Stize li kome ista obicnom postom?
Ickorz, u pravu si bio. Stiže bogme danas.
Stize li kome ista obicnom postom?
Kako se AliExpress raspada...
Imam neku porudzbinu (nista bitno, glupost od 10-ak eura) koju sam napravio jos prije 2 mjeseca, prije sve ove frke i planetarnog armagedona.
To se nije slalo pa je prodavac produzavao 'processing time' itd. da bi na kraju poslao artikal pocetkom marta. Dobio sam informaciju da je poslato kao i e-mail koji to potvrdjuje.
Nisam ni razmisljao o njemu mnogo jer sam pretpostavljao da je zaglavio nedje, najblize u BG-u a mozda i nedje prije.
I jutros mi stize mail da je artikal upravo poslat.
Ja naravno u cudu, provjeravam sto je i kako i vidim da 'tracking' (njihov, na AliExpress) kaze da je poslato pocetkom marta. Gledam mail, poslato 18-og aprila.
Nista mi jasno nije...
Palim chat da vidim dje je sistem zayebao i sto je tacno od ove dvije, dosta razlicite, informacije....
Pali mi se automatsko, sistemsko pitanje da li zelim da otvorim 'dispute'. Imam 'Yes', 'No' i 'Cancel'. Pritiskam na 'Cancel' i dobijam potvrdu da je 'dispute' pokrenut... WTF!? (kliknuo na 'cancel' 100%)
U chat-u, 'human' jos gori od prethodnog 'bot'-a. PRvo me ubjedjuje kako je 'dispute' odlicna stvar a onda kad postavljam jednostavno pitanje "da li je artikal poslat jutros ili prije mjesec ipo dana?" zatvara chat i bjezi.
Ponovo pokrecem chat i pojavljuje se ista osoba koja mi kaze da je chat automatski zatvoren zbog moje neaktivnosti. (veze s' mozgom jer sam pisao svako malo i ona nije odgovarala a onda zatvorila sama chat)
Opet je pitam isto a onda mi odgovara vezano za 'dispute' koji ja uopste ne pominjem.
Naravno, zivaca vise nemam i zatvaram chat jer vidim da je bot, iako beskoristan, korisniji 300 puta od toga iz podrske.
Kao slag na torti mi stize mail od AliExpress-a da je moj zahtjev za 'dispute' "invalid" i kao razlog "After checking the tracking information, this order is still within purchase protection time, please be patience waiting for the international package." uz informaciju da cekam jos i da ne zloupotrebljavam 'dispute' kad jos nije vrijeme za njega. WTF
Znaci luda kuca skroz... sistem im se raspada, podrska katastrofalna a sve cijene postarina za bilo koje buduce narudzbe izgledaju nenormalno visoke.
Sto se mene tice, AliExpress ide u fioku do daljnjeg.
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
Ima li smisla zvati ovaj info broj Poste (nesto tipa 19500) i pitati sta je sa posiljkama?
Sent from my HD1903 using Tapatalk
Stay salty.
Nema. Zvao neke prijatelje, jos nista.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Nista od medjunarodnog saobracaja jos.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Ja imam od 04.03 dvije posiljke Despatched to overseas (Country code: ME) sa Singapurskom postom ništa to ne mrda, ne kupovati ništa za sad i to je to..
Last edited by METZ; 19-04-20 at 16:29.
Da li samo ja provjeravam ove trackinge svaki dan u nadi da ce proci?![]()
Stay salty.
Ja poludjeh eo 20 dana iz UK ne stize, a bilo mi za poklon.
Iako su me ubjedjivi da 100 % stize do 18og.
Sa tog sajta je ljudima skorije stizalo (u doba corone)
Royal mail ne šalje u CG od 23. marta.
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
https://lalalab.zendesk.com/hc/en-us...all-countries-
Jedino u CG ne stize iz EU.
Pakao.
I Monako i sjeverna Italija i pola Portugala
Poslato sa ultra moderne pisaće mašine Note X
Last edited by Bugi; 20-04-20 at 08:33.
Bas mi je zao nesto te iz Monaka sto im ne stize, zabolje me... duša
Stay salty.
Mene 10 posiljki ceka vjerovatno na nasu carinu![]()
1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R
Sve se vrnulo nazad, ubijedjen sam
Stay salty.
nothing comes from violence and nothing ever could
Imao sam jednu posiljku porucenu 7.marta a racunam da je do 23. vec napustila V.B. kada su oni obustavili slanje ka nama. U pitanju je bila Airmail posiljka bez pracenja. KoleZi sa foruma je ipak stigla ista posiljka taman u tom periodu za nekih 10 dana, ako se ne varam. Ima nedje gore njegov i moj post. Provjeravao sam kod prodavca i nemaju info da se vratila. Ko ce ga znati dje je to.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Treba bi i Royal Mail narednih dana.
Lord, the pitiful screams of all them college-educated women!
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks