji tek kreće ali je juče dobila mail da su svi ugovori otkazani do kraja avgusta i ako bude promjene javice joj.
Treba racunati i te ljude koji su donosili znacajan prihod ovoj zemlji.
Sta vam je ljudi ekonomija se nije ni od 2008. Oporavila a ovo je 5x gore. Jos nije ni pocelo ustvari. Tek cemo vidjeti kad na jesen nagrne novi talas zajedno sa sezonom gripe. Haos.
Sto se tice turizma, eto makar oni autobusi kineza sa njihovim nikkonima oko vrata i 300 godina u guzicu dako poprave neciju ekonomiju...
Jedino rijesenje je novi ekonomski kompromis. Lijevo od centra i brate monopol drzave nad cijenama. Sta da se igrom slucaja pojavi jos neki virus? Opet isto i jos gore?
Krajnji i vrlo moguc scenario je da USA zarati sa Iranom da se pocne nafta prodavat ko halva a Wall Street dusom dahne. Rusija bi dozvolila jer je i njoj sad tesko. NATO takodje. Izrael se ujedinio, Saudijska Arabija ce pustiti USA kao protiv Sadama. Kini je sada svejedno od koga ce da kupuje naftu kad je dzabe. Izgleda da sve vodi ka tome long-term. Iran kao zamorce.
Dodajmo jos i Venecuelu koja ima masivne zalihe nafte i na granici da nastupi gradjanski rat. Ali prvo moramo vidjeti sta ce biti sa politickom orijentacijom u Juznoj Americi poslije ovog kretena Bolsonara i krize u ostalim zemljama...
Nije baš tako. Pala je cijena futures ugovora za preuzimanje isporuke nafte za maj mjesec za West Texas Intermediate sirovu naftu.
Zbog nedostatka potražnje, kapaciteti su puni, a oni koji su se ugovorom obavezali da izvrše isporuku nafte koju nemaju gdje da drže će morati da plaćaju penale usljed nemogućnosti preuzimanja te isporuke. Zato im se više isplati da sad pretrpe manje gubitke tako što će platiti drugima koji imaju kapacitet za skladištenje nafte da preuzmu tu obavezu.
I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by.
Royal ce u narednih nedjelju 7800 radnika da posalje kuci. Kutaraju se prebacaju se tender brodicima sa jednog broda na drugi da se skupljaju za carter letove. Ne mogu da izdrže vise da hrane 28000 ljudi na brodove a juce je umro i treci clan posade. Problem je sto ne plaćaju porez u USA nego su reg na bahame pa svakkga boli kita za njih. Trampa pogotovo. Bojim se da nikad vise nece radit u onom obimu kojem au radili do virusa.
Vidjeh gazda Carnival to izjavio nedje. A da ne pricam koliko ih po tviteru pljuju ljudi jer ne vracu pare nego daju vaučere. Neki jos nijesu dobili ni vaucere. Jer je vecina kruzeva i bez vaucera rezervisana u Next Cruise. Tako to funkcionise ljudi na brod dodju i unaprijed sve rezervisu na brod jer je masu jeftinijem.
Potpredsjednik Royala je na pocetku ovoga dao ostavku tako da ko zna sta ce bit.
BREAKING: Brent crude oil falls below $20 for first time in over eighteen years
![]()
Last edited by Saruman; 21-04-20 at 10:40.
https://www.cdm.me/ekonomija/pogleda...ar-na-stedimu/
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...sadorka-jeknic
Zajebavamo li se mi ovo malo? Gradnja ski centra se nastavlja usred jedne od najvećih kriza u istoriji? Tenderi za Expo se ne obustavljaju?Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača za radove i adaptaciju paviljona Crne Gore u Dubaiju za potrebe predstavljanja na svjetskoj izložbi Expo 2020. potpisao je 15. aprila ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović. Taj posao je vrijedan oko 2,3 miliona eura, a tender je oglašen 28. februara ove godine.
Milo je vidio da ce ga podanici glasat iako im nista ne da. S toga sredstva se moraju nedje usmjerit kad nece za pucanstvo.
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Za štand, da ponovim, za štand na sajmu 2,3 miliona eura... Jesam li ja ovo dobro razumio?
Sent from my Motorola 8400
Pa evo, ne znam, vjerovatno se mogu neđe tenderi pogledati.
Pa nije skup stand
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks