Nisam primijetio da je idje napisano da li ce isplate biti na racun radnika direktno ili na racun poslodavaca, koji ce uplacivati radnicima. Ukoliko bude na racun poslodavaca, realno je ocekivati zloupotrebe
Pali mail serveri u NK i u PG danas bili hahahahhahahahaha
Kako ce biti konačno realno stanje nezaposlenih.
Očekujem do juna oko 60-70k na birou što je nekih 30-35%
![]()
One Ring to Rule them all...
Nisam primijetio da je idje napisano da li ce isplate biti na racun radnika direktno ili na racun poslodavaca, koji ce uplacivati radnicima. Ukoliko bude na racun poslodavaca, realno je ocekivati zloupotrebe
Moglo bi biti zloupotreba u fazonu, poslodavac uplati radniku 220 evra minimalca na račun, a onda traži od njega da mu nešto vrati na ruke kad podigne lovu. Čisto da ne bude u minusu, pošto su državne subvencije do 70% minimalca.
Last edited by Dača; 10-04-20 at 18:36.
Tačno. Nije im isto značenje.
Subvencija je neka pomoć, a refundacija povrat.
Ali sve su prilike, da će poslodavci preko subvencije u suštini refundirati troškove isplate zarada.
Bolje bi bilo da je drugačije. Da država što pre isplati subvencije, pa da poslodavac samo na taj iznos doda novca do minimalca.
Do pre par dana sam mislio da je racionalnije po državu raditi targetiranje pomoći realnom sektoru. Da se klasifikuju i razdvoje one firme koje nikako ne rade u ovo vreme, od onih koji malo rade i onih koji rade ful.
Ali sad razmišljam da će to oduzimati puno dragocenog vremena.
A u CG tek treba najavljene mere da se preciznije uobliče. Da se recimo definiše šta znači rad u otežanim uslovima.
Mnogo se kasni.
Last edited by Dača; 11-04-20 at 09:35.
Kako vi mislite da se ovo zove ?
Ja mislim da se zove .... Po sirotinji![]()
Kakva sramota
Sent from my Redmi 6 Pro using Tapatalk
Sad procitah tvoj komentar na fb. Ne smijem ni da mislim sta ce se desavat sa ovim narodom za dva mjeseca
Znao sam da ovo nije za svih 35.000 nezaposlenih prijavljenih na ZZZCG i OK, nisam znao koji je broj ovih što centa ne primaju. Ali za tih 8.000 samo 50e jednokratno ? E to je već strašno.
Sent from my HTC U11 using Tapatalk
Last edited by mneonly; 11-04-20 at 12:57.
Love, peace and respect.
Manje drzave i goreg naroda nije bivalo.
U sta smo se pretvorili za 30 godina ne vidjeli se kakvi smo. Samo otmi, ukradi, jasi. Jebe ti se za sve oko sebe. Snadji se, rasprodaj svu djedovinu, ko jebe pokoljenja nek se snalaze. Kukala nam majka
Ova korona nas je razotkrila maksimalno.
E sad neka pricaju o rekordnom rastu i prosjecnoj plati od 520 eu
"Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.
Znali smo mi sve, nego se kod nas zivi mjesec za mjesec i samozivo... Ne razmislja se sto ce bit ove godine, osim ako je izborna..
Pedlozene mjere su sramotne, Yemen i Burundi bi bolje mjere ponudili... Umjesto da im je referenca prosjecna plata, oni nude 50-70% minimalca... Da ne pricamo o nezaposlenima i brisanju istih iz evidencije...
Ja samo cekam smanjenje plata u drzavnu upravu, pa kad padnu plate na 300e onda ce kukat za privatnim sektorom...
Sve je ovo jako razocaravajuce...
PS: Cudo kako prica o litijama, cetnicima i partizanima utihnu brzo... Izgleda ipak na kraju dana da je ekonomija bitnija od krsta.
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Last edited by Mojsije; 11-04-20 at 14:00.
Samo 8 000 nezaposlenih pa ovo je stvarno Monako..
A maknite se sa tv-a makar pustite nas da umremo bez vas
Makar ce Ulcinjani ove godine dobro proc... Kakve su ovo DPS propagande, ovo ni u nacisticku njemacku nije bivalo...
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
mjere podržavam jer jedino tako možemo izbjeći veliki broj zaraženih i za mjesec ipo do dva koliko toliko stvari vratiti u neku normalu (i dalje tvrdim da su mjere prave za naš narod) ali to što odredjeni dio naroda krši mjere samo dovodi do toga da su iste strožije i da će ovo trajati duže i da će ovakvih slučajeva nažalost biti sve više
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks