Da nisu ovi znaci navoda treba li da idu na riječ "odmor"?
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
10 godina, dvoje auta, nijednom pumpa nije mijenjana, nijedan problem zbog gasa. Prešao 150-200 000(ne znam tačno što ne bih pogledao). Na jedno(od NSX kupljeno) zamijenjena pluća(venturi) posle 30000 membrane, na drugo zamijenjena pluća(sekvent). Na oboje davno bio istekao interval zamjene.
Svaka cast svakome, ali eto mene je frka vozit na taj plin, nikad ne bih kupio auto koje ima plin ugradjen.
Ja svakako ne bih neku budzevinu kupovao, al uredjaj koji je profi ugradjen, dje gas se ne osjeca itd, to je druga prica. Meni auto sad ima problem sa benzinom, lambda sonda pravi problem, a na gas ne osjecas ikakav miris kad radi,komp regulise.
Uvijek je bilo bezbjedno ali sad je i udobno.
Prema tome, šta da ti kažem?
Imao sam davno Golf 2 GTI + plin, ja to dok sam vozio sam sve strepio hoce li me dici u vazduh, prodao sam ga nakon par dana (jer sam ga uzeo za neki dug), citam po netu pisu razne stvari, tipa nesto ako te neko prilijepi otpozadi gdje je plinska boca, ode sve u vazduh..Vidim da se danas sve vise auta vozi na plin, mozda bih kupio auto koje ima fabricki plin, ali ovo sto se ugradjuje kod nas ne bih..
Pa moze da ga udari teretni...ako se vozika po šina...da se kurči.
Ja sam na 3 auta kod Rasica ugradjivao i nikad nisam imao problema. A i svidja mi se sto su mi ljudski sve odradili i lijepo spakovali. Znam da ima i ljudi koji sa njima nisu bili zadovoljni, ali moja iskustva su odlicna.
Jeste da su mi svaki put bile jako niske kilometraze na autima na kojima sam ugradjivao plin, ali nikad nikakvih problema.
ljudi dodju sa kantama da ugrade plin i onda kukaju sto im je crkao amortizer ili šiber zbog plina
She is only here to annoy herself!
Last edited by TAKUMI; 16-04-20 at 22:34.
Tad jos manje.
Napisao sam da sam imao auto na plin i bukvalno kad bih sjeo u njega imao sam osjecaj da ce svakog momenta da pukne u vazduh.
Jos onaj miris od plina na more kad se ode pa u guzvi... uh
Sent from my iPhone using Tapatalk
Dobro je sto si IMAO to auto. Problem je kad nemas.
Je li ovo Haris vaskrsnuo?
Stay salty.
Aha. Kazi Hari Naskrese.
Drugu u Seatu iz '95 se isto osjeća po malo plin, pogotovo kad upali ventilaciju
Kod mene na Yuga isto. Oba su lovato i prolaze testiranje plina.
Dok kod Škode se nije osjećao, čak i dok je bio neki divlji sistem (kasnije ugrađen Lovato kod Boljevića).
Jedino me je izluđivalo ono mrzno pištanje kad istekne servisni interval.
Jedina dusa s plinom je boca u gepeku ili u rezervnom točku. Volim prazan gepek.
There are currently 2 users browsing this thread. (1 members and 1 guests)
Bookmarks