Meni se sve više čini da je sve ovo samo uzaludan trud da se zaustavi vjetar, što reče onaj iz cdc. Period inkubacije i zaraznosti nikako ne idu na ruku ovim mjerama, tj ne mogu se one sprovoditi toliko dugo koliko će vjerovatno biti potrebno, a da u jednom trenutku ne bude veća dara no mjera. Plus, pandemija je. Cijeli svijet je postao rezervoar virusa i individualni uspjesi su samo prividni i kratkoročni. Problem je sto niko ne može da zna kako će se ponašati ovaj virus. Hoće li iščeznuti kao SARS na ljeto, ili nastaviti kao sezonski grip? S obzirom da je zarazniji i od sarsa i od gripa, i da je već zahvatio obije hemisfere, izglednija mi je druga solucija. Vjerovatnije je da će većina ljudi doći u kontakt sa virusom. Prije ili kasnije. U vakcinu se nešto ne nadam skorije. U lijek još manje. Daj d’izginemo i nastavimo život sa imunitetom krda. De se prijavljuje za taj roštilj? I daj zovite Dragog i još 2,3 sa spiska strateški rasporedit da kašljem pokriju sve. I tako svake nedelje po desetak familija okupljat. Da se malo ubrza ovo a ipak imati koliko toliko kontrolisano širenje. Nema nas puno, brzo ćemo mi to zavrsit. Ovizi i prijeki zaduženi za prvu turu.
Sent from my iPhone using Tapatalk

Bookmarks