Audi a6 2008 3.0 tdi
Koliko
ulja za mali servis i proizvodjac
ulja za menjac i proizvodjac
Hvala
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
Ima Sonax u stiku u Okov, uzeo sam skoro(mjesec-dva) jer nisam mogao da nađem dke sam zaturio prošli, sad imam 2.
Poslato s Jadrana
Audi a6 2008 3.0 tdi
Koliko
ulja za mali servis i proizvodjac
ulja za menjac i proizvodjac
Hvala
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
Tebe mi je žao a za mene me duša boli
ides na castrol ili liqui moly ili ravenol sajt imas oil guide i izmeracis sve tekućine
https://www.liqui-moly.com/en/servic...101/SRB/ENG/1/
MIX 2
Last edited by radza-madza; 15-04-20 at 19:10.
U motor 8.2 litara, Castrol Edge 5W30 C3.
U mjenjac ja mislim 6 litara, G055162A2. Febi ga pravi, odlican je.
Prema tome, šta da ti kažem?
Edge 5W30 LL. Ili još bolje Edge Professional 5W-30 LongLife 3.
Last edited by mur3633; 15-04-20 at 19:25.
Sve je duplo vise nego u moj malesni 2.0, cak i konja ima skoro duplo vise![]()
Da ne zna ko gdje bi u Podgorici mogao kupiti niple (tzv. žabice) za audi-a? Hvala.
![]()
Last edited by RB18; 18-04-20 at 19:17.
Cekovic ili bolex probaj...imaju policu sa zabicama ako ne ebay
* Profesionalni detailing vozila *Instagram : Tico Detailing
Trend auto preko puta Baš čaršije
Hvala obojici!
Lijep dan danas, a valja ga iskoristiti prije Vaskrs jer ne praktikujem rabotu tada a i kisa je na vidiku sledece nedelje.
Kupio sam ulje za mjenjac 14.03. tj dostavili su mi ga dan nakon prvih vanrednih mjera.
Trazio sam Castrol, ali ulje koje je za moj mjenjac nigdje se nije moglo naci. Posto su mi lokalne prodavnice nudile ulje koje nije preporuceno od strane ponudjenog brenda ili nije prva preporuka odlucio sam se za Ravenol SVG 75W-90 full synthetic oil.
Moram napomenuti da je pakovanje odlicno, zasticeno maksimlno a autenticnost se moze provjeriti preko interneta tako sto se zagrebe kod sa boce i ukuca na njihov site.
Da bih posao odradio sigurno trebale su mi klocne. Njih sam narucio iz Pg Lincos firma:
32€ par, 3t nosivost. Ne svidja mi se sto nemaju zastitu u vidu pina ali sta je tu je.
Postavih auto na klocne:
Ali jedva na prvi zub klocni jer hidraulicna dizalica ga nije mogla dici vise i to uz pomoc ove zaba dizalice.
Skinuh samo dio plastike ispod mjenjaca i odvrnuh cep za dolivanje prvo pa onda cep za ispustanje. Dobra stvar ovog malog motora je sto ima dosta mjesta oko njega jer je auto fino sirok (za razliku od A4 B6 kojeg sam imao prije).
Cep za ispustanje :
Cep za dolivanje:
Skinuo sam cep za ispustanje. Ispustio sam ulje, bilo je dosta tamno, presijavale su se sljokice od metala.
Prljavi cep je sa dna, za ispustanje, inace su aluminijski ili magnezijski i nema magneta:
Pustio sam da se iscjedi ulje, spustio sam auto na svoje tockove, svremena na vrijeme sam dizao jednu pa drugu stranu, okrecao tockove a u medjuvremenu sam farbao kapijuIskreno, nije se nesto puno iscjedilo na taj nacin kao sto bi iz motora.
Nakon par sati, zatvorih donji cep i zategnuh ga na 45Nm (po ELSA manualu).
Pripremih crijevo, lijevak, skratih duzinu koliko treba. Ulaz za ulje je zatvoren do pola i to je granica do koje treba ici sa uljem (inace staje 3L po manualu).
Grijao sam cijev da bih mogao da ubacim lijevak:
Sproveo sam cijevo od motornog prostora sa lijeve strane do rupe i tu ga ugurao fino unutra (posto sam spljostio crijevo da bi uslo):
Osvjetlio sam taj dio da bih pratio kako ide ulje i eventualna curenja ( nije lako doci do novog ulja u ovo doba corone)
Posto je ulaz za dolivanje na lijevoj strani, makao sam lijevu klocnu ostavio auto na zaba dizalici da bude nizi na toj strani a opet da je napred visociji iz razloga da uguram svih 3L bez prolivanja van mjenjaca:
I idemo sa dolivanjem lagano, posmatramo da gdje ne curi (u pitanju su zlatne kapi):
Zadnjih 0.4L poceo je da bljucka van pa sam morao lagano da ulivam ulje. Pretpostavljam da sa sam mozda nekih 50-100ml prosuo. Mozda sam trebao okracti tockove dok sam sipao ulje da ga po zupcanicima razmaze (nauk za sledeci put)
Fleka prosutog novog ulja:
Usuo sam sve 3L (boce). Zatvorio cep, digo auto ponovo na desnu klocnu, ocistio sa smac-om ( nisam imao adekvatni sprej) i vratio sve nazad.
Alat koni sam koristio sve na jedno mjesto:
A sad trenutak istine, koliko je ulja bilo i mjenjac i ima li opiljaka. Na bocama sam oznacio nivo dok su bile pune a ispod imaju podeoke svakako:
Moram napomenuti da sam jedva bocu otvorio:
1L
2L
I konacno, u mjenjac je bilo 2.8 L
A ovo je ostatak unutar zdjele:
Zabiljezio kilometrazu (245685km), sledeca zamjena planirana na 350000km
Uhvatio jedan krug od 15tak km, da budem iskren, neato nisam primjetio razliku, ali, sam siguran da sam mu dobro ucinio ciste preventive radi ako nista drugo.
Evo i video gdje se moze vidjeti jos po nesto:
Spreman za sledece kilometre
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Koliko km ima ovo ulje?
@Takumi
245685km
Nikad nije mjenjano, kad sam mjenjao zamajac i lamelu, poslusao sam majstora da ne diram nista. Ali mi djavo nije dao mira od onda i zamjenio sam ga konacno.
Svaka čast!!!
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...medium=android
Da su otvorene granice, sjutra bih krenuo po njega!
Hvala Stefke,
Za ovog A7 sacekaj da prodje sve ovo, ima da bude jeftiniji![]()
I found this offer at mobile.de:
Audi A4 Avant*S-LINE*PANO*VOLL*TOP
First Registration: 02/2016
Mileage: 138.552 km
Fuel: Diesel
Power: 200 kW (272 Hp)
Price: €22,999
Pravo, 272ks u a4.
Uzmi novi A7 i cao.
Mada i novi A6 je sick!!!
Evo jedan za mene i tebe
@Takumi
ELSA manual navodi da je lifetime. Moj majstor se u principu slaze sa tim. Ali, imajuci u vidu razna druga misljenja, mislim da je bolje mjenjati ga, kao i sve ostale tecnosti u autu. E sad, interval, racunam, ako je auto sa ovim presao cetvrtinu miliona, nadam se da sa ovim moze 10 dio. Doduse, ovaj sto mi je prodao ulje (Ravenol iz NK) preporucuje na svakih 100000km da ga mjenjam.
@stefke
Lagano se siftas na 3.0 litrazu![]()
3.0 pise grada 5.8l... po kom standardu?
Stay salty.
To je na 50km
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks